Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

SMS lån direkt

Letar du efter ett SMS-lån med omgående svar? I de flesta fall är ett privatlån ett bättre alternativ – med lägre ränta och en flexibel avbetalningstid.

  • Din ansökan är inte bindande
  • Få besked om ditt lån idag
  • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1057 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

I den här artikeln ska vi titta närmare på allt det här. Kom ihåg att du via Axo Finans kan låna mellan 10 000 och upp till 600 000 kronor med svar direkt samma dag. Vi kan erbjuda ett privatlån med bra räntor och villkor.

Så fungerar ett direkt SMS lån 

Funderar du på att ta ett SMS lån på grund av att du får in pengarna direkt på ditt konto, så kan vi rekommendera att du överväger andra alternativ. SMS lån definieras ofta som smålån som du kan få enkelt och utan säkerhet, och med lånebelopp mellan 500 och 10 000 kronor. Faran med sådana lån är att räntorna är skyhöga, och om du slutar med avbetalningen under en längre period, så riskerar du att förlora mycket pengar. 

Räntorna på ett direkt SMS lån är mycket högre än vid traditionella privatlån, då de här lånen avser ha en kort avbetalningstid. Den effektiva årsräntan på sådana SMS lån kan ofta vara så hög som 300%. Om du planerar att ansöka om ett direkt SMS lån för att låna exempelvis 5000 kronor, kommer du oavsett att förlora mycket pengar om du avbetalar det under en lång period. Om du tar ett privatlån på till exempel 10 000 kronor via en av Axo Finans samarbetspartners, kommer du istället spara mycket pengar eftersom avbetalningstiden är mindre än ett år. Därmed kommer sådana SMS lån i vissa fall att kosta dig både dubbelt och trippelt så mycket.

Du bör överväga ett traditionellt privatlån framför ett direkt SMS lån, om du är i behov av ett lån. Om du väljer att låna via Axo Finans kommer du kunna få mycket bättre villkor samt en lägre ränta än vid ett direkt SMS lån. Du kan ansöka om att låna från 5 000 kronor, och väljer själv avbetalningstid. Om du vill betala tillbaka före avtalad avbetalningstid, så har du möjligheten att göra det utan att det kostar extra. Därför kommer ett privatlån via Axo Finans vara mer lönsamt än ett direkt SMS lån.

Så fungerar ett privatlån  

Smiling couple

På grund av bättre ränta och villkor är ett privatlån ett bättre alternativ än ett direkt SMS lån. Genom att till exempel ansöka om ett privatlån via Axo Finans kommer du få en lägre effektiv ränta, bestämma avbetalningstiden själv utan extra kostnader samt få möjlighet att betala av lånet snabbare om det önskas. Ett SMS lån räknas däremot som ett kortsiktigt lån, och om du inte sköter avbetalningsvillkoren så kommer ett sådant lån att kosta dig mycket i längden.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver ställa någon form av säkerhet när du ska ansöka, det vill säga att långivaren inte kan ta pant i din egendom. Det innebär även att du som inte äger något kommer få möjlighet att ansöka om lån till precis det du behöver. Här är både direkt SMS lån och traditionella privatlån samma sak. Båda är lån du kan få utan säkerhet.

Så fungerar räntorna

Om du vill jämföra privatlån och direkt SMS lån, kan det löna sig att sätta sig in i vad räntorna innebär.

När du får ett erbjudande om privatlån, får du även ett erbjudande om en nominell ränta. Den nominella räntan är grundräntan på lånet. Den sätts utifrån en individuell bedömning samt marknadsräntan. Den individuella bedömningen baseras på kundens kreditupplysningar, och ska ge en liten indikation om hur stor risk det skulle innebära att bevilja lånet till kunden. Här kan långivaren titta på till exempel ålder, årsinkomst, skulder och andra faktorer som kan vara av betydelse för om kunden kommer klara av att hantera lånet eller ej. Här är det även långivarnas uppgift att ta reda på om kunden kommer att klara hanteringen av lånet under bra omständigheter samtidigt som alla andra hushållsutgifter kan betalas.

Om banken eller långivaren ser att du är en lågriskkund genom din kreditupplysning, kommer du även med största sannolikhet att få ett erbjudande med lägst nominell ränta.

Den effektiva räntan avslöjar en del om lånets totalkostnader. Den här räntan innehåller den nominella räntan samt alla andra avgifter som till exempel årskostnad och månadskostnad. Om du ska jämföra låneerbjudanden bör du även jämföra den effektiva räntan för att få information om alla omkostnader. 

Det kan även vara bra att räkna ut totalkostnaden under ett år. Gör en uträkning där du räknar ut vad de totala räntorna blir, för att sedan välja det låneerbjudande som ger dig lägst kostnader under ett år eller under en avbetalningsperiod. På så sätt kommer du kunna sätta kostnaderna i ett perspektiv, och jämföra de låneerbjudanden du får via Axo Finans samarbetspartners. I jämförelse med ett vanligt direkt SMS lån kommer du snabbt märka att ett privatlån lönar sig, om du har behov av snabba pengar.

Många väljer SMS lån direkt för att undvika UC-kontroll  

man working on laptop

Överväger du att ta ett SMS lån direkt för att låna pengar utan UC-kontroll? Om du har en kredithistorik som visar att upplysningar har inhämtats från UC många gånger, kan det ha en negativ inverkan på dina kreditupplysningar, något som även kan ha en negativ inverkan på framtida lån. Många SMS lån väljer att inte hämta upplysningar från UC då det ofta handlar om mindre lånebelopp.

Men genom att basera valet av lån på bakgrund av detta, kommer du kunna förlora mycket pengar. Det lönar sig sällan att ta smålån som SMS-lån, smålån och mikrolån då dessa har en extremt hög årlig effektiv ränta. Det innebär att om du inte klarar av att betala tillbaka i tid, kommer sådana lån ofta kosta dig dubbelt så mycket som den ursprungliga kostnaden.

Därför är det rekommenderat att du väljer ett traditionellt privatlån med högre lånebelopp. Trots ett högre lånebelopp, kommer du kunna spara pengar i jämförelse med ett SMS lån med samma avbetalningsperiod.

Om du väljer att ansöka om privatlån via Axo Finans, kommer du dessutom få möjligheten att jämföra flera låneerbjudanden med endast en kreditkontroll hos UC. På så sätt kommer du kunna hitta det bästa låneerbjudandet för dig, utan att det går ut över dina kreditupplysningar. Dessutom kan du välja den avbetalningsperiod du önskar och få möjlighet att betala tillbaka lånet tidigare än avtalat, utan extra kostnad.

Om du överväger ett SMS lån direkt så rekommenderar vi att du istället överväger ett privatlån via Axo Finans. Om du har behov av ett lån kommer du kunna spara mycket på att välja ett privatlån via en av våra banker och långivare istället för att ta ett SMS lån direkt.

Här kan det vara bra att jämföra räntor och kostnader för att få en översikt över vilket lån som faktiskt kommer löna sig.

Kom ihåg att uppmärksamma den effektiva räntan, då det är den som visar dig hur mycket lånet i själva verket kommer att kosta. SMS lån har ofta skyhöga årliga effektiva räntor.

Så kan du samla alla dina smålån och SMS lån, och därför bör du göra det

Om du har många dyra snabblån, SMS lån och kreditkortsskulder, kan det vara lönsamt att samla alla lån under ett och samma lån. Det kommer förbättra dina villkor samt ge dig en ekonomisk översikt. Många upplever att de klarar att betala av skulden snabbare bara genom att de endast har ett enda lån att förhålla sig till. Du blir inte kvitt dina skulder genom att ta ett lån för att betala av dem, men du kommer bara ha en faktura att förhålla dig till samt en lägre ränta och färre avgifter. Därmed kommer du få möjligheten att spara mycket pengar samt få en kortare avbetalningsperiod.

Att betala av på dyra smålån var för sig innebär att du bland annat betalar: 

  • Onödiga avgifter 
  • Flera olika räntesatser 
  • Höga räntesatser då mindre lån ofta har en högre ränta  

Om du är i behov av att låna extra, i tillägg till att få dina lån samlade i ett lån, kommer du genom att ansöka via Axo Finans få möjligheten att ansöka om mer i samma lån. Dessutom kommer vi vara behjälpliga med att lösa alla dina lån. Kryssa för att du vill lösa lån i ansökningsformuläret, så hjälper vi dig med resten.

Du måste uppfylla följande krav 

Har du bestämt dig för att ett privatlån via Axo Finans är något för dig och att du vill ansöka?

Vi har några minimikrav som du måste uppfylla för att kunna få ett låneerbjudande. Du måste:

  • Ha fyllt 20 år   
  • Vara fast anställd, ha ett vikariat eller vara pensionerad 
  • Ha en lägsta inkomst på 10 000 kr i månaden  

Så ansöker du  

woman with phone smiling

Du ansöker enkelt om lån genom att fylla i vårt ansökningsformulär med all nödvändig information. Här kan du även kryssa för om du vill lösa gamla skulder. Se till att du uppfyller våra minimikrav.

Inom kort tid efter att du skickat in din ansökan, kommer vi kontakta dig med ett låneerbjudande. Låneerbjudandena och tjänsten för låneförmedlingen är helt gratis och ej bindande. Om du beslutar dig för ett låneerbjudande, kan du enkelt signera med BankID, så kommer pengarna finnas på ditt konto inom ett par dagar.

Du behöver inte uppge någon särskild anledning till varför du behöver lånet. Det är helt upp till dig.

Du behöver inte uppge någon särskild anledning till varför du behöver lånet. Det är helt upp till dig.

Vi är Axo Finans

Vi är en av de bästa på tjänster inom låneförmedling i Sverige, och vi har höga poäng på Trustpilot. Vi gör alltid vårt yttersta för att du som kund ska bli nöjd. Våra samarbetspartners är ledande banker och långivare i Norden, och vi är stolta över att samarbeta med dem. Vi ser alltid till att du får det bästa låneerbjudandet för dig och bästa service.

Du kan läsa mer om vilka vi samarbetar med och varför vi gör det här. 

TrustScore 9.3|1057 omdömen
Omförhandla lån
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu