Små lån - höga räntor


Många av våra kunder har fått nog av sina dyra smålån. De har insett att de betalar onödigt mycket i ränta och avgifter, och vänder sig till oss för att hitta en bättre lösning. Axo Finans är en låneförmedlare som hjälper dig samla alla dina nuvarande små lån i ett enda lån med bättre ränta och villkor. Vi jämför bankernas och långivarnas olika erbjudanden till dig, för att hitta den bästa lösningen utifrån dina önskemål och din ekonomiska situation.

Kreditkort och smålån har ofta högre ränta än traditionella privatlån. Om du har ett litet lån som du väljer att betala av i långsam takt så kommer det troligen att bli dyrt i slutändan. Med lånet följer dessutom en rad olika avgifter, som till exempel uppläggningsavgift, fakturaavgift, förseningsavgift och påminnelseavgift. Det gäller även ett litet lån.

Ju fler små lån du har, desto fler förfallodatum har du att hålla reda på och desto fler olika avgifter kommer du antagligen att råka ut för på vägen.

Vem kan ansöka små lån via Axo Finans?

För att få ett lån beviljat hos oss måste du uppfylla vissa kriterier.

Våra minimikrav är:

  • Du måste vara över 20 år gammal
  • Du måste ha en lägsta inkomst på minst 8 400 kronor i månaden
  • Du måste vara fast anställd, vara vikarie, driva eget företag eller vara pensionär

Du kan välja att ansöka tillsammans med en medlåntagare och då kommer chansen öka för att ansökan beviljas.

Samla små lån och sänk dina lånekostnader

En man sitter i gräset och beundrar utsikten.

Genom att lösa gamla skulder och samla alla små lån i ett större lån, kommer du att få lägre månadskostnader, färre avgifter och bättre villkor. På lång sikt kommer det här att göra stor skillnad, vilket betyder att du kommer att spara mycket pengar. Dessutom får du bättre översikt över lånet, eftersom allt är samlat på ett ställe.

I och med att du får en tydligare bild av lånet kan det också hända att du ser möjligheter att prioritera om och ändra dina månatliga utgifter så att du kan betala av din skuld snabbare.

Vi jämför lån åt dig

Axo Finans förmedlar privatlån, alltså lån utan krav på säkerhet för lånet. Det tar bara några minuter att fylla i din ansökan via nätet och i den kan du kryssa för att du vill samla lån.

När vi fått din ansökan sänder vi den direkt vidare till alla de banker och långivare som vi samarbetar med. De återkommer snabbt och vi jämför lånen åt dig. Oftast kan vi svara redan samma dag.

Endast en UC

Eftersom det inte är vi på Axo Finans som beviljar och betalar ut lånet, kan vi inte heller påverka villkoren för det. Det kan hända att du inte får just det belopp, den ränta eller den återbetalningstid som du har önskat. Vårt mål är ändå att hitta det lånet som passar dig bäst, med endast en UC.

Gratistjänst

Det kostar inget att ansöka och du binder dig inte till någonting. Du kan tacka nej till erbjudandet om du så vill, eller så kan du fundera på saken i lugn och ro. Erbjudandet gäller i 30 dagar. Väljer du att tacka ja till erbjudandet har du vanligtvis pengarna på kontot inom ett par dagar.

Många ansökningar - en kreditupplysning

När du ansöker om privatlån kommer långivaren att ta en kreditupplysning på dig för att kolla dina möjligheter att betala tillbaka lånet. Det gäller även om du ansöker om ett litet lån. En kreditupplysning kallas ofta en UC, eftersom de flesta större långivare i Sverige tar den hos företaget Upplysningscentralen AB (UC).

För varje låneansökan du gör tas en kreditupplysning, och ju fler sådana du gör i ditt namn, desto sämre lånevillkor kommer du tyvärr att få. En stor fördel med att ansöka om lån via Axo Finans är att vi bara tar en UC på dig, eftersom vi skickar din ansökan till många olika långivare samtidigt. Det betyder att du med en enda ansökan kan få flera olika låneerbjudanden, utan att behöva oroa dig för sämre lånevillkor i framtiden.

Samla lån med betalningsanmärkningar

En person samlar sina små lån.

En betalningsanmärkning är en varning om att en eller flera förfallna fakturor inte har betalats. Betalar du inte en faktura kommer du först att få påminnelser, därefter ett inkassokrav. Förblir beloppet obetalt riskerar du att få en betalningsanmärkning.

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar, kan det vara svårt att låna pengar. I sådana tillfällen kan du ansöka om att samla lån med betalningsanmärkningar i ett lån med säkerhet.

Samla små lån via Axo Finans och spara pengar. Vi jämför lån åt dig!

Vanliga frågor om små lån


Du som fyllt 18 år och har en månadsinkomst på minst 8.400 kronor kan ansöka om privatlån via Axo Finans.

Små lån är, precis som namnet säger, lån av mindre belopp. Medan du med ett privatlån kan låna upp till 600.000 kronor, är gränsen på små lån ofta mellan 5.000 - 10.000 kronor. Det är även värt att notera att små lån har högre ränta än privatlån.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, i motsats till ett lån med säkerhet i bostad såsom bolån. Det innebär att pengarna kan användas till det du själv vill.

Via oss kan du ansöka om lån på 5.000 - 600.000 kronor utan krav på säkerhet för lånet.

Den nominella räntan är grundräntan på lånet och sätts individuellt hos bankerna och långivarna. Den effektiva räntan är den nominella räntan plus alla avgifter som är kopplade till lånet.

Snabbast går det om du godkänner låneavtalet med BankID, då har du pengarna på kontot inom ett par dagar.

Du kan ansöka om att betala tillbaka lånet på 1-20 år. Du kan när som helst betala av mer på lånet, eller betala tillbaka hela skulden i förtid.

En medlåntagare är en person du ansöker om ett lån tillsammans med. Det kan vara en sambo, en vän eller en familjemedlem. I de flesta fall ökar sannolikheten för att ett lån beviljas om du ansöker med en medlåntagare, då det är två som står på lånet. Det kan också ge dig bättre villkor på lånet.

Kreditvärdighet är ett mått på en persons betalningsförmåga. Har du hög kreditvärdighet innebär det att du får låna pengar till lägre ränta och har du en låg kreditvärdighet får du betala en högre ränta på lånet.

Du kan tryggt låna pengar via oss. Finansinspektionen har godkänt Axo Finans som låneförmedlare och vi samarbetar endast med godkända långivare.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Konsument kredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo