Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Samla krediter

Via Axo Finans kan du samla krediter och dyra smålån på upp till 600 000 kronor.

  • Få besked om ditt lån idag
  • Ansökan är inte bindande
  • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Exempel: Annuitetslån 149 000 kr på 13 år. Nom.ränta: 5,49%. Eff. ränta: 5,76% per 2020-04-23. Totalt att betala 161 123 kr. Månadskostnad: 1 339kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

Money in hand

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Money in hand

Kunder fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

bluestep logo
brocc logo
collector logo
credento logo
euroloan logo
forex logo
frogtail logo
instabank logo
komplettse logo
konsumentkredit logo
laansparbank logo
lendify logo
moank logo
nordax logo
nordnet logo
coop logo
marginalen logo
balanzia logo
avida logo
friia logo
norwegian logo
nystart logo
remember logo
sevenday logo
wasa logo
tfbank logo
santander logo
thorn logo
resursbank logo
svea logo

Axo Finans kan hjälpa dig att spara flera tusen kronor genom att baka in skulderna i ett nytt lån med mycket lägre ränta.

Samla krediter – vad innebär det?

Att samla krediter och lån innebär att du tar ett lån för att betala av gamla skulder. Även om principen kanske låter lite bakvänd, så finns det tydliga fördelar med att lösa gamla skulder. Ett samlingslån kommer med högsta sannolikhet att ge dig en mycket lägre ränta. Kreditkort och smålån är kända för att ha höga räntor, utöver dyra avbetalningsavgifter. Dessutom svänger räntan på marknaden hela tiden.

Om du haft ett banklån under en längre tid, är risken stor att räntan inte längre är till din favör. I så fall bör du överväga att omförhandla lånet.

En annan avgörande fördel med att samla krediter och att lösa dyra smålån är att du får en städad och översiktlig privatekonomi. Det kan vara krävande att hålla koll på flera utgiftsposter varje månad. Om du behöver få kontroll över ekonomin, är det en bra och inte minst lönsam lösning att lösa gamla skulder.

Läs mer: Sänk dina lånekostnader

Så samlar du krediter

En familj står vid havet.

Det är lätt hänt att hamna i fällan när man använder kreditkort. Lockande fördelar som räntefria perioder gör det enkelt att göra ett impulsköp eller använda kreditkortet när bankkortet inte räcker till. Problemet uppstår när man gång på gång handlar över sin förmåga, och det slutar med att man bara betalar minimiavgiften. Den betalningen går endast till själva lånet, men tar inte höjd för räntor. Därmed kan räntorna växa sig större än den ursprungliga skulden.

Vid sådana tillfällen gäller det att återta kontrollen. Då kommer en omförhandling av skulden att vara det bästa alternativet.

Et samlingslån kommer sannolikt ge dig lägre ränta och därmed göra lånet billigare. Räntan på ett kreditkort ligger som regel på mellan 20-30%, jämfört med 12-14% nominell ränta på ett privatlån. Dessutom blir du faktiskt tvungen att betala av skulden, och därmed riskerar inte beloppet att växa sig stort på samma sätt som med ett kreditkort.

Samla flera kreditkort

Samma principer för att lösa gamla lån gäller även när du ska samla krediter på flera kort. Det kommer faktiskt vara ännu mer lönsamt eftersom det finns mer att spara. Du blir inte av med skulden, men du kan betydligt reducera summor för räntor och avgifter. Dessutom kan du få en bättre avbetalningstid, vilket ger dig bättre villkor till att betala av skulden efter egen förmåga.

Med lägre räntor klarar man som regel att betala av lånet snabbare än vad man hade gjort i utgångspunkten. Inte minst är det betydligt enklare att betala av ett lån, än många fakturor varje månad.

Läs mer: Omförhandla lån

Refinansiering av smålån

Det är inte bara kreditkort som gör det enkelt att köpa varor och tjänster när man egentligen inte har pengar. De flesta nätbutiker opererar med olika avbetalningslösningar, vilket innebär att du kan skjuta upp betalningen och betala beloppet över tid. Nackdelen med sådana lösningar är, precis som med kreditkort, att räntorna växer snabbt efter den räntefria perioden.

När du tar ett smålån, blir ofta räntorna desto högre – ju mindre lånet är. Om du har flera sådana samtidigt, skulle det löna sig att samla dina krediter och lån.

Flera lån hos olika långivare kan snabbt kosta dig dubbelt eller tredubbelt så mycket som ett samlat lån. Faktum är att smålån är de dyraste på marknaden. Har du flera privatlån hos olika långivare, kan även dessa vara värda att lösa genom ett samlat lån. Utlånaren kommer som regel att erbjuda dig en lägre ränta eftersom de vill administrera ett större belopp. Att samla krediter är med andra ord en lösning som både du och långivaren tjänar på.

Använd en lånekalkylator

Det kan snabbt bli en resurskrävande uppgift att undersöka vilka som erbjuder bäst låneerbjudande. Då är det smart att använda en lånekalkylator. Med en lånekalkylator kan du enkelt fylla i summan på lånet samt önskad avbetalningstid, så räknar kalkylatorn ut en uppskattad ränta till dig. På så sätt får du en bra översikt över hur mycket du potentiellt kan spara.

Funderar du över hur mycket du kan spara genom att samla krediter via Axo Finans. Prova vår lånekalkylator.

Varför välja Axo Finans?

En kvinna kommer överens om att samla krediter.

Genom att välja Axo Finans när du ska ansöka om att samla skulder får du flera fördelar. Du behöver endast skicka in en ansökan, och därmed sparar du mycket tid på låneprocessen. Vi tar på oss jobbet med att jämföra bankerna och långivarna åt dig. Därutöver får du de bästa erbjudandena från flera av landets största och bästa utlånare.

Tjänsten är dessutom gratis. Som låneförmedlare får vi provision från långivarna vi samarbetar med.

För att processen ska gå så snabbt som möjligt rekommenderar vi att du har din senaste lönespecifikation, deklaration och BankID nära till hands. Genom att välja elektronisk signering med BankID kommer du även korta ner väntetiden från ansökningstidpunkten till dess att pengarna faktiskt finns på ditt konto. Normalt besvarar vi din ansökan inom två timmar.

Ansöka om lån idag, och få bättre kontroll på privatekonomin.

Köp båt
OK
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu
OK