Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Lösa lån

Hos Axo Finans kan du ansöka om att lösa lån med upp till 600 000 kronor. Vi jämför flera banker och långivare åt dig, så du får det bästa låneerbjudandet från dem.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Individuell ränta från 2,95% - 24%. Exempel: 5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

Våra grundkrav för att behandla din ansökan

 • Ålder över 20 år
 • Fast inkomst över 10 000 kr/mnd
 • Fast anställd, vikariat, egen företagare, pensionär

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Teller

Antal ansökningar
behandlade förra månaden

0

Money in hand

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Har du samlat på dig flera lån, eller tappat översikten över ekonomin? Genom att lösa lån kan du spara flera tusenlappar. En refinansiering via Axo Finans kan vara första steget på vägen mot en bättre och mer städad ekonomi.

Vad innebär det att lösa lån? 

Att samla lån innebär att du tar ett nytt lån för att betala av befintliga skulder. Genom att lösa lån, kreditkortsskulder och smålån kommer du med största sannolikhet få en lägre ränta på skuldbeloppet. Dessutom svänger räntan på marknaden ständigt. Det medför att lånet och ränteerbjudandet du fick för ett år sedan, inte längre behöver vara det bästa alternativet. Genom att samla gamla skulder ser du således till att du får bästa tillgängliga ränta, anpassat efter din ekonomi.

Om du har flera lån hos olika långivare, kommer ett samlat lån vara särskilt lönsamt. Det är lättare att förhålla sig till en samlad faktura som ska betalas, än många utestående belopp hos olika finansinstitutioner. Att lösa lån ger dig därför den ovärderliga fördelen av att återta kontrollen över din egen ekonomi.

Axo Finns erbjuder lån utan säkerhet, även kallat privatlån, från 5 000 till 600 000 kronor. Eftersom våra privatlån har mycket lägre ränta än dyra smålån och krediter, kommer du få möjlighet att spara en hel del på att lösa dina gamla skulder med ett av våra privatlån.

Läs mer: Sänk dina lånekostnader

Hur går jag tillväga när jag ska lösa lån?

En man använder sin mobil för att lösa lån.

Många kanske inte vet i vilken ände de ska börja när de ska få ordning på sin ekonomi. Att lösa lån är lönsamt när du har dyra lån eller tappat översikten över ekonomin. Men hur ska du egentligen gå till väga? Här har vi listat några viktiga punkter:

 • Få översikt över skulden. 
 • Hitta ett lån som passar dig 
 • Ansök om låneerbjudanden från flera banker 
 • Betala av din skuld så fort pengarna kommer in på kontot
 • Påbörja avbetalningen av lånet med en gång
 • Förhandla eller refinansiera på nytt 

Om ditt lån är stort, kan det löna sig att kontakta din långivare och se om det är möjligt att sänka din ränta lite till. När du visat att du kan betala av lånet, kommer långivaren du har lån hos säkert gå med på att sänka räntan så att privatlånet blir ännu billigare. 

Med bra lånevillkor har du alla möjligheter att bli skuldfri inom en relativt kort tid, beroende på skuldbeloppet.

Vem kan ansöka om att lösa lån? 

För att ansökan ska beviljas hos våra banker och långivare ställs vissa krav på dig som ansöker:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en lägsta inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, eget företag eller vara pensionär

Om du inte uppfyller kriterierna kommer din låneansökan med största sannolikhet att avslås. Du är dock hjärtligt välkommen att ansöka på nytt vid ett senare tillfälle när livssituationen har ändrat sig. Det är även möjligt att ansöka med en medlåntagare, antingen sambo eller en familjemedlem. Det kommer vanligtvis öka chanserna för att lånet beviljas. Vi erbjuder så kallade blancolån när du ska lösa lån.

Läs mer: Omförhandla lån

Lösa privatlån

En man med glasögon skriver i ett häfte.

När du hanterar ett lån utan säkerhet, är det bra att följa räntemarknaden. Har du haft ett lån hos banken ett tag, och ser att det är dyrare än nödvändigt, kan du spara mycket pengar på att lösa ett lån. Lån utan säkerhet har högre ränta än traditionella lån som bolån, därför kommer det alltid finnas pengar att spara om du hittar en bank eller långivare som kan erbjuda lägre ränta.

Inte minst kommer det vara en fördel att lösa lån om du har flera lån hos olika långivare. Se dock till att det nya lånet faktiskt ger dig lägre kostnader.

Lösa kreditkortsskulder

Kreditkort är en av de vanligaste sätten att ”låna” pengar på. I utgångspunkt har denna betalningsmetod flera fördelar för dig som konsument. De flesta kreditkort har en räntefri period på 60 dagar, vilket gör det enkelt att finansiera köp av produkter och tjänster när ekonomin är snäv. Nackdelen är risken att man handlar över sin förmåga. I praktiken kan du undvika att betala av lånet genom att betala minimibeloppet. Pengarna går då till själva kreditkortsskulden, men räntan förblir orörd och fortsätter växa. Ju längre tid du skjuter upp avbetalningen av beloppet, desto större blir skulden.

En refinansiering av kreditkortsskulder ger dig lägre ränta. Dessutom behöver du betala av på skulden, vilket gör att beloppet inte riskerar att växa sig större på samma sätt. Om du dessutom har flera utestående belopp på flera kreditkort, kommer det vara särskilt förmånligt med en refinansiering. Ett samlat lån ger dig bättre översikt och kan hjälpa dig att få kontroll över privatekonomin.

Läs mer: Lös dyra smålån

Lösa smålån

En man sitter i en soffa.

Allt fler väljer att ta smålån. Smålån är bland de dyraste lånen på marknaden, och räntan är som regel dyrare ju mindre lånet är. Många har dessutom flera smålån hos olika finansinstitutioner. Det är lätt hänt att man slår till på januarirean och köper en ny TV på avbetalning, med full intention om att snabbt återbetala summan. Ibland är inte ekonomin så som du trodde att den skulle vara, och andra gånger glömmer man bort lånet. Genom att samla alla smålån till ett samlat lån ger du dig själv bättre översikt över skulden.

Det medföljer ofta dyra extrautgifter vid smålån. Flera lån hos olika långivare kan därför snabbt kosta dubbelt eller tredubbelt så mycket som ett samlat lån. Med dyra avbetalningsavgifter och räntor, kan även ett litet lån snabbt kosta mer än nödvändigt. Om du har flera privatlån kommer det med största sannolikhet vara värt att samla dessa i ett samlat lån. Banker och långivare kommer som regel att erbjuda en lägre ränta då de vill administrera ett större belopp.

Varför lösa lån via Axo Finans? 

När du väljer Axo Finans som din låneförmedlare, får du flera fördelar. Eftersom vi tar på oss jobbet med att jämföra erbjudandena från våra samarbetspartners, behöver du bara skicka in en enda ansökan. Det besparar dig värdefull tid. Samtidigt får du de bästa låneerbjudandet från flera av de största svenska och skandinaviska bankerna och långivarna.

Du får personlig kundservice från det att du skickar in din ansökan till dess att pengarna betalas ut. Låneerbjudandet du får är ej bindande och har en giltighet på 30 dagar. Tjänsten vi erbjuder är således helt gratis för dig som konsument. Som låneförmedlare får vi istället en provision från långivarna vi samarbetar med. Att lösa lån via oss, kommer alltså bespara dig både tid och resurser, så du så snabbt som möjligt kan få ett lån till de bästa villkoren.

Har du behov av att lösa lån? Skicka in en ej bindande ansökan idag och få kontroll över ekonomin. 

Lösa lån
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu