Varför lönar det sig att lösa lån?


Att lösa lån betyder att betala av lånet. Det kan syfta på att du plötsligt har tillräckligt med pengar för att betala din skuld i förtid, men oftast handlar det om att lösa dyra smålån hos en eller flera långivare genom att flytta dem till en annan långivare som kan erbjuda bättre lånevillkor.

Tog du snabblån utan att kolla villkoren? Tog du kanske flera? Många av dem som vänder sig till oss på Axo Finans vill ha hjälp med att samla lån och i stället ta ett större lån med bättre villkor. Det är ett bra sätt att sänka dina lånekostnader och få en bättre överblick över ekonomin.

Kreditkort och smålån har ofta högre ränta än traditionella privatlån. Om du väljer att betala av dem i långsam takt så kommer det att bli dyrt i slutändan.Med lånen följer dessutom en rad olika avgifter, som till exempel uppläggningsavgift, fakturaavgift, förseningsavgift och påminnelseavgift. Ju fler lån du har, desto fler förfallodatum har du att hålla reda på och desto fler olika avgifter kommer du antagligen att råka ut för på vägen.

Lös dyra smålån och samla allt i ett lån, så kommer du att få lägre månadskostnader, färre avgifter och bättre villkor. På lång sikt kommer det här att göra stor skillnad, vilket betyder att du kommer att spara mycket pengar. Dessutom får du bättre översikt över lånet, eftersom allt är samlat på ett ställe. I och med att du får en tydligare bild av lånet kan det också hända att du ser möjligheter att prioritera om och ändra dina månatliga utgifter så att du kan betala av din skuld snabbare.

Sänk dina lånekostnader med ett större privatlån

Privatlån är ett bra alternativ om du behöver låna pengar utan krav på säkerhet för lånet. Banker och långivare som beviljar privatlån tar en risk, eftersom de inte ställer krav på säkerhet. Ifall låntagaren inte klarar av att betala tillbaka lånet har långivaren sämre möjligheter att få tillbaka sina pengar. Därför är räntan på ett lån utan säkerhet högre än räntan på ett bolån.

Ett privatlån betalar du tillbaka varje månad i form av amortering plus ränta. Amortering är den summa du betalar tillbaka på själva lånet. Räntan är en procentsats på lånet som långivare tar ut som avgift för att du får låna pengar. Ibland ingår också olika avgifter, såsom uppläggningsavgift och aviavgifter. Innan du tar ett lån lönar det sig att jämföra olika banker och långivare, eftersom de har olika villkor för sina privatlån. När du jämför låneerbjudanden är det speciellt viktigt att kolla effektiv ränta och återbetalningstid, för att få en uppfattning om vad lånet kommer att kosta dig i slutändan.

Lös dyra smålån med hjälp av Axo Finans

Om du inte själv har tid eller lust att jämföra långivare, kan du låta en låneförmedlare göra jobbet åt dig. Ansöker du om privatlån via oss, ingår jämförelsen som en kostnadsfri del av tjänsten. Vill du ha hjälp med att lösa lån kan du kryssa för det i din ansökan på Axo Finans webbplats. Den skickas vidare till alla banker och långivare som vi samarbetar med, och de återkommer snabbt med sitt låneerbjudande till dig. Vi jämför alla låneerbjudanden och kontaktar sedan dig för att berätta om det låneerbjudande som vi bedömer att är det bästa med tanke på dina önskemål och din ekonomiska situation.

Processen är smidig och enkel, oftast får du ett erbjudande samma dag som du lämnar in din ansökan. Erbjudandet gäller i 30 dagar, och du kan tacka nej om du vill. Tackar du ja har du vanligtvis pengarna på kontot inom ett par dagar.

Många ansökningar med en kreditupplysning

När du ansöker om privatlån, till exempel för att sänka dina lånekostnader, kommer långivaren att ta en kreditupplysning på dig för att kolla dina möjligheter att betala tillbaka lånet. En kreditupplysning kallas ofta en UC, eftersom de flesta större långivare i Sverige tar den hos företaget Upplysningscentralen AB (UC).

För varje låneansökan du gör tas en kreditupplysning, och ju fler sådana du gör i ditt namn, desto sämre lånevillkor kommer du tyvärr att få. En stor fördel med att ansöka om lån via en låneförmedlare som Axo Finans är att det bara tas en UC på dig, eftersom din ansökan skickas till många olika långivare samtidigt. Det betyder att du med en enda ansökan kan få flera olika låneerbjudanden, utan att behöva oroa dig för sämre lånevillkor i framtiden.

Privatlån via Axo Finans

  • Kan jag ansöka? Du som fyllt 18 år och har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor kan ansöka om privatlån via Axo Finans.
  • Hur mycket kan jag låna? Via oss kan du ansöka om lån på 5 000-600 000 kronor utan krav på säkerhet för lånet.
  • Hur snabbt får jag pengarna? Snabbast går det om du godkänner låneavtalet med BankID, då har du pengarna på kontot inom ett par dagar.
  • Hur länge får jag låna pengarna? Du kan ansöka om att betala tillbaka lånet på 1-20 år. Du kan när som helst betala av mer på lånet, eller betala hela lånesumman i förtid.
  • Vågar jag låna via nätet? Du kan tryggt låna pengar via oss. Finansinspektionen har godkänt Axo Finans som låneförmedlare och vi samarbetar endast med godkända långivare.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
Konsumentkredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo

Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med flera banker och finansinstitut. Vår uppgift är att hjälpa dig som kund att fylla i och skicka din låneansökan till många långivare. Det här är viktigt eftersom räntan varierar från långivare till långivare. Så snart alla våra samarbetande banker och långivare bedömt din låneansökan kommer vi kontakta dig och presentera det bästa erbjudandet.

Räntan som erbjuds är individuell och presenteras tillsammans med låneerbjudandet. Eftersom räntan kan variera är det viktigt att låta alla långivare färdigbehandla ansökan innan vi presenterar ett erbjudande.

Som låneförmedlare kan vi endast få ersättning från banker och långivare vi samarbetar med. Dessutom har långivarna ingen anledning att ge en högre ränta via vår tjänst. Det är därför viktigt för oss att vi alltid samarbetar med de bästa bankerna och långivarna på marknaden. På det sättet sparar våra kunder både tid och pengar.

Ta kontakt med oss idag eller skicka in en låneansökan så ska vi hjälpa dig att hitta det bästa erbjudandet från våra partners.