Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Vad är ett snabblån?


Ett snabblån betyder inte nödvändigtvis att du får ett lån på dagen, utan snarare att du får svar samma dag. Ett snabblån är också ett privatlån eller ett lån utan säkerhet.

Snabbt lån

Har du behov av att låna med svar samma dag, men vill samtidigt få det bästa låneerbjudandet? Axo Finans gör det enkelt för dig. Vi jämför låneerbjudanden från många olika banker och långivare. Du kan låna till precis det du behöver pengar till.

Du kommer få svar idag och signerar du med BankID kommer pengarna finnas på ditt konto inom loppet av ett par dagar.

Vem kan få snabblån genom Axo Finans?

Alla kan ansöka, men för att få lånet beviljat måste du uppfylla minimikraven:

 • Du måste ha fyllt 18 år
 • Du måste ha en minimiinkomst på 8 400 kr i månaden
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar

  Du kan även ansöka tillsammans med en medlåntagare.

Detta innebär privatlån

Ett privatlån, såsom ett snabblån, är oftast ett lån du får utan säkerhet. Det vill säga att långivarna inte behöver sätta pant i någon form av värde i din egendom. Om du inte äger något, är detta ett lån som även du kan ansöka om. Därmed behöver du bara uppfylla minimikraven för att ansöka om ett snabblån genom oss.

Räntan erbjudas av den du lånar hos

Det är därför en del uppmärksammar att räntan på ett privatlån kan vara något högre än vid exempelvis ett traditionellt bolån där banken eller långivaren kan ta din bostad som säkerhet. För att försäkra sig mot eventuella förluster om en kund inte återbetalar, gör långivarna detta genom att ha en något högre ränta.

Räntan på snabblån sätts ändå individuellt utifrån en kreditbedömning utförd av långivaren du får låneerbjudande av.

Lån utan UC

Det kan vara viktigt att nämna att det inte är Axo Finans som sätter räntan, utan långivarna själva. Detta gör de genom att se över kreditupplysningarna de fått. I tillägg är räntan marknadsstyrd. Det kan även vara bra att veta att vi bara tar en kreditupplysning på dig. Därmed kan du ansöka om snabblån utan att bekymra dig över att påverka din kreditvärdighet negativt.

Nominell och effektiv ränta

Hitta bästa snabblån

När vi talar om räntor på snabblån, talar vi oftast om den nominella och den effektiva räntan. Den årliga nominella räntan är grundräntan på lånet. Den omfattar inte alla kostnader för ett lån. Denna ränta är marknadsbaserad samtidigt som den sätts utifrån en individuell kreditbedömning utförd av bankerna och långivarna, som bedömer din situation samt ser över dina kreditupplysningar.

Det vill säga att vi inte kan göra uttala oss om vilken ränta du blir erbjuden innan du har skickat in din låneansökan om snabblån.

Den effektiva räntan består av den nominella räntan tillsammans med alla andra avgifter som till exempel aviavgift. Det är på grund av den effektiva räntan som du kan komma billigare undan genom att samla hela din kreditskuld under ett lån. På sikt kommer du kunna spara pengar på att samla dina lån eftersom du undviker dyra och onödiga avgifter och får en bättre nominell och effektiv ränta.

När du behöver lite extra pengar

Ett snabblån är ett lån du kan använda till vad du vill. Det vill säga att när du ansöker genom oss, behöver du inte uppge någon anledning till varför du önskar att låna pengar. Undantaget är om du vill samla gamla skulder i ett lån. Då kan du kryssa av att du önskar lösa gamla lån så att vi kan hjälpa dig med resten.

Bra anledningar till att en del behöver snabblån

Det finns många anledningar till att en del behöver ansöka om snabblån. Det kan till exempel vara till:

Renovering och reparationer

Om din bostad är i behov av renovering, kan detta bidra till att öka värdet vid försäljning eller bidra till att du trivs bättre hemma. Eller om något oförutsett sker. Om till exempel bilen, som du är beroende av, måste in på verkstad eller om tvättmaskinen till en familj på fyra går sönder, är det inte alltid man har sparat ihop tillräckligt med pengar på egen hand för att täcka dessa oförutsedda utgifter. Ett snabblån kan ge dig den ekonomiska flexibiliteten du behöver.

Läs mer: Privatlån som renoveringslån

Förverkliga drömmar

En del vill förverkliga drömmar och planer som de inte har tillräckligt med pengar till just nu. Men med en smart amorteringsplan och ett snabblån genom Axo Finans, kommer du kunna få möjlighet att förverkliga till exempel din nästa drömsemester redan i år.

Lösa andra lån och gamla skulder

Andra kan ha behov av att lösa gamla skulder som de kanske har tappat översikten på. Det kan i själva verket vara ganska dyrt att betala av på många lån och kreditkort samtidigt. Detta beror på att smålån och kreditkort ofta har en högre ränta eftersom dessa är avsedda som kortsiktiga lån med en kort amorteringstid.

I de fall man kan låna en högre summa med en längre amorteringsperiod, kommer man kunna få erbjudande om en lägre ränta. Därför kommer du kunna få en mycket bättre ränta genom att samla allt i ett lån. Om du ansöker genom Axo Finans, kan du kryssa i att du önskar samla snabblån, så hjälper vi dig med resten.

Fördelar med snabblån

Ett snabblån är ett privatlån som har flera fördelar:

 • Du kan låna pengar utan att äga en bostad
 • Du kan låna pengar till vad som helst
 • Du kan få pengarna på kontot inom ett par arbetsdagar

Privatlån med snabb låneansökan

Ansök om snabblån hos flera långivare

Om du är i behov av snabblån går det snabbt från den tidpunkt då du fyllt i ansökan tills du får svar. Det går även snabbt att fylla i låneansökan som bara består av tre steg och efter att du har skickat in din ansökan, skickar vi den till alla våra samarbetspartners. När vi har fått svar från samtliga, väljer du det bästa snabblån för dig.

Välj bästa snabblån

Vi jämför långivarnas erbjudanden åt dig, och du väljer det bästa bland dessa. Du får vanligen svar på ansökan samma dag och du väljer själv om du vill acceptera lånet eller ej. Om du väljer att acceptera erbjudandet så betalas lånet ut inom ett par dagar. Med Axo Finans får låna pengar snabbt när du behöver det.

Endast en kreditkontroll

När du ansöker om snabblån för att samla lån, görs det en kreditkontroll av dig. Det är denna kreditkontroll som avgör hur mycket du kan få. Om du inte har tillräckligt hög årsinkomst, kan det vara en fördel att ansöka med en medsökande.

Snabblån när du behöver det

Vårt fokus ligger på att göra ansökningsprocessen bäst möjligt för dig. Det innebär att du genom vårt ansökningsformulär skickar din ansökan till flera banker och långivare samtidigt. Samtliga behandlar din låneansökan samma dag och besked sker oftast samma dag. Erbjudandet gäller i 30 dagar, så du har god tid på att bestämma dig.

Axo Finans hjälper dig med snabblån

Du kan ansöka om snabblån mellan 5 000 och upp till 600 000 kronor. Du bestämmer själv vad pengarna ska gå till. Om lånet ska användas till att samla befintliga lån, kan du bocka av detta i ansökan, så hjälper långivaren dig med att lösa gamla skulder.

Inga extra kostnader

Vår förmedlingstjänst kostar ingenting och tjänsten fungerar på samma sätt som om du själv skulle ha kontaktat alla långivare och banker.

Amorteringsperiod

Du kan välja en löptid på upp till 20 år på snabblån via oss, men du kan när som helst betala tillbaka utan extra kostnader.

Kreditkontroll

Vi tar bara en kreditupplysning från UC. Fördelen med detta är att om en person har många kreditkontroller på sig, kommer detta påverka framtida ansökningar negativt. Här är fördelen att vi kan skicka en låneansökan till många olika långivare med bara en kreditupplysning.

Jämför snabblån

Genom att ansöka hos flera banker och långivare samtidigt, kan vi jämföra många låneerbjudanden så att du kan välja det som passar dig bäst när du behöver låna pengar. Våra samarbetspartners konkurrerar om att få just dig som kund, något som garanterar att du får låna pengar till låg ränta.

Vilka är Axo Finans?

Ansök om snabblån utan säkerhet

Det kan vara viktigt att påpeka att vi inte är en bank. Vi är en av Sveriges bästa låneförmedlare och via oss kan du ansöka om snabblån mellan 5 000 och upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Vi presenterar din låneansökan för flera banker och långivare samtidigt, utan att det företas mer än en UC av dig.

Du slipper själv att förhandla med långivarna. Det jobbet gör vi åt dig. På detta sätt försäkrar du dig om det bästa låneerbjudandet utan att behöva göra något mer än att endast fylla i en ansökan. Ansökan är kostnadsfri och inte heller bindande. Vi gör lån enkelt för dig!

Skicka in ansökan idag!

Det finns många anledningar till att behovet av ekonomisk flexibilitet uppstår. De allra flesta kommer någon gång i livet uppleva att de behöver köpa eller investera i något, och att de inte har tillräckligt med pengar på egen hand.

Vid sådana tillfällen kan man behöva ett snabblån och då är det bra att ha en låneförmedlare som Axo Finans som hittar det bästa erbjudandet för dig bland våra långivare.

Vanliga frågor och svar - snabblån


Ett snabblån betyder inte nödvändigtvis att du får ett lån på dagen, utan snarare att du får svar samma dag. Ett snabblån är också ett privatlån eller ett lån utan säkerhet.

Ett privatlån gör det möjligt att låna pengar även om du inte äger bostad eller annan egendom. Ett privatlån är nämligen ett lån utan säkerhet. På så sätt slipper du att ha säkerhet i egendom, bil, båt eller annat.

Du som fyllt 18 år och har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor kan ansöka om snabblån via Axo Finans.

Via oss kan du ansöka om snabblån på mellan 5 000 kr och 600 000 kr utan krav på säkerhet för lånet.

Våra samarbetspartners erbjuder snabblån med avbetalningstid på 1-20 år. Du kan när som helst betala av mer på lånet, eller betala hela lånesumman i förtid.

Snabbast går det om du godkänner låneavtalet med BankID, då kan du få pengarna på kontot inom ett par dagar.

Våra samarbetspartners erbjuder snabblån med avbetalningstid på 1-20 år. Du kan när som helst betala av mer på lånet, eller betala hela lånesumman i förtid.

Du kan söka snabblån säkert via oss. Finansinspektionen har godkänt Axo Finans som låneförmedlare och vi samarbetar endast med godkända långivare.

En betalningsanmärkning är något du kan få om du inte betalar av. Exempelvis kan detta vara en faktura du inte betalar, eller om du lånar pengar som du inte kan betala tillbaka. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning.

För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se. Om du betalar av på flera lån kan det löna sig att samla lån och skulder.

Kan jag betala tillbaka hela skulden på ett snabblån på en gång?

Många behöver låna pengar snabbt. De flesta som ansöker om ett snabblån vill renovera hemmet, refinansiera skulder eller täcka plötsliga utgifter. Sådana utgifter kan exempelvis vara att tvättmaskinen eller bilen plötsligt gått sönder.

Via Axo Finans kan du ansöka om ett snabblån med direkt utbetalning inom ett par arbetsdagar.

Nominell ränta på ett snabblån är en ränta som sätts av långivaren. Den nominella räntan påverkar den effektiva räntan.

Effektiv ränta på ett snabblån får du om du lägger ihop nominell ränta och andra kostnader. Sådana kostnader kan vara exempelvis avgifter. I vissa fall har ett lån få kostnader – det ger då ett billigare lån.

Många höga avgifter ger en effektiv ränta som också den är hög. Den effektiva räntan påverkar lånet och det du betalar per månad för att låna pengar. Genom att jämföra lån hos Axo Finans kan du få lägre ränta.

Många frågar om snabblån utan UC, men lån utan UC finns egentligen inte. Många långivare får kreditupplysningar hos UC, eller Upplysningscentralen AB om kunder som vill låna pengar.

En del långivare har snabblån utan UC, alltså använder de ett annat företag, men det är inte möjligt att undvika en kreditbedömning. Det görs enligt svensk lag.

Innan du tar ett snabblån bör du jämföra olika långivare. Axo Finans hjälper dig att jämföra långivare som erbjuder snabblån. Då säkerställer du att du får det bästa snabblånet. Det är det lån som passar bäst för dig och din ekonomiska situation.

Innan du ansöker om ett snabblån ska du också tänka på att du ska kunna betala tillbaka lånet. Om du har andra lån och skulder som också ska betalas tillbaka, är det bättre att du samlar lån än att ta ett snabblån. Det ger en effektiv ränta som är lägre än den du har.

Nej, Axo Finans förmedlar inte SMS-lån. Förr var SMS-lån en typ av snabba lån som man kunde ansöka om och få accepterade via SMS. Idag är sådana lån inte lagliga längre. Via Axo Finans kan du ändå få låna pengar med utbetalning inom ett bar arbetsdagar.

Huvudskillnaderna är att bolån är ett lån med säkerhet, medan snabblån är ett privatlån, det vill säga ett lån utan säkerhet. Bolån är ofta större lån med låg ränta. Privatlån är mindre lån med hög ränta. Du kan använda ett privatlån till vad som helst, medan ett bolån är till för dig som vill låna till bostad.

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Många långivare som vi samarbetar med erbjuder i vissa fall betalningsfria månader och liknande. Då kan du exempelvis skjuta upp en betalning en månad om ekonomin är knaper.

Om du ska ansöka om ett snabblån bör du även tänka på att du ska kunna betala tillbaka lånet.

Ja, nedan kan du se fyra olika exempel – 10 000 kr, 25 000 kr, 50 000 kr och 600 000 kr – på snabblån. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95 %-26 %.

Exempel på snabblån: Annuitetslån 10 000 kr på 5 år (60 avbetalningar). Nom. ränta: 5,91%. Eff. ränta: 8,36% per 2021-01-29. Totalt att betala 12 075 kr. Månadskostnad: 193 kr per månad. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Exempel på snabblån: Annuitetslån 25 000 kr på 10 år (120 avbetalningar). Nom. ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,51% per 2021-01-29. Totalt att betala 33 615 kr. Månadskostnad: 276 kr per månad. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Exempel på snabblån: Annuitetslån 50 000 kr på 10 år (120 avbetalningar). Nom. ränta: 5,91 %. Eff. ränta: 6,31 % per 2021-01-29. Totalt att betala 66 855 kr. Månadskostnad: 553 kr per månad. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95 %-26 %. Exempel: Annuitetslån 600 000 kr på 20 år (240 avbetalningar). Nom. ränta: 5,91 %. Eff. ränta: 6,08 % per 2021-01-29. Totalt att betala 1 024 575 kr. Månadskostnad: 4 267 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: från 0 kr/mån.

Lånet ska betalas tillbaka månatligt över ett visst antal år. Du väljer själv avbetalningstid innan du ansöker.

Ett snabblån är ett privatlån – alltså ett lån utan säkerhet. Ett lån utan säkerhet har flera fördelar:

 • Du kan låna pengar utan att öga bostad
 • Du kan låna pengar till vad som helst
 • Du kan få pengarna på kontot inom ett par arbetsdagar

Axo Finans är en låneförmedlare. Vi jämför snabblån och andra lån så att du ska få det bästa erbjudandet.

Ja, om du har flera snabblån sedan tidigare kan du samla dina snabblån hos oss. Detta gäller även om du har andra lån, krediter och övriga skulder.

Du samlar då mindre snabblån i ett större lån. Detta sker genom att lånen flyttas till en annan långivare.

Genom att samla snabblån och andra lån kan du spara pengar. Du får ofta lägre ränta, längre avbetalning och bättre villkor på ditt snabblån.

Axo Finans jämför olika snabblån och andra lån utan säkerhet åt dig. Detta har många fördelar för dig som kund:

 • Du slipper att jämföra snabblån på egen hand
 • Ansök hos flera långivare med samma ansökan
 • Flera långivare ökar chansen till ett bättre erbjudande

Därför får du det bästa snabblånet för dig via Axo Finans.