Lån

Låna från 5 000 upp till 600 000 kronor utan säkerhet via Axo Finans. Vi jämför 35 banker och långivare för dig, så du får det bästa lånet.

 • Valid
  Hitta bästa privatlånet
 • Valid
  Helt gratis
 • Valid
  Låna upp till 600 000 kr

Trustscore 4.1 | 2731 omdömen

Låna och samla lån

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

13057 kunder fick hjälp förra månaden

Helt kostnadsfritt

Säkert och tryggt

Endast 1 kreditupplysning

2 dager siden

Gert Raymond Anderssonkund

Min ansökan till privatlån

Allt ser fint ut så här långt och vad sedan de enskilda långivarna väljer blir avgörande för min låneförfrågan

Svar från [COMPANY]
2 dager siden
Visa
4 dager siden

eva gussing

Bemötandet var det bästa.

Bemötandet var det bästa.

Svar från [COMPANY]
2 dager siden
Visa
5 dager siden

Marcus Wengberg

Trevlig personlig personal som på…

Trevlig personlig personal som på enkelt sätt och utan omvägar skötte mitt låne ärende på några minuter och helt utan problem exakt som vi kom överens om. Toppen!

Svar från [COMPANY]
2 dager siden
Visa
7 dager siden

Yasser

Dt var enkelt o bra..bra mottagning av medhjälpare på axo finnas.

O troligt bra

Svar från [COMPANY]
2 dager siden
Visa
7 dager siden

karola wikstr”m

Bra uppdatering och snabba svar?

Bra uppdatering och snabba svar?

Svar från [COMPANY]
2 dager siden
Visa
8 dager siden

Sandra S.

Fantastisk!

Fantastiska, enkel, lätt process, framför allt mycket professionell utan att du slösar tid på att svara. Räkna med att pengarna kommer inom 24 timmar, som förklaras på hemsidan. Om du behöver det tidigare måste du begära det mycket tidigt på morgonen.

Svar från [COMPANY]
2 dager siden
Visa
9 dager siden

Lindgren Tommy

Uppföljningen

Uppföljningen. Den personliga kontakten som togs efter jag fått ett erbjudande och man kollade så att jag förstått hur jag skulle gå vidare.

11 dager siden

Customer Rosie

Duktig kille som ringde o hjälpte mig.

Duktig kille som ringde o hjälpte mig.

11 dager siden

Vivianne Björklund

Upplevelsen var bra

Upplevelsen var bra

12 dager siden

Katarzyna Gaj

Wszystko Perfekt.

Wszystko Perfekt.

18 dager siden

kund

Lätt o smidigt!

Lätt o smidigt!! Va i situation o ni gjorde det möjligt för mig!! Tacksam!! Tack!!

Svar från [COMPANY]
15 dager siden
Visa
18 dager siden

Ann-Marie

Inga krångel med Att låna

Inga krångel med Att låna. Smidigt och fick snabbt svar.

Svar från [COMPANY]
15 dager siden
Visa
19 dager siden

Marie Ekman

Snabbt och smidigt

Snabbt och smidigt

Svar från [COMPANY]
15 dager siden
Visa
20 dager siden

Christer Gustafsson Qvarnström

Det gick snabbt och smidigt att få ett…

Det gick snabbt och smidigt att få ett erbjudande från Bank Norwegian.

Svar från [COMPANY]
15 dager siden
Visa
21 dager siden

Christina

Allt har fungerat bra.

Allt har fungerat bra.

Svar från [COMPANY]
15 dager siden
Visa
<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Hitta billigaste lånet via Axo Finans

Axo Finans är en låneförmedlare som jämför lån på dina vägnar. Vi samarbetar med banks_number} av Sveriges bästa banker och långivare, så att du ska få det bästa lånet på marknaden.

Vår erfarenhet visar att ju fler banker och långivare som jämför din ansökan, desto lägre ränta får du på lånet. Genom att ansöka om pengar via en låneförmedlare, kommer flera långivare behandla din ansökan samtidigt med endast en kreditupplysning.

Så snart alla banker och långivare har behandlat din ansökan får du erbjudandena. Du väljer det bästa bland dessa.

lån av tre lampor i olika färger
lån av tre lampor i olika färger

Välj ett flexibelt privatlån

Ett privatlån kan ge dig ekonomisk frihet när du behöver det. Ibland upplever man att ekonomin blir ansträngd eller att man kort och gott inte har pengar för att täcka oväntade eller andra nödvändiga utgifter. I sådana tillfällen kan ett privatlån vara till god hjälp.

Hos oss kan du låna pengar till:

 • Samlingslån
 • Renovering
 • Oväntade utgifter

Fördelen med ett privatlån är att du slipper tillhandahålla säkerhet för att få lånet beviljat. Det betyder att du kan använda pengarna till det du själv vill.

Om du behöver låna en större summa är privatlån en förmånligare lösning än kreditkort och köp på avbetalning. Medan kreditkort har en genomsnittsränta på ca. 20 %, har ett privatlån via Axo Finans en genomsnittsränta på 5,49 % nominell ränta.

Vilken ränta behöver du betala?

När man ansöker om lån, uppges ofta både nominell och effektiv ränta. Om du ska bedöma hur mycket lånet kommer kosta dig, så är det viktigt att förstå skillnaden. Den effektiva räntan är summan av den nominella räntan plus alla avgifter.

Räntenivån är samma för alla banker i Sverige, men det är upp till den enskilda banken att bestämma en slutgiltig ränta utifrån en egen riskbedömning. När du skickar in en ansökan, kommer banken att ta en kreditupplysning på dig för att ta reda på hur sannolikt det är att du faktiskt betalar tillbaka summan du önskar låna.

Den slutliga räntan är individuell och baseras på en helhetsbedömning av din inkomst, kreditvärdighet, ålder, yrke och skuldgrad. Det är viktigt att notera att den slutliga räntan bestäms först efter att banken och långivaren har behandlat en låneansökan.

Vi tar bara en kreditupplysning hos UC

Att vilja låna pengar utan UC är vanligt. Men de flesta långivare använder sig av Upplysningscentralen (UC) när de ska ta en kreditupplysning på sina kunder. Detta är för att långivarna ska kunna kontrollera din ekonomiska historik och säkerställa att du som kund faktiskt har möjlighet att betala tillbaka lånet. Informationen består av ekonomiska förutsättningar såsom inkomst, skulder och lån – samt förekomst av betalningsanmärkningar.

Nackdelen med att ta en kreditupplysning hos UC är att företaget är skyldigt att informera om att en kreditupplysning utförts, varje gång en kreditupplysning beställts. Om du har många kreditupplysningar på dig, kan det påverka dina ekonomiska förutsättningar negativt i framtiden. Ju fler kreditupplysningar en person har från UC, desto svårare blir det att få ett lån beviljat när du behöver det.

När du ansöker om lån via Axo Finans, tar vi bara en kreditkontroll på dig. Som låneförmedlare skickar vi likväl din ansökan till alla våra långivare. Därmed behöver du inte oroa dig för att din kreditvärdighet påverkas mer än vad som är absolut nödvändigt.

lån till det du behöver och ett gult och grått golv
lån till det du behöver och ett gult och grått golv

Använd privatlån för att samla gamla skulder

Med ett av marknadens billigaste privatlån har du även en bra förutsättning för att samla lån och dyra smålån och krediter.

Genom att samla dina lån får du:

 • Lägre ränta
 • Bättre villkor
 • En översiktlig avbetalningsplan
 • Bättre kontroll på ekonomin
 • Möjligheten att bli skuldfri snabbare

Ett samlingslån är ett lån som används för att betala av andra skulder. Förutsättningen för att å samla lån ska vara lönsam är att den ränta du erbjuds är lägre än den du redan har. Det är därför stor sannolikhet att du hittar ett nytt lån med lägre ränta. Räntan varierar nämligen hela tiden, så ett lån idag behöver inte vara förmånligt även om räntan var låg för ett år sedan.

Det är inte enbart lägre räntekostnader som kommer att ge dig ett billigare lån. Genom att samla flera dyra skulder, kan du även kapa onödiga och dyra räntor och avgifter. Sist men inte minst, så kommer ett samlingslån att hjälpa dig på vägen mot en städad ekonomi. Med en samlad faktura har du endast en utgiftspost att förhålla dig till, vilket minskar risken för att en av fakturorna försvinner eller glöms bort.

Vem kan ansöka via Axo Finans?

För att få ett lån beviljat hos oss måste du uppfylla vissa kriterier. Dessa är i enlighet med Finansinspektionens riktlinjer, och är lika mycket en säkerhet för dig som för banken.

Våra minimikrav är:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en lägsta inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, vara vikarie, driva eget företag eller vara pensionär

Om du inte uppfyller kraven ovan, kommer ansökan mest troligt att avslås. Du är självklart hjärtligt välkommen att ansöka igen vid ett senare tillfälle, om din livssituation skulle förändras.

Du kan även ansöka tillsammans med en medlåntagare. Det kan vara en make/maka, sambo, partner eller vän. Normalt sett kommer en medlåntagare öka dina chanser att få låneansökan beviljad.

Skicka in en ej bindande ansökan idag

Om du vill ta ett lån, kan vi hjälpa dig att göra processen enklare. Det enda du behöver göra är att fylla i vårt ansökningsformulär online. Direkt när vi mottagit din ansökan, skickar vi den vidare för handläggning hos samtliga av våra partners.

För att processen ska ta kortast möjliga tid, rekommenderar vi att du har din senaste lönespecifikation, deklaration och BankID lättillgängligt för uppladdning. Om du väljer elektronisk signering kommer det även gå snabbare från det att du ansöker till att pengarna finns på ditt konto. Vanligtvis svarar vi på din ansökan inom två timmar. Då kommer du få besked om din låneansökan är beviljad eller ej samt hur mycket du eventuellt fått låna samt räntesatsen.

Om du tycker att det tar för lång tid, kan du när som helst kontakta vårt kundcenter på telefon 0771 323400. De står alltid redo att hjälpa dig. Läs mer om att låna pengar via Axo Finans i vår Frågor och svar-sektion nedan.

Få ett erbjudande redan idag