Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Hitta billigaste lånet via Axo Finans


Axo Finans är en låneförmedlare som jämför lån på dina vägnar. Vi samarbetar med 35 av Sveriges bästa banker och långivare, så att du ska få det bästa lånet på marknaden.

Vår erfarenhet visar att ju fler banker och långivare som jämför din ansökan, desto lägre ränta får du på lånet. Genom att ansöka om pengar via en låneförmedlare, kommer flera långivare behandla din ansökan samtidigt med endast en kreditupplysning.

Så snart alla banker och långivare har behandlat din ansökan får du erbjudandena. Du väljer det bästa bland dessa.

Välj ett flexibelt privatlån

Låna pengar via Axo Finans

Ett privatlån kan ge dig ekonomisk frihet när du behöver det. Ibland upplever man att ekonomin blir ansträngd eller att man kort och gott inte har pengar för att täcka oväntade eller andra nödvändiga utgifter. I sådana tillfällen kan ett privatlån vara till god hjälp.

Hos oss kan du låna pengar till:

 • Samlingslån
 • Renovering
 • Oväntade utgifter

Fördelen med ett privatlån är att du slipper tillhandahålla säkerhet för att få lånet beviljat. Det betyder att du kan använda pengarna till det du själv vill.

Om du behöver låna en större summa är privatlån en förmånligare lösning än kreditkort och köp på avbetalning. Medan kreditkort har en genomsnittsränta på ca. 20 %, har ett privatlån via Axo Finans en genomsnittsränta på 5,49 % nominell ränta.

Vilken ränta behöver du betala?

Axo Finans hjälper dig att hitta det bästa erbjudandet på lån

När man ansöker om lån, uppges ofta både nominell och effektiv ränta. Om du ska bedöma hur mycket lånet kommer kosta dig, så är det viktigt att förstå skillnaden. Den effektiva räntan är summan av den nominella räntan plus alla avgifter.

Räntenivån är samma för alla banker i Sverige, men det är upp till den enskilda banken att bestämma en slutgiltig ränta utifrån en egen riskbedömning. När du skickar in en ansökan, kommer banken att ta en kreditupplysning på dig för att ta reda på hur sannolikt det är att du faktiskt betalar tillbaka summan du önskar låna.

Den slutliga räntan är individuell och baseras på en helhetsbedömning av din inkomst, kreditvärdighet, ålder, yrke och skuldgrad. Det är viktigt att notera att den slutliga räntan bestäms först efter att banken och långivaren har behandlat en låneansökan.

Vi tar bara en kreditupplysning hos UC

Hos oss blir din ansökan om lån behandlad av flera banker samtidigt

De flesta långivare använder sig av Upplysningscentralen (UC) när de ska ta en kreditupplysning på sina kunder. Detta är för att långivarna ska kunna kontrollera din ekonomiska historik och säkerställa att du som kund faktiskt har möjlighet att betala tillbaka lånet. Informationen består av ekonomiska förutsättningar såsom inkomst, skulder och lån – samt förekomst av betalningsanmärkningar.

Nackdelen med att ta en kreditupplysning hos UC är att företaget är skyldigt att informera om att en kreditupplysning utförts, varje gång en kreditupplysning beställts. Om du har många kreditupplysningar på dig, kan det påverka dina ekonomiska förutsättningar negativt i framtiden. Ju fler kreditupplysningar en person har från UC, desto svårare blir det att få ett lån beviljat när du behöver det.

När du ansöker om lån via Axo Finans, tar vi bara en kreditkontroll på dig. Som låneförmedlare skickar vi likväl din ansökan till alla våra långivare. Därmed behöver du inte oroa dig för att din kreditvärdighet påverkas mer än vad som är absolut nödvändigt.

Använd privatlån för att samla gamla skulder

Du kan även samla lån och krediter hos oss

Med ett av marknadens billigaste privatlån har du även en bra förutsättning för att samla dyra smålån och krediter.

Genom att samla dina lån får du:

 • Lägre ränta
 • Bättre villkor
 • En översiktlig avbetalningsplan
 • Bättre kontroll på ekonomin
 • Möjligheten att bli skuldfri snabbare

Ett samlingslån är ett lån som används för att betala av andra skulder. Förutsättningen för att å samla lån ska vara lönsam är att den ränta du erbjuds är lägre än den du redan har. Det är därför stor sannolikhet att du hittar ett nytt lån med lägre ränta. Räntan varierar nämligen hela tiden, så ett lån idag behöver inte vara förmånligt även om räntan var låg för ett år sedan.

Det är inte enbart lägre räntekostnader som kommer att ge dig ett billigare lån. Genom att samla flera dyra skulder, kan du även kapa onödiga och dyra räntor och avgifter. Sist men inte minst, så kommer ett samlingslån att hjälpa dig på vägen mot en städad ekonomi. Med en samlad faktura har du endast en utgiftspost att förhålla dig till, vilket minskar risken för att en av fakturorna försvinner eller glöms bort.

Vem kan ansöka via Axo Finans?

För att få ett lån beviljat hos oss måste du uppfylla vissa kriterier. Dessa är i enlighet med Finansinspektionens riktlinjer, och är lika mycket en säkerhet för dig som för banken.

Våra minimikrav är:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en lägsta inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, vara vikarie, driva eget företag eller vara pensionär

Om du inte uppfyller kraven ovan, kommer ansökan mest troligt att avslås. Du är självklart hjärtligt välkommen att ansöka igen vid ett senare tillfälle, om din livssituation skulle förändras.

Du kan även ansöka tillsammans med en medlåntagare. Det kan vara en make/maka, sambo, partner eller vän. Normalt sett kommer en medlåntagare öka dina chanser att få låneansökan beviljad.

Skicka in en ej bindande ansökan idag

Vi hjälper dig att jämföra lån

Om du vill ta ett lån, kan vi hjälpa dig att göra processen enklare. Det enda du behöver göra är att fylla i vårt ansökningsformulär online. Direkt när vi mottagit din ansökan, skickar vi den vidare för handläggning hos samtliga av våra partners.

För att processen ska ta kortast möjliga tid, rekommenderar vi att du har din senaste lönespecifikation, deklaration och BankID lättillgängligt för uppladdning. Om du väljer elektronisk signering kommer det även gå snabbare från det att du ansöker till att pengarna finns på ditt konto. Vanligtvis svarar vi på din ansökan inom två timmar. Då kommer du få besked om din låneansökan är beviljad eller ej samt hur mycket du eventuellt fått låna samt räntesatsen.

Om du tycker att det tar för lång tid, kan du när som helst kontakta vårt kundcenter på telefon 0771 323400. De står alltid redo att hjälpa dig. Läs mer om att låna pengar via Axo Finans i vår Frågor och svar-sektion nedan.

Frågor och svar om lån


Detta är ett lån där du inte behöver tillhandahålla säkerhet för att få lånet beviljat. När du lånar pengar utan säkerhet, kan pengarna användas till det du vill, oavsett om det är att köpa en ny bil, samla lån eller renovera köket.

Via Axo Finans kan du få låna från 5 000 till 600 000 kr utan säkerhet.

En låneförmedlare jämför lån på vägnar av kunden. När du skickar in en ansökan till oss skickar vi den vidare till 35 långivare. När alla har behandlat din ansökan, kan du välja det bästa erbjudandet bland dessa.

Räntan på lån är en individuell och rörlig ränta. Det innebär att du inte kan få information om vilken ränta du får förrän efter din ansökan behandlats. Du kan använda vår lånekalkylator för att få en preliminär översikt över vad du behöver betala per månad.

Om du signerar elektroniskt får du vanligtvis in pengarna på kontot inom ett par arbetsdagar.

Ja, du kan när som helst betala in större månadsbelopp eller lösa lånet i förtid utan extra kostnader.

Ja, du kan använda ett privatlån till att samla gamla skulder och dyra lån. Du bockar bara för detta när du skickar in din ansökan samt anger totalsumman på alla lån du vill samla. Långivaren som beviljar lånet åtar sig sedan arbetet med att lösa dessa. Du kan spara mycket genom att samla dina lån.

Ja, du kan signera lånedokumenten elektroniskt. Det kommer korta ner behandlingstiden.

Nej, vår tjänst är helt kostnadsfri och bankerna och långivarna bedömer dig precis på samma sätt som om du hade vänt dig direkt till någon av dem. Inga extra kostnader tillkommer för att du ansöker genom Axo Finans. Fördelen är att du kan få din ansökan behandlad av flera långivare samtidigt.

Axo Finans samarbetar idag med 35 banker och långivare i Sverige på den skandinaviska marknaden. Vi jobbar hela tiden med att utveckla vårt utbud och önskar att samarbeta med så många banker och långivare som möjligt. På det sättet försäkrar vi oss om att våra kunder alltid ska få det bästa erbjudandet.

Först och främst är det viktigt att kolla räntan hos flera banker och långivare. Det gör du helt gratis och utan förpliktelser genom att ansöka via vår tjänst.

Om du har privatlån och kreditskulder sedan tidigare, bör du ansöka om att samla skulden. På det sättet samlar du all osäkrad skuld i ett nytt lån och kapar dubbla räntor och avgifter. Samtidigt kontrollerar du om du kan få en lägre ränta än du har idag.

Fördelen med att ansöka om lån via Axo Finans är att du får din ansökan bedömd av flera banker och långivare samtidigt, omedelbart efter att du har ansökt. På så sätt sparar du både tid och pengar. Vi skickar det bästa erbjudandet på privatlån till dig så snart alla banker har bedömt din ansökan. Erbjudandet är utan förpliktelser och är giltigt i 30 dagar.

Ja, det kan du. Om du vill låna pengar med någon annan kan det öka chanserna för att lånet blir beviljat. När ni lånar pengar tillsammans blir båda låntagare ansvariga för att betala tillbaka lånet.

Din månadskostnad när du ska låna pengar beror på totalbelopp, ränta och återbetalningstid. Exempelvis ger kortare återbetalningstid högre månadskostnad.

Ja, det har vi. Exempel: Annuitetslån 100 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nominell ränta: 5,91 %. Effektiv ränta: 6,15 % per 2021-01-29. Totalt att betala 151 515 kr. Månadskostnad: 839 kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Hos oss sysslar vi inte med en årsinkomst på minst X kronor, utan i stället med en lägsta inkomst på minst 10 000 kr i månaden. För övrigt motsvarar det en årsinkomst på minst 120 000 kr.