Fritidslån

Ansök om fritidslån - svar idag

Fritidslån är ett smidigt lån utan säkerhet som ger dig möjlighet att finansiera dina fritidsintressen. Det är även för dig som vill ha extra pengar att spendera på resan eller resa direkt utan att behöva vänta.

 • Valid
  Fritidslån upp till 600 000 kr
 • Valid
  Trygg ansökan
 • Valid
  Ansök på 2 minuter

Trustscore 4.2 | 2787 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Fritidslån - Lån till fritid

Att ha en meningsfull fritid är viktigt för att ladda om och återhämta sig från vardagens stress och krav. Fritiden ger dig möjlighet att utforska dina intressen, utöva hobbyn, umgås med vänner och familj, och ta del av olika former av rekreation och underhållning. Det ger dig möjlighet att släppa på spänningar, koppla av och hitta balans i ditt liv. Vissa intressen kostar pengar, om du behöver finansiera dina fritidsaktiviteter eller projekt kan ett fritidslån vara något för dig.  Du kan exempelvis använda ett fritidslån för att köpa en båt, husvagn eller renovera din stuga.

Vad är ett fritidslån?

Fritidslån är ett lån utan säkerhet som du kan använda för att finansiera dina fritidsintressen. Det kan handla om allt från att köpa en båt, renovera sommarstugan eller att förverkliga din drömresa. Eftersom lånet inte kräver någon säkerhet är det enklare och snabbare att ansöka om än traditionella lån.

Varför ta ett fritidslån?

Din fritid är den tid som du har till ditt förfogande utanför arbete eller andra åtaganden. Det är den tid då du kan ägna dig åt aktiviteter som du tycker om och som ger dig glädje och avkoppling. Ett fritidslån kan hjälpa dig att finansiera dina fritidsaktiviteter. Fritidslånet ger dig flexibilitet att använda pengarna på det sätt som passar dig bäst. Du bestämmer själv vad du vill använda lånet till, och du kan också välja den återbetalningstid som passar din ekonomi. 

Olika typer av lån till fritid

Så fungerar ett fritidslån

Ett fritidslån är ett lån som används för att finansiera dina fritidsintressen utan att behöva lämna någon säkerhet. Fritidslån är det samma som ett privatlån utan säkerhet. Fritidslånet kan variera i storlek från några tusen kronor upp till flera hundra tusen kronor, beroende på långivaren och dina behov. Du kan exempelvis låna 400 000 kronor eller låna 50 000 kronor. Du bestämmer själv hur du vill göra. Återbetalningstiden för lån kan variera från några månader upp till 10-15 år, beroende på lånebeloppet och din ekonomiska situation. Här bestämmer du också själv över din återbetalningsplan.

Ränta fritidslån

Räntan på fritidslån kan variera mellan olika långivare och baseras på faktorer som din kreditvärdighet och återbetalningstid. Därför är det viktigt att jämföra lån hos olika långivare för att hitta den bästa räntan. Utöver räntan kan det tillkomma avgifter som uppläggningsavgift, aviavgifter och eventuella förseningsavgifter om du inte betalar i tid.

Krav för fritidslån

För att beviljas ett fritidslån måste du uppfylla vissa grundläggande krav som långivarna ställer. Detta kan variera mellan olika långivare, men de vanligaste kraven är:

 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du måste ha en fast inkomst.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.

Jämför fritidslån

När du jämför lån och olika fritidslån är det viktigt att titta på följande faktorer: Jämför både den nominella räntan och den effektiva räntan för att få en bild av den totala lånekostnaden. Undersök alltid vilka avgifter som tillkommer, såsom uppläggningsavgift och aviavgifter. Den effektiva räntan visar den totala kostnaden för lånet, och inkluderar alltså alla avgifter som kan tillkomma lånet. Läs även igenom lånevillkoren noggrant för att förstå vad som gäller för återbetalning, förseningsavgifter och eventuella extra kostnader. Med oss på Axo Finans kan du jämföra fritidslån på ett enkelt sätt. Vi gör jämförelsen åt dig och ger dig de bästa låneerbjudanden baserat på dina ekonomiska förutsättningar. Du kan därefter välja det lån som du tycker passar dig allra bäst. Testa att jämföra lån idag!

Förverkliga drömmar och intressen 

Ett fritidslån kan hjälpa dig att finansiera olika typer av fritidsaktiviteter eller hobbyprojekt, det ger dig även möjlighet att dela upp dina betalningar. Det kan vara att köpa en båt, en husvagn, renovera sommarstugan eller investera i dyrare hobbyutrustning. Det är ett flexibelt lån och som ofta erbjuder en hög grad av flexibilitet när det gäller lånebelopp och återbetalningstid. Det innebär att du kan välja ett lånebelopp och en återbetalningstid som passar din ekonomiska situation och behov.

Täck oplanerade utgifter med fritidslån

Ibland kan oplanerade utgifter dyka upp i samband med fritidsaktiviteter, som reparationer eller underhåll av fritidsfordon eller utrustning. Ett fritidslån kan hjälpa dig att täcka dessa kostnader utan att behöva tömma dina besparingar. Det kan även hjälpa dig att sprida ut kostnaderna för dina fritidsaktiviteter över en längre period. Detta kan göra det enklare att budgetera och planera din ekonomi, eftersom du vet exakt hur mycket du behöver betala varje månad. Fritidslån är ofta blancolån, vilket innebär att du inte behöver ställa någon säkerhet för lånet. Det gör det även enklare att ansöka om lånet.

Tips för att få bästa möjliga lån

Jämför lån

Genom att jämföra olika långivare kan du hitta fritidslån med konkurrenskraftiga räntor och villkor. Det är viktigt att noggrant jämföra olika erbjudanden för att hitta det bästa lånet för dina behov. Använd en låneförmedlare, som oss på Axo Finans. Vi jämför upp till 36 banker och långivare med endast en UC. Det sparar dig både kreditupplysningar, tid och energi. Du har även chans att få bättre lån och lägre ränta eftersom bankerna ställs mot varandra och du kan välja det bästa lånet för dig. 

God kreditvärdighet

En god kreditvärdighet ökar dina chanser att få ett förmånligt fritidslån med låg ränta. För att förbättra din kreditvärdighet kan du betala dina räkningar i tid, undvika betalningsanmärkningar och inte ansöka om för många lån inom en kort tidsperiod.

Samla befintliga lån

Om du redan har flera lån eller krediter kan det vara smart att samla lån så att de blir till ett enda lån. Det kan göra det enklare att hålla koll på dina skulder och ibland även sänka din totala räntekostnad. Att samla dina lån kan helt enkelt göra att du får en bättre ekonomi. Vi på Axo Finans förmedlar utöver vanliga lån även samlingslån eller så kallade hopbakslån. Testa att samla dina lån med oss och sänk din ränta idag!

Vanliga frågor om fritidslån

FAQ

 • Kan jag lösa in mitt fritidslån i förtid?

  Ja, det är oftast möjligt att lösa in ett fritidslån i förtid. Kontrollera dock lånevillkoren hos din långivare för att se om det tillkommer någon extra kostnad för att göra det.

 • Vad händer om jag inte kan betala tillbaka mitt fritidslån?

  Om du inte kan betala tillbaka ditt fritidslån bör du kontakta din långivare så snart som möjligt för att diskutera en lösning. De kan erbjuda dig en betalningsplan eller en tillfällig paus i återbetalningarna.

 • Kan jag ansöka om fritidslån trots anmärkningar?

  Det är svårare att få ett fritidslån om du har betalningsanmärkningar, men det finns långivare som erbjuder lån även i dessa fall. Räkna dock med högre räntor och sämre villkor än om du hade en god kreditvärdighet.

 • Är det möjligt att förlänga återbetalningstiden för mitt fritidslån?

  Om du har svårt att betala tillbaka ditt fritidslån kan du prata med din långivare om att förlänga återbetalningstiden. Det kan dock innebära att den totala lånekostnaden ökar.

Axo finans logga
Axo finans logga

Ansök om fritidslån via Axo Finans

Axo Finans är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta det bästa fritidslånet för dina behov. Genom att ansöka om ett fritidslån via oss på Axo Finans kan du jämföra flera långivare på en gång och öka chansen att få det mest förmånliga lånet. Att ansöka är alltid helt kostnadsfritt och ej bindande. Testa att lämna in en ansökan idag och se vad du kan få för ränta på ditt fritidslån.

Få ett erbjudande redan idag