Billån

Via Axo Finans kan du ansöka om billån på upp till 600 000 kronor utan säkerhet.

Hitta bästa privatlånet

Låna och samla lån
5 000 kr600 000 kr

LånetidMånadskostnad
4 195 kr15 år
1 år20 år

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 2,95% - 26,00%

Effektiv ränta mellan 2,99% - 29,34%

Startavgift mellan 0 kr - 495 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr

19749 kunder fick hjälp förra månaden

Helt kostnadsfritt

Enkelt och säkert

Endast 1 kreditupplysning

2 dager siden

Anette

Jag tycker det är bra och man fick bra …

Jag tycker det är bra och man fick bra information. Personalen fick stå ut med åtskilliga frågor,så jag inte skulle gå i någon fälla.

6 dager siden

Lifvendahl Thord

Inget för snack utan allt fungerar…

Inget för snack utan allt fungerar ......

7 dager siden

Kund

Bra jobbat

Bra jobbat. Tog en dag

7 dager siden

Abdulmelek

Ferfekt service

Ferfekt service

9 dager siden

Marius Adrian Albert

Den var jätte trevligt, och snabb, tusen tack

Ni är jatte snälla, och trevlig.

9 dager siden

Hassan Ali Bechlaoui

bra service gicksnabbt och få lån

bra service gicksnabbt och få lån

10 dager siden

Customer

Snabbt svar

Snabbt svar, det viktigaste.

11 dager siden

Luis Sixto Cajas Rojas

Allt bra

Mycket bra tack tack tack tack tack tack tack tack

14 dager siden

Sajad Bahrami

Enkelt och smidigt

Enkelt och smidigt

16 dager siden

Christer Andersson

Snabb o enkel handläggning

Snabb o enkel hantering

17 dager siden

Jamal Abbas Abed Al-Zubaidi

Provide the required assistance and…

Provide the required assistance and commitment, Also the quality of notifications My greetings Thank you so much

20 dager siden

Jimmy Lönn

Company is friendly and not to pushy…

Company is friendly and not to pushy about irrelevant products that they want to sell.

20 dager siden

SPM

Helt enastående service

Helt enastående service, snabbt och enkelt, rekommenderar verkligen AXO Finans 🌺

21 dager siden

Timi R

Bra service

Bra duktiga på sin grej

21 dager siden

Mahmod Dahbor

Jo jag fick ett snabbt svar med ett svar

Det tog inte mer än 3 dagar

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Jämför billån via Axo Finans

Axo Finans är en låneförmedlare, vilket betyder att vi inte beviljar eller betalar ut lån, utan jämför lån bland våra samarbetspartners åt dig. Via våra samarbetspartners erbjuder vi billån utan säkerhet från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor. Lånet kan användas till det du själv vill, däribland köp av bil.

Tjänsten är gratis för dig som kund och låneerbjudandet är giltigt i 30 dagar. Du bestämmer själv om du vill tacka ja till ett erbjudande eller ej.

Fördelar med en låneförmedlare

För det första sparar du värdefull tid och resurser. Du slipper att besöka varje enskild bank och långivare – vi gör nämligen det jobbet åt dig. När alla långivare har behandlat din ansökan, väljer du det bästa erbjudandet. Vi försöker att ge ett snabbt svar till alla som ansöker om billån via oss.

Axo Finans tycker det är viktigt att göra låneprocessen så enkel som möjligt för dig, och våra kundtjänstmedarbetare är alltid lätta att kontakta. Tjänsten är helt gratis, och låneerbjudandet är utan förpliktelser och giltigt i 30 dagar.

Billån hos 35 olika banker och långivare

För att ge dig det bästa erbjudandet samarbetar vi med flera av de största långivarna i Norden. Samtliga har lång erfarenhet av lån utan säkerhet, och således kan du känna dig trygg med att du får det lån som passar din

familj med tryggt billån besöker sjö vid solnedgång

Vem kan ansöka billån via Axo Finans?

För att få ett lån beviljat hos oss måste du uppfylla vissa kriterier.

Våra minimikrav är:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en lägsta inkomst på minst 8 400 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, vara vikarie, driva eget företag eller vara pensionär

Du kan välja att ansöka tillsammans med en medlåntagare och då kommer chansen öka för att ansökan beviljas.

Vilka finansieringsmöjligheter för billån har jag?

De allra flesta som ska köpa en ny bil är beroende av ett lån för att finansiera köpet. Samtidigt kan val av finansieringsmetod spela en stor roll för vad bilen i kommer kosta dig i slutändan. En grundlig undersökning av såväl lånemarknad som alternativ är därför viktigt för att hitta det billigaste lånet.

När du ska välja lån, har du tre alternativ:

 • Billån hos bilförsäljaren eller banken
 • Privatlån hos banken
 • Baka in lånet i bolånet

Billån hos bilförsäljaren

Ett billån tar säkerhet i bilen du köper. Det gäller oberoende av om du tar ett lån via bilförsäljaren eller långivaren. 

Nackdelen med ett billån är att de kräver 20 procent i kontantinsats. Dessutom ger vissa långivare bara lån vid köp av ny bil. Det hänger ihop med bilens värde. De flesta långivare har nämligen en begränsning på hur gammal bilen kan vara den dagen lånet är avbetalat. Det kan även påverka avbetalningstidens längd.

För att kunna ta bilen som säkerhet för lånet kräver långivaren att bilen är köpt hos en auktoriserad bilförsäljare. Det gör att möjligheten till köp privat och genom flera mindre bilförsäljare försvinner.

Billån ränta

Det finns inga satta räntor när det kommer till olika typer av lån och billån är inget undantag. Räntesatser förändras nästan dagligen och beror på marknadens tillstånd samt din ekonomiska situation. Högre räntesatser kan förekomma från olika långivare då alla har olika bedömningspunkter och krav.

Exempel på billån ränta från en av våra samarbetspartners - Ikano bank:

Ett billån på 125 000 kr över 5 år med 5,35 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 367 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 141 997 kr, antalet avbetalningar 60 stycken och effektiv ränta 5,48 %.

Alla räntesatser sätts individuellt. Vill du ta reda på vad just du får för ränta kan du skicka in en ansökan för att få den behandlad av 35 olika långivare samtidigt.

Fördelar med ett billån

 • Ofta bättre ränta än privatlån
 • Flexibel avbetalningstid
ett medelålders par är glada över sitt billån

Billån utan säkerhet 

Om man inte har en kontantinsats till hands, kan ett billån utan säkerhet vara ett bra sätt att finansiera bilköpet på. Ett privatlån är ett flexibelt lån utan säkerhet som du kan använda till precis det du vill. 

Eftersom utlånaren inte kräver pant eller säkerhet, kommer ett privatlån generellt att ha högre ränta än både bo- och billån. När utlånaren inte tar säkerhet i form av tillgångar eller annan egendom, måste risken täckas på andra sätt. Ju högre lånesumma du väljer, desto dyrare kommer lånet också bli totalt sett.

Överväger du att köpa en helt ny bil, är kanske inte ett privatlån det bästa alternativet – i synnerhet med hänsyn till värdeminskningen på nya bilar under den första tiden. Ett privatlån är dock ett utmärkt val när du vill köpa en begagnad bil och inte har kontantinsats eller säkerhet till förfogande.

Du hittar vår lånekalkylator här.

Billån med restvärde

Vissa långivare och bilhandlare erbjuder ett så kallat billån med restvärde. Det innebär att långivaren sätter upp en återbetalningsplan som inte täcker hela lånet, utan anpassar det efter bilens framtida försäljningspris. Restvärdet är alltså skillnaden mellan den kvarstående summan av amorteringen och uppskattningen på bilens värde efter ett x antal år.

Om din återbetalningsplan sträcker sig i exempelvis 5 år, kommer långivaren att göra en uppskattning på vad bilen kommer att kosta efter 5 år och därefter anpassa lånet och amorteringen utefter det. Om värderingen är korrekt kan du då vid löptidens slut sälja bilen och bli helt skuldfri.

Detta är ett bra sätt att minska den månatliga amorteringskostnaden på lånet och samtidigt få möjligheten att sälja bilen för att eventuellt köpa en ny. Dock är nackdelen att uppskattningen av bilens framtida värde kan vara fel, vilket innebär att du inte blir helt skuldfri om försäljningsvärdet är mindre än det uppskattade värdet. I det fallet måste du betala mellanskillnaden till långivaren när du säljer bilen vid löptidens slut.

Baka in billånet i bolånet

Om du har möjlighet att baka in billånet i bolånet, kommer det helt klart att ge bäst ränta. Samtidigt kräver banken att du betalar av en viss andel av bolånet innan du har möjlighet att höja lånesumman. Om du inte har betalat tillräckligt, kommer det därmed inte vara ett alternativ för dig.

Fördelar med att baka billån i bolånet:

 • Låg ränta – bolån har den lägsta räntan på marknaden
 • Du har alla skulder samlade på samma ställe

En annan nackdel med att baka in lånet i bolånet är extrautgifter som kopplas till utökningen av lånet. Om du till exempel bor i villa måste du betala ny pantavgift innan du får höja lånet. Dessutom är det också lätt att glömma att en bil inte är en investering på samma sätt som ett hus.

Medan bostaden med högsta sannolikhet ökar i värde varje år, kommer bilens värde att sjunka. Om billånet är stort och bilen relativt ny, kan du riskera att stå kvar med restskuld på bilen.

Privatlån vs. billån

Väljer du att finansiera bilen med ett privatlån så slipper du att ha en säkerhet i bilen. Du får dock en något högre ränta, men det är inte bara räntan som avgör totalkostnaden på lånet. Avgifter, avbetalningstid och amorteringar påverkar också kostnaden. Ofta kan ett lån utan säkerhet ha bättre villkor än ett vanligt billån.

Ska du köpa en begagnad bil eller en bil som kostar under 100 000 kronor, så finns det flera experter som menar att ett privatlån är ett förmånligt val.

Ett privatlån kan vara mer lönsamt än ett billån eftersom:

 • Vid 100 % finansiering kan privatlån ge dig bättre villkor
 • Du kan sälja bilen utan att tänka på inlösen av pant
 • Det ställs inga krav på bilens ålder, värde eller skick

Om du letar efter finansieringsmöjligheter för ditt bilköp, rekommenderar vi att du jämför lån utan säkerhet via Axo Finans. Din ansökan är utan förpliktelser och erbjudandet är giltigt i 30 dagar.

Kontrollera hur mycket ett lån skulle kosta dig

Räntan du får är individuell och fås först tillsammans med ett låneerbjudande. För att se vad du kan förvänta dig kan du använda dig av vår lånekalkyl. Välj önskad lånesumma och avbetalningstid, så visar kalkylatorn dig en uppskattad månadskostnad på lånet.

en bro över vattnet med bilen som har ett billån

Funderar du på billån? Skicka in en ej bindande ansökan idag

Vill du låna till bil via Axo Finans? När du skickar in en låneansökan via Axo Finans, skickar vi den vidare till våra 35 samarbetspartners. Det är viktigt för att säkerställa att du får den bästa räntan.

Fördelen med att ansöka billån via oss är att vi bara tar en kreditkontroll hos UC – trots att ansökan skickas till flera banker och långivare. Därmed slipper du bekymra dig för onödig belastning av din kreditvärdighet.

Erbjudandet är ej bindande och har en giltighet på 30 dagar. Därmed är det helt upp till dig om du vill använda dig av låneerbjudandet.

Ansök om ett billån via Axo Finans idag och uppfyll bildrömmen!

Få ett erbjudande redan idag