Därför vill långivarna ta en UC


Genom att ansöka via Axo Finans kommer du få svar snabbt. Vi skickar din ansökan till flera banker och långivare och det tas bara en UC. Vill du veta mer om snabblån och varför bankerna behöver en UC? Då bör du läsa vidare.

För att förstå varför långivarna vill ta en UC, måste vi se på vad ett snabblån är. Ett snabblån är ett privatlån med kort handläggningstid. Ett privatlån är något du kan få utan att banken eller långivaren kräver säkerhet, och detta är anledningen till att en UC är önskvärd. Det är nämligen långivarens sätt att skaffa sig en översikt över vilken betalningsmöjlighet kunden har. Om utlånaren ser att kunden har en fin betalningshistorik i tillägg till noll betalningsanmärkningar och bra inkomst, så är sannolikheten stor för att snabblånet beviljas.

Vad innebär det egentligen att du inte behöver lämna någon säkerhet? För långivarna innebär det att de inte har någon möjlighet att kräva pant i din egendom som till exempel bil eller bostad. För dig som kanske inte äger något, betyder det att även du har möjlighet att ansöka om lån.

Eftersom långivaren behöver en säkerhet, är detta anledningen till att långivaren behöver en UC. På detta sätt får de en slags säkerhet för att du inte kommer att missköta lånet. I tillägg är detta även sättet de sätter räntan på. Räntan på lån sätts alltså utifrån en individuell bedömning med hjälp av UC i tillägg till att den är marknadsbaserad. Detta är anledningen till att räntan kan skilja sig för olika banker och långivare.

Om banken eller långivaren ser att din UC visar att det är en liten risk med att bevilja lån till dig men ändå inte hög nog för att det inte ska vara förnuftigt att bevilja ett lån, kan du riskera att få en något högre ränta än andra. Detta beror på att långivaren försäkrar sig om eventuella förluster om lånet skulle misskötas.

Detta innebär snabblån utan UC

Snabblån utan UC är ett privatlån, där vi endast hämtar kreditupplysningar från UC en gång. Ett privatlån är ett lån som du kan få utan säkerhet, något som innebär att långivaren inte behöver ta pant i din egendom för att kunna bevilja lånet. Detta lönar sig för den som inte äger något eller för den som inte vill att banken eller långivaren ska kunna ta pant i något.

I tillägg kommer ett lån utan säkerhet ha kortare handläggningstid. Det betyder att du kan få svar på din låneansökan samma dag och få pengarna snabbt överförda till ditt konto. Om du ansöker via Axo Finans, kommer vi kunna ge dig svar från alla våra samarbetspartners inom loppet av ett par timmar. Därmed kommer du få svar på om du kan få lån till något som redan nu är brådskande.

Ett lån utan säkerhet kallas också ofta för blancolån.

Räntor på snabblån med UC

Räntan på ett snabblån utan UC bedöms individuellt, och det är anledningen till att banker och långivare behöver inhämta kreditupplysningar via UC. Vidare ska vi ta en titt på vad detta innebär.

Vad gäller snabblån utan UC och lån i allmänhet, är det alltid två räntor som nämns. Det är den nominella och den effektiva räntan.

Den nominella räntan är grundräntan på lånet. Den baseras på en individuell bedömning i tillägg till vad marknadspriset säger, och den kan vara påverkad av den information banken eller långivaren får från UC. Räntan sätts oftast årligen, och kan då inte förändras under ett år. Om du till exempel vill samla gamla skulder i ett lån, är en bättre nominell ränta en av anledningarna till att det kan löna sig.

Den effektiva räntan är den ränta som består av den nominella räntan i tillägg till alla andra kostnader. Den effektiva räntan visar vad lånet kommer kosta årsvis samt totalt. Det är även en anledning till att det kan löna sig att samla lån.

Läs mer: Låna pengar låg ränta

Vad är ett bra alternativ till snabblån utan UC?

Det kan finnas många anledningar till att en del vill ta snabblån utan UC. Oftast är det för att kunden är rädd att det ska tas för många UC, som kan påverka kreditvärdigheten vid en senare låneansökan.

Men genom att inte jämföra låneerbjudanden från flera långivare kan du gå miste om bra räntor och förmånliga villkor. Genom att till exempel ansöka via Axo Finans, tar vi endast en UC men skickar ut ansökan till flera banker och långivare. På så vis kan vi hjälpa dig att ansöka hos seriösa långivare som vill konkurrera om att få just dig som kund. Därför kommer du få möjlighet att få en av marknadens bästa låneerbjudande baserat på din individuella bedömning.

Vad bör du tänka på om du vill ha snabblån?

Det finns många bra anledningar till att ett lån kan vara en bra idé. Här har vi listat några:

  • Då det plötsligt dyker upp oväntade utgifter. Då kan ett konsumtionslån med låg ränta och en förmånlig avbetalningsplan vara en bra ekonomisk hjälp.
  • Ett konsumtionslån kan även förverkliga drömmar som exempelvis bröllop, semester, hund eller häst, och så vidare.
  • Många kan ha behov av att refinansiera sina skulder. Det innebär att du tar ett högre lån för att avbetala alla de mindre lånen, så att du bara sitter med ett lån. Det kan du tjäna på eftersom du kan få en bättre ränta, jämfört med att betala av på många olika kreditkort och smålån som med största sannolikhet har en hög ränta. Det beror på att man ofta får en högre ränta på mindre belopp än vid högre belopp. Genom att samla alla skulder till en, kommer du bara ha en faktura att förhålla dig till.
  • Andra anledningar till att ansöka om ett lån, kan vara renovering av hus eller egendom. Det kan bidra till att värdet ökar, så att du får mer tillbaka när du ska sälja.

I många fall kan det vara vettigt att ansöka om lån utan säkerhet vid behov, om din ekonomi tillåter det. Det är en av anledningarna till att långivaren vill ta en UC, och även en bra anledning till att snabblån utan UC inte alltid lönar sig. Se alltid till att du och din bank har en avbetalningsplan som passar din budget.

För att få ett lån beviljat, måste förhållandet mellan den totala skulden och din inkomst vara i samspel så att du klarar av att hantera lånet. Det är självklart något som bankerna och långivarna tar i beaktning när en låneansökan ska beviljas, men du är själv ansvarig för att ha en god översikt över din egen ekonomi.

Hur kan Axo Finans hjälpa dig med snabblån utan UC?

Du kan ansöka om att låna snabblån utan UC mellan 5 000 och upp till 600 000 kronor på en gång. Du bestämmer helt och hållet själv vad pengarna ska användas till.

Om du ska använda lånet till att samla befintliga lån, kan du kryssa för detta i ansökan, så kan vi hjälpa dig med att betala ut dina gamla skulder. Vår låneförmedlingstjänst kostar ingenting och tjänsten fungerar på samma sätt som om du själv skulle ha kontaktat alla långivare och banker.

Du kan välja en avbetalningsperiod på upp till 20 år, men du kan när som helst betala tillbaka utan extra kostnader.

Vi tar bara en kreditupplysning från UC. Fördelen med det är att om en person har många kreditkontroller på sig, kommer det påverka framtida låneansökningar negativt. Fördelen är då att vi kan skicka en låneansökan till många olika banker och långivare men bara ta en kreditupplysning.

Hos oss kommer du få en individuell nominell ränta som börjar på 2,95 % och går upp till 24 %. Många kreditkort och smålån har en ränta som är mycket högre än så, och redan där kommer du kunna spara mycket.

Genom att ansöka snabblån utan UC hos flera banker och långivare samtidigt, kommer vi kunna jämföra många lånerbjudanden så att du kan välja det som passar dig bäst för att samla dina lån. Våra samarbetspartners konkurrerar om att få just dig som kund, och detta resulterar i en bättre ränta. Därmed kommer du kunna få en bättre ränta genom att ansöka genom oss.

Vem kan få snabblån utan UC via Axo Finans?

Alla kan ansöka, men för att få lånet beviljat, måste du uppfylla minimikraven:

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Du måste ha en lägsta inkomst på 8 400 kronor i månaden

När du ansöker om privatlån för att samla lån, tas en kreditkontroll av dig. Det är denna kreditkontroll som avgör hur mycket du kan få låna. Om du inte har en tillräckligt hög årsinkomst, kan det vara en fördel att ansöka med en medsökare.

Läs mer: Samla lån

Vilka är Axo Finans?

Axo Finans är inte en bank, men vi är en av Sveriges bästa låneförmedlare och via oss kan du låna mellan 5 000 och upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Vi presenterar din låneansökan för flera banker och långivare samtidigt, utan att det tas mer än en kreditupplysning av dig hos UC. Du slipper själv förhandla med långivarna. Det jobbet gör vi åt dig. På det sättet säkerställer du att du får det bästa låneerbjudandet för dig utan att behöva göra något mer än att fylla i en ansökan.

Vi är även godkända av Finansinspektionen, vilket innebär att vi är en seriös låneförmedlare. Därför är det säkert att ansöka genom oss.

Vår låneförmedlingstjänst är helt kostnadsfri och om du skulle ångra dig, så har du möjlighet att göra det. Låneerbjudandet är giltigt i 30 dagar, och på så vis kan du tänka över erbjudandet i lugn och ro.

Det är väldigt enkelt att ansöka via oss. Fyll i ansökningsformuläret med de nödvändiga personliga uppgifterna och ange vilket belopp du vill låna. Du kommer få snabbt svar och väljer själv vilket låneerbjudande som passar dig bäst.

Om du har några frågor om vår tjänst, kan du kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
Konsumentkredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo

Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med flera banker och finansinstitut. Vår uppgift är att hjälpa dig som kund att fylla i och skicka din låneansökan till många långivare. Det här är viktigt eftersom räntan varierar från långivare till långivare. Så snart alla våra samarbetande banker och långivare bedömt din låneansökan kommer vi kontakta dig och presentera det bästa erbjudandet.

Räntan som erbjuds är individuell och presenteras tillsammans med låneerbjudandet. Eftersom räntan kan variera är det viktigt att låta alla långivare färdigbehandla ansökan innan vi presenterar ett erbjudande.

Som låneförmedlare kan vi endast få ersättning från banker och långivare vi samarbetar med. Dessutom har långivarna ingen anledning att ge en högre ränta via vår tjänst. Det är därför viktigt för oss att vi alltid samarbetar med de bästa bankerna och långivarna på marknaden. På det sättet sparar våra kunder både tid och pengar.

Ta kontakt med oss idag eller skicka in en låneansökan så ska vi hjälpa dig att hitta det bästa erbjudandet från våra partners.