Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Små lån

Genom att samla alla dina befintliga lån under ett lån via Axo Finan, kan du få en bättre ekonomisk översikt samt bespara dig många onödiga kostnader.

  • Din ansökan är inte bindande
  • Få besked om ditt lån idag
  • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1057 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Har du många små lån som du kanske har tappat kontrollen över? Då kan det vara lönsamt att samla alla små lån i ett och samma lån. Via Axo Finans kan du låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet.

Vill du veta mer om hur det kan vara fördelaktigt att samla små lån under ett och samma? Då bör du läsa vidare!

Så kan du samla alla dina små lån

Köpa begagnad båt

Du kan enkelt samla dina lån via vår låneförmedlingstjänst. När du skickar in din låneansökan kan du kryssa för att du önskar lösa dyra små lån, och därefter hjälper vi dig med resten. Du har även möjlighet att låna lite extra om behovet finns.

Att samla lån innebär att du tar ett nytt lån till fördel för en lägre ränta och färre kostnader. På så sätt blir du kvitt alla dina små lån. Genom att samla alla lån under ett större lån, kan du få följande fördelar:

  • Ekonomisk översikt genom att ha ett enda lån att förhålla dig till. Vidare samlas allt på en faktura och har ett enda förfallodatum.
  • Bättre villkor. Små lån har ofta en högre ränta och fler avgifter.
  • En snabbare avbetalning. Eftersom du nu har en fast avbetalningsplan med väntade månadsutgifter, och en samlad avbetalningsplan på exempelvis tre år, kommer du äntligen kunna se ett slut på skulden.
  • Bättre ränta.
  • Du kan spara tusenlappar.

Läs mer: Sänk dina lånekostnader

Det är skillnaden på privatlån och små lån

Små lån är på många sätt samma sak som privatlån, men namnet används ofta om lån som består av mindre belopp utan säkerhet. Mindre lån har ofta en högre ränta än vanliga privatlån, då dessa lån är avsedda som kortsiktiga lån.

Små lån betecknas ofta som SMS-lån och mindre blancolån, och är ofta något du får utan att behöva tillhandahålla någon säkerhet och utan att det tas en noggrann kreditkontroll. För vissa kan det här verka som en fördel då de planerar att betala av lånet inom en kort tid. Men ju längre du skjuter på betalningen av små lån, desto dyrare blir de på grund av den ytterst höga räntan som medföljer lånen.

Vad är ett lån utan säkerhet?

Smiling couple

Privatlån, små lån, blancolån och SMS-lån är lån du får utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver tillhandahålla insats och/eller pant i bostad eller andra tillgångar, och du behöver inte heller uppge någon anledning till att du vill ha lånet. Det innebär även att den som inte äger något ges möjlighet att ansöka om lån, och för många kan det vara en fördel om de har behov av pengar snabbt.

Ett lån utan säkerhet har ofta en något högre ränta, då det utgör större risk för långivaren att bevilja sådana lån. För att banken eller långivaren ska kunna försäkra sig mot eventuella förluster, sätts räntan på en högre nivå än exempelvis vid traditionella bil- eller bolån.

Läs mer: "Lån utan säkerhet"

Räntor på privatlån och små lån

Vi hänvisar oftast till två typer av räntor på lån. Den ena är den nominella räntan, som är grundräntan på lånet. Den räntan är marknadsbaserad, utöver att den är baserad på din individuella kreditbedömning. Den andra räntan vi berör, är den effektiva räntan. Det är grundräntan och alla avgifter som medföljer lånet. Det är den här räntan du bör vara mer uppmärksam på när du ansöker om lån. Det är nämligen den räntan som visar dig vad lånet faktiskt kommer att kosta.

Den effektiva räntan på små lån är oftast skyhög, och om du dröjer med avbetalningen eller endast betalar ett minimibelopp kommer lånet att kosta dig dubbelt så mycket i slutändan, då den förräntar sig. Dessutom är det många som lägger på både försenings- och påminnelseavgifter om du inte betalar i tid. Slutligen kommer alla dessa avgifter och räntor kosta dig mycket mer än det du föreställde dig när du en gång i tiden bara skulle låna lite pengar.

Små lån har även en högre ränta, då de avser vara kortsiktiga lån. Långivarna vill att lånen ska ha en kortare avbetalningstid än ett traditionellt lån.

Därför kostar många små lån mer än ett stort lån

Hur mycket du kan låna

Genom att samla alla dina små lån under ett stort lån, får du lägre ränta och färre kostnader. Om du har många små lån, betalar du även på många räntor och kostnader som är knutna till varje lån. Dessutom är räntan oftast högre på små lån än vid större lån. Ju högre lånebelopp du lånar, desto lägre ränta kommer du kunna få. Om du lånar via Axo Finans kan du dessutom betala av när som helst, oberoende av hur lång avbetalningstid du valt. Om du vill och har möjlighet att avbetala allt på en gång, är du även fri att göra det.

Varför lönar det sig att jämföra låneerbjudanden?

Genom att jämföra låneerbjudanden kommer du kunna försäkra dig om det bästa låneerbjudandet anpassat efter dina behov. Du kan använda vår lånekalkylator för att komma fram till hur lång avbetalningstid du kan få samt vilka villkor och kostnader som medföljer lånet.

När du ansöker om lån via Axo Finans, jämför vi alla våra samarbetsbanker och långivare, så att du får lånet med lägst ränta anpassat efter din ekonomi. Våra samarbetspartners konkurrerar om att få just dig som kund, och det resulterar i en lägre ränta. Därmed kommer du kunna få en bättre ränta genom att ansöka via oss.

Ansök om att samla små lån via Axo Finans

Vi är en av Sveriges bästa låneförmedlare, och vi hjälper dig att ansöka och ta lån enkelt och professionellt. Vårt mål är att hitta det erbjudande som passar dig bäst, utan att du själv behöver förhandla med långivarna. Det jobbet gör vi åt dig! Vi samarbetar med flera ledande banker och långivare i världen, och ser på så vis till att du får ett låneerbjudande bland de bästa långivarna. Om du vill veta mer om vilka vi samarbetar med, och varför vi gör det, kan du läsa mer här.

Alla kan ansöka, men för att få lånet beviljat, måste du uppfylla minimikraven:

  • Du måste ha fyllt 20 år
  • Du måste ha en lägsta inkomst på 10 000 kronor i månaden

När du ansöker tas en kreditkontroll av dig. Det är kreditkontrollen som avgör hur mycket du kan få i lån samt slutgiltig ränta.

Kom ihåg att du inte behöver uppge någon anledning till varför du behöver ett lån, när du ansöker om lån via Axo Finans. Du har även möjlighet att kryssa för om du önskar samla lån. Om du gör det, hjälper vi dig med den processen.

Om du vill komma i kontakt med oss, kan du fylla i vårt kontaktformulär. Du kan även ringa oss på 0771 323400.

TrustScore 9.3|1057 omdömen
Köp båt
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu