Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Söka lån

Genom att söka lån via Axo Finans kan du vara säker på att du får det bästa låneerbjudandet. Vi jämför långivarna åt dig, och skickar det bästa erbjudandet till dig.

 • Din ansökan är inte bindande
 • Få besked om ditt lån idag
 • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1057 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Att hitta den bästa långivaren med det bästa låneerbjudandet är en förutsättning för att du ska få ett förmånligt lån. Det kan likväl vara en bra idé att ha i åtanke att det inte enbart är räntan som avgör om den aktuella banken eller långivaren är den bästa långivaren för dig och din ekonomi.

Vi rekommenderar att du tar följande i beaktning när du ska söka lån:

 • Egen låneförmåga 
 • Låg ränta 
 • Bra villkor och avtal 
 • Avbetalningsplan 
 • Seriös aktör  

Det allra första man bör göra när man ska söka lån, är att utvärdera sin egen låneförmåga. Hur mycket du kan, och bör låna, beror först och främst på egen ekonomi och livssituation. Därefter bör du se över vilka villkor och avtal långivarna kan erbjuda dig. Överensstämmer de med dina ekonomiska förutsättningar? Om aktören är seriös kommer sådan information vara lättillgänglig på deras hemsida. Att finansinstitutionen ställer krav på dig som ansöker, säger också en del om hur seriös aktören är.

Vad är fördelen med ett privatlån?

Vad är fördelen med ett privatlån?

Att spara pengar kan i många fall kännas som ett evighetsprojekt. Oavsett om målet är en efterlängtad semesterresa eller ett ombyggnadsprojekt, tar det tid att spara pengar och ibland kan drömmen kännas nästan ouppnåelig. För många är lösningen då att söka lån.

Fördelen med ett privatlån är först och främst friheten att kunna använda pengarna till precis det du vill. Räntan är mycket lägre än dyra kreditkortsräntor, vilket gör privatlån till ett bra alternativ om du behöver pengar till finansiering av ett ombyggnadsprojekt. Det krävs ingen säkerhet i form av tillgångar eller fastighet. Här är det inkomst och tidigare betalningshistorik som avgör om du får lån. Samtidigt är det värt att notera att ett privatlån är dyrare än traditionella bolån med säkerhet.

Ansökningsprocessen går snabbt och du behöver inte vänta länge förrän pengarna finns på ditt konto. Kom likväl ihåg att ett privatlån har dyrare ränta än traditionella bolån. Via Axo Finans får du erbjudande från de bästa bankerna och långivarna på marknaden, vilket ger förmånliga räntor och ett låneerbjudande som anpassats till din ekonomiska situation.

Läs mer: Lån med låg ränta

Vad används ett privatlån till?

Det finns många anledningar till att folk vill söka lån via oss. Vanliga orsaker är:

 • Renoveringar
 • Samla gamla skulder
 • Finansiering av oväntade utgifter 

I de här fallen kommer ett privatlån hos Axo Finans ge mycket lägre ränta än dyra kreditkort och smålån. Vem har inte fått en obehaglig överraskning när tvättmaskinen eller kylskåpet gått sönder? Det är utrustning man är beroende av i sin vardag, men som även snabbt kostar mer än man har tillgängligt på banken eller långivaren. Andra har kanske tappat översikten över ekonomin eller dragit på sig flera dyra smålån. Att baka in sådana lån i ett billigare privatlån ger bättre räntesatser, och du återfår översikten över ekonomin. Läs mer om hur du kan samla gamla lån och krediter här.

Många vill även söka lån för att finansiera ombyggnad av hemmet. Det kan till exempel vara ett badrum som är i desperat behov av en uppgradering eller en önskan om att höja värdet på bostaden vid en eventuell försäljning.

Hitta den bästa långivaren

Hitta den bästa långivaren

När man har behov av att söka lån, vill man även hitta marknadens bästa långivare och det bästa låneerbjudandet. Idag finns det många banker och finansinstitutioner som erbjuder lån, vilket gör det svårt att orientera sig på marknaden.

Genom att söka lån via en låneförmedlare, kan du spara mycket tid och arbete. Här behöver du nämligen bara skicka in en enda ansökan – så tar låneförmedlaren på sig jobbet med att jämföra låneerbjudanden från flera banker och långivare. Därmed kan du vara säker på att du får det bästa erbjudandet, anpassat till din livssituation och ekonomi. Samtidigt kan det vara värt att tänka igenom lånebehovet, innan du skickar in en ansökan. Var realistisk. Du ska trots allt ha möjlighet att täcka alla nödvändiga utgifter, utöver det nya lånet.

Läs mer: Låna pengar låg ränta

Kan alla söka lån via Axo Finans?

Hos Axo Finans kan du enkelt söka privatlån på internet. För att få lånet beviljat ställs det dock några krav på dig som ansöker:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en lägsta inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, eget företag eller vara pensionär

Om du uppfyller de kraven är du hjärtligt välkommen att söka lån via oss. Om inte, kan du prova igen vid ett senare tillfälle, om din livssituation skulle förändras. Ett alternativ är att låna pengar via oss tillsammans med en medlåntagare. Det ökar vanligen dina chanser för att få lånet beviljat.

Läs mer: Bästa privatlånet

Skicka in en ej bindande ansökan idag

Man writing on paper

Om du utvärderat behovet och kommit fram till att du vill söka lån, kan vi hjälpa dig genom att förenkla processen. Det enda du behöver göra är att fylla i vårt ansökningsformulär på internet. Så fort vi tagit emot din ansökan, skickar vi den vidare för behandling hos samtliga av våra samarbetspartners. Det är viktigt då räntan varierar från långivare till långivare. På det sättet kan du vara säker på att du får det bästa erbjudandet från en av de bästa långivarna på marknaden – anpassat till din ekonomi.

För att processen ska ta så kort tid som möjligt, rekommenderar vi att du har den senaste lönespecifikationen och BankID lättillgängligt för uppladdning. Om du väljer elektronisk signering kommer även det att korta ner tiden från att du ansöker om lån, till dess att pengarna faktiskt finns inne på kontot. Normalt besvarar vi ansökan inom två timmar. Du kommer då få besked om låneansökan är beviljad eller ej, samt hur mycket du eventuellt fick i lån och vilken räntesats.

Vill du söka lån? Skicka in en ansökan online, eller kontakta oss på telefon 0771 323400. De står alltid redo att hjälpa dig.

TrustScore 9.3|1057 omdömen
Kreditkort
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu