Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Ränta på lån

Via Axo Finans kan du ansöka om lån med låg ränta upp till 600 000 kronor. Vi jämför flera långivare åt dig, så du får det bästa låneerbjudandet för dig.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Individuell ränta från 2,95% - 24%. Exempel: 5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

Våra grundkrav för att behandla din ansökan

 • Ålder över 20 år
 • Fast inkomst över 10 000 kr/mnd
 • Fast anställd, vikariat, egen företagare, pensionär

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Teller

Antal ansökningar
behandlade förra månaden

0

Money in hand

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Bluestep
Brocc
Collector
Euroloan
Forex
Frogtail
Instabank
Komplett
Konsument Kredit
Lendify
Nordax
Nordnet
Norwegian
Nystart Finans
remember
Sevendays
Wasa
coop
Santander
marginalen
resursbank
balanzia
svea
avida

Privatlån utan säkerhet

Axo Finans erbjuder så kallade privatlån. Det är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver tillhandahålla banken eller långivaren med några ägodelar som säkerhet. Därmed kan du använda lånet till precis det du vill.

Samtidigt medför den här friheten en risk för långivaren. När de inte kräver pant, har de inte heller några värden att inhämta pengarna ifrån om låntagaren inte återbetalar lånet. Därför har ett lån utan säkerhet högre ränta än traditionella lån såsom exempelvis bolån. Slutgiltig ränta bestäms utifrån en helhetsbedömning av låneansökan, baserat på ekonomi och säkerhet.

Det är likväl värt att notera att vi erbjuder mycket lägre ränta på lån än dyra krediter och smålån. Trots att vi skickar din ansökan till flera banker och långivare, tar vi ändå bara en UC av dig.

Vad är ränta? 

En person jämför räntor på lån online.

När man lånar pengar av banken eller långivaren, måste man betala ränta på lån. Räntan är alltså kostnaden för att låna kapital, och ersättningen långivaren får för att ställa pengar till förfogande för andra. Vanligtvis uppges räntan som en årlig procentandel av lånet.

Räntan täcker som regel följande för banken eller långivaren:

 • Arvode för att låna ut pengar 
 • Arvode för risken med att låna ut pengar
 • Arvode för inflation

Man kan således se ett lån som en påskyndad konsumtion. Genom att ta ett lån får du tillgång till kapital du annars inte skulle ha haft, och det kapitalet får du till en kostnad. Principen med låneränta är på många sätt samma som vid bostadshyra, men att hyran här kallas för ränta.

Läs mer: Låna utan säkerhet

Vilken ränta ska jag titta på? 

När man ska låna pengar, kommer man stöta på begreppen nominell och effektiv ränta. Men vilken ränta på lån visar vad lånet faktiskt kostar?

De flesta banker och långivare uppger den nominella räntan på lånet. Det är räntesatsen på lånet innan alla avgifter är tillagda, och uppges vanligen som en årlig ränta. Den nominella räntan baseras på styrräntan, satt av Sveriges Riksbank. Den här räntan justeras med jämna mellanrum, och sätts utifrån framtidsutsikterna för den svenska ekonomin. 

Den effektiva räntan är den nominella räntan plus alla avgifter och utgifter som medföljer lånet. Det är således den här räntan som avgör hur mycket lånet kommer att kosta dig i månaden, och det är denna du bör jämföra för att hitta det bästa låneerbjudandet för dig.

Rörlig och fast ränta

En man och en kvinna på en cykel.

Vi skiljer inte bara mellan nominell och effektiv ränta på lån. Eftersom räntan på lån sätts utifrån styrräntan, och därmed ständigt ändras, kan man välja att binda räntan under en viss period – eller låta den följa styrräntan. Detta kallas fast respektive rörlig ränta på lån.

Att binda räntan kan i bästa fall försäkra dig om den lägsta marknadsräntan. Vanligtvis är bindningstiden på 3, 5 eller 10 år. Fastränta är ett bra alternativ för dig som vill ha en förutsägbar ekonomi. Om du väljer rörlig ränta kan du riskera en eventuell räntehöjning, men det kan även resultera i det motsatta – att räntan blir lägre.

Vilket alternativ som är bäst för dig beror på din personliga ekonomi samt hur lång avbetalningstid du har på lånet. Även om det över tid har varit billigast med rörlig ränta på lån, måste du även ha en privatekonomi som tål eventuella räntehöjningar. Ett tredje alternativ är att välja fastränta på delar av lånet. Då binder du inte hela lånesumman, om du skulle få extra pengar eller ett arv som du kan betala av lånet med. Med ordinär fastränta har du inte den möjligheten.

Läs mer: Lån med låg ränta

Hitta bäst ränta på lån med en lånekalkylator

Det är lätta att förlora översikten i myllret av finansinstitutioner, låneerbjudanden och räntesatser. Som tur är finns det verktyg som gör jakten på det bästa lånet för dig lättare. Med en lånekalkylator kan du enkelt jämföra olika låneerbjudande, och därmed hitta lägst ränta på lån. Kalkylatorn ger dig en översikt över alla kostnader kopplade till lånet, inkluderat räntor, avdrag och totala omkostnader.

Kom ihåg att lånekalkylatorn endast ger ett preliminärt uträknat belopp. Slutgiltig ränta sätts först efter att ansökan behandlats. Lånekalkylatorn ger dig dock en bra indikation på vad du kan förvänta dig, vilket gör det lättare att planera ekonomin framöver – och inte minst hitta ett lån du faktiskt kan leva bra med.

Ett privatlån är bra när…

En person räknar ränta på lån.

Det finns flera anledningar till att man har behov av ett lån. Eftersom ett privatlån har högre ränta än bolån, är det värt att värdera lånebehovet innan du ansöker. Du bör använda lånet till något som ger mervärde för dig. Vad det är, är givetvis helt upp till dig.

Vanliga orsaker till att folk tar ett konsumtionslån med låg ränta är:

Oavsett vad du väljer att använda lånet till, bör du aldrig låna över förmåga. Du ska kunna hantera lånet, samtidigt som du har möjlighet att täcka andra utgifter. Ett lån är en förpliktelse som ska återbetalas. Därför bör du använda det till något förnuftigt, och aldrig låna mer än din ekonomi kan hantera.

Läs mer: Låna pengar enkelt

Skicka in en ansökan, och få vår bästa ränta på lån

Om du har kommit fram till att du vill ansöka om ett lån, gör du det enkelt med vårt ansökningsformulär online. När vi mottagit din ansökan, kommer vi skicka den vidare till samtliga av våra samarbetspartners. Så snart alla banker och långivare har behandlat ansökan, kommer vi presentera det bästa låneerbjudandet för dig. Därmed sparar du både tid och pengar.

Även om alla kan skicka in en ansökan, måste du dock uppfylla vissa krav för att ett lån beviljat hos våra samarbetspartners:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, eget företag eller vara pensionär

Låneerbjudandet är ej bindande, och du godkänner erbjudandet genom att signera med BankID och skicka in nödvändig dokumentation såsom senaste lönespecifikation och deklaration. Vanligtvis kommer du få in pengarna på kontot inom 1-3 arbetsdagar.

Är du på jakt efter bäst ränta på lån för dig? Skicka in en ansökan, eller kontakta vårt kundcenter på telefon 0071 323400. Vi står alltid redo att hjälpa dig.

Kreditkort
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu