Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Privat lån

Axo Finans hjälper dig att hitta ett privat lån med låg ränta. Du kan ansöka om privat lån från 5 000 - 600 000 kronor via oss.

 • Din ansökan är inte bindande
 • Få besked om ditt lån idag
 • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1057 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Vi förmedlar din ansökan om privat lån

Axo Finans är en trygg och effektiv låneförmedlare, som ger dig möjlighet att få erbjudanden på privat lån från en rad olika långivare. Det är kostnadsfritt och ej bindande att använda vår förmedlingstjänst. Du får det bästa erbjudandet på ett privat lån och väljer själv om du vill acceptera det eller ej. På så sätt ser vi till att långivarna får konkurrera om att ha dig som kund, och inte tvärtom. Hos Axo Finans är det enkelt att låna pengar, så att du slipper en komplicerad ansökningsprocess och istället kan fokusera på viktigare saker i livet.

För att du ska få din låneansökan om privat lån beviljad hos Axo Finans, måste du uppfylla våra villkor. Du kan skicka in en ansökan även om du inte uppfyller alla villkor, men då är det en stor risk för att din ansökan ges avslag. Du kan öka chanserna för att få lånet beviljat genom att ansöka tillsammans med en medlåntagare. Vi ställer följande krav på dig som vill låna:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en lägsta inkomst på 10 000 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, vikarie, driva eget företag eller vara pensionär

Ett privat lån hjälper dig när oturen är framme   

Ett privat lån hjälper dig när oturen är framme

Ett privat lån innebär att du tar ett lån utan säkerhet, till skillnad från till exempel ett bolån där bostaden tas som säkerhet. Eftersom du inte behöver ge långivaren någon form av garanti för att de ska få tillbaka sina pengar, sätter långivaren en högre riskpremie på lånet. Därför är det dyrare att ta ett privat lån än ett bolån. Det är ändå billigare än att ta ett SMS-lån eller dyra krediter.

Det finns många bra anledningar till att ta ett privat lån. Det kan till exempel vara att du behöver ekonomisk flexibilitet i samband med ett projekt du håller på med, eller att du behöver köpa något som du inte har tid att spara pengar till. Det kan till exempel vara om kylskåpet går sönder eller om det börjar läcka från rören i badrummet. Sådana reparationer och byten kan inte vänta då det potentiellt kan orsaka ännu större skador och större utgifter på din bostad. Då kan det vara smart att ansöka om ett privat lån som ska användas till renovering. En del väljer även att ansöka om ett privat lån när de ska förverkliga sina drömmar och planer, eller när de ska resa. De vanligaste anledningarna till att ansöka om privat lån via Axo Finans är:

 • Renovering
 • Oväntade utgifter  
 • Samla lån och krediter  

Tänk dig att du till exempel befinner dig mitt i processen med att renovera huset, och plötsligt en dag så startar inte bilen. Då måste du välja mellan att slutföra renoveringen eller att ta bilen till en verkstad. Det är inte optimalt att låta något av det vänta och då kan det tänkas att du behöver en flexibel ekonomi för att ta dig ur situationen. Det bästa är givetvis om man kan använda sig av en buffert, men det är inte alla som har möjlighet till det. Lösningen i sådana tillfällen kan vara att ta ett privat lån, och då är det bra att ha en låneförmedlare som Axo Finans som hittar det bästa erbjudandet åt dig.

Skär ner på dina månadsutgifter genom att lösa gamla skulder   

Det kan vara särskilt fördelaktigt att ta ett privat lån när man ska lösa gamla lån och krediter. Om du har tagit ett SMS-lån eller handlat mycket på kredit, så känner du säkert igen att högen med räkningar bara växer och växer. Det beror på att räntan på sådana lån är mycket högre än på ett privat lån. Om man då inte är snabb med att betala så kommer skulden aldrig försvinna.

Det låter kanske konstigt att du kan sänka dina lånekostnader genom att ta ett privat lån? Här förklarar vi vidare vad det betyder. Att samla gamla lån innebär att man tar ett nytt lån för att göra sig av med de gamla skulderna. Därmed får du bara ett lån att förhålla dig till, en mer överskådlig avbetalningsplan och bara en räntesats. Om ditt mål är att minska dina utgifter, så måste du se till att du får en lägre ränta på det nya lånet än den du hade på de gamla lånen. På så sätt kan du spara mycket pengar varje månad! Du får möjlighet att återfå kontrollen över din ekonomi så att du kan bli skuldfri snabbare. Sänk dina lånekostnader idag!

Genom att ansöka om privat lån via Axo Finans, hittar vi den bästa räntan för dig bland våra långivare. Då kan du enkelt jämföra om du får lägre eller högre ränta, och du kommer snabbt fram till hur mycket pengar du kan spara varje månad.

Ett kreditkort kan snabbt bli dyrt

Ett kreditkort kan snabbt bli dyrt

Ett kreditkort är ett betalkort där kortutfärdaren ställer kredit (pengar) till förfogande för kortinnehavaren. Det innebär att den som använder kortet kan betala för saker utan att belasta sitt eget bankkonto. Att handla på kredit kan vara frestande för en del, då du alltid har möjlighet att betala för varor och tjänster även om du egentligen inte har råd till det. Kostnaden för att använda ett kreditkort kan vara väldigt hög – att handla på kredit och avbetalning är nästan samma sak som att ta ett SMS-lån. Precis som med ett lån, så måste krediten betalas tillbaka, tillsammans med räntekostnader på det utestående beloppet samt höga avgifter. Ett kreditkort har högre räntesatser än till exempel ett privat lån.

Om du inte är snabb med att betala tillbaka räntor och avgifter inom tidsfristen, kan det sluta med väldigt höga påminnelseavgifter. Det tar inte lång tid att hamna i den så kallade kreditkortsfällan, då många använder mer kredit än de faktiskt klarar av att betala tillbaka.

Välj privat lån framför att betala på kredit  

I många fall kommer det vara en bättre lösning att ta ett privat lån än att handla på kredit. Ett privat lån har lägre räntesats än kreditkort och du får en mer översiktlig avbetalningsplan. Du tänker kanske att ett kreditkort ger dig större flexibilitet att handla det du behöver, när du behöver det. Men det är inte nödvändigtvis sant. Med ett privat lån kan du använda pengarna till precis det du vill, oavsett vilka omständigheter det rör sig om. Du behöver vanligtvis inte uppge någon anledning till varför du ansöker om ett privat lån, och det är helt upp till dig vad pengarna ska användas till.

Eller tänker du kanske att ett kreditkort är smidigare att använda, då pengarna alltid finns tillgängliga? Om du har ett kreditkort så har du alltid pengar i fickan, men det är egentligen inte en fördel. Det ger dig en falsk känsla av att du har en större betalningsförmåga än du egentligen har, vilket kan locka dig till att impulshandla saker du egentligen inte behöver. Om du ansöker om ett privat lån via Axo Finans, kommer du få svar samma dag och pengarna kommer finnas på ditt konto inom ett par dagar. Det går snabbt att få pengar, men inte riktigt så snabbt att du blir frestad att impulshandla. Ett privat lån låter dig ta ekonomiskt rationella val och ger dig bättre kontroll och översikt av din ekonomi.

En annan fördel med att välja ett privat lån framför att handla på kredit, är att du kan få låneskydd. Detta är en försäkring som hjälper dig vid bland annat sjukdom och förlorad inkomst. Därför behöver du inte bekymra dig för att du inte ska klara av att betala avbetalningarna och därmed få förseningsavgifter eller betalningsanmärkningar. Med låneskydd är du täckt i följande situationer:

 • Sjukskrivning i över 30 dagar   
 • Arbetslöshet  
 • Dödsfall  

Axo Finans jämför privatlån åt dig

Hos Axo Finans vill vi förenkla ansökningsprocessen för dig som låntagare, så att du enkelt kan hitta det allra bästa erbjudandet på privat lån. Det är enkelt och överskådligt att använda vårt ansökningsformulär online. Det enda du behöver göra är att fylla i hur mycket du behöver i privat lån och hur lång amorteringstid du önskar. Med Axo Finans kan du få upp till 15 års amorteringstid. Du kan använda BankID när du signerar din ansökan och ett eventuellt låneavtal. Det är tryggt och enkelt att använda BankID och det är ett effektivt sätt att bekräfta sin identitet på. Användning av BankID förenklar ansökningsprocessen både för dig som kund och för banken. Du kan även skicka in din ansökan om privat lån via posten, men då kommer processen att ta betydligt längre tid.

Axo Finans skickar din ansökan till flera banker och långivare samtidigt. Du kan ansöka om privat lån från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor så att du är täckt oavsett vilket behov du har. När vi har fått svar från långivarna, skickar vi det bästa erbjudandet med lägst ränta i retur till dig. Erbjudandet är ej bindande och det är upp till dig om du vill acceptera det eller ej. Om du accepterar, kommer pengarna finnas på ditt konto inom ett par dagar.

Privat lån utan negativ kreditvärdighet

man and woman smiling

Varje gång någon ansöker om lån eller kredit hos olika låneinstitutioner, tas det en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC). Det finns även andra företag som kontrollerar kreditvärdigheten, men det vanligaste är att använda UC. Alla banker och låneinstitutioner är enligt Kreditupplysningslagen skyldiga att göra detta. Den information som kommer fram är uppgifter om lån, skulder, krediter, inkomst, förmögenhet och betalningsanmärkningar. Om en person har många kreditupplysningar på sig, bidrar det till att bilda en negativ bild av personens ekonomiska trovärdighet. 

Anledningen till att bankerna kontrollerar kreditvärdigheten på den som ansöker om lån, är för att bedöma risken och sannolikheten att personen faktiskt kan betala tillbaka skulden. Detta är en säkerhet för både banken och för dig som kund. Kreditvärdigheten påverkar hur mycket du kan få i lån och hur hög räntan blir. Många låntagare är bekymrade över att kreditvärdigheten ska påverkas negativt, och vågar därför inte ansöka om erbjudanden från olika banker och långivare. Då kan de gå miste om bra erbjudanden, och i slutändan stå med ett lån som inte är optimalt.

Om du är orolig över din kreditvärdighet, är det en stor fördel att använda en låneförmedlare som Axo Finans. Oavsett hur många banker och låneinstitutioner vi skickar din låneansökan till, så tar vi endast en kreditupplysning hos UC. Din ekonomiska profil påverkas därför inte negativt, och du kan trots det få erbjudanden från en rad olika banker. Det är säkert och kostnadsfritt och det låter dig samtidigt hitta de bästa erbjudandena på privat lån för dig bland våre långivare. Klicka här för att komma till ansökan om privat lån.

Detta är Axo Finans   

Axo Finans är en låneförmedlare som gör det möjligt för dig att ansöka om privat lån från 5 000 kronor upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Vi skickar din ansökan vidare till alla våra samarbetspartners, och hittar det bästa erbjudandet på privat lån med den lägsta räntan för dig. Det är säkert, ej bindande och kostnadsfritt att använda vår förmedlingstjänst. Vårt mål är att förenkla ansökningsprocessen för dig som kund och se till att långivarne måste konkurrera om dig och inte tvärtom.

Visste du att Axo Finans är folkets val på TrustPilot? Vi är stolta över våra positiva kundrecensioner och motiveras till att skapa en ännu bättre tjänst då folket valt oss som nummer 1. Det är viktigt för oss att lyssna på vad användare tycker om vår förmedlingstjänst, så att vi ständigt kan jobba för att bli ännu bättre. Det är viktigt för oss att hela processen upplevs som enkel, säker och kompetent för dig som ansöker om lån. 

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp med att ansöka om ett privat lån. Våra medarbetare kan hjälpa dig på ett enkelt och professionellt sätt, och har som mål att hitta det bästa möjliga erbjudandet på privat lån. För att lyckas med det, samarbetar vi med de banker och långivare som vi anser ger kunden de bästa förutsättningarna samt service. Vi samarbetar inte nödvändigtvis med flest långivare, men vi samarbetar enbart med de bästa.

TrustScore 9.3|1057 omdömen
Kreditkort
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu