Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Låneförmedlare

Har du behov av ett privatlån? Genom att använda en låneförmedlare kan du få skräddarsydda erbjudanden från flera banker och långivare samtidigt.

  • Din ansökan är inte bindande
  • Få besked om ditt lån idag
  • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1057 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan om blancolån

När du använder dig av en låneförmedlare behöver du bara fylla i en ansökan, men du får erbjudanden från flera banker och långivare samtidigt. Därmed sparar du både tid och resurser, samtidigt som du får ett av de bästa låneerbjudandena på marknaden anpassat till din ekonomi.

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare förmedlar låneansökningar mellan den sökande och långivare. Låneförmedlare samarbetar med flera banker och långivare, så att du som konsument ska få det bästa erbjudandet på marknaden, oavsett om det gäller bolån, billån, privatlån, refinansieringslån eller smålån.

Genom att använda dig av en låneförmedlare får du tillgång till så kallade anbudstjänster. För dig som konsument innebär det ett ej bindande och gratis låneerbjudande. Låneförmedlaren får inte ta emot någon ersättning från andra än sina samarbetspartners, som ger låneförmedlaren provision av lånebeloppet om låntagaren tackar ja till erbjudandet.

Fördelen med en låneförmedlare

men in conversation

Idag blir det allt vanligare att ansöka om lån via en låneförmedlare. Den huvudsakliga anledningen till det, är att det ger en snabb och enkel ansökningsprocess för dig som ska låna pengar. Du behöver bara fylla i en enda ansökan, jobbet med inhämtning av erbjudanden från långivare tar låneförmedlaren på sig. Lånemäklaren har dessutom lång erfarenhet av hur banker och långivare bedömer låneansökningar och kan därför hjälpa dig med att göra en bra ansökan som ger goda lånemöjligheter.

I tillägg kan en låneförmedlare komma med användbar rådgivning om du skulle få betalningsproblem eller har behov av refinansiering. Lånet i sig är ett avtal som ingås mellan dig och långivaren, och låneförmedlaren avslutar därför sin roll i låneprocessen då du accepterar ett lån. Men fram till dess kommer låneförmedlare att vägleda och hjälpa dig genom ansökningsprocessen. Många har en hektisk vardag och vet helt enkelt inte hur de ska inleda jakten på ett privatlån. Men att inte jämföra låneerbjudanden innan du ingår ett låneavtal, kommer i de flesta fall stå dig dyrt.

Vilka är Axo Finans?

Axo Finans är en låneförmedlare som förmedlar privatlån och refinansiering. Vi samarbetar med flera av landets största banker och långivare och kan, via våra bankpartners, erbjuda dig lån från 5 000 till 600 000 kronor, utan krav på säkerhet eller pant. Alla våra bankpartners har lång erfarenhet av privatlån, så du kan vara säker på att du får ett av marknadens bästa låneerbjudanden. Axo Finans finns representerade i både Sverige och Norge.

Varför ska man välja Axo Finans?

Som låneförmedlare kan inte Axo Finans ta emot någon ersättning från andra än våra bankpartners. För dig som kund innebär det att alla våra tjänster är gratis. Genom att jämföra bankerna och långivarna åt dig, och låta bankerna konkurrera om vem som ska få dig som kund, skapar vi bättre konkurrens på marknaden. Det bidrar till att våra låntagare får de mest förmånliga låneerbjudandena på marknaden, i förhållande till deras ekonomiska förutsättningar.

Dessutom regleras Axo Finans av Finansinspektionen, vilket försäkrar dig om ett lån med trygga ramar, anpassat efter dina ekonomiska förutsättningar och din livssituation. Sist men inte minst, så tar vi endast en kreditkontroll av dig hos UC, trots att låneansökan skickas till flera banker och långivare. Därmed slipper du bekymra dig för onödig belastning av din kreditvärdighet.

“Bäst i test”

Couple smiling

Enkelheten är bara en av många anledningar till att Axo Finans är rankade som ”bäst i test” hos Trustpilot. Trustpilot är en community online för kundrecensioner, som hjälper folk med trygg e-handel. I kategorin ”Pengar” är Axo Finans framröstade som en av de bästa aktörer bland hundratals användare.

Våra kunder nämner framför allt att de får snabb behandling, bra service och uppföljning när de önskar låna pengar via oss. Det gör att du tryggt kan bedöma Axo Finans som en av de allra bästa leverantörerna av privatlån.

Läs vad våra kunder säger om oss här.

Privatlån

Privatlån är ett lån utan säkerhet. I motsats till ett bolån, behöver du inte tillhandahålla någon form av säkerhet i tillgångar eller egendom. Därmed kan långivaren inte bestämma vad lånet ska användas till, och du är fri att använda pengarna till precis det du vill.

Den här friheten innebär dock en risk för banken och långivaren. När de inte kräver pant, har de inget värde att ta pengarna från om låntagaren inte betalar av lånet. Därför är räntan på ett lån utan säkerhet högre än räntan på ett bolån. Den här räntan bestäms individuellt utifrån en helhetsbedömning av din låneansökan.

Samtidigt är det värt att notera att ett privatlån hos oss har mycket lägre räntor än dyra kreditkort, som idag är det vanligaste sättet för konsumenter att låna pengar på. Ju högre summa du behöver låna, desto mer lönsamt kommer det bli att låna pengar genom ett privatlån istället för smålån och krediter.

Våra privatlån är så kallade blancolån. Läs mer om blancolån här.

Samla dyra lån och krediter

Många av oss kommer förr eller senare dra på oss dyra smålån för att täcka bland annat oväntade utgifter. Ofta är detta lån som man i utgångspunkt tar på sig att betala tillbaka inom kort tid, medan man andra gånger helt enkelt har tappat översikten över privatekonomin och lånet varit en typ av nödlösning. I sådana fall är det smart att samla alla småskulder i ett samlat lån med lägre ränta och bättre villkor. Ett privatlån har lägre räntekostnader än till exempel kreditkort, avbetalning och smålån.

Förutom lägre kostnader, kommer refinansiering av skulder även se till att man får en mer städad och överskådlig ekonomi. Du har då bara ett lån att förhålla dig till, istället för flera mindre lån hos olika finansinstitutioner. Axo Finans kan bidra med rådgivning och hjälpa dig att hitta en lösning som är anpassad till dina ekonomiska förutsättningar.

Här kan du läsa mer om hur du kan samla lån.

Vem kan ansöka om lån utan säkerhet?

man with phone

Att låna pengar utan säkerhet är enkelt. Det ställs likväl en del krav på dig som söker:

  • Du måste vara över 20 år gammal
  • Du måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
  • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, eget företag eller vara pensionär

Om du uppfyller kraven är du hjärtligt välkommen att ansöka om lån via oss. Om du inte gör det, kan du prova igen vid ett senare tillfälle om din livssituation har ändrats. Ett alternativ är att ansöka om lån med en medlåntagare. Det kommer vanligen att öka dina chanser för att få ansökan beviljad.

Vill du veta hur mycket du kan låna? Använd vår lånekalkylator, och se vad de eventuella månadskostnaderna blir.

Hur mycket kan jag låna via Axo Finans?

Som låneförmedlare kan vi erbjuda allt från 5 000 till 600 000 via våra samarbetspartners, utan krav på säkerhet eller pant. Vill du se vilken lånesumma som är mest förmånlig för dig? Då rekommenderar vi att du tar en titt på vår lånekalkylator. Här uppger du hur mycket du vill låna samt hur lång avbetalningstid du vill ha. Vi erbjuder lån med 1 – 15 års avbetalningstid. Därmed har du precis så flexibla ramar som du önskar när du ska låna pengar via oss. Läs mer om lån utan säkerhet här.

När får jag svar på ansökan?

sailboat

De flesta söker privatlån av en specifik anledning. Därför är en snabb ansökningsprocess en viktig faktor för många. Om du fyller i ansökan med all nödvändig information, kommer vi som regel besvara din ansökan inom ett par timmar – såvida du skickat in ansökan före klockan 16.00. Om lånet beviljas, kommer du samtidigt meddelas vilken ränta långivaren kan erbjuda dig.

Utbetalning av lånet

När du skickar in en låneansökan via oss, får du ett ej bindande erbjudande tillbaka. Med andra ord utgör det ingen risk för dig att låna pengar via oss, och du bestämmer själv om du vill använda dig av låneerbjudandet. Om din låneansökan beviljas, tar det 1-3 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt konto. Det är alltså en snabb process att låna pengar via Axo Finans. 

För snabbast möjliga process, rekommenderar vi alla våra kunder att ha nödvändiga handlingar och BankID lättillgängliga när du ansöker. Om du väljer elektronisk signering med BankID kommer även detta förkorta väntetiden från tidpunkten då du ansöker tills du får svar.

Internetbaserade anbudstjänster

Låneförmedlare är idag internetbaserade och samarbetar som regel med ungefär 5–15 banker och långivare. FFör att förtydliga det så fungerar en låneförmedlare inte som en långivare. Syftet som låneförmedlare är att förmedla information mellan sökande och långivare, så att båda parter får en effektiv och förmånlig låneprocess.

Tack vare internetbaserad signering med BankID kan vi besvara våra lånesökare snabbt. När du skickar in en låneansökan via en låneförmedlare, ska du fylla i personuppgifter och önskat lånebelopp. Den informationen skickas vidare till låneförmedlarens samarbetspartners. På detta sätt jämför vi långivarna åt dig med enbart en ansökan, och du som låntagare får det bästa erbjudandet på marknaden anpassat din ekonomi.

Elektronisk signering med BankID kommer även förkorta väntetiden från tidpunkten du ansöker om pengarna tills utbetalning sker. Vanligtvis besvarar vi alla ansökningar inom två timmar. Då får du information om hur mycket du beviljas i lån och hur mycket lånet kommer kosta dig i månaden.

Är det säkert att låna pengar på internet?

Hand on laptop

Idag har internet blivit en vanlig köpportal för de saker man behöver i vardagen, och informations- och betalningslösningar såsom BankID, Swish och betalning med debetkort ger dig ett extra skydd som konsument på internet. Det finns dock fortfarande många som är skeptiska till att dela personlig information över internet, och det går inte att bortse från att det finns oseriösa aktörer överallt.

I synnerhet när man ska ingå en så pass viktig förpliktelse som det är att ta ett lån, bör man försäkra sig om att långivaren är en säker aktör. Läs därför noga igenom avtal och villkor och skaffa nödvändig information om långivaren. En seriös låneförmedlare har som regel klar och tydlig information på hemsidan. Här kan du läsa mer om vanliga frågor vi får.

Vår önskan är att förse våra kunder med det bästa låneerbjudandet, anpassat efter deras ekonomiska förutsättningar. Våra finansagenter följer dig genom hela låneprocessen och du kan när som helst ta kontakt med vårt kundcenter på telefon 0771-32 34 00 om du skulle ha några funderingar. 

TrustScore 9.3|1057 omdömen
Blancolån
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu