Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Låna utan säkerhet

Låna utan säkerhet upp till 600 000 kronor. Din låneansökan skickas till flera långivare samtidigt och vi tar endast en kreditupplysning.

  • Få besked om ditt lån idag
  • Ansökan är inte bindande
  • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Individuell ränta från 2,95% - 24%. Exempel: 5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

Våra grundkrav för att behandla din ansökan

  • Ålder över 20 år
  • Fast inkomst över 10 000 kr/mnd
  • Fast anställd, vikariat, egen företagare, pensionär

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Teller

Antal ansökningar
behandlade förra månaden

0

Money in hand

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Bluestep
Brocc
Collector
Euroloan
Forex
Frogtail
Instabank
Komplett
Konsument Kredit
Lendify
Nordax
Nordnet
Norwegian
Nystart Finans
remember
Sevendays
Wasa
coop
Santander
marginalen
resursbank
balanzia
svea
avida

Vad innebär det att låna utan säkerhet

Undrar du vad det innebär att låna utan säkerhet? För att förstå det måste man även förstå hur ett privatlån fungerar.

Oftast vill långivarna att du sätter någonting i pant, som säkerhet för att du ska kunna betala tillbaka lånet. Via vår tjänst på Axo Finans kan du låna mellan 5 000 kroner upp till 600 000 kroner helt utan säkerhet. Banken eller långivaren litar då helt på att din ekonomiska situation klarar av att betala tillbaka lånet över tid.

Ett privatlån är alltså ett lån du får utan säkerhet. Det innebär att långivarna inte kräver pant i någon form av värde i dina tillgångar. Det här är ett lån, som även du som inte äger något, kan ansöka om. Därmed behöver du bara uppfylla minimikraven för att söka lån via oss.

Så fungerar räntan på lån utan säkerhet

Två personer diskuterar om att låna utan säkerhet.

Räntan på privatlån kan vara något högre än till exempel på ett vanligt bolån, där banken eller långivaren kan ta din bostad som säkerhet. Långivarna gör detta som säkerhet för eventuella förluster om en kund inte betalar tillbaka, och detta gör banken eller långivaren genom att ha en något högre ränta. Räntan sätts likväl individuellt efter en kreditbedömning som utförts av utlånaren du får låneerbjudandet av.

Man pratar ofta om två typer av räntor när det handlar om lån: Den årliga nominella räntan och den effektiva räntan.

Den årliga nominella räntan är grundräntan på lånet. Den omfattar inte alla lånekostnader. Räntan är marknadsbaserad samtidigt som den sätts efter en individuell kreditvärdering, som gjorts av långivarna som värderar din situation samt kontrollerar din kredithistorik. Det innebär att vi inte kan uttala oss om vilken ränta du kommer erbjudas innan du skickat in din låneansökan.

Man kan säga att den effektiva räntan består av den nominella räntan tillsammans med alla andra avgifter, som till exempel aviavgifter.

När långivarna sätter en ränta till dig som kund, görs det baserat på räntemarknaden och din individuella kreditvärdering. Det innebär att de bland annat tittar på din inkomst och eventuella betalningsanmärkningar. Om du har en hög inkomst, en låg total skuld samt en bra kreditvärdering kan du få en lägre ränta när du lånar pengar. Om du inte har det, kan en medsökande vara lösningen. På så vis kan ni få en högre inkomst och bättre kreditvärdighet.

Om du är osäker på vilka banker och långivare som kan ge dig lägst ränta, finns möjligheten att få flera olika erbjudanden genom att endast skicka en ansökan via Axo Finans. Vi jämför låneerbjudanden från våra samarbetspartners och eftersom alla konkurrerar om att få just dig som kund, kommer du även kunna få en lägre ränta än om du skickat in enskilda ansökningar till varje långivare.

Om du ansöker om lån utan säkerhet via Axo Finans, kan det vara viktigt att nämna att det inte är Axo Finans som sätter räntan, utan långivarna. Det gör de genom att kontrollera kreditupplysningarna de fått. Räntan är dessutom marknadsstyrd.

Därför vill en del låna utan säkerhet

Det finns många anledningar till att en del vill låna pengar med låg ränta, eller till att vissa vill ha ett lån över huvud taget. Vi har listat de viktigaste anledningarna:

När du vill lösa gamla skulder som du kanske har tappat kontrollen på. Det kan faktiskt vara ganska dyrt att betala på många olika lån och kreditkort samtidigt. Det beror på att smålån och kreditkort ofta har en högre ränta då de är avsedda som kortsiktiga lån med kort avbetalningstid. I de fall man kan låna en högre summa med en längre avbetalningstid, kommer man kunna få erbjudanden med bättre ränta. Därför kommer du kunna få en mycket bättre ränta genom att samla alla skulder i ett lån. Om du söker via Axo Finans, kan du kryssa för att du önskar samla dina lån, så hjälper vi dig med resten.

För att öka boendekomforten eller bostadsvärdet: Om din bostad behöver renoveras, kan det bidra till att öka värdet vid försäljning eller så kan det bidra till att öka boendekomforten.

När något oväntat inträffar och du behöver ligga ute med extra pengar: om exempelvis bilen som du är beroende av måste in på verkstad efter en skada eller om tvättmaskinen till en familj på fyra går itu, så är det inte alltid man har sparat ihop tillräckligt med pengar på egen hand för att täcka de oväntade utgifterna.

När du vill förverkliga drömmar du faktiskt inte har tillräckligt med pengar till just nu. Ett privatlån med låg ränta, där du har en smart och översiktlig avbetalningsplan, kan ge dig möjligheten att till exempel förverkliga din drömsemester i år.

Vill du ansöka om lån utan säkerhet, utan att behöva uppge någon anledning? När du skickar en låneansökan via Axo Finans behöver du inte uppe någon särskild anledning till varför du vill ha lånet.

Uppfyller du de här minimikraven så kan du ansöka om lån utan säkerhet

En kvinna tittar på en röd mobil.

Alla kan söka, men för att få lånet beviljat, måste du uppfylla minimikraven:

  • Du måste ha fyllt 20 år
  • Du måste ha en lägsta inkomst på 10 000 kronor i månaden

När du ansöker tas det en kreditkontroll på dig. Det är denna kreditkontroll som avgör hur mycket du får låna. Om du inte har tillräckligt hög årsinkomst, kan det vara en fördel att söka med en medsökande. Anledningen till att det lönar sig, kan du läsa mer om här.

Så kan Axo Finans hjälpa dig med lägst ränta

Du kan ansöka om lån mellan 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor på en gång. Du bestämmer helt och hållet själv vad pengarna ska användas till. Men om lånet ska användas till att samla befintliga lån, kan du kryssa för detta i ansökan, så hjälper vi dig med att lösa de gamla skulderna. Vår låneföremedlingstjänst är gratis och tjänsten fungerar på samma sätt som om du själv skulle ha kontaktat alla långivare och banker.

Genom att ansöka hos flera banker och långivare samtidigt, kommer vi kunna jämföra flera låneerbjudanden så att du kan välja det som passar dig bäst. Våra samarbetspartners konkurrerar om att få just dig som kund, och detta resulterar i en lägre ränta. Därmed kommer du kunna få en bättre ränta genom att ansöka via oss.

Du kan välja en avbetalningsperiod på upp till 18 år, men du kan när som helst betala tillbaka utan extra kostnader.

Axo Finans tar endast en kreditupplysning

Ett skrattande par sitter på en åker.

Eftersom banker och låneinstitut måste väga in risk och sannolikhet för att personen som ansöker om ett lån faktiskt kan betala tillbaka, tar de en så kallad kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen).

Om man har många kreditupplysningar på sig bidrar det till en negativ bild av din ekonomiska situation. Därför är det en stor fördel att ansöka om lån via oss, vi tar endast en kreditupplysning, men din ansökan går ut till alla banker och långivare som vi samarbetar med.

Vilka är Axo Finans?

Det kan vara viktigt att påpeka att vi inte är en bank. Vi är en av Sveriges bästa låneförmedlare och via oss kan du låna mellan 5 000 kr och upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Vi presenterar din låneansökan för flera banker och långivare samtidigt, utan att det tas mer än en UC på dig. Du slipper själv att förhandla med långivarna. Det jobbet gör vi åt dig. På detta sätt säkrar du dig det bästa låneerbjudandet utan att behöva göra något mer än att fylla i en ansökan.

Ansökan är gratis och inte heller bindande. Vi gör lån lätt för dig! När långivaren har godkänt din ansökan om lån, sker utbetalning oftast inom ett par dagar. Det beror på vilken möjlighet du har att signera och acceptera deras erbjudande. Om du kan signera med BankID betalas lånet ut snabbare än om du till exempel signerar dokumenten via post och sedan returnerar.

Vårt fokus ligger på att göra ansökningsprocessen enkel för dig. Det betyder att du skickar din ansökan till flera banker och långivare samtidigt via vårt ansökningsformulär. Samtliga behandlar din låneansökan samma dag och vanligtvis får du även besked samma dag.

Har du behov av ett lån utan säkerhet, och vill även få det bästa låneerbjudandet? Axo Finans gör det lätt för dig. Vi jämför låneerbjudanden från många olika banker och långivare.

Har du frågor? Då kan du kontakta oss via telefon 0771 323400 eller ta kontakt via vårt kontaktformulär idag.

Lån utan säkerhet
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu