Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Lån utan säkerhet

Ansök om lån upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Vi jämför flera långivare åt dig och kan därmed ge dig det bästa låneerbjudandet anpassat till din ekonomi.

  • Din ansökan är inte bindande
  • Få besked om ditt lån idag
  • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1100 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Ansök om lån utan säkerhet – med endast en kreditkontroll

För att bankerna och långivarna ska kunna bedöma din ekonomi och kredithistorik, ber de om att få en kreditupplysning från UC, det vill säga Upplysningscentralen.

Vanligtvis tas en kreditupplysning för varje långivare som behandlar din ansökan. Nackdelen med detta är att det kan ge dig en dålig kreditvärdighet – något som kan påverka lånemöjligheterna senare i livet.

När du ansöker om lån utan säkerhet via Axo Finans, tar vi endast en kreditkontroll hos UC, även om vi skickar ansökan till alla våra samarbetspartners. Därmed slipper du bekymra dig över onödig belastning av din kreditvärdighet.

Vad är ett lån utan säkerhet?

man working on a laptop

Ett lån utan säkerhet innebär att du som låntagare slipper ha tillgångar som säkerhet. I vardagligt tal kallar vi ofta sådana lån för privatlån. Till skillnad från ett säkert lån, kräver inte banken eller långivaren något eget kapital för att bevilja lånet. Långivarna tar därmed en större risk vid ett lån utan säkerhet, vilket gör att räntorna blir högre än till exempel vid ett bolån. Å andra sidan har ett lån utan säkerhet betydligt lägre ränta än krediter och dyra smålån.

Eftersom du inte är beroende av pant, kan du själv bestämma vad pengarna används till. Oavsett om pengarna ska användas till renoverings- eller reparationskostnader, så är du fri att använda lånet till precis det du vill. Om lånet beviljas eller ej, avgörs utifrån dina personliga ekonomiska förutsättningar. Läs mer om våra privatlån här.

När lönar det sig att ta ett lån utan säkerhet?

I utgångspunkt kan lånet användas till precis det du vill. Du bör dock ha i åtanke att det är ett lån som ska betalas tillbaka. Ett lån utan säkerhet bör därför användas till något som är användbart och har ett värde för dig.

Vanliga orsaker är:

  • Renovering  
  • Samla lån och krediter  
  • Oväntade händelser  

Ibland hamnar man i en situation när man behöver lite extra pengar. Det kan inträffa en oväntad skada på bilen eller så måste vitvarorna där hemma repareras. Kanske dimper det även ner en oväntad räkning i brevlådan, som du inte har möjlighet att betala där och då. Vid sådana tillfällen kan ett lån utan säkerhet hjälpa dig ur en svår situation. Sådana lån har ofta mycket lägre ränta än kreditkort, avbetalning eller dyra smålån.

Fördelen med ett privatlån, jämfört med krediter, är att du dessutom får en fast avbetalningsplan att förhålla dig till, vilket bidrar till att du behåller kontrollen över ekonomin. Om du tar ett lån på kredit så får du endast en faktura på räntekostnaderna, vilket innebär att du inte betalar av på själva lånet eftersom du endast betalar minimibeloppet.

Vad ska jag tänka på innan jag tar ett lån utan säkerhet?

smiling couple with phone

Alla lån är en förpliktelse som måste uppfyllas. Även om du får lägre ränta och bättre amorteringsmöjligheter hos långivaren än hos kreditkortsföretagen, så förutsätter detta att du faktiskt klarar av att hantera den månatliga avgiften. Man bör aldrig ta ett större lån än vad man har möjlighet att hantera. Kom ihåg att du även ska kunna leva bra efter att du tagit ett lån, även utan säkerhet. Dessutom bör du hitta ett lån med bra villkor och låg ränta. Att undersöka lånemarknaden på egen hand kan emellertid snabbt bli en tidskrävande uppgift. Som tur är finns det en del användbara verktyg och tips du kan använda dig av:

Lånekalkylator

En lånekalkylator kan vara till bra hjälp när du ska planera ekonomin efter lånet. Här kan du skriva in önskad lånesumma och avbetalningstid, så får du månadsutgifterna specificerade. Detta är dock preliminärt och den slutgiltiga räntan sätts när du får ett låneerbjudande. En lånekalkylator är ändå en bra indikator på vad du kan förvänta dig. Läs mer om vår lånekalkylator här.

Jämför långivarna med en låneförmedlare

För att hitta det bästa lånet på marknaden, kan det löna sig att använda en låneförmedlare. De hjälper dig att vidareförmedla din låneansökan till en rad banker och långivare och jämför låneerbjudandena åt dig. Det innebär att du endast behöver skicka en ansökan om lån utan säkerhet, så kommer låneförmedlaren att presentera det bästa erbjudandet för dig bland våra långivare. Det besparar dig värdefull tid och inte minst pengar.

Axo Finans är låneförmedlare för flera banker och finansinstitutioner. Vår uppgift är att hjälpa dig som kund med att fylla i samt skicka in låneansökan till våra partners. Detta är viktigt eftersom räntan varierar från långivare till långivare. När alla banker och långivare har behandlat ansökan, kommer vi ta kontakt med dig och presentera det bästa erbjudandet.

Varför ska man välja Axo Finans som sin låneförmedlare?

För det första, så sparar du värdefull tid och resurser. Du slipper besöka varje enskild långivare – vi gör nämligen det jobbet åt dig. Det bästa erbjudandet får du direkt från oss

Vi på Axo Finans arbetar aktivt med att göra låneprocessen så smidig som möjligt för dig, och våra handläggare är alltid lättillgängliga. Dessutom är Axo Finans styrt av Finansinspektionen och vi får endast ersättning från våra samarbetspartners. Det innebär att tjänsten är helt gratis för dig som söker lån utan säkerhet via oss. Låneerbjudandet är ej bindande och är giltigt i 30 dagar.

För att ge dig det bästa erbjudandet, samarbetar vi med flera av de största långivarna i Norge, Sverige och Norden. Alla har lång erfarenhet av lån utan säkerhet och därmed kan du vara säker på att du får det lån som passar din livssituation bäst.

Samla dyra lån och krediter med ett lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet kan även användas till att samla gamla skulder. Eftersom räntan på ett lån förändras hela tiden och varierar från långivare till långivare, kan det hända att räntan på ditt befintliga lån inte längre är till din fördel. Många har dessutom flera smålån och kreditskulder. Om detta även gäller dig så bör du samla alla befintliga skulder i ett nytt lån med lägre ränta. Inte nog med att du kan spara mycket på att få en lägre ränta på lånet, utan du slipper även att betala extra aviavgifter och avbetalningar till varje enskild finansinstitution som du är skyldig pengar.

En annan stor fördel med att ta ett lån utan säkerhet för att lösa gamla skulder, är att du får alla skulder samlade. Det ger dig bättre översikt över ekonomin och större kontroll på betalningarna. Det är lättare att förhålla sig till en faktura i månaden än flera utestående belopp hos olika aktörer. Långivaren kommer även ge dig en avbetalningsplan, som gör det enkelt att betala av lånet. Du kan läsa mer om fördelarna med att samla lån här.

Vem kan ansöka om lån utan säkerhet via Axo Finans?

man with laptop

Det är inte bindande att skicka in en ansökan via oss, och som utgångspunkt kan alla använda sig av låneformuläret. Det är likväl en del kriterier som bankerna och långivarna kräver från sin sida:

  • Du måste vara över 20 år gammal
  • Du måste ha en lägsta inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
  • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, eget företag eller vara pensionär

Om dessa krav inte uppfylls, kommer ansökan avslås. Du är dock hjärtligt välkommen att söka lån via Axo Finans vid ett annat tillfälle, om något skulle förändras. Du kan även söka lån utan säkerhet tillsammans med en medlåntagare. Vanligtvis ökar det chanserna för att lånet beviljas.

Så ansöker du lån utan säkerhet via Axo Finans

couple smiling

Att ansöka om lån utan säkerhet via oss är enkelt. Du behöver bara fylla i vårt ansökningsformulär, så skickar vi den vidare till samtliga av våra samarbetspartners. Det är viktigt eftersom räntan skiljer sig från långivare till långivare. Vi tar en kreditkontroll på dig, men den slutgiltiga kreditvärderingen görs av långivaren. När alla banker och långivare har behandlat din ansökan, skickar vi det bästa låneerbjudandet till dig. Vanligtvis kommer du få svar på ansökan inom 1-2 dagar. Om lånet beviljas kommer pengarna finnas tillgängliga på ditt konto inom 1-3 arbetsdagar.

För en så snabb process som möjligt, rekommenderar vi våra kunder att ha nödvändiga dokument och BankID redo när ansökan skickas in.

Hur stort lån kan jag få?

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig ett lån utan säkerhet på allt från 5 000 till 600 000, utan att kräva säkerhet i bostad eller andra egendomar. Använd dig av vår lånekalkylator för att ta reda på hur mycket du kan låna. Uppge önskad lånesumma och avbetalningstid, så räknar den ut din månadskostnad. Vi erbjuder lån med avbetalningstid på 1-15 år. Du kan även betala av mer på lånet en månad om du önskar det, utan extra kostnader.

Den slutgiltiga räntan på lånet skiljer sig från långivare till långivare. Samtidigt beror låneerbjudandet på din ekonomi och säkerhet. De låneerbjudanden du får är baserade på en helhetsbedömning av dessa faktorer. Varje låneansökan behandlas individuellt hos varje bank och långivare och räntan sätts när långivarna har gått igenom din ansökan. Du kan använda lånekalkylatorn för att enkelt kunna se vad månadsutgifterna blir.

Jag har fått lånet beviljat, vad händer nu? 

Om du har fått ett positivt besked, kommer du få ett låneerbjudande presenterat. Låneerbjudandet är ej bindande och du väljer själv om du vill använda dig av det. Du accepterar erbjudandet om lån utan säkerhet genom att signera avtalet. För snabbast möjliga process rekommenderar vi elektronisk signering med BankID. Vanligtvis kommer pengarna finnas på ditt konto inom 1-3 arbetsdagar. Elektronisk signering kommer att minska väntetiden.

Efter att lånet beviljats överlåts kundrelationen till långivaren. Om du har frågor vid en senare tidpunkt så är det alltså banken eller långivaren som du fått lånet beviljat hos, som du ska vända dig till.

Vilka är Axo Finans?

Axo Finans är en låneförmedlare som erbjuder privatlån och refinansiering. Det innebär att alla ansökningar vi får vidareförmedlas till samtliga av våra samarbetspartners. När du ansöker lån utan säkerhet via oss, behöver du bara skicka in en ansökan så tar vi på oss jobbet med att hitta det bästa erbjudandet för dig bland våra långivare.

Vår verksamhet regleras av Finansinspektions riktlinjer. Det innebär bland annat att våra erbjudanden ska anpassas till dina ekonomiska förutsättningar. Därför har vi krav gällande inkomst och samlad skuldsättningsgrad. Vi måste även ha tydliga avtal med samtliga banker och långivare vi samarbetar med, vilket återigen säkrar dig trygga ramar och goda villkor när du söker lån utan säkerhet via oss. 

Axo Finans finns idag representerat i Sverige och Norge.

TrustScore 9.3|1100 omdömen
Lån utan säkerhet
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu