Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Lån

Hos Axo Finans kan du ansöka om lån på upp till 600 000 kronor. Vi jämför bankerna åt dig, så att du får det bästa lånet anpassat till din ekonomi.

 • Din ansökan är inte bindande
 • Få besked om ditt lån idag
 • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.2|990 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

När du ska ta ett privatlån, finns det flera faktorer du bör ta hänsyn till. De flesta som letar efter marknadens billigaste lån, tittar först och främst på räntan. En låg ränta ger dig så klart ett billigt lån, men det finns även andra förhållanden du bör titta närmare på.

Hur hittar du det billigaste privatlånet? 

Ett privatlån kan ge dig ekonomisk frihet när du behöver det. Ibland upplever de flesta att ekonomin blir ansträngd eller att man kort och gott inte har pengar för att täcka oväntade eller andra nödvändiga utgifter. Att känna att ekonomin inte riktigt räcker till kan vara både jobbigt och stressande. Om man hamnar i en sådan situation kan ett privatlån vara en tillfällig lösning som hjälper dig ur krisen.

Om du ska ta ett lån bör du tänka på följande: 

 • Låg ränta   
 • Bra villkor  
 • Avbetalningsplan   
 • Låga avgifter  
 • Är det en seriös aktör  

Som regel är räntan det första man tittar på när man ska ta ett privatlån. Det är naturligt eftersom det är räntan som bestämmer hur mycket lånet kommer kosta dig. Men det är inte bara räntan som bestämmer om du får ett förmånligt lån, anpassat efter din livssituation. Faktorer såsom villkor, avbetalningsplan och låga avgifter bidrar också till att bestämma hur mycket du måste betala i månaden och om du får ett lån du kan hantera.

Läs mer om hur du skaffar ett billigt privatlån här. 

Vilken ränta behöver du betala?  

När man ansöker om lån, uppges ofta både nominell och effektiv ränta. Om du ska bedöma hur mycket ett lån kommer kosta dig, så är det viktigt att förstå skillnaden. Den effektiva räntan är summan av den nominella räntan plus alla avgifter.

Ett privatlån kommer normalt sett ha lägre ränta ju mer du lånar. Samtidigt kommer naturligtvis ett lån bli dyrare totalt sett, om du lånar ett större belopp. Oavsett vilket belopp du väljer, eller har behov av att låna, är det viktigt att komma ihåg att ett lån även innebär att beloppet ska betalas tillbaka. Därför ska man alltid vara realistisk i förhållande till sin egen betalningsförmåga.

Räntenivån är samma för alla banker i Sverige, men det är upp till den enskilda banken att bestämma en slutgiltig ränta utifrån en egen riskbedömning. När du skickar in en låneansökan, kommer banken att ta en kreditupplysning på dig för att ta reda på hur sannolikt det är att du faktiskt betalar tillbaka summan du önskar låna. Den slutliga räntan är individuell och baseras på en helhetsbedömning av din inkomst, kreditvärdighet, ålder, yrke och skuldgrad.

Vilka avgifter måste du betala?

Att ta ett privatlån är inte gratis. Först och främst kommer extra räntekostnader uppstå och dessutom tillkommer olika avgifter och utgifter för lånet. Det kan därför vara en bra idé att ta en titt på vilka avgifter som medföljer lånet innan du bestämmer dig för att skicka in en ansökan.

Vanliga avgifter på privatlån är uppläggningsavgift och aviavgift. Uppläggningsavgiften ska täcka det administrativa kring handläggningen av din låneansökan. Aviavgifterna går till administreringen av de månatliga inbetalningarna. Dessa kan variera mellan allt från 10 till 50 kronor, och kan utgöra en stor skillnad i det långa loppet. En del banker har även de här kostnaderna inbakade i den nominella räntan.

Vilka avgifter, som är knutna till lånet, kan variera från långivare till långivare. Därför kan det vara bra att göra en samlad bedömning av ränteutgifter och avgifter för att hitta det billigaste konsumtionslånet för dig.

Hur mycket ska du låna?

Hur mycket du vill låna kommer också ha en inverkan på hur mycket lånet slutligen kommer att kosta dig. Ett privatlån ska som sagt vara en tillfällig lösning, därför är det avgörande för den framtida ekonomin att välja ett belopp som du faktiskt kan hantera. 

Det första man bör göra i jakten på en av marknadens billigaste privatlån är att göra en budget över sina inkomster och utgifter. På så sätt får man en bra översikt över vad din lön går till och hur mycket du har över i förhållande till ett eventuellt lån.

När du fått en bra översikt över din ekonomi kan du göra en bedömning på hur mycket du har råd att låna. Här kan du även använda dig av en lånekalkylator för att ta reda på vilka kostnader som är knutna till lånet. En lånekalkylator ger dig en översikt över utgifter såsom räntor, avdrag samt avgifter och är ett nyttigt verktyg som du bör använda dig av när du ska hitta det optimala lånet för dig.

Du kan ta en titt på vår lånekalkylator här.

Vi tar bara en kreditupplysning hos UC

De flesta långivare använder sig av Upplysningscentralen (UC) när de ska ta en kreditupplysning på sina kunder. Detta är för att långivarna ska kunna kontrollera din ekonomiska historik och säkerställa att du som kund faktiskt har möjlighet att betala tillbaka lånet. Informationen består av ekonomiska förutsättningar såsom inkomst, skulder och lån – samt förekomst av betalningsanmärkningar.

Nackdelen med att ta en kreditupplysning hos UC är att företaget är skyldigt att informera om att en kreditupplysning utförts, varje gång en kreditupplysning beställts. Om du har många kreditupplysningar på dig, kan det påverka dina ekonomiska förutsättningar negativt i framtiden. Ju fler kreditupplysningar en person har från UC, desto svårare blir det att få ett lån beviljat när du behöver det.

När du ansöker om lån via Axo Finans, tar vi bara en kreditkontroll på dig hos UC. Som låneförmedlare skickar vi likväl din ansökan till alla våra långivare. Därmed behöver du inte oroa dig för att din kreditvärdighet påverkas mer än vad som är absolut nödvändigt.

Använd privatlån för att samla gamla skulder

Med ett av marknadens billigaste privatlån har du även en bra förutsättning för att samla dyra smålån och krediter.

Genom att samla gamla skulder får du:  

 • Lägre ränta   
 • Bättre villkor    
 • En översiktlig avbetalningsplan    
 • Bättre kontroll på ekonomin   
 • Möjligheten att bli skuldfri snabbare    

Ett refinansieringslån är ett lån som används för att betala av andra skulder. Förutsättningen för att refinansieringen ska vara lönsam är att den ränta du erbjuds är lägre än den du redan har. Det är därför stor sannolikhet att du hittar ett nytt lån med lägre ränta. Räntan varierar nämligen hela tiden, så ett lån idag behöver inte vara förmånligt även om räntan var låg för ett år sedan. Att samla lån och dyra krediter kommer även ge dig väldigt goda förutsättningar till att spara pengar. Sådana lån har i genomsnitt en ränta på 20-30 procent, och tillhör de dyraste lånen på marknaden.

Det är inte enbart lägre räntekostnader som kommer att ge dig ett billigare lån. Genom att samla flera dyra lån, kan du även kapa onödiga och dyra räntor och avgifter. Sist men inte minst, så kommer en refinansiering att hjälpa dig på vägen mot en städad ekonomi. Med en samlad faktura har du endast en utgiftspost att förhålla dig till, vilket minskar risken för att en av fakturorna försvinner eller glöms bort. 

Använd en låneförmedlare för att hitta det billigaste lånet för dig   

En låneförmedlare jämför sina samarbetspartners låneerbjudanden åt dig. Därmed behöver du bara skicka in en ansökan, så kommer låneförmedlaren hitta det billigaste lånet för dig bland våra långivare.

Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med flera av Nordens bästa och mest välkända långivare. Att skicka in din låneansökan till flera banker och långivare är viktigt eftersom räntan varierar från långivare till långivare. När alla banker och långivare har behandlat din låneansökan kommer vi presentera det bästa erbjudandet för dig. Räntan som sätts är individuell och presenteras tillsammans med låneerbjudandet.

Genom att skicka in en ansökan via Axo Finans kommer du spara både tid och pengar. Då vi endast får ersättning från långivare vi samarbetar med, innebär det att tjänsten är gratis för dig som kund. Långivarna har inte heller någon möjlighet att erbjuda högre ränta via vår tjänst. Därför är det viktigt för oss att vi endast samarbetar med de bästa banker och långivare på marknaden. Det säkerställer även att du får bra villkor och trygga ramar på lånet. Läs mer om våra lån utan säkerhet här.

Vilka är Axo Finans?

Axo Finans är en låneförmedlare som förmedlar privatlån och refinansiering. Vår verksamhet regleras av Finansinspektionens riktlinjer. Det innebär bland annat att vi inte har rätten att ta emot någon ersättning från andra än våra partners, och vi måste ha tydliga avtal med alla långivare vi samarbetar med.

Via våra partners kan du låna från 5 000 till 600 000 kronor, utan krav på någon säkerhet eller pant. Vi samarbetar med flera stora svenska, nordiska och internationella banker och långivare som har lång erfarenhet av privatlån. Det gör att vi kan erbjuda dig ett av marknadens billigaste lån, anpassat till dina ekonomiska förutsättningar. Axo Finans finns representerade i både Sverige och Norge.

Vem kan ansöka om lån via Axo Finans?

För att få ett lån beviljat hos oss måste du uppfylla vissa kriterier. Dessa är i enlighet med Finansinspektionens riktlinjer, och är lika mycket en säkerhet för dig som för banken.

Våra minimikrav är:   

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en lägsta inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, vara vikarie, driva eget företag eller vara pensionär

Om du inte uppfyller kraven ovan, kommer ansökan mest troligt att avslås. Du är självklart hjärtligt välkommen att ansöka igen vid ett senare tillfälle, om din livssituation skulle förändras. Du kan även ansöka tillsammans med en medlåntagare. Det kan vara en make/maka, sambo, partner eller vän. Normalt sett kommer en medlåntagare öka dina chanser att få låneansökan beviljad.

Skicka in en ej bindande ansökan idag   

Om du har utvärderat ditt behov och kommit fram till att du vill ansöka om lån, kan vi hjälpa dig att göra processen enklare. Det enda du behöver göra är att fylla i vårt ansökningsformulär online. Direkt när vi mottagit din ansökan, skickar vi den vidare för handläggning hos samtliga av våra partners. Detta är viktigt då räntan varierar från långivare till långivare. På så sätt kan du vara säker på att du får ett av marknadens bästa konsumtionslån – anpassat efter dina ekonomiska förutsättningar.

För att processen ska ta kortast möjliga tid, rekommenderar vi att du har din senaste lönespecifikation, deklaration och BankID lättillgängligt för uppladdning. Om du väljer elektronisk signering kommer det även gå snabbare från det att du ansöker till att pengarna finns på ditt konto. Vanligtvis svarar vi på din ansökan inom två timmar. Då kommer du få besked om din låneansökan är beviljad eller ej samt hur mycket du eventuellt fått låna samt räntesatsen. 

Om du tycker att det tar för lång tid, kan du när som helst kontakta vårt kundcenter på telefon 0771 323400. De står alltid redo att hjälpa dig.

TrustScore 9.2|990 omdömen
Kreditkort
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu