Vad är ett lån utan säkerhet?


Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver tillhandahålla någon säkerhet till banken eller långivaren i form av tillgångar eller bostad. Långivare kan inte bestämma vad lånet ska användas till, vilket ger dig frihet att använda lånet precis som du vill.

Just den friheten medför dock en risk för långivaren. När de inte kräver pant, har de inga värden att ta pengarna från, om låntagaren inte betalar av lånet. Därför är räntan högre på ett lån utan säkerhet än på ett traditionellt bolån. Den räntan fastställs individuellt utifrån en helhetsbedömning av din låneansökan.

Samtidigt är det värt att notera att ett privatlån via oss har långt lägre räntor än dyra kreditkort, som idag är det vanligaste sättet för konsumenter att låna pengar på.

Oväntade utgifter

Då och då dyker det upp utgifter man inte har räknat med. Det finns ingenting som är så tråkigt som att få en oväntad räkning på posten, som man heller inte har råd att betala där och då. Alla har väl varit med om ett plötsligt läckage i bostaden eller att tvättmaskinen tackar för sig? För många blir ett privatlån med lägst ränta räddningen de behöver.

Idag har de flesta ett kreditkort, som utan problem kan användas till att finansiera köp av ny tvättmaskin. Om du dock inte har möjlighet att återbetala beloppet direkt, kan det snabbt bli ett onödigt dyrt köp.

Samla lån och krediter

Två skrattande kvinnor sitter på golvet.

Om du redan har dragit på dig dyra kreditkortsskulder eller andra smålån, kan det vara en bra idé att samla dessa i ett nytt lån. Det är allmänt känt att kreditkort har skyhöga räntor om lånet inte återbetalas inom den räntefria perioden. Genom att hitta en långivare som erbjuder lägst ränta på privatlån, kan du spara tusentals kronor varje månad, genom att samla gamla och dyra lån.

Det finns många anledningar till att folk tjänar på att samla dyra lån och skulder. Oavsett om du har många dyra smålån, har tappat översikten över ekonomin eller har betalningsanmärkningar som hindrar dig från att ta traditionella bolån, trots tillräcklig säkerhet i form av egendom, kan ett lån utan säkerhet hjälpa dig på vägen mot en bättre ekonomisk situation.

Renovering

Ska du sälja bostaden, men behöver höja värdet? För att få ut mest möjligt på en fastighetsförsäljning är det ofta små justeringar som ska till, men de små renoveringsprojekten kostar snabbt mer än man har tillgängligt där och då. Många väljer att ta ett privatlån med lägst ränta för att få bostaden färdigställd, och därmed återfå pengarna på försäljningen.

Men renoveringsbehov kan även uppstå om du inte ska flytta. Våtrum som kök och badrum har kortare levnadstid och kräver en uppdatering med jämna mellanrum. De är dessutom dyra rum att renovera, då dyra material och yrkesmässig hjälp krävs. Att renovera badrummet kan snabbt kosta över 150 000 kronor. Ett privatlån till renovering kan vara till bra hjälp för att täcka de utgifterna.

Hur mycket kan jag låna?

Precis hur mycket man kan låna beror på flera faktorer. Först och främst sätts villkorenav banken. Långivarna har olika kreditbedömningar för att räkna ut ditt lånebelopp, utifrån egna räntesatser och återbetalningstid.

Hos Axo Finans kan vi erbjuda privatlån från 5 000 till 600 000 kronor, utan krav på säkerhet eller pant. Genom att jämföra flera banker och långivare, kan vi erbjuda dig ett privatlån med lägst ränta. Våra lån har en avbetalningstid på 1-20 år, vilket ger dig de flexibla ramarna du behöver för din finansiering. Via en lånekalkylator kan du enkelt få en hint om vad ditt lånebelopp blir.

En lånekalkylator är helt gratis, och den beräknar önskad lånesumma mot flera banker och långivare samtidigt.

Vad kostar ett privatlån?

Två kvinnor diskuterar privatlån med lägst ränta.

Utöver flexibel återbetalningstid, är våra kunder angelägna om att få ett lån med lägsta möjliga ränta. Det är inte så konstigt, då det är just de faktorerna som avgör om man över huvud taget har råd att finansiera lånet. God översikt och ett privatlån med låg ränta är nödvändigt för att få en bra ekonomisk situation efter att lånet ingåtts.

Ingen har lust att betala mer än det som absolut är nödvändigt. När du skickar in en låneansökan via oss, kommer vi göra en kreditbedömning av dig innan vi skickar ansökan vidare till våra samarbetspartners. Så snart alla långivare behandlat din ansökan, kommer du få ett ej bindande erbjudande av oss. Så får du privatlånet med lägst ränta.

Alla låneansökningar behandlas individuellt och baseras på din betalningsförmåga och dina ekonomiska förutsättningar.

Vilka är Axo Finans?

Axo Finans är en låneförmedlare som förmedlar privatlån och samlingslån. När du skickar in en ansökan till oss för att låna pengar, ser vi till att ansökan presenteras för flera banker och långivare. På så sätt får du lägst ränta på ditt privatlån, anpassat efter din personliga ekonomi och livssituation. Idag finns vi representerade i Sverige och Norge.

Axo Finans verksamhet regleras av Finansinspektionen. Det innebär bland annat att vi inte kan ta emot ersättning från andra än våra partners, och vi måste ha tydliga avtal med alla banker och långivare vi samarbetar med. För dig som kund innebär det att alla våra tjänster är gratis.

Genom att jämföra långivare åt dig, och låta dem konkurrera om vem du väljer att låna pengar av, skapar vi bättre konkurrens på marknaden.

“Bäst i test”

Vårt mål är att förse våra kunder med ett av marknadens bästa låneerbjudanden, snabbt och enkelt. Den enkla ansökningsprocessen är bara en av många anledningar till att Axo Finans rankats som “bäst i test” hos Trustpilot, när man behöver ett privatlån med lägst ränta. Trustpilot är ett socialt nätverk för kundomdömen, som vägleder folk till att handla säkert online. I kategorin “Pengar” är Axo Finans framröstade som en av de bästa bankerna av hundratals användare.

Våra kunder framhäver att de får snabb handläggning, bra service och uppföljning när de vill låna pengar via oss. Det gör att du tryggt kan bedöma Axo Finans som en av de allra bästa leverantörerna av privatlån.

Skicka in en ansökan idag

Fyra glada kvinnor ute i naturen.

Tack vara signering med BankID kan vi handlägga våra låneansökningar snabbt. När du skickar in en låneansökan via Axo Finans, måste du fylla i personuppgifter och önskat lånebelopp. Informationen skickas vidare till våra samarbetspartners. På så vis jämför vi flera olika långivarna åt dig med endast en ansökan, och du som låntagare får det mest förmånliga erbjudandet på marknaden.

För snabbast möjliga process rekommenderar vi att du har din senaste lönespecifikation, deklaration och ditt BankID nära till hands. Vanligtvis besvarar vi alla ansökningar inom två timmar. Då anges hur stor lånesumma du beviljas och vad lånet kommer att kosta dig i månaden.

Är du på jakt efter lägst ränta på privatlån? Jämför privatlån hos Axo Finans idag!

Vanliga frågor och svar - Lägst ränta privatlån


Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver ha någon säkerhet i exempelvis bostad eller bil. Lånet kan dessutom användas till det du själv vill.

Räntan på privatlån sätts individuellt. Långivaren tar en kreditupplysning på dig för att bedöma din betalningsförmåga, som också påverkar räntan på lånet. Vi kan därför inte säga vilken ränta du får förrän efter att långivaren behandlat din ansökan.

Via våra samarbetspartners erbjuder vi en nominell ränta från 5,76 %.

Vi skiljer mellan två olika låneräntor: Nominell och effektiv ränta. Den nominella räntan är grundräntan på lånet och bestäms av den enskilda banken. Den effektiva räntan är den nominella räntan plus alla avgifter som är kopplade till lånet. Det är den räntan som visar det slutliga månadsbeloppet.

För att hitta lägst ränta på privatlån bör du jämföra lån hos flera olika banker och långivare. Vår erfarenhet visar att ju fler som behandlar din ansökan, desto lägre ränta kan du få på lånet. Axo Finans jämför lån på dina vägnar så att du ska få lägst ränta på privatlån.

Via Axo Finans kan du låna från 5.000 och upp till 600.000 kronor utan säkerhet.

Via våra samarbetspartner erbjuder vi en avbetalningstid på 1-20 år. Du kan när som helst betala in mer eller betala tillbaka lånet i sin helhet – utan extra kostnader.

Du som har minst 100.000 kr i årsinkomst och är minst 18 år. Vi rekommenderar er som är gifta eller sambos att ansöka tillsammans, eftersom chansen då ökar till beviljat lån och lägre ränta.

Medsökande kallas den person som står med på lånet tillsammans med dig. Båda blir betalningsansvariga för lånet. En medsökande kan vara make, maka sambo eller partner. Även annan person som inte ingår i hushållet kan godkännas.

Endast en kreditupplysning kommer att registreras på dig men du kan få fler än ett brev från Upplysningscentralen (UC) då de enligt lag är skyldiga att skicka ut så kallade omfrågandekopior från de banker eller långivare som granskat din kreditupplysning. I enstaka fall kan vissa av våra samarbetspartners utöver detta ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Konsument kredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo