Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Kreditkort

Ett kreditkort är ett betalkort som du kan använda utan att belasta ditt eget bankkonto. I många fall kommer ett privatlån vara en bättre lösning.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Exempel: Annuitetslån 149 000 kr på 13 år. Nom.ränta: 5,49%. Eff. ränta: 5,76% per 2020-04-23. Totalt att betala 161 123 kr. Månadskostnad: 1 339kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

Money in hand

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Money in hand

Kunder fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

bluestep logo
brocc logo
collector logo
credento logo
euroloan logo
forex logo
frogtail logo
instabank logo
komplettse logo
konsumentkredit logo
laansparbank logo
lendify logo
moank logo
nordax logo
nordnet logo
coop logo
marginalen logo
balanzia logo
avida logo
friia logo
norwegian logo
nystart logo
remember logo
sevenday logo
wasa logo
tfbank logo
santander logo
thorn logo
resursbank logo
svea logo

Ett privatlån är säkrare än ett kreditkort

Att använda ett kreditkort kan kännas som en stor frihet eftersom du kan handla när du vill och betala fakturan senare. Som följd av att det känns som en frihet, är det lätt att tappa kontrollen och spendera mer pengar på kortet än man klarar av att betala tillbaka. Om du har många kort som du betalar av på varje månad, kan det snabbt bli dyrt.

Om du har behöv av ekonomisk flexibilitet i livet, är det säkrare att ta ett privatlån än att signera avtal om ett kreditkort. Senaste har alltid högre ränta än ett privatlån och det medföljer högre avgifter. Hos Axo Finans kan du ansöka om lån från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Vi skickar din ansökan till en rad olika banker och långivare och hittar det bästa erbjudandet för dig. Det är säkert, kostnadsfritt och utan förpliktelser att ansöka genom Axo Finans.

Även det bästa kreditkortet kommer inte längre vara så bra om du står där med skyhöga förseningsavgifter i slutändan. Därför rekommenderar vi hos Axo Finans ett privatlån framför krediter. Axo Finans är en av Sveriges största låneförmedlare och vi samarbetar med de bästa långivarna i branschen.

Vad är privatlån?

En glad kvinna kommer överens om att ta privatlån istället för kredikort.

I de flesta fall kommer det vara en bättre lösning att ta ett privatlån än att använda ett kreditkort. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, något som betyder att du inte behöver tillhandahålla någon form av pant till banken eller institutionen som lånar ut pengar. Som jämförelse står bostaden som säkerhet vid ett bolån. Vid ett privatlån tar långivaren på sig en större risk när de lånar ut pengar, eftersom de inte har någon garanti för att pengarna betalas tillbaka. Därför sätts det en högre riskpremie på ett privatlån än på ett bolån. Det är ändå billigare att ta ett privatlån än att använda krediter.

Kostnaden för att ta ett lån eller använda ett kreditkort, hittar du i räntor och avgifter. Räntan är priset för att låna pengar och kan ses som en gottgörelse för att ställa kapital till förfogande. Om du vill använda långivarens kapital, måste du betala för användningen. I motsatt fall kommer banken betala dig, om du sätter in pengarna på ett konto hos dem. Att sätta in pengar på ett bankkonto är samma sak som att göra kaptial disponibelt för banken eller långivaren och utlånaren betalar dig då för att låna kapital i form av räntor. Räntan uppges normalt som procent per år av lånebeloppet.

Hos Axo Finans kan du ansöka om lån från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor utan säkerhet, så att du är täckt oavsett vilket behov du har. Genom att välja privatlån kommer du få en mer översiktlig amorteringsplan och god kontroll över ekonomin.

Ett kreditkort kan snabbt bli kostsamt

Ett kreditkort är ett betalkort som du kan använda utan att belasta ditt eget bankkonto. Banken eller långivaren som utfärdar kortet ställer kredit (pengar) till förfogande och den som äger kortet kan fritt använda krediten upp till kreditgränsen. Detta betyder att man kan betala för varor och tjänster med pengar som man egentligen inte har. Kostnaden för att använda kreditkort är som regel väldigt hög.

Att använda ett kreditkort är i princip samma sak som att ta ett smålån eller snabblån. Precis som med ett lån, ska den använda krediten betalas tillbaka tillbaka med räntor och avgifter. Om du inte är duktig på att betala tillbaka det du är skyldig i tid, så kan du få höga förseningsavgifter och betalningsanmärkningar. Detta kommer påverka din kreditvärdighet negativt och gör det svårt att ta ett lån senare.

Det kan kännas som en stor frihet att använda krediter och därför kan det för många sluta med att man handlar för mer än man klarar av att betala tillbaka. Om du har problem med att betala av på ett kreditkort eller dyra smålån, bör du överväga att samla lånen.

Större kontroll och förutsägbarhet med privatlån

Två personer kramas och är glada.

Ett privatlån kan ge dig den ekonomiska flexibilitet du behöver, just när du behöver det. Det finns många bra anledningar till att välja ett privatlån. Om du har behov av ekonomisk handelsfrihet i samband med ett projekt eller om du ska köpa något som du inte har tid att spara pengar till, så kan ett privatlån vara den bästa lösningen. De vanligaste orsakerna till att en del väljer att ta privatlån är:

 • Renovering
 • Oförutsedda utgifter
 • Samla lån och krediter

Visste du att nästan 20 procent av Sveriges befolkning saknar en ekonomisk buffert? Oförutsedda händelser är en del av livet och det allra bästa är om man har sparat ihop pengar så att man klarar att betala oväntade räkningar. Det kan till exempel tänkas att det börjar läcka i rören i badrummet eller att säkringsskåpet behöver uppgraderas. Sådana reparationer och utbyten kan inte vänta eftersom de potentiellt kan medföra ännu större skada på din bostad. Det är viktigt att ditt hus är ett tryggt och säkert hem för alla som bor där. Om du inte har en ekonomisk buffert för att klara sådana utgifter, kan du överväga att ansöka om ett privatlån. En del betalar räkningar på kredit, men då måste du veta att du kan betala tillbaka kostnaderna och de höga räntorna innan tidsfristen.

Det är bättre att ta ett privatlån när man ska renovera eller uppgradera. Sådana projekt kan snabbt bli mer kostsamma än man hade planerat och då kan det vara tryggt att ha ekonomiskt spelrum. Andra väljer att ta ett privatlån när de ska resa på semester eller när de behöver pengar till att föreverkliga planer och drömmar.

En annan fördel med att ta ett privatlån är att du kan använda pengarna till just det du vill. Oavsett om du ska renovera lägenheten, åka på semester eller köpa ny grill till sommaren, så kan du ansöka om ett privatlån. I tillägg kan du låna precis så mycket som du behöver, och du får en förutsägbar amoteringsplan att förhålla dig till.

Läs mer: Renoveringslån

Låt bankerna konkurrera om dig

Genom att välja ett privatlån kommer du få ett erbjudande och ett kreditavtal som är speciellt gjort för dig. Därmed kan du få en amorteringsplan som är anpassad till din ekonomi och en ränta som du kan hantera. Med ett kreditkort kommer du få ett generellt avtal som dessutom är dyrt och där kortutfärdaren bestämmer spelreglerna. Ett privatlån ger dig större handelsfrihet än ett kreditkort.

Att hitta den lägsta räntan kan vara både tidskrävande och svårt. Hos Axo Finans vill vi förenkla ansökningsprocessen, så att du kan lägga din tid på viktigare saker. När du ansöker hos oss skickar vi din ansökan till alla våra samarbetspartners, så att de kan konkurrera om att få dig som kund. Oavsett hur många långivare som mottager din ansökan, gör vi bara en kreditupplysning hos UC. Då slipper du bekymra dig för att din kreditvärdighet ska påverkas negativt. Du får svar från långivarna inom en kort tid och vi hjälper dig med att hitta det bästa privatlånet för dig.

För att du ska få din låneansökan genom Axo Finans beviljad, måste du uppfylla följande villkor:

 • Du måste vara minst 18 år
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 8 400 kronor i månaden

Du kan skicka in en ansökan även om du inte uppfyller dessa villkor, men då är det stor risk för att din ansökan avslås. Genom att ansöka tillsammans med en medlåntagare ökar chanserna för att din ansökan blir beviljad.

Axo Finans erbjuder låneskydd, något som även gör privatlån till ett bättre alternativ. Låneskydd är en försäkring som hjälper dig om du skulle få problem med att betala tillbaka det du är skyldig. Du slipper bekymra dig för att få förseningsavgifter och betalningsanmärkningar. Låneskydd från Axo Finans täcker bland annat:

 • Sjukskrivning i mer än 30 dagar
 • Arbetslöshet
 • Dödsfall

Samla skulder och dyra smålån

En familj står vid havet.

Har du redan använt flera kreditkort och sliter med att betala tillbaka skulden? Krediter har vanligtvis ganska höga räntekostnader och om du inte är noggrann med att betala tillbaka det du är skyldig inom tidsfristen så kan räkningarna bli ohanterbara. Om du har använt flera dyra smålån, kan du spara mycket pengar på att samla lånen.

Genom att samla smålån kommer du få bättre översikt över ekonomin, du kan skicka dina månatliga utgifter och bli skuldfri snabbare. Att samla lån och kreditkort innebär att man tar ett nytt lån för att ta bort den gamla skulden och därefter bara har en amorteringsplan att förhålla sig till. Detta är ett väldigt bra sätt att spara pengar på, men du måste se till att få en lägre ränta på det nya lånet än du hade på det gamla.

Läs mer: Lös dyra smålån

Vilka är vi?

Axo Finans är en av Skandinaviens största låneförmedlare och vi samarbetar med en rad banker och långivare som alla konkurrerar om att få dig som kund. Det gör det enkelt för dig att jämföra långivare och du kommer få svar på ansökan samma dag. Det är tryggt, kostnadsfritt och utan förpliktelser. Hos Axo Finans kan du ansöka om privatlån från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor. Vi hittar den lägsta räntan åt dig.

Det är viktigt för oss att ansökningsprocessen är enkel, säker och pålitlig. Vi arbetar för att du ska få den lägsta möjliga räntan och därför samarbetar vi med marknadens bästa banker och långivare. Våra kunder föredrar oss eftersom vi har en snabb ansökningsprocess och för att våra skickliga rådgivare är tillmötesgående och kunniga.

H4: Har du frågor om hur du kan samla lån? Då kan du kontakta oss per telefon 0771 323 400 eller ta kontakt via vårt kontaktformulär idag.

Kreditkort
OK
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu
OK