Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Kredit

Genom att välja ett privatlån istället för en kredit slipper du ofta de höga räntorna och avgifterna som medföljer ett kreditkort.

 • Din ansökan är inte bindande
 • Få besked om ditt lån idag
 • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1057 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Ett säkrare sätt att låna pengar på

Om du ska låna pengar är det säkrare att ta ett privatlån än att handla på kredit. Kreditkort har alltid en mycket högre ränta jämfört med privatlån och det medföljer högre avgifter. Hos Axo Finans kan du skicka en låneansökan som behandlas av en rad olika banker och långivare. Långivarna konkurrerar om dig och därför har du chansen att få ett riktigt bra erbjudande. När vi har jämfört alla erbjudanden som returneras till oss, skickar vi det bästa erbjudandet till dig.

Hos Axo Finans kan du ansöka om privatlån från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor. Vi skickar din ansökan till alla våra samarbetspartners, så att du kan hitta det bästa lånet. Det är tryggt, kostnadsfritt och utan förpliktelser att använda Axo Finans.

Här kan du läsa mer om privatlån hos Axo Finans.

Att handla på kredit kan vara kostsamt

Clock and stacked coins

Ett kreditkort är ett betalkort där kortutfärdaren ställer kredit (pengar) till förfogande för innehavaren av kortet. Detta betyder att den som använder kortet kan betala för varor och tjänster utan att belasta sitt eget bankkonto. I praktiken är detta samma som att använda pengar man inte har och kostnaden för användning kan vara väldigt hög.

Att handla på kredit är samma sak som att ta ett smålån. Precis som med ett lån så ska krediten betalas tillbaka och kostnaden för användning beräknas i form av räntor. Om du inte är snabb med att betala av på räntorna och avbetalningarna i tid, kan du få höga förseningsavgifter. Det går snabbt att hamna i den så kallade kreditkortsfällan, eftersom många använder mer kredit än de faktiskt klarar att betala tillbaka.

Om du har problem med att betala tillbaka krediter och kostnader, kan du överväga att samla lånen. Det kan du läsa mer om här.

Ett privatlån ger dig större förutsägbarhet

I många fall kommer det vara en bättre lösning att ta ett privatlån än att handla på kredit. Hos Axo Finans kan du låna från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor, så att du är täckt oavsett vilket behov du har. Om du inte är helt säker på vad ett privatlån är, så kan du läsa vidare.

Ett privatlån är ett lån som långivare kan ge dig, utan att du behöver erbjuda någon form av säkerhet i till exempel bostad, bil eller egendom. I jämförelse ställer man bostaden som säkerhet om man tar ett bolån. För långivarna innebär därför ett privatlån att det är större risk för att pengarna inte hittar tillbaks till långivaren och av denna anledning sätter utlånaren en större riskpremie på lånet. Därför är ett privatlån dyrare än ett bolån, men i gengäld är det billigare än att ta krediter eller SMS-lån. Kostnaden för lånet hittar du i räntor och avgifter.

Ett lån utan säkerhet kallas även för blancolån. Det kan du läsa mer om här.

Ett privatlån ger dig större förutsägbarhet och bättre kontroll än att handla på kredit. Du kan låna precis så mycket pengar du behöver och långivaren sätter upp en överskådlig amorteringsplan med fasta inbetalningar. Eftersom du inte behöver tillhandahålla långivaren någon form av säkerhet, kan du spendera pengarna på just det du vill.

Anledningar till att välja ett privatlån framför kredit

painting door

Det finns många bra anledningar till att välja privatlån framför att handla på kredit. Ett privatlån ger dig den ekonomiska handelsfriheten du behöver, precis när du behöver det. Det kan till exempel tänkas att du har behov av ekonomisk flexibilitet i samband med ett projekt eller att du ska köpa något som du inte har tid att spara till. I sådana tillfällen kan det vara en bra lösning att ta ett privatlån. De vanligaste anledningarna till att ta ett privatlån är:

 • Renovering 
 • Oförutsedda utgifter
 • Samla lån och kredit

Oförutsedda händelser kan hända även den bästa, och det är inte alltid man har sparat ihop en ekonomisk buffert för att tackla oväntade utgifter. Vad gör du till exempel om kylskåpet går sönder samtidigt som bilen måste in till verkstaden? Vissa utgifter kan inte vänta då de potentiellt kan medföra ännu större skada på bostad eller ägodelar. Genom att ta ett privatlån framför kredit kan du låna precis så mycket pengar du behöver, och få en förutsägbar amorteringsplan att förhålla dig till.

Andra anledningar till att ta ett privatlån kan vara att du ska resa på semester, eller att du behöver pengar för att förverkliga drömmar och planer. Om du tar ett privatlån kan du använda pengarna till precis vad du vill. Du behöver som regel inte ange någon anledning till varför du söker – vad pengarna ska gå till är upp till dig.

En fördel med att välja privatlån framför kredit, är att du kan få låneskydd. Detta är en försäkring för dig som lånar en större summa, som hjälper dig vid exempelvis sjukdom eller förlorad inkomst. Du behöver därför inte bekymra dig för att du inte ska klara av avbetalningarna och få förseningsavgifter eller betalningsanmärkningar. Ett låneskydd täcker bland annat:

 • Sjukskrivning i mer än 30 dagar
 • Arbetslöshet
 • Dödsfall

Samla lån och krediter

Kreditkort har vanligtvis ganska höga räntekostnader och om du inte är snabb med att betala tillbaka det du är skyldig inom fristen kan det sluta med att du står med obetalda räkningar som växer okontrollerat. Om du har flera kreditkort och smålån som du betalar av på, kan du sänka de månatliga kostnaderna genom att samla lån och krediter. Du kommer få bättre översikt över ekonomin, eftersom det bara kommer en faktura varje månad istället för flera olika.

Att samla lån och krediter är ett väldigt bra sätt att spara pengar på. Genom att sänka de månatliga kostnaderna, kan du bli skuldfri snabbare. Att samla lån och krediter innebär att ta ett nytt lån för att bli av med den gamla skulden och därefter bara ha ett lån med en ränta att förhålla sig till. Hos Axo Finans kan du samla lån från 10 000 kronor och upp till 600 000 kronor. Du kommer inte få mer i lån, bara bättre villkor.

Om du vill att det ska vara lönsamt att samla gamla lån och krediter, måste du se till att du får en lägre ränta på det nya lånet än du hade på det gamla. Det gör du genom att få översikt över vad din totala skuld är och hur mycket du betalar i räntor och avgifter. När du har kommit fram till en månatlig summa över räntor och amorteringar, kan du skicka in en ansökan om privatlån via Axo Finans. Därefter hittar vi det bästa erbjudandet för dig och du kan enkelt jämföra de gamla räntesatserna mot de nya. Det är helt kostnadsfritt och utan förpliktelser att ansöka.

Du kan även prova vår lånekalkylator. Då kommer du få ett estimerat svar på hur mycket du kan få i lån och hur mycket det kommer kosta dig i månaden. 

Axo Finans jämför bankerna åt dig

Smiling couple

Hos Axo Finans har vi satt som mål att förenkla ansökningsprocessen för dig som ansöker, så att du enkelt kan hitta det bästa låneerbjudandet för dig. Vi skickar din ansökan till flera banker och utlånare samtidigt. Oavsett hur många långivare som mottager din ansökan, gör vi bara en kreditupplysning hos UC. På det sättet slipper du bekymra dig för att din kreditvärdighet ska påverkas negativt, även om du hämtar erbjudanden hos flera banker och långivare.

Vårt elektroniska ansökningsformulär är enkelt och översiktligt. Du behöver bara fylla i hur mycket du vill ha i lån och hur lång amorteringstid du önskar. Du kan använda BankID när du skickar in ansökan och om du ska signera ett låneavtal. Detta förenklar processen både för dig som kund och för långivaren som ska låna ut pengar. Dokumenten kan även skickas med posten men då kommer ansökningsprocessen att bli mer omständlig och ta längre tid.

För att du ska få låneansökan som skickas via Axo Finans beviljad, måste du uppfylla våra villkor:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor i månaden  
 • Du måste vara fast anställd, vikarie, äga egen verksamhet eller vara pensionär  

Du kan skicka in en ansökan även om du inte uppfyller dessa villkor, men då är det stor risk för att din ansökan avslås. Genom att ansöka tillsammans med en medlånetagare, ökar chanserna för att din ansökan blir beviljad. Du kan ansöka om lån på upp till 600.000 kronor.

Vi gör bara en kreditupplysning hos UC

När någon ansöker om lån eller kredit, är utlånaren ålagd att göra en kreditprövning i förhållande till Kreditupplysningslagen. Detta innebär att banken eller långivaren kontrollerar din kreditvärdighet. Informationen som kommer fram är ekonomiska förhållanden som skuld, inkomst, förmögenhet och betalningsanmärkningar. Denna information hämtas från Skatteverket och Kronofogden.

Orsaken till att det görs en kreditprövning är att bankerna och låneinstitutionerna måste bedöma risken och sannolikheten för att personen som ansöker om lån faktiskt kan betala tillbaka det den är skyldig. Detta är en säkerhet både för långivaren och för dig som kund. Om en person har många kreditupplysningar på sig, bidrar det till att bilda en negativ bild av personens ekonomiska situation.

Hos Axo Finans gör vi kreditupplysning genom Upplysningscentralen (UC), men det finns även andra företag som gör kreditupplysningar. Du behöver därför inte bekymra dig för att din kreditvärdighet ska påverkas negativt när du ansöker om lån hos oss.

Jämför långivarnas erbjudande

Smiling couple

De flesta som ansöker om lån är naturligtvis ute efter det bästa lånet med den lägsta räntan. För att hitta det bästa lånet måste man jämföra långivarnas olika erbjudanden. Detta är särskilt viktigt om man ska samla lån och vill att det nya lånet ska vara mer lönsamt än det gamla. En del drar sig för att jämföra låneerbjudanden eftersom de inte vill att kreditvärdigheten ska påverkas negativt. Då går de kanske miste om ett bättre erbjudande från en annan långivare.

När du ska jämföra långivarnas erbjudanden, är det en stor fördel att använda en låneförmedlare som Axo Finans. Vi jämför långivare åt dig och presenterar det bästa erbjudandet för dig. Det görs bara en kreditupplysning hos UC. På det sättet kan du hitta det bästa lånet med den lägsta räntan för dig.

Det är säkert, kostnadsfritt och utan förpliktelser att ansöka om lån via Axo Finans. Det är upp till dig som ansöker om du vill acceptera lånet eller ej. Om du accepterar kommer pengarna finnas på ditt konto inom ett par dagar.

TrustScore 9.3|1057 omdömen
Kredit
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu