Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Kredit lån

Kredit eller lån? Den frågan får vi ofta här på Axo Finans. Vi är en av Sveriges bästa låneförmedlare, och hjälper dig med att söka lån hos flera utlånare samtidigt.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Individuell ränta från 2,95% - 24%. Exempel: 5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

Våra grundkrav för att behandla din ansökan

 • Ålder över 20 år
 • Fast inkomst över 10 000 kr/mnd
 • Fast anställd, vikariat, egen företagare, pensionär

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Teller

Antal ansökningar
behandlade förra månaden

0

Money in hand

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Bluestep
Brocc
Collector
Euroloan
Forex
Frogtail
Instabank
Komplett
Konsument Kredit
Lendify
Nordax
Nordnet
Norwegian
Nystart Finans
remember
Sevendays
Wasa
coop
Santander
marginalen
resursbank
balanzia
svea
avida

Kredit och lån – vad är skillnaden?

En man med blåa kläder sitter på en klippa.

Kredit och lån är i princip det samma – det rör sig om ett avtal mellan en privatperson och en finansinstitution, som går ut på att låna ut kapital (pengar) i utbyte mot avtalade förutsättningar och villkor. Utlånaren ställer pengar till förfogande, medan låntagaren förpliktar sig att betala tillbaka lånet enligt avtalet som ingåtts. Det finns många olika beteckningar på lån, och några kan vara:

 • Billån
 • Båtlån
 • Blancolån
 • Renoveringslån

När du tar ett lån, får du en viss pengasumma av långivaren som ska användas till ett specificerat eller ospecificerat syfte. Du får även en avbetalningsplan, och betalar avgift i form av räntor och avgifter så länge du fortfarande betalar av på lånet. Här är kredit och lån samma sak.

I motsats till lån innebär kredit att ha en viss mängd kapital till förfogande, som man kan använda till vad man vill.

Det vanligaste är att ha ett kreditkort kopplat till en bank, men man kan även ha kredit hos ett företag. När du använder dig av krediten börjar räntan löpa, och du får en faktura på beloppet du är skyldig. Det är även vanligt att man debiteras avgifter, till exempel för varje månad du har utnyttja kortet. I praktiken innebär användning av kredit att man använder pengar man egentligen inte har.

Mer kostsamt med kredit än lån

I de flesta fall är det mer kostbart att handla på kredit än att ta ett lån. Om du inte är snabb med att återbetala krediten och avgifterna inom 30 dagar, kan det sluta med skyhöga förseningsräntor. Räntan på kredit är som regel högre än på ett lån.

Ett lån ger större förutsägbarhet och bättre kontroll än att handla på kredit. Via Axo Finans kan du låna från 5000 till 600 000 kronor, och du kommer få en överskådlig avbetalningsplan med fasta avbetalningar. Pengarna kan användas till precis vad du vill. Har du problem att betala varje månad, är det bara att kontakta Axo Finans så ska vi hitta en lösning som passar alla parter. Det kan till exempel vara att du bara betalar ränta under en period.

Välj lån framför kredit

Det kan vara väldigt frestande att handla på kredit, eftersom du kan betala för varor och tjänster även när du egentligen inte har råd. Det är inte heller särskilt svårt att få krediter beviljade. Många känner igen sig i att få “kreditkort kastade efter sig”, varje gång man ingår ett avtal med ett företag. Det är lätt att falla för frestelsen om det plötsligt kniper en månad, och man gärna skulle haft lite extra medel.

Om du befinner dig i en situation där du gärna skulle vilja ha en lite mer flexibel ekonomi, är det bättre att ansöka om ett privatlån. Det kan till exempel ske om:

 • Bilen måste in på verkstad
 • Du får en bortglömd räkning på posten
 • Tvättmaskinen bryts ner

Sådana oväntade händelser kan drabba alla, och om du då inte har sparade medel för att tackla utgifterna, så måste du leta efter pengar på annat håll.

När du ansöker om lån via Axo Finans, hjälper vi dig att hitta ett billigt lån med låg ränta. Du får svar snabbt om vilken typ av lånevillkor långivarna kan erbjuda dig. Vi lägger upp en överskådlig avbetalningsplan, som är anpassad till din ekonomiska situation. Du väljer själv om du vill acceptera erbjudandet. Ansök om privatlån idag, och se själv om det är bättre att ansöka om lån eller kredit i ditt fall.

Samla kreditlån

En kvinna kör en sportbil efter att ha samlat kreditlån.

Har du redan handlat på kredit, och jobbar på att återbetala summan du är skyldig? I så fall kan det löna sig att samla skulder, särskilt om du använt flera kreditkort. Att tappa kontrollen kan gå snabbt, och det kan sluta med en skuld som växer varje månad. Detsamma gäller om du har tagit ett SMS-lån eller andra smålån. Genom att samla skulder, kommer du få bättre översikt och en enklare vardag.

Att samla lån och skulder innebär att man tar ett nytt lån för att bli av med de gamla skulderna, och därefter bara har ett lån att betala av på.

Därmed får man även bara en räntesats att hålla koll på. Det är ett bra sätt att bli skuldfri på, såvida man klarar att förhandla till sig en lägre ränta än man haft tidigare. Här hos Axo Finans är vi experter på att omförhandla lån, och vi är kända för den personliga kundservicen som vi ger alla som ansöker om lån via oss. Kontakta oss gärna om du behöver hjälp med att omförhandla lån.

Hitta rätt privatlån

Om du överväger att samla gamla skulder eller andra snabblån, är det viktigt att tänka på att lånet totalt sett behöver bli billigare än summan du tidigare betalat. Det kan du ta reda på genom att få en översikt över hur mycket du har i skuld och hur mycket du idag betalar i månaden. Det inkluderar avdrag, räntor och avgifter. När du har kommit fram till summan av din totala skuld, skickar du in en ansökan om att lösa lån via Axo Finans.

Vi återkommer snabbt med besked om vilken typ av lån du kan få, och hur mycket du måste betala varje månad.

Det är helt kostnadsfritt och ej bindande att ansöka via Axo Finans. Om vi inte hittar ett lån som passar dig, är det bara att tacka nej till erbjudandet. Alternativt kan du även använda vår lånekalkyl för att få en uppskattad uträkning på hur mycket ett nytt lån skulle kosta dig varje månad.

Läs mer: Samla lån

Axo Finans låter långivarna konkurrera om dig

Fyra glada kvinnor ute i naturen.

Axo Finans är en låneförmedlare, med en vision om att förenkla ansökningsprocessen för lån för alla konsumenter. Vi skickar din ansökan vidare till en rad olika banker och utlånare samtidigt. Oavsett hur många långivare som mottar din ansökan, tar vi bara en kreditupplysning hos UC. På så sätt slipper du bekymra dig för att din kreditvärdighet ska påverkas negativt, även om du inhämtar erbjudanden från flera utlånare.

Vårt ansökningsformulär online är enkelt och överskådligt, men skulle du behöva hjälp så bistår vi dig gärna. Handlingar kan även skickas via post, men då får du räkna med att processen blir omständligare och tar längre tid. För att du ska få din låneansökan via oss beviljad, måste du uppfylla följande villkor:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en fast lägsta inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, vikarie, ha eget företag eller vara pensionär

Vi jämför banker och långivare åt dig, och hjälper dig att hitta det bästa lånet utan säkerhet anpassat till din ekonomiska situation. Hos Axo Finans är det långivarna som måste konkurrera om dig, och inte tvärtom – så som det bör vara.

Köp båt
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu