Att handla på kredit kan vara kostsamt


Ett kreditkort är ett betalkort där kortutfärdaren ställer kredit (pengar) till förfogande för innehavaren av kortet. Detta betyder att den som använder kortet kan betala för varor och tjänster med beviljad kredit, utan att belasta sitt eget bankkonto. I praktiken är detta samma som att använda pengar man inte har och kostnaden för användning kan vara väldigt hög.

Att handla på kredit kan jämföras med att ta ett smålån. Precis som med ett lån så ska pengarna betalas tillbaka och kostnaden för användning beräknas i form av räntor.

Om du inte är snabb med att betala av på räntorna och avbetalningarna i tid, kan du få höga förseningsavgifter. Om du behöver låna pengar utan säkerhet kan ett privatlån vara en bättre lösning. Lånet har lägre ränta och en fast avbetalningsplan som är enkel att följa.

Anledningar till att välja ett privatlån

Det finns många bra anledningar till att välja privatlån framför att handla på kredit. Ett privatlån ger dig den ekonomiska handelsfriheten du behöver, precis när du behöver det. Det kan till exempel tänkas att du har behov av ekonomisk flexibilitet i samband med ett projekt eller att du ska köpa något som du inte har tid att spara till. I sådana tillfällen kan det vara en bra lösning att ta ett privatlån.

De vanligaste anledningarna till att ta ett privatlån är:

  • Renovering
  • Oförutsedda utgifter
  • Samla lån

En fördel med att välja privatlån framför kredit, är att du kan få låneskydd. Detta är en försäkring för dig som lånar en större summa, som hjälper dig vid exempelvis sjukdom eller förlorad inkomst. Du behöver därför inte bekymra dig för att du inte ska klara av avbetalningarna och få förseningsavgifter eller betalningsanmärkningar.

Samla lån och krediter

Tre kommer överens om att ta privatlån istället för att handla på kredit.

Kreditkort har vanligtvis ganska höga räntekostnader och om du inte är snabb med att betala tillbaka det du är skyldig inom fristen kan det sluta med att du står med obetalda räkningar som växer okontrollerat. Om du har flera kort och smålån som du betalar av på, kan du sänka de månatliga kostnaderna genom att samla lån och skulder.

Med ett samlingslån får du bättre översikt över ekonomin, eftersom det bara kommer en faktura varje månad istället för flera olika. Inte minst kan du spara mycket pengar. Du får lägre ränta på lånet och dessutom kan du kapa alla dubbla avgifter. Genom att sänka de månatliga kostnaderna, kan du bli skuldfri snabbare. Hos Axo Finans kan du samla lån från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor. Du kommer inte få mer i lån, bara bättre villkor.

Du kan även prova vår lånekalkylator. Då kommer du få ett estimerat svar på hur mycket du kan få i lån och hur mycket det kommer kosta dig i månaden.

Axo Finans jämför långivarna åt dig

Hos Axo Finans har vi satt som mål att förenkla ansökningsprocessen för dig som ansöker, så att du enkelt kan hitta det bästa låneerbjudandet för dig. Vi skickar din ansökan till flera banker och utlånare samtidigt.

Oavsett hur många långivare som mottager din ansökan, gör vi bara en kreditupplysning hos UC. På det sättet slipper du bekymra dig för att din kreditvärdighet ska påverkas negativt, även om du hämtar erbjudanden hos flera banker och långivare. Det är upp till dig som ansöker om du vill acceptera lånet eller ej. Om du accepterar kommer pengarna finnas på ditt konto inom ett par dagar.

Det är säkert, kostnadsfritt och utan förpliktelser att ansöka om lån via Axo Finans.

Vanliga frågor och svar om kredit


Kredit är en form av lån, såsom köp på avbetalning och kreditkort. Med ett kreditlån får du en viss summa beviljad, som du kan använda exempelvis per månad. Du väljer själv hur mycket du vill använda av den, men som med alla typer av lån måste du betala räntor på summan du lånar. Kreditlån har högre ränta än lån utan säkerhet.

Ett lån utan säkerhet, även kallat privatlån, är ett lån där du inte behöver tillhandahålla någon egendom som säkerhet. Det innebär att du kan använda pengarna till det du vill. Räntan på sådana lån är något högre än räntan på lån med säkerhet, såsom bolån, men lägre än smålån och krediter.

Om du ansöker om lån via Axo Finans får du din ansökan behandlad av 31 banker samtidigt. Så söker du: Fyll i ansökningsformuläret med önskad lånesumma och avbetalningstid. Därefter anger du alla nödvändiga personuppgifter. Kom ihåg att bocka för samlingslån om du vill lösa skulder.

Så snart vi får din ansökan skickar vi den vidare till våra samarbetspartners. Du väljer själv det lån som passar dig bäst.

Genom våra samarbetspartners kan du låna från 5 000 upp till 600 000 kronor utan säkerhet.

Om du väljer att tacka ja till ett låneerbjudande måste du skriva under lånehandlingarna. Med elektronisk signering har du normalt pengarna på kontot inom ett par arbetsdagar.

Räntan på lån är individuell och bestäms av den enskilda långivaren baserat på din ekonomi. Således kan vi inte säga något om vad räntan på lånet blir förrän banken eller långivaren har behandlat din ansökan.

Du kan använda vår lånekalkylator för att få en beräknad månadskostnad på lånet.

Med ett privatlån kan du när som helst betala in extra eller hela beloppet, utan extra kostnader.

Det tas alltid en kreditupplysning när du ansöker om lån. Om du ansöker via Axo Finans tar vi endast en kreditupplysning, trots att ansökan behandlas av flera banker och långivare.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
Konsumentkredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo

Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med flera banker och finansinstitut. Vår uppgift är att hjälpa dig som kund att fylla i och skicka din låneansökan till många långivare. Det här är viktigt eftersom räntan varierar från långivare till långivare. Så snart alla våra samarbetande banker och långivare bedömt din låneansökan kommer vi kontakta dig och presentera det bästa erbjudandet.

Räntan som erbjuds är individuell och presenteras tillsammans med låneerbjudandet. Eftersom räntan kan variera är det viktigt att låta alla långivare färdigbehandla ansökan innan vi presenterar ett erbjudande.

Som låneförmedlare kan vi endast få ersättning från banker och långivare vi samarbetar med. Dessutom har långivarna ingen anledning att ge en högre ränta via vår tjänst. Det är därför viktigt för oss att vi alltid samarbetar med de bästa bankerna och långivarna på marknaden. På det sättet sparar våra kunder både tid och pengar.

Ta kontakt med oss idag eller skicka in en låneansökan så ska vi hjälpa dig att hitta det bästa erbjudandet från våra partners.