Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Köp begagnad båt

Har du en båtdröm du vill uppfylla, men har inte tillräckligt med kapital för att köpa en riktigt än? Då kan en begagnad båt vara lösningen.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Individuell ränta från 2,95% - 24%. Exempel: 5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

Våra grundkrav för att behandla din ansökan

 • Ålder över 20 år
 • Fast inkomst över 10 000 kr/mnd
 • Fast anställd, vikariat, egen företagare, pensionär

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Teller

Antal ansökningar
behandlade förra månaden

0

Money in hand

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Genom att ansöka om lån via Axo Finans, kan vi hjälpa dig med att hitta ett bra låneerbjudand. Du kan ansöka om lån till precis det du har behov av, och det enda du behöver göra är att fylla i en enkel ansökan.

Vill du veta mer om hur ett lån via Axo Finans fungerar? Och undrar du vad du behöver tänka på om du ska köpa båten begagnad? Då bör du läsa vidare!

Detta bör du tänka på när du ska köpa en båt

Har du planer på att köpa båten begagnad så finns det en del punkter du bör vara försiktig med. Här gäller det att planera noggrant och inte hoppa på första bästa erbjudande du hittar om en begagnad båt. Om du är osäker på vad du bör titta efter när du ska inspektera en båt innan slutgiltigt köp, rekommenderas det att du tar med dig en sakkunnig person eller eventuellt någon du känner som har god kunskap om båtar.

Om du tycker att båten har OK standard, bör du komma överens om ett pris med säljaren. Här gäller det att undersöka lite innan du tackar ja till ett pris. Om du köper en båt via en återförsäljare, kan ett smart tips vara att tänka på att det är ”köparens marknad”. Det innebär att du kan diskutera priset.

Men gå inte för fort fram – låt säljaren presentera ett erbjudande innan du föreslår ett pris.

Om du köper båt via en återförsäljare, rekommenderas det att du inte köper tilläggsgarantier via dem, utan hellre ordnar det själv. Eventuellt kan du sätta in samma belopp som en sådan garanti täcker på ett buffertkonto, om du har möjlighet till det.

Köp begagnad båt med privatlån

Segelbåtar på öppet hav

Om du har planer på att ansöka om privatlån för att köpa båt, kan det löna sig att sätta dig in i vad ett privatlån egentligen är. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att långivaren kan bevilja lånet utan att kräva pant i dina tillgångar. Därmed behöver du inte äga något för att ansöka.

Via Axo Finans kan du köpa båt med ett privatlån med låg ränta. Vi jämföra låneerbjudandena åt dig och det gör vi genom att endast inhämta kreditupplysningar hos UC en gång.

Samla lån för att köpa begagnad båt

Om du har en del blancolån och kreditkortsskulder, kan ett bra tips vara att samla gamla lån och ditt nya lån för köp av begagnad båt. På det sättet kommer du ha allt samlat i ett och samma lån, med fördelen att du får en lägre månadskostnad.

Du kommer kunna få lägre totala månadskostnader på dina kreditkort och smålån då alla kreditkort och smålån kan ha:

 • Avgifter som avbetalningsavgifter, fakturaavgifter och andra avgifter
 • En individuell ränta
 • En högre effektiv ränta

Genom att låna ett högre belopp kan du samla alla skulder i ett lån. Ett högre lånebelopp ger även lägre ränta än ett lån med lägre belopp. Därför kommer du få erbjudande om en lägre ränta när du ansöker om lån för att samla dina smålån, i tillägg till lån till köp av begagnad båt.

Därför bör du jämföra banker

Genom att jämföra långivare kan du hitta det låneerbjudande som passar dig och dina behov bäst. Axo Finans gör vi det jobbet åt dig. När du skickar in en ansökan, skickar vi den vidare till alla våra samarbetspartners.

Många väljer att inte titta på erbjudanden från flera banker och långivare, då de inte vill att långivarna ska ta för många UC. Det problemet har vi löst åt dig. Ansöker du via Axo Finans, tas endast en UC – trots att du får jämfört låneerbjudanden från flera olika banker och långivare. På det sättet kan du jämföra låneerbjudanden utan att det går ut över din kreditvärdighet.

Det är smart att kontrollera olika erbjudanden när du ska ta lån för att inte gå miste om det bästa erbjudandet.

Så ansöker du om lån för att köpa begagnad båt

Många segelbåtar på öppet hav efter att båtlån beviljats.

Om du har planer på att köpa begagnad båt, men inte har råd just nu, kan ett lån via Axo Finans hjälpa dig på vägen. Ansökningsprocessen är enkel och du får svar kort därpå.

Allt du behöver göra är att fylla i ansökningsformuläret med all nödvändig information, och därefter ordnar vi hos Axo Finans resten.

I ansökningsformuläret uppger du hur mycket du vill låna, hur lång avbetalningstid du behöver, och om du vill lösa befintliga lån. Därefter fyller du i telefonnummer, namn och e-post. Du får även möjlighet att se vad lånet kommer kosta i månaden med vald avbetalningstid. Om du vill betala av lånet snabbare än avtalad tid, är det fullt möjligt utan extra kostnader.

Räntor och avbetalningstid

Du kan ta lån och få din bästa individuella ränta genom att ansöka om privatlån till begagnad båt via Axo Finans. Många kreditkort och smålån har en mycket högre ränta än så, och redan här kommer du kunna spara mycket.

Genom att ansöka hos flera banker och långivare samtidigt kan vi jämföra flera låneerbjudanden, så att du kan välja det lån som passar dig bäst. Våra samarbetspartners konkurrerar om att få just dig som kund, och det resulterar i en lägre ränta. Därmed kommer du kunna få en bättre ränta genom att ansöka via oss.

Hur snabbt kan lånet betalas ut?

BankID gör det enkelt att signera en låneansökan, och så länge du har möjlighet att signera med det, kommer du få pengarna på kontot kort därpå. Om du fått låneansökan beviljad kommer det endast ta ett par dagar innan pengarna finns tillgängliga på ditt konto.

Därmed kommer du snabbt få möjlighet att köpa en begagnad båt innan sommaren kommer på riktigt!

Följande avgör hur mycket du kan låna

Två personer har kommit överens om ett privatlån för att köpa begagnad båt.

Undrar du på varför långivarna behöver ta en UC? Det är för att inhämta kredithistorik om dig. Uppgifterna bidrar till att bestämma hur mycket du kan få i lån och vilken individuell ränta du eventuellt får. Storleken på ett privatlån bestäms på individuella premisser, det samma gäller även beviljande av lånet. Därför finns det några faktorer som kan påverka din kreditvärdighet.

När en kreditkontroll tas av dig, kan långivarna till exempel inhämta uppgifter såsom:

 • Betalningshistorik
 • Skulder
 • Årsinkomst
 • Personlig information som till exempel ålder

Om långivaren får uppgifter som visar att du har betalningsanmärkningar så är chansen liten att du ska få ett högt lånebelopp beviljat, eller ett lån över huvud taget. Men om du uppvisar hög inkomst, bra betalningshistorik, låga skulder samt har personliga uppgifter som säger en del om exempelvis ålder och andra livssituationer som anses positiva, är chansen hög för att du får en stor lånesumma beviljad till låg ränta.

Därför bör du välja Axo Finans

Om du vill ansöka om lån till köp av begagnad båt, kan vi hjälpa dig med att hitta det bästa låneerbjudandet för dig.

Axo Finans är en av Sveriges bästa låneförmedlare, och vi hjälper dig att ansöka och ta lån på ett enkelt och professionellt sätt. Vi har som mål att hitta det erbjudande som passar dig bäst, utan att du behöver förhandla med bankerna och långivare själv. Det jobbet gör vi åt dig!

Köp begagnad båt med ett privatlån via Axo Finans.

Köp båt
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu