Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Blancolån ränta

Ett blancolån är ett lån som inte kräver någon säkerhet i form av hus, bil eller lägenhet. Vi erbjuder lån mellan 5 000 upp till 600 000 kronor.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Individuell ränta från 2,95% - 24%. Exempel: 5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

Våra grundkrav för att behandla din ansökan

 • Ålder över 20 år
 • Fast inkomst över 10 000 kr/mnd
 • Fast anställd, vikariat, egen företagare, pensionär

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Teller

Antal ansökningar
behandlade förra månaden

0

Money in hand

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Bluestep
Brocc
Collector
Euroloan
Forex
Frogtail
Instabank
Komplett
Konsument Kredit
Lendify
Nordax
Nordnet
Norwegian
Nystart Finans
remember
Sevendays
Wasa
coop
Santander
marginalen
resursbank
balanzia
svea
avida

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån är ett annuitetslån utan säkerhet, där du kan få en avbetalningstid på 18 år. Det innebär att du inte behöver sätta pant i egna tillgångar, och därmed har långivaren inte någon säkerhet för att få tillbaka förlorade belopp i de fall låntagaren inte vill eller har möjlighet att återbetala lånet.

För att ta igen eventuella förluster, har konsumtionslån ofta en högre ränta än till exempel ett bolån eller andra sorters lån, där säkerhet krävs.

För att kunna vara helt säker, måste låntagaren bedömas utifrån vilken betalningsförmåga han eller hon har, och det är även på det sättet som räntan bestäms. Det innebär att man tittar på inkomst i förhållande till total skuld, som inte bör vara mer än fem gånger ens bruttoårsinkomst, och eventuellt andra faktorer som kan ha en betydelse för hur betalningstillförlitlig kunden är.

Läs mer: Kredit

Varför blancolån?

Två personer diskuterar räntan på ett blancolån.

Ibland går inte allt som planerat, och man kan uppleva att lönen inte alltid räcker till. Då kan det vara bra att veta att det finns en hjälp för dig när du behöver det som mest, utan att kräva mycket tillbaka. Det är fördelen med ett blancolån med bra ränta, och du slipper bekymra dig för att totalsumman av ditt lån blir mycket högre än du hade förväntat dig.

Livet är dessvärre oförutsägbart och i vissa fall kan det faktiskt vara smart att ty sig till denna lösning. Det förutsätter givetvis att den det avser, har en avbetalningsplan som är möjlig att följa, och att man bedömer sitt behov med omsorg.

Vid tillfällen som avser exempelvis:

 • Att samla gamla skulder under ett lån
 • Familjens välbefinnande
 • Bröllop
 • Inköp som kommer ge ökad livskvalitet

Eller vid andra tillfällen då behovet av pengar är brådskande, kan ett blancolån vara en bra lösning.

Kom ihåg att ett blancolån bör vara en kortsiktig lösning på en ekonomisk utmaning. Du är själv ansvarig för att återbetala lånet, och även med en låg ränta, kommer ett obetalt blancolån att öka i kostnader.

När du ska använda privatlån för att samla gamla skulder

Många önskar spendera ett blancolån på att lösa gamla skulder såsom smålån, kreditkort eller konsumtionslån med en hög ränta och många avgifter. Du söker om att lösa gamla skulder för att få en bättre ränta och färre avgifter. På det sättet kommer du kunna spara tusenlappar om du har många kreditkort och smålån.

Samla lån lönar sig på grund av:

 • Bättre ränta
 • Färre avgifter
 • Färre kostnader
 • En faktura
 • Ekonomisk översikt
 • Du får motivation till att betala av skulden
 • Bättre villkor

Via Axo Finans kan du bland annat ansöka om ett blancolån för att samla alla lån under ett. I vårt fall är detta ett blancolån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver tillhandahålla någon form av egendom eller tillgångar för att du ska kunna få lånet beviljat. När du ansöker, uppger du att du önskar samla lån samt alla bankerna/kreditorerna du önskar att lånet ska betalas till. Det innebär att allt du behöver göra är att ansöka, så ordnar vi resten.

Om du önskar låna mer i tillägg till att samla skulder, måste du även uppge detta.

Vilken ränta kan du förvänta dig?

Tre personer räknar räntor och diskuterar.

Räntan du får på blancolån är helt individuell. Man kan inte säga något om vilken ränta du får innan du ansökt, då det är din kredithistorik som avgör detta. Det är anledningen till att långivare vill ta en UC. Utifrån dessa uppgifterna, hämtar långivarna ut upplysningar som visar en del om hur sannolikt det är att du har möjlighet att återbetala lånet. Detta är viktigt just eftersom det inte krävs någon säkerhet.

Om lånet skulle misskötas, har inte långivarna möjlighet att kräva något av det som man vid ett traditionellt lån tar pant i.

Når du ansöker lån

När du ansöker om ett lån, får du erbjudande om en ränta. Det är en ränta som är marknadsbaserad och den är baserad på en individuell kreditbedömning. Banken eller långivaren gör en bedömning av dig och din betalningsförmåga, baserat på upplysningar de kan inhämta om dig samt de uppgifter du lämnat.

Långivaren tittar på totala skulder och årsinkomst, betalningshistorik samt om du har några betalningsanmärkningar.

Om du har en hög inkomst, bra betalningshistorik och låga skulder, är det möjligt för banken att erbjuda dig den lägsta räntan. Det innebär att du inte anses innebära någon form av risk och att du med största sannolikhet kommer att återbetala allt innan förfallodatum.

En kund som inte kan visa en liknande betalningshistorik, intäkt och skuld, visar på en större sannolikhet att han eller hon ibland betalar efter förfallodatum, eventuellt ber om anstånd på betalning med mera. Därmed kan det vara så att kunden därför får en högre ränta på sitt lån än den förstnämnda kunden. Det beror på att långivaren vill ha betalningstillförlitliga kunder, och vill att fakturan betalas innan förfallodatum för att kunna operera normalt.

För att försäkra sig om eventuella förluster, får alltså kunderna ofta individuella räntor på olika lån.

Effektiv och nominell ränta

Det finns även två sorters ränta som vi huvudsakligen nämner i ett låneerbjudande:

 • Nominell ränta: Det här är grundräntan som är marknadsbaserad och baserad på din individuella kreditbedömning.
 • Effektiv ränta: Det här är grundräntan plus alla aviavgifter. Det är den här räntan du bör titta på när du ansöker om lån, då det är den som visar vad lånet faktiskt kommer att kosta.

Du kan även höra med långivaren du har lån hos, om det är möjligt att få en bättre ränta baserad på uppdaterad information om dig. Om du till exempel fått en högre inkomst och lägre skulder, kan det vara möjligt för dig att få en lägre ränta. Om det inte går, rekommenderar vi att du söker efter ett samlingslån så att du kan spara pengar.

Så får du en lägre ränta på ditt blancolån

Två personer ligger och tittar på solnedgången.

Är du inte nöjd med räntan du blivit erbjuden vid en låneansökan? Det är något av det vi hos Axo Finans hjälper dig med. Genom att jämföra lån från flera banker och långivare, kommer långivarna konkurrera om dig som kund. Därmed kommer du kunna få en något lägre ränta. Om du fortfarande inte skulle vara nöjd med räntan du får, eller eventuellt inte skulle få ett beviljat lån, finns det en del åtgärder du kan vidta.

Du kan ansöka på nytt när du kan hänvisa till en högre årsinkomst eller har förbättrat betalningshistoriken, eller om du vill ha ett snabbare alternativ så kan du ansöka med en medsökare. På det sättet kommer du kunna förbättra din kredithistorik tillsammans med några andra.

Läs mer: Lägsta räntan

Ansöka om blancolån via Axo Finans

Vi är en av Sveriges bästa låneförmedlare och vi kan hjälpa dig med att ansöka om lån på ett enkelt och professionellt sätt. Vi har som mål att hitta det erbjudandet som passar dig bäst, utan att du behöver förhandla med långivarna själv. Det jobbet gör vi åt dig!

Vi samarbetar med de ledande långivarna i Sverige och ser därför till att du får ett låneerbjudande via de bästa långivarna.

Blancolån
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu