Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Blancolån

Ett blancolån kan ge dig ekonomisk flexibilitet när du behöver det. Det enda du behöver göra är att fylla i låneansökan, så jämför vi låneerbjudandena åt dig.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Exempel: Annuitetslån 149 000 kr på 13 år. Nom.ränta: 5,49%. Eff. ränta: 5,76% per 2020-04-23. Totalt att betala 161 123 kr. Månadskostnad: 1 339kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

Money in hand

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Money in hand

Kunder fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

bluestep logo
brocc logo
collector logo
credento logo
euroloan logo
forex logo
frogtail logo
instabank logo
komplettse logo
konsumentkredit logo
laansparbank logo
lendify logo
moank logo
nordax logo
nordnet logo
coop logo
marginalen logo
balanzia logo
avida logo
friia logo
norwegian logo
nystart logo
remember logo
sevenday logo
wasa logo
tfbank logo
santander logo
thorn logo
resursbank logo
svea logo

Blancolån är ett annat ord för privatlån, som betyder lån utan krav på säkerhet. Axo Finans förmedlar privatlån, och har gjort låneprocessen enkel och smidig för dig. Vi skickar din ansökan till många banker och långivare samtidigt, och hittar deras bästa erbjudande för dig. Det kostar inget att ansöka och du binder dig inte till någonting. Tackar du ja till lånet har du pengarna på kontot inom några dagar.

Vad är blancolån och hur skiljer det sig från ett privatlån? Svaret är att det egentligen inte finns någon skillnad, båda är lån som beviljas utan krav på säkerhet. Begreppet blancolån används allt mindre, de flesta talar numera om privatlån och det är också det ord vi på Axo Finans använder för de lån som vi förmedlar.

När du tar ett privatlån (blancolån) behöver du inte lämna något du äger som pant för lånet. Ett lån med säkerhet betyder att du pantsätter egendom för lånet, det kan till exempel vara en bostadsrätt, ett hus eller någon annan tillgång. Har du en bostad som säkerhet kallas lånet ett hypotekslån. Om du inte kan betala tillbaka pengarna du lånat har långivaren rätt att i stället ta det som du pantsatt som säkerhet.

Ett lån utan säkerhet ger dig frihet att använda lånet till precis det du vill, men det innebär samtidigt en högre risk för långivaren. Därför har lån utan säkerhet högre ränta än vanliga hypotekslån, som bolån.

Blancolån - ränta och andra lånevillkor

En kvinna tittar på en röd mobil.

När du lånar pengar kan ditt lån antingen ha en rörlig eller bunden ränta. Bunden ränta betyder att du binder din ränta till en viss procent under en viss tid. Med en bunden ränta betalar du alltså samma summa under hela perioden som du har bundit upp dig för, och du vet exakt vad du ska betala varje månad. Rörlig ränta betyder att räntan ändras i takt med förändringarna på räntemarknaden. Räntebeloppet kan alltså förändras under den period som du betalar av lånet. Det flesta privatlån (blancolån) har rörlig ränta. Räntan är också individuellt satt och bestäms utifrån en helhetsbedömning av din ekonomiska situation.

När du ansöker om ett privatlån (blancolån) är det alltså din personliga ekonomi och betalningshistorik som avgör om lånet beviljas, hur mycket du kan låna och vilken ränta du får. Det är långivarna som bestämmer blancolånets ränta och andra lånevillkor. Eftersom vi på Axo Finans inte själva är långivare kan vi inte påverka villkoren för de lån du erbjuds. Vi är låneförmedlare och vårt jobb är att jämföra alla de banker och långivare vi samarbetar för att hitta deras bästa låneerbjudande för dig.

Eftersom det finns otaliga privatlån att välja mellan, blir räntan ofta en avgörande faktor. Räntan säger en del om hur mycket lånet kommer att kosta dig, men det är viktigt att minnas att det inte bara är räntan som avgör hur dyrt eller bra ett lån är. Avtal och villkor påverkar också lånets totalkostnad. Det kan hända att blancolånets ränta är låg men att uppläggnings- och aviavgifterna är höga, och tvärtom. Avbetalningstiden kommer naturligtvis också att påverka hur mycket lånet kommer kosta dig i slutändan. Ju längre tid du har lånet, desto högre räntekostnader får du.

Vad är blancolånets effektiva och nominella ränta?

För att veta vilken ränta du ska betala på ett lån behöver du förstå skillnaden mellan nominell och effektiv ränta.

 • Den nominella räntan är den grundränta som långivaren väljer att ta ut för lånet. Den är delvis marknadsbaserad och delvis baserad på din betalningsförmåga.
 • Den effektiva räntan består av den nominella räntan plus alla andra avgifter som långivaren tar ut för lånet (till exempel aviavgift och uppläggningsavgift). Den effektiva räntan ska alltid anges som årsränta i procent.
 • När du jämför olika privatlån (blancolån) är det alltså den effektiva räntan du ska kolla. Det är den som visar vad lånet faktiskt kommer att kosta dig i slutändan.

Det är en utmaning att hitta ett riktigt bra privatlån (blancolån), eftersom det är många faktorer som påverkar kostnaden för lånet. Det lönar sig ändå att jämföra olika banker och långivare eftersom de har olika villkor för sina lån. Små skillnader i lånevillkoren kan göra stor skillnad i verkliga pengar.

Vilka är fördelarna med ett blancolån?

En kvinna använder sin mobil.

Om du snabbt vill låna pengar utan krav på säkerhet är privatlån (blancolån) ett bra alternativ. Långivare kan inte ställa krav på vad du får låna pengar till, så du kan fritt använda pengarna till vad du vill. Långivarna måste ändå ställa frågor som säkerställer att syftet med att låna pengar inte är terroristfinansiering eller penningtvätt.

Om du inte själv har tid eller lust att jämföra olika långivare, kan du låta oss på Axo Finans göra det jobbet åt dig. Det kostar dig inget att ansöka och du binder dig inte till någonting. Via vår webbplats ansöker du om privatlån (blancolån) på några minuter. Vi skickar din ansökan vidare till våra samarbetspartners och kontaktar dig så fort vi har hittat deras bästa låneerbjudande för dig. Oftast hör vi av oss redan samma dag du ansöker.

Det kan hända att du inte får just det belopp, den ränta eller den återbetalningstid som du har önskat i din ansökan. Vårt mål är ändå att hitta ett lån som sätter dig i en bättre ekonomisk situation än den du befinner dig i just nu. Det låneerbjudande som du får via oss gäller i 30 dagar, så du har gott om tid att fundera på saken. Väljer du att tacka ja till lånet har du vanligtvis pengarna på kontot inom ett par dagar.

Många ansökningar med en enda kreditupplysning

När du ansöker om privatlån (blancolån) tar långivaren en kreditupplysning på dig för att kolla dina möjligheter att betala tillbaka lånet. En kreditupplysning kallas ofta en UC, eftersom de flesta större långivare i Sverige tar den hos företaget Upplysningscentralen AB (UC).

För varje låneansökan du gör tas en kreditupplysning, och ju fler sådana du gör i ditt namn, desto sämre lånevillkor kommer du tyvärr att få. En stor fördel med att ansöka om privatlån via Axo Finans är att bara en UC tas på dig, eftersom vi skickar din ansökan till många olika långivare samtidigt. Det betyder att du med en enda ansökan kan få många olika låneerbjudanden, utan att behöva oroa dig för sämre lånevillkor i framtiden.

Privatlån via Axo Finans

 • Kan jag ansöka? Du som fyllt 18 år och har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor kan ansöka om privatlån via Axo Finans.
 • Hur mycket kan jag låna? Via oss kan du ansöka om lån på 5 000-600 000 kronor utan krav på säkerhet för lånet.
 • Hur snabbt får jag pengarna? Snabbast går det om du godkänner låneavtalet med BankID, då har du pengarna på kontot inom ett par dagar.
 • Hur länge får jag låna pengarna? Du kan ansöka om att betala tillbaka lånet på 1-20 år. Du kan när som helst betala av mer på lånet, eller betala hela lånesumman i förtid.
 • Vågar jag låna via nätet? Du kan tryggt låna pengar via oss. Finansinspektionen har godkänt Axo Finans som låneförmedlare och vi samarbetar endast med godkända långivare.

Blancolån
OK
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu
OK