Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Blancolån

Ett blancolån kan ge dig ekonomisk flexibilitet när du behöver det. Det enda du behöver göra är att fylla i låneansökan, så jämför vi låneerbjudandena åt dig.

 • Din ansökan är inte bindande
 • Få besked om ditt lån idag
 • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1057 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan om blancolån

Hos Axo Finans kan du ansöka om lån från 5 000 kronor till 600 000 kronor. För att se till att du får det bästa lånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar, så jämför vi våra banker och långivare åt dig. Det är viktigt eftersom räntan skiljer sig från långivare till långivare. När du ansöker om blancolån via oss, tar vi dessutom endast en kreditkontroll på dig hos UC, trots att vi skickar låneansökan till flera långivare.

Vad är ett blancolån?

smiling woman with phone

Ett blancolån är det vi i vardagligt tal kallar för ett lån utan säkerhet. Det innebär att det inte krävs någon pant av dig, i form av tillgångar eller egendom. Det är alltså din personliga ekonomi och betalningshistorik som avgör om lånet beviljas och hur mycket du kan låna.

Vanliga orsaker till att man tar ett blancolån är:

 • Oväntade utgifter   
 • Samla lån och krediter   
 • Renovering    

Ett lån utan säkerhet ger dig friheten att använda lånet precis det du vill, men det innebär samtidigt en högre risk för utlånaren. Om du inte betalar av lånet, har inte banken eller långivaren någon säkerhet att hämta pengar från för att täcka skulden. Därför har blancolån högre ränta än traditionella hypotekslån, såsom bolån.

Vad behöver jag tänka på innan jag tar ett blancolån?

Det finns många anledningar till att man vill ta ett blancolån. Ibland dyker det upp oväntade utgifter och behov som uppstår oavsett om plånboken är tom. Ett blancolån ger dig ekonomisk frihet när du behöver det. Innan man överväger att ta ett blancolån bör man värdera behovet och vara säker på att man väljer en lånesumma som man faktiskt klarar av att hantera.

När du vet hur mycket du kan låna, är det på tiden att hitta ett lån som passar din ekonomi. För att hitta ett bra lån, bör du tänka på följande:

 • Är räntan låg?  
 • Har lånet bra avtal och villkor?    
 • Har lånet en bra avbetalningsplan? 
 • Är aktören seriös?   

När man ska ta ett lån kontrollerar man först och främst räntan. Den säger en del om hur mycket lånet kommer att kosta dig. Men det är viktigt att vara införstådd med att det inte bara är räntan som avgör hur dyrt eller bra ett lån är. Avtal och villkor påverkar också hur mycket lånet kommer att kosta dig. Ett lån med låg ränta kan ha höga uppläggnings- och aviavgifter, och tvärtom. Du bör därför göra en totalbedömning av alla ovan nämnda punkter i sin helhet, för att hitta det lån som passar dig bäst. Även avbetalningstiden kommer avgöra hur mycket lånet kommer kosta dig. Sist men inte minst, bör du se till att du tar ett lån hos en seriös aktör.

Samla dyra lån och krediter

sailboats

Om du har dyra smålån och krediter så kan det vara en bra idé att samla skulderna i ett nytt och billigare lån. Att samla befintliga lån innebär att man tar ett nytt blancolån för att lösa de gamla skulderna. Här är fördelen att du troligtvis får en lägre ränta och därmed ett billigare lån.

Räntan på lån ändras hela tiden och varierar från långivare till långivare. Det innebär att räntan du har på ett lån du tog för ett år sedan, inte nödvändigtvis är till din fördel längre. Om du dessutom har flera dyra smålån och krediter så kan du slippa onödiga, dubbla avgifter och räntor. Det kan minska månadskostnaden för lånet betydligt, vilket innebär att du även har möjlighet att betala av mer på lånet varje månad. Inte nog med att du får ett billigare lån, du blir även av med skulden snabbare.

Genom att samla befintliga lån och krediter i ett blancolån får du även en samlad avbetalningsplan att hantera. Det är lättare att betala en faktura än flera utestående belopp hos olika banker och finansinstitutioner.

Ekonomisk frihet när något oväntat händer

Alla upplever tider när ekonomin inte riktigt räcker till. Kanske dimper en räkning plötsligt ner i brevlådan eller så går tvättmaskinen sönder, och måste snabbt ersättas, eller andra behov som man inte har möjlighet att spara pengar till.

Ett blancolån kan vara en bra lösning när du ska täcka sådana oväntade utgifter. Till skillnad från ett kreditkort, som många väljer att täcka sådana utgifter med, så ger ett privatlån dig både lägre ränta och en avbetalningsplan.

Om du väljer att köpa en ny tvättmaskin på kreditkort, kan köpet snabbt bli dyrare än nödvändigt om du inte har möjlighet att betala tillbaka lånet med en gång. Om du bara har möjlighet att betala in det lägsta beloppet, innebär det att du bara betalar räntor och inte betalar av på själva lånet. Med ett blancolån får du en avbetalningsplan som tar hänsyn till både räntorna och själva lånet.

Flexibelt lån till renovering

hand painting door

Många väljer att ta ett blancolån för att täcka utgifterna som är kopplade till renoveringsprojektet. En renovering kan snabbt bli en dyr historia, särskilt om du ska sätta igång med renovering av kök och badrum. Väldigt få har tillräckligt med pengar till det, och ett blancolån blir då den bästa lösningen för många.

När du ska ta ett blancolån till renovering, är det givetvis viktigt att du tar ett lån som du faktiskt har möjlighet att hantera. Ett lån ska inte gå på bekostnad av utgifter till livsuppehälle. Samtidigt kan en renovering även visa sig bli en lönsam investering. En uppgradering av hemmet kommer i de flesta fall att höja värdet på bostaden. Om du har planer på att flytta så kan det till exempel löna sig att göra en del ändringar på huset för att höja värdet så mycket som möjligt vid försäljningen.

Med ett blancolån via Axo Finans får du ett lån med bra villkor och en fast avbetalningsplan som är lätt att förhålla sig till.

Använd en lånekalkylator för att hitta det bästa lånet för dig

Det första man bör göra när man ska ta ett lån, är att kartlägga hur mycket du både vill och kan låna. Eftersom ett lån är en förpliktelse som ska betalas tillbaka, så hjälper det inte att vara optimistisk. Välj en lånesumma som du har möjlighet att hantera, utan att det går på bekostnad av vanliga utgifter såsom hyra, el och mat.

För att hitta det bästa lånet för dig, kan du använda en lånekalkylator. Det ger dig en bra översikt över alla kostnader som är knutna till lånet, såsom räntor, avbetalningar och avgifter. Du kan läsa mer om hur du får ut så mycket som möjligt av vår lånekalkylator här.

Vem kan ansöka om blancolån?

Som utgångspunkt kan alla ansöka om lån via Axo Finans. För att få låneansökan beviljad måste du dock uppfylla vissa kriterier:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en lägsta inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, eget företag eller vara pensionär

Om du skulle få avslag, är du självklart hjärtligt välkommen att ansöka på nytt vid ett senare tillfälle när livssituationen har ändrats. Eventuellt kan du söka tillsammans med en medlåntagare. Det ökar vanligtvis dina chanser att få lånet beviljat. 

Hur mycket kan jag låna?

man in sofa with laptop

Axo Finans samarbetar med flera av Skandinaviens största och bästa banker och långivare. Via våra långivare kan du ansöka om blancolån från 5 000 kronor till 600 000 kronor, utan krav på säkerhet eller pant.

För att hitta din optimala lånesumma rekommenderar vi att du använder vår lånekalkylator. Här uppger du summan du vill låna samt önskad avbetalningstid. Lånekalkylatorn kommer då ge dig en översikt över samtliga kostnader som är relaterade till lånet. Det ska nämnas att lånekalkylatorn bara ger dig en beräknad översikt, men den är likväl användbar när du ska planera ekonomin framöver.

Från lånekalkylatorn kan du enkelt gå vidare till vår låneansökan.

Hur ansöker jag?

Det är lätt att ansöka om blancolån via Axo Finans. Du behöver bara fylla i vår lånansökan på internet, så tar vi på oss jobbet med att jämföra låneerbjudandena från våra samarbetspartners. På det sättet kan du vara säker på att du får det bästa erbjudandet, anpassat till din ekonomi.

För att processen ska gå så snabbt som möjligt, rekommenderar vi att du har nödvändiga dokument och BankID lättillgängligt. Med elektronisk signering kommer du minska väntetiden från att du ansöker till dess att pengarna faktiskt utbetalas. Vi svarar vanligtvis på ansökan inom två timmar. Då får du svar på om lånet beviljas och vad lånet kommer att kosta dig i månaden.

Varför ska man ansöka om blancolån via Axo Finans?

smiling female with phone

När du väljer Axo Finans som din låneförmedlare får du flera fördelar. Eftersom vi tar på oss jobbet med att jämföra erbjudandena från långivarna, behöver du endast skicka in en ansökan. Det besparar dig värdefull tid. Samtidigt får du det bästa låneerbjudandet från flera av de största svenska och internationella banker och långivare.

Du får personlig kundservice från dess att ansökan skickas in till dess att pengarna betalats ut. Låneerbjudandet du får är inte bindande och har en giltighet på 30 dagar. Tjänsten vi erbjuder är även helt gratis för dig som konsument. Som låneförmedlare får vi istället en provision från långivarna vi samarbetar med. Att ansöka om blancolån via oss kommer alltså bespara dig både tid och resurser, så att du så snabbt som möjligt kan få ett lån med de bästa villkoren.

Vilka är Axo Finans?

Axo Finans är en låneförmedlare som förmedlar privatlån och refinansiering. Vår verksamhet regleras av Finansinspektionens riktlinjer. Det innebär att det är fullständigt tryggt för dig att ansöka om lån via oss. Vi har ingen anledning att ta emot ersättning från andra än våra samarbetspartners, vilket gör tjänsten gratis för dig som kund, och vi måste ha tydliga avtal med samtliga banker och långivare vi samarbetar med.

Axo Finans är representerat både i Sverige och Norge. Via våra långivare kan du låna från 5 000 kronor till 600 000 kronor, utan krav på säkerhet eller pant. Vi samarbetar med flera stora svenska, nordiska och internationella banker och långivare som har lång erfarenhet av privatlån. Det gör att vi kan erbjuda dig ett av marknadens bästa privatlån, anpassat till dina ekonomiska förutsättningar.

Vill du ha ett blancolån? Skicka in en ej bindande ansökan idag, så hjälper vi dig i djungeln av banker och låneerbjudande.

TrustScore 9.3|1057 omdömen
Blancolån
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu