Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Billån

Via Axo Finans kan du ansöka om billån på upp till 600 000 kronor utan säkerhet.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Individuell ränta från 2,95% - 24%. Exempel: 5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

Våra grundkrav för att behandla din ansökan

 • Ålder över 20 år
 • Fast inkomst över 10 000 kr/mnd
 • Fast anställd, vikariat, egen företagare, pensionär

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Teller

Antal ansökningar
behandlade förra månaden

0

Money in hand

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Bluestep
Brocc
Collector
Euroloan
Forex
Frogtail
Instabank
Komplett
Konsument Kredit
Lendify
Nordax
Nordnet
Norwegian
Nystart Finans
remember
Sevendays
Wasa
coop
Santander
marginalen
resursbank
balanzia
svea
avida

Vi jämför långivarna åt dig, så att du får det bästa låneerbjudandet bland våra samarbetspartners. Och det bästa av allt – vi tar bara en kreditupplysning.

Att köpa bil är något de flesta av oss gör upp till flera gånger i livet. Vilket behov ska täckas, varierar från person till person. Men om du inte bor i stadskärnan, med kollektivtransport i närheten, är risken stor för att du är beroende av en bil i vardagen. Hos Axo Finans erbjuder vi lån från 5 000 till 600 000 kronor utan säkerhet.

Vilka finansieringsmöjligheter har jag?

En kvinna har tagit billån och kör en sportbil.

De allra flesta som ska köpa en ny bil är beroende av ett lån för att finansiera köpet. Samtidigt kan val av finansieringsmetod spela en stor roll för vad bilen i kommer kosta dig i slutändan. En grundlig undersökning av såväl lånemarknad som alternativ är därför viktigt för att hitta det billigaste lånet.

När du ska välja lån, har du i grund och botten tre alternativ:

 • Lån hos bilförsäljaren eller banken
 • Blancolån hos banken
 • Baka in lånet i bolånet

Lån hos bilförsäljaren

Ett billån tar säkerhet i bilen du köper. Det gäller oberoende av om du tar ett lån via bilförsäljaren eller långivaren.

Fördelar med ett billån:

 • Ofta bättre ränta än blancolån
 • Flexibel avbetalningstid

Nackdelen med ett billån är att de kräver 20 procent i kontantinsats. Dessutom ger vissa långivare bara lån vid köp av ny bil. Det hänger ihop med bilens värde. De flesta långivare har nämligen en begränsning på hur gammal bilen kan vara den dagen lånet är avbetalat. Det kan även påverka avbetalningstidens längd.

För att kunna ta bilen som säkerhet för lånet kräver långivaren att bilen är köpt hos en auktoriserad bilförsäljare. Det gör att möjligheten till köp privat och genom flera mindre bilförsäljare försvinner.

Blancolån utan säkerhet

Om man inte har en kontantinsats till hands, kan ett blancolån vara ett bra sätt att finansiera bilköpet på. Ett blancolån är ett flexibelt lån utan säkerhet som du kan använda till precis det du vill.

Fördelar med blancolån:

 • Kräver inte kontantinsats eller säkerhet
 • Flexibel avbetalningstid

Eftersom utlånaren inte kräver pant eller säkerhet, kommer ett blancolån generellt att ha högre ränta än både bo- och billån. När utlånaren inte tar säkerhet i form av tillgångar eller annan egendom, måste risken täckas på andra sätt. Ju högre lånesumma du väljer, desto dyrare kommer lånet också bli totalt sett.

Överväger du att köpa en helt ny bil, är kanske inte ett blancolån det bästa alternativet – i synnerhet med hänsyn till värdeminskningen på nya bilar under den första tiden.

Ett blancolån är dock ett utmärkt val när du vill köpa en begagnad bil och inte har kontantinsats eller säkerhet till förfogande.

Du hittar vår lånekalkylator här.

Baka in lånet i bolånet

Om du har möjlighet att baka in billånet i bolånet, kommer det helt klart att ge bäst ränta. Samtidigt kräver banken att du betalar av en viss andel av bolånet innan du har möjlighet att höja lånesumman. Om du inte har betalat tillräckligt, kommer det därmed inte vara ett alternativ för dig.

Fördelar med att baka in lånet i bolånet:

 • Låg ränta – bolån har den lägsta räntan på marknaden
 • Du har alla skulder samlade på samma ställe

En annan nackdel med att baka in lånet i bolånet är extrautgifter som kopplas till utökningen av lånet. Om du till exempel bor i villa måste du betala ny pantavgift innan du får höja lånet. Dessutom är det också lätt att glömma att en bil inte är en investering på samma sätt som ett hus. Medan bostaden med högsta sannolikhet ökar i värde varje år, kommer bilens värde att sjunka.

Om billånet är stort och bilen relativt ny, kan du riskera att stå kvar med restskuld på bilen.

Något annat som kan vara värt att ha i åtanke om du överväger att baka in lånet i bostaden, är huruvida du har behov av ett större och dyrare lån i framtiden. Är huset till exempel i behov av renovering? I så fall kan det vara smart att spara höjningen av bolånet till det ändamålet.

Använd en låneförmedlare för att hitta det bästa lånet

En man med blåa kläder sitter på en klippa.

En låneförmedlare förmedlar låneansökningar mellan sökande och långivare. Genom att jämföra bankerna och långivare kan lånemäklaren hitta det bästa låneerbjudandet, anpassat efter din ekonomi och livssituation. Dessutom har de lång erfarenhet med att förmedla låneansökningar, något som försäkrar dig om det bästa lånet oavsett om det är ett renoveringslån, bolån eller billån. Under processens gång får du dessutom värdefull rådgivning och vägledning.

När du skickar in en låneansökan till oss, skickar vi den vidare till samtliga av våra samarbetspartners.

Det besparar dig värdefull tid, samtidigt som du försäkrar dig om ett säkert och förmånligt lån med den lägsta räntan. Räntan på lån varierar hela tiden – från dag till dag, och från långivare till långivare. Så snart alla långivare behandlat ansökan, skickar vi det bästa låneerbjudandet till dig. Erbjudandet är ej bindande och har en giltighet på 30 dagar. Därmed är det helt upp till dig om du vill använda dig av låneerbjudandet.

Skicka in en ej bindande ansökan idag

Har du tagit alla finansieringsmöjligheter i beaktning och kommit fram till att ett blancolån är ditt bästa alternativ? När du skickar in en låneansökan via Axo Finans, skickar vi den vidare till samtliga av våra samarbetspartners. Det är viktigt för att säkerställa att du får den bästa räntan.

För att försäkra oss om att du kan hantera lånet, tar vi en kreditkontroll av dig.

Fördelen med att ansöka via oss är att vi bara tar en kreditkontroll hos UC – trots att ansökan skickas till flera banker och långivare. Därmed slipper du bekymra dig för onödig belastning av din kreditvärdighet. Långivarna gör en kreditvärdering av dig, och på bakgrund av den kommer du erbjudas en individuell ränta.

Billån
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu