Låg ränta med en låneförmedlare


Med en låneförmedlare som Axo Finans får du hjälp att hitta en lägre ränta. Vi guidar dig genom djungeln av privatlån, villkor och effektiva räntor, så att du kan hitta ett lån anpassat efter din ekonomiska situation. Om du är ute efter ett erbjudande på det bästa privatlånet kan du spara både tid och pengar på att ansöka via en låneförmedlare.

Hos Axo Finans kan du söka om ett lån utan säkerhet från 5 000 och upp till 600 000 kronor. Du väljer själv hur mycket du vill låna och hur lång avbetalningstid du vill ha.

Efter att du fyllt i ansökan skickar vi den vidare till alla våra samarbetspartners. Vi samarbetar med några av de bästa långivarna på marknaden, så att du ska få ett erbjudande som du blir nöjd med. Bankerna och utlånarna vet att de måste konkurrera om att få dig som kund, och därför anstränger de sig verkligen för att sätta en låg ränta. Efter att vi mottagit svar från alla långivare, skickar vi tillbaka det bästa låneerbjudandet till dig. Erbjudandet är helt utan förpliktelser och du väljer själv om du vill tacka ja eller nej.

Läs mer: Låna pengar låg ränta

Snabblån utan UC

Vi skickar din ansökan till alla våra samarbetspartners samtidigt, men oavsett hur många långivare som vi skickar din ansökan till, tas det bara en kreditkontroll. Därför behöver du inte bekymra dig för att din kreditvärdighet ska påverkas negativt.

En kreditkontroll innebär att banken eller utlånaren kontrollerar din kredithistorik. Informationen som framkommer är uppgifter om ekonomiska förhållanden som till exempel krediter, lån, inkomst, förmögenhet och eventuella betalningsanmärkningar. De allra flesta företag använder sig av UC för att kontrollera kredithistorik.

Därför tas det en UC

Orsaken till att långivarna måste ta en UC, är för att kunna ge ett ränteerbjudande baserat på din ekonomiska situation. Det fungerar även som en säkerhet för utlånaren, då det ger dem en möjlighet att beräkna risken för att pengarna ej återbetalas. Därefter görs en helhetsbedömning av din information och personliga ekonomi, och på bakgrund av denna sätts räntan. På så vis ser långivaren till att ge dig ett lån baserat på din profil.

Läs mer: Snabblån utan UC.

Så hittar du det bästa lånet

Det är många faktorer som påverkar vilket lån som är bäst. För att hitta det bästa lånet är det därför viktigt att sätta sig väl in i kreditavtalet, och jämföra långivarens villkor. De allra flesta är naturligtvis ute efter att hitta ett lån med låg ränta, men det är även andra faktorer som avgör vilket lån som är det billigaste. Sådana faktorer kan vara:

  • Ränta
  • Avgifter och villkor
  • Avbetalningsplan

Effektiv vs. nominell ränta

Vad lånet kommer att kosta dig kan du se på räntan. Den nominella räntan anger lånets grundkostnad, medan den effektiva räntan visar den nominella räntan plus avgifter och kostnader kopplade till lånet. Om du vill veta vad lånet kommer att kosta dig, ska du således titta på den effektiva räntan.

Avgifter och villkor

Därefter bör du undersöka om det finns några avgifter kopplade till lånet. Det kan till exempel vara avgifter för att lägga upp lånet eller avgifter för varje tidsperiod. Detta kan variera från långivare till långivare, och kan ha en stor inverkan på lånets kostnad.

Avbetaningsplan

Därtill är det givetvis väldigt viktigt att få en bra avbetalningsplan. Du måste veta att du kan hantera låneavbetalningen utöver dina vanliga utgifter. Vissa lån är förknippade med strikta avbetalningsplaner med liten flexibilitet, och förseningsavgifter. Andra långivare erbjuder betalningsuppskov på lån och är på så vis mer flexibla.

Lån utan säkerhet

Ett privatlån är ett lån du kan få från en långivare utan att du behöver erbjuda någon form av säkerhet i retur. Detta skiljer ett privatlån från till exempel ett bolån, där man ställer bostaden som säkerhet. För långivaren innebär därför ett privatlån en ökad risk för att inte återfå sina pengar. Detta kompenseras genom att räntesatsen sätts högre. I gengäld är räntan på ett privatlån lägre än mindre lån såsom SMS-lån eller kredit.

Något av det bästa med ett privatlån är att du kan använda pengarna till precis det du vill. Långivaren ställer inga krav på att du uppger någon anledning till att ansöka om lån, och det är upp till dig att avgöra vad pengarna ska gå till. De vanligaste orsakerna till att folk ansöker om ett privatlån är:

  • Oväntade utgifter
  • Renovering och ombyggnad
  • Omförhandla lån

Har du påbörjat ett projekt utan att veta vad slutkostnader blir? Eller ska du köpa något eller resa bort, men har inte tid att spara? Då kan lösningen vara att ansöka om ett privatlån. Det finns många anledningar till att folk ansöker via Axo Finans och detta var några av de vanligaste. Med ett privatlån får du den ekonomiska flexibiliteten du behöver, oavsett vilka omständigheter det rör sig om.

Läs mer: Jämföra lån.

Så får du lån via Axo Finans

Att hitta den långivare som erbjuder det bästa lånet kan vara en utmaning. Då är det bra att ha en låneförmedlare som Axo Finans som arbetar åt dig, för att hitta det bästa lånet. För att du ska få din låneansökan godkänd hos oss måste du uppfylla följande villkor:

  • Du måste vara minst 18 år
  • Du måste ha en fast inkomst på minst 8 400 kr i månaden

Om du inte uppfyller villkoren kan du likväl skicka in en ansökan, men risken för att du får avslag är stor. I så fall är du välkommen tillbaka vid ett senare tillfälle. Eventuellt kan du välja att ansöka tillsammans med en medlåntagare. Det ökar vanligtvis chanserna för att få lånet beviljat, och dessutom ger det dig en ännu bättre utgångspunkt för att få lägre ränta och bättre villkor.

Vidare måste du se till att du inte lånar över förmåga. Hur mycket du kan och bör låna beror först och främst på din personliga ekonomi och livssituation. Kom ihåg att lånet ska betalas tillbaka innan den avtalade fristen, och att du får månadsutgifter vid sidan av dina vanliga räkningar. Det bästa lånet kommer inte längre vara så bra om det slutar med att du behöver uppskov och hela tiden hamnar efter i betalningarna och måste betala förseningsavgifter.

Våra samarbetspartners

Axo Finans finns representerade i Norge och Sverige, och vi samarbetar med några av Nordens mest erkända banker och långivare. Vi arbetar tätt med utlånare för att få de bästa lånen samt villkoren, och samarbetar enbart med seriösa aktörer. Bland våra utlånare hittar vi det bästa lånet för dig som låntagare, i tillägg till de bästa villkoren.

Axo Finans gör lån enkelt. Din låneansökan behandlas av alla våra samarbetspartners på samma gång, det kostar dig ingenting och är ej bindande. Vi är en seriös och professionell låneförmedlare, och har behörighet som låneförmedlare från Finansinspektionen.

Läs mer: Låna pengar utan UC

Ansvarsfull utlåningspraxis

Axo Finans arbetar för att alltid hitta det bästa lånet på marknaden, men framför allt engagerar vi oss för ansvarsfull utlåningspraxis. Vår uppgift är att assistera med att ansöka om lån när kunder har behov av det, samt förhandla fram de bästa villkoren.

Vi tar alltid en kreditkontroll för att vara säkra på att den som ansöker har möjlighet att hantera lånet. Efter att ansökan skickats väntar vi alltid tills vi fått svar från alla våra samarbetspartners innan vi presenterar det bästa låneerbjudandet för dig.

Skicka in en ansökan idag

Det kostar ingenting att använda vår förmedlingstjänst. Om du väljer att acceptera det bästa låneerbjudandet, är det den respektive långivaren som betalar provision till Axo Finans. Vi tjänar endast pengar om vi hittar ett erbjudande som du tycker är tillräckligt bra för att acceptera, och om ansökan resulterar i ett avtal mellan dig och utlånare.

Det är din bästa garanti för att vi alltid arbetar för kundernas bästa.

Om du behöver hjälp att fylla i en ansökan, kan du kontakta en av våra trevliga rådgivare. Axo Finans är kända för att ge personlig service till alla som ansöker om lån via oss, och våra kunder har gång på gång visat att det är något som uppskattas extra mycket.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
Konsumentkredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo

Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med flera banker och finansinstitut. Vår uppgift är att hjälpa dig som kund att fylla i och skicka din låneansökan till många långivare. Det här är viktigt eftersom räntan varierar från långivare till långivare. Så snart alla våra samarbetande banker och långivare bedömt din låneansökan kommer vi kontakta dig och presentera det bästa erbjudandet.

Räntan som erbjuds är individuell och presenteras tillsammans med låneerbjudandet. Eftersom räntan kan variera är det viktigt att låta alla långivare färdigbehandla ansökan innan vi presenterar ett erbjudande.

Som låneförmedlare kan vi endast få ersättning från banker och långivare vi samarbetar med. Dessutom har långivarna ingen anledning att ge en högre ränta via vår tjänst. Det är därför viktigt för oss att vi alltid samarbetar med de bästa bankerna och långivarna på marknaden. På det sättet sparar våra kunder både tid och pengar.

Ta kontakt med oss idag eller skicka in en låneansökan så ska vi hjälpa dig att hitta det bästa erbjudandet från våra partners.