Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Annuitetslån1

Genom annuitetslån betalar du samma belopp varje månad, det ger dig en bra kontroll och överblick. Vi erbjuder dig lån på upp till 600 000 kr, besked om ditt lån får du samma dag. Allt du behöver göra är att fylla i formuläret, låt bankerna konkurrera om dig!

  • Din ansökan är inte bindande
  • Få besked om ditt lån idag
  • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.2|990 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Hur fungerar ett annuitetslån?

Vid ett annuitetslån betalar du samma belopp varje månad. Räntan och amorteringen är uppdelad för att alltid hamna på samma summa. Efter varje avbetalning minskar räntedelen samtidigt som själva amorteringen av lånet blir högre.

Äkta annuitet

Det kan hända att räntan ändras under tiden du återbetalar lånet. Detta påverkar fördelningen mellan räntedelen och amorteringen av ditt lån och kan hanteras på två sätt. Antingen så ändras annuitetsbeloppet, vilket innebär att det fasta beloppet du betalar blir lite högre men att din återbetalningstid förblir densamma eller så ändras avbetalningstiden och annuitetsbeloppet förblir likadant. Det förstnämnda, att du får ändrad annuitet, kallas även för äkta annuitet.

Falsk annuitet

Falsk annuitet betyder att du får bibehållen annuitet om räntan skulle bli högre eller lägre. Du fortsätter med andra ord att betala samma belopp varje månad. Det som istället förändras är återbetalningstiden som i det här fallet blir längre eller kortare. Det står alltid angivet i avtalets villkor hur en förändring av räntan ska hanteras med hänsyn till återbetalningstiden och annuiteten. Fördelen med falsk annuitet är att du vet precis hur mycket du ska betala varje månad.

Skillnaden mellan annuitet och rak amortering

Den viktigaste skillnaden mellan annuitet och rak amortering handlar om hur mycket du ska betala i slutet av månaden. Fördelen med ett annuitetslån är att du betalar i princip samma summa varje månad. Om du istället har rak amortering så kommer din månadskostnad att vara hög den första perioden och sakteligen bli mindre allt eftersom du amorterar. Din totala lånekostnad blir dock lite högre när du har ett annuitetslån. Dessa fördelar och nackdelar ska du ha i åtanke när du väljer vilken typ av lån du ska ta.

Hitta bästa annuitetslån hos Axo Finans

Om du vill kunna betala samma månadskostnad varje månad under lånets löptid så är det ett annuitetslån du ska välja. Personer som inte har en väldigt stark återbetalningsförmåga kan med fördel välja annuitet eftersom kostnaden blir jämnt fördelad och på så sätt hanterbar.
Frågor och svar om annuitetslån

Hur mycket får jag låna på annuitet?
Genom oss kan du låna upp till 600 000 kronor.

Kan jag lösa hela lånebeloppet om jag vill, när som helst?
Ja, våra annuitetslån är privatlån och dessa går att lösa när som helst.

Kan jag ansöka om annuitetslån för att samla mina andra dyra lån?
Ja, du kan ansöka om ett annuitetslån för att samla dina dyrare lån utan problem.

Får jag lägre ränta om jag ansöker tillsammans med någon annan?
Du ökar både sannolikheten att få lånet beviljat och att få en lägre ränta om du ansöker tillsammans med någon.

TrustScore 9.2|990 omdömen
Annuitetslån
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu