Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Annuitetslån

Med ett annuitetslån betalar du av samma belopp varje månad tills skulden är betald. Den här låneformen är populär eftersom lånekostnaderna blir förutsägbara.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Exempel: Annuitetslån 149 000 kr på 13 år. Nom.ränta: 5,49%. Eff. ränta: 5,76% per 2020-04-23. Totalt att betala 161 123 kr. Månadskostnad: 1 339kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

Money in hand

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Money in hand

Kunder fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

bluestep logo
brocc logo
collector logo
credento logo
euroloan logo
forex logo
frogtail logo
instabank logo
komplettse logo
konsumentkredit logo
laansparbank logo
lendify logo
moank logo
nordax logo
nordnet logo
coop logo
marginalen logo
balanzia logo
avida logo
friia logo
norwegian logo
nystart logo
remember logo
sevenday logo
wasa logo
tfbank logo
santander logo
thorn logo
resursbank logo
svea logo

När du betalar tillbaka ett lån består månadsbetalningen av två delar, amortering (avbetalning) och ränta. Räntekostnaden räknas ut genom att multiplicera räntesatsen(räntan) med den skuld du har kvar. I takt med att du betalar av lånet kommer alltså räntekostnaden att sjunka. Det betyder att räntekostnaden för lånet är som högst i början av återbetalningstiden och lägst i slutet.

Annuitetslån för dig som vill undvika överraskningar

Med ett annuitetslån fördelas räntekostnader och avbetalningar så att du alltid betalar lika mycket varje månad. I början av återbetalningsperioden innehåller din månadsbetalning en större del räntekostnad och en mindre del amortering. I slutet av perioden är det tvärtom, då har räntekostnaden minskat och andelen amortering är i stället större.

Nackdelen med annuitetslån är att totalkostnaden för lånet blir högre eftersom amorteringstakten är låg i början av återbetalningsperioden. För många är annuitetslån ändå det bästa alternativet på grund av möjligheten att hålla utgifterna jämna över tid.

Rak amortering för dig som vill slippa lånet snabbt

En man sitter i gräset och beundrar utsikten.

Väljer du rak amortering så kommer du att betala av en lika stor del av skulden varje månad. Räntekostnaden, och därmed också månadsbetalningen för lånet, kommer att sjunka med tiden. Nackdelen med rak amortering är att månadsbetalningen blir hög i början av lånets återbetalningstid, vilket kan vara tufft med en ansträngd ekonomi.

Om du har pengar nu, men är osäker på hur framtiden ser ut kan det vara en bra idé att försöka amortera så mycket som möjligt i början av perioden. Med rak amortering minskar månadsbetalningen i takt med att du betalar av lånet. Rak amortering är ett bra alternativ för dig som vill bli av med lånet så snabbt som möjligt.

Ändrade räntor påverkar annuitetslån

Även om du har ett annuitetslån måste du vara beredd på att lånet påverkas om räntan stiger. En höjd eller sänkt ränta kan du hantera på två olika sätt, du kan antingen välja bibehållen eller ändrad annuitet. I låneavtalets villkor står det alltid hur en förändring av räntan ska hanteras.

 • Bibehållen annuitet - lånetiden förlängs
  Du håller fast vid samma månadsbetalning även om räntan förändras. En högre ränta betyder en större andel räntekostnad i din månadsbetalning och en mindre andel amortering. Det leder i sin tur till att det kommer att ta längre tid för dig att betala tillbaka lånet.
 • Ändrad annuitet - månadsbetalningen varierar
  Du håller fast vid lånetiden, och justerar i stället månadsbetalningen enligt den förändrade räntan. Det innebär att storleken på din månadsbetalning kan variera över tid, men du kommer att betala av lånet enligt din ursprungliga plan.

Hitta ett lån som passar dig

Om du ska ta lån så lönar det sig att jämföra olika alternativ, för att hitta det lån som passar bäst med tanke på din ekonomiska situation. Banker och långivare har olika villkor, och förutom räntan tar de andra avgifter som också påverkar vad lånet kommer att kosta dig i slutändan.

För att veta vad ett lån egentligen kommer att kosta dig behöver du förutom räntan på lånet kolla vilka avgifter som tillkommer (som t.ex. uppläggnings- och aviavgifter). När du jämför låneerbjudanden är det speciellt viktigt att kolla effektiv ränta och återbetalningstid, för att få en uppfattning om vad lånet kommer att kosta dig i slutändan.

Axo Finans jämför lån åt dig

En person jämför annuitetslån.

Om du varken har tid eller lust att jämföra långivare, kan du låta en låneförmedlare göra jobbet åt dig. Via vår webbplats kan du enkelt ansöka om privatlån. Det tar bara några minuter att fylla i ansökan och du får oftast svar av oss samma dag. Om du beviljas ett lån har duvanligtvis pengarna på ditt konto inom ett par dagar.

I ansökan väljer du önskad lånesumma och återbetalningstid. Vi skickar din ansökan vidare till de banker och långivare vi samarbetar med, och får oftast svar av dem samma dag. När vi har jämfört deras låneerbjudanden kontaktar vi dig för att berätta vilket som är det bästa lånet för dig med tanke på din ekonomiska situation. Det är långivarna som bestämmer villkoren för privatlånet - ränta,lånebelopp och återbetalningstid. Eftersom vi själva inte är långivare kan vi inte påverka villkoren för privatlånen du erbjuds.

Många ansökningar med en kreditupplysning

När du ansöker om privatlån tar långivaren en kreditupplysning på dig för att kolla dina möjligheter att betala tillbaka lånet. En kreditupplysning kallas ofta en UC, eftersom de flesta större långivare i Sverige tar den hos företaget Upplysningscentralen AB (UC).

För varje låneansökan du gör tas en kreditupplysning, och ju fler sådana du gör i ditt namn, desto sämre lånevillkor kommer du tyvärr att få. En stor fördel med att ansöka om privatlån via Axo Finans är att bara en UC tas på dig, eftersom vi skickar din ansökan till många olika långivare samtidigt. Det betyder att du med en enda ansökan kan få många olika låneerbjudanden, utan att behöva oroa dig för sämrelånevillkor i framtiden.

Privatlån via Axo Finans

 • Kan jag ansöka? Du som fyllt 18 år och har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor kan ansöka om privatlån via Axo Finans.
 • Hur mycket kan jag låna? Via oss kan du ansöka om lån på 5 000-600 000 kronor utan krav på säkerhet för lånet.
 • Hur snabbt får jag pengarna? Snabbast går det om du godkänner låneavtalet med BankID, då har du pengarna på kontot inom ett par dagar.
 • Hur länge får jag låna pengarna? Du kan ansöka om att betala tillbaka lånet på 1-20 år. Du kan när som helst betala av mer på lånet, eller betala hela lånesumman i förtid.
 • Vågar jag låna via nätet? Du kan tryggt låna pengar via oss. Finansinspektionen har godkänt Axo Finans som låneförmedlare och vi samarbetar endast med godkända långivare.
Låna direkt
OK
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu
OK