Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Annuitetslån

Med ett annuitetslån fördelas kostnaden jämnt. Räntan och avbetalningarna fördelas på så vis att det månatliga beloppet alltid blir detsamma.

  • Få besked om ditt lån idag
  • Ansökan är inte bindande
  • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Individuell ränta från 2,95% - 24%. Exempel: 5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

Våra grundkrav för att behandla din ansökan

  • Ålder över 20 år
  • Fast inkomst över 10 000 kr/mnd
  • Fast anställd, vikariat, egen företagare, pensionär

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Teller

Antal ansökningar
behandlade förra månaden

0

Money in hand

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Bluestep
Brocc
Collector
Euroloan
Forex
Frogtail
Instabank
Komplett
Konsument Kredit
Lendify
Nordax
Nordnet
Norwegian
Nystart Finans
remember
Sevendays
Wasa
coop
Santander
marginalen
resursbank
balanzia
svea
avida

Hur fungerar ett annuitetslån?

Ett annuitetslån är ett vanligt lån du får på banken eller från en långivare. Ett sådan lån fungerar så att du betalar mer i räntor än i avbetalning i början av avbetalningsperioden, och mot slutet av perioden betalar du mer i avbetalning än räntor. I vissa fall kan ett sådan lån vara något dyrare för att summan ska hållas jämn under hela avbetalningsperioden. Men en fördel är att lånet har lägre månadskostnader och är mer förutsägbart.

Vid ett annuitetslån betalar du samma belopp varje månad.

Räntan och amorteringen är uppdelad för att alltid hamna på samma summa. Efter varje avbetalning minskar räntedelen samtidigt som själva amorteringen av lånet blir högre.

Läs mer: Lån med låg ränta

Äkta och falsk annuitet

En man sitter i gräset och beundrar utsikten.

När vi nämner lån pratar vi ofta om äkta och falsk annuitet. Vad de här begreppen innebär ska vi ta en närmare titt på:

Äkta annuitet

Det kan hända att räntan ändras under tiden du återbetalar lånet. Detta påverkar fördelningen mellan räntedelen och amorteringen av ditt lån och kan hanteras på två sätt. Antingen så ändras annuitetsbeloppet, vilket innebär att det fasta beloppet du betalar blir lite högre men att din återbetalningstid förblir densamma eller så ändras avbetalningstiden och annuitetsbeloppet förblir likadant. Det förstnämnda, att du får ändrad annuitet, kallas även för äkta annuitet.

Falsk annuitet

Falsk annuitet betyder att du får bibehållen annuitet om räntan skulle bli högre eller lägre. Du fortsätter med andra ord att betala samma belopp varje månad. Det som istället förändras är återbetalningstiden som i det här fallet blir längre eller kortare. Det står alltid angivet i avtalets villkor hur en förändring av räntan ska hanteras med hänsyn till återbetalningstiden och annuiteten.

Fördelen med falsk annuitet är att du vet precis hur mycket du ska betala varje månad.

Rak amortering

I vissa lån kommer du få det som heter rak amortering. Den viktigaste skillnaden mellan annuitet och rak amortering handlar om hur mycket du ska betala i slutet av månaden. Med rak amortering kommer din månadskostnad att vara hög den första perioden och sakta bli mindre allt eftersom du amorterar. Din totala lånekostnad blir dock lite högre när du har ett annuitetslån.

Annuitetslån eller rak amortering?

I de fall du har möjlighet att välja typ av lån, är det helt upp till dig vad du anser att din ekonomi och budget har mest nytta av. För även om ett annuitetslån kan kosta lite mer än rak amortering, är det oftast den förutsägbara månadskostnaden, som ofta är något lägre än vid rak amortering, som gör annuitetslån till en favorit.

Ett annuitetslån ger dig en bättre ekonomisk översikt och bjuder därför inte på några överraskningar. Du kan planera din budget ända till slutet av avbetalningstiden, utan att det kommer några oväntade utgifter i samband med lånet.

Läs mer: Blancolån ränta

Hitta det bästa lånet via Axo Finans

En person jämför annuitetslån.

Om du vill kunna betala samma månadskostnad varje månad under lånets löptid så är det ett annuitetslån du ska välja. Personer som inte har så stark återbetalningsförmåga kan med fördel välja annuitet eftersom kostnaden blir jämnt fördelad och på så sätt hanterbar.

Via oss kan du låna upp till 600 000 kronor. Du kan när som helst återbetala hela summan utan extra kostnader om du skulle få ekonomi till att göra det. Om du vet att du inte har en tillräckligt bra årsinkomst, kommer sannolikheten för att få lånet beviljat öka genom att ansöka tillsammans med någon annan.

Vi tillhandahåller privatlån utan säkerhet med låga kostnader.

Vilka är Axo Finans?

Vi är inte en bank, men vi är bland de bästa låneförmedlare i Sverige. Via oss kan du ansöka om lån upp till 600 000 kronor hos flera långivare, och vi tar endast en kreditupplysning hos UC. Ansökningsprocessen är enkel och helt säker.

Våra samarbetspartners konkurrerar om att få just dig som kund, och det resulterar i en lägre ränta. Därmed kommer du kunna få en bättre ränta genom att ansöka via oss. Vi är godkända av Finansinspektionen, och vi ligger i topp bland låneförmedlare på Trustpilot. Vi har haft många nöjda kunder som fått möjligheten att samla lån och uppfylla drömmar.

Genom att låna pengar via oss, kommer vi kunna hjälpa dig att förverkliga dina planer och drömmar.

Låna direkt
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu