Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Privatlån

Axo Finans jämför bankerna och långivarna åt dig. På det viset får du det bästa låneerbjudandet anpassat efter din ekonomi. Hos oss kan du ansöka om privatlån från 10 000 till 600 000 kronor. Allt du behöver göra är att fylla i vårt ansökningsformulär online.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Exempel: Annuitetslån 149 000 kr på 13 år. Nom.ränta: 5,49%. Eff. ränta: 5,76% per 2020-04-23. Totalt att betala 161 123 kr. Månadskostnad: 1 339kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

Money in hand

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Money in hand

Kunder fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

bluestep logo
brocc logo
collector logo
credento logo
euroloan logo
forex logo
frogtail logo
instabank logo
komplettse logo
konsumentkredit logo
laansparbank logo
lendify logo
moank logo
nordax logo
nordnet logo
coop logo
marginalen logo
balanzia logo
avida logo
friia logo
norwegian logo
nystart logo
remember logo
sevenday logo
wasa logo
tfbank logo
santander logo
thorn logo
resursbank logo
svea logo

Varför ansöka om privatlån genom Axo Finans?

Du får flera fördelar när du väljer Axo Finans. Som lånemäklare jämför vi bankerna och långivarna åt dig. Att behöva undersöka marknaden på egen hand kan verka som en överväldigande uppgift. Lånemarknaden har exploderat de senaste åren, och även om de flesta långivare har information tillgänglig på internet, så är det inte alltid så lätt att veta var du ska börja leta. Du sparar inte enbart tid genom att ansöka om privatlån via Axo Finans, du kan även vara säker på att du får ett lån med bra villkor från en seriös aktör.

Vidare kommer du få personlig kundservice från ögonblicket du skickar in din ansökan, till dess att pengarna utbetalats. Låneerbjudandet du får är inte bindande och är giltigt i 30 dagar. Om du inte är nöjd med låneerbjudandet, så är det upp till dig om du vill tacka ja eller nej. Tjänsten vi tillhandahåller är också helt kostnadsfri för dig som konsument. Som lånemäklare får vi istället en provision från bankerna och långivarna vi samarbetar med.

En annan viktig fördel med att ansöka om privatlån genom oss är att vi endast tar en kreditupplysning på dig hos UC, även om låneansökan går till flera banker och långivare. Därmed kan du vara säker på att din kreditvärdighet inte belastas i onödan.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån där banken och långivaren inte ställer något krav på säkerhet i andra tillgångar. Därmed kan du också själv bestämma vad pengarna ska användas till. Du kan renovera bostaden, köpa ny bil eller använda pengarna till en resa. När lånet är beviljat är det helt upp till dig vad du vill göra med pengarna. Här kan du läsa mer om lån utan säkerhet.

Eftersom banken inte ställer krav på säkerhet när du ansöker om privatlån, innebär det en större risk för banken eller långivaren. Denna risk måste banken eller långivaren ta betalt för på något sätt, därför är räntan något högre än räntan på t.ex. ett bolån. Samtidigt har ett privatlån lägre ränta än de flesta smålån och krediter, så om du har behov av ett lån utan säkerhet så kommer ett privatlån vara det mest fördelaktiga alternativet.

Privatlån är särskilt lönsamt när du vill lösa gamla dyrare skulder. Eftersom räntan är lägre än många andra osäkrade lån på marknaden, kan du spara mycket pengar på att samla skulderna i ett nytt lån med lägre ränta. Har du dessutom många lån, kan du kapa alla dubbla avbetalningsavgifter och räntekostnader. En sådan omstrukturering av dina skulder är ett av de mest förnuftiga sätten som du kan spara pengar på.

Vad kan ett privatlån användas till?

Eftersom banken eller långivaren inte ställer krav på säkerhet när du tar ett privatlån, kan du i teorin använda lånet till vad än du vill. Kom dock ihåg att ett lån är en förpliktelse som ska betalas tillbaka. Därför är det viktigt att använda det till något du faktiskt har nytta av.

Vanliga orsaker till att ta konsumtionslån är:

 • Renovering
 • Samla krediter och smålån
 • Oförutsedda utgifter

Oftast används ett privatlån till att täcka oväntade behov eller oförutsedda utgifter. Om kylen, bilen eller tvättmaskinen skulle gå sönder, har du som regel inte en längre tidsperiod att spara ihop summan på och därför är man i behov av snabba pengar. Detta kan vi på Axo Finans hjälpa dig med. Hos oss får du snabbt svar, och om privatlånet beviljas, kommer pengarna finnas på ditt konto inom bara ett par dagar. För att få snabbast möjliga process lönar det sig att använda BankID.

Privatlån till renovering

Då och då behöver vi renovera hemma. Beroende på vilket rum som ska renoveras, kostar en uppgradering av hemmet snabbt en hel del pengar. Ofta är detta pengar du inte har tillgängliga där och då. Därför ansöker många om ett privatlån när de ska komma igång med byggprojekt som t.ex. renovering av kök och badrum. Speciellt dessa är rum som kostar en hel del, då de både kräver speciella material och professionell hjälp.

Ett badrum kan till exempel kosta över 100 000 kronor. Även om ett privatlån kostar lite i räntor, kommer du oftast få igen det genom att bostaden ökar i värde. Kanske har du även planer på att flytta? Ofta kommer små justeringar på bostaden innebära att du höjer värdet och får mer vid försäljning. Vid sådana tillfällen kan en modernisering av husets våtrum vara det som står mellan dig och drömhuset.

Privatlån till att samla krediter och smålån

Detta behöver du tänka på när du vill samla dina befintliga lån och krediter och betala av den dyra skulden. Räntan på marknaden ändras hela tiden, både från dag till dag mellan de olika bankerna och långivarna. Om du betalar av på en skuld bör du alltid kolla av räntemarknaden då och då, så att du kan se till att du har den bästa tillgängliga räntan.

I tillägg till lägre ränteavgifter kommer du, genom att lösa dyra smålån, få bättre villkor, en amorteringsplan och inte minst bättre kontroll över egen ekonomi. Det är inte utan grund som ekonomer rekommenderar att samla skulderna för hushåll som sliter med att få ekonomin att gå ihop. För många är detta första steget på vägen mot en städad ekonomi. Har du väl hamnat i en skuldkris, beror det i stor grad på att du har tappat översikten över ekonomin.

Har du dessutom flera dyra smålån, kommer det vara särskilt fördelaktigt att samla dessa i ett billigare privatlån. Bara tänk på kostnaderna du slipper genom att kapa alla avbetalningsavgifter och extrautgifter till varje enskild aktör. Axo Finans kan hjälpa dig att hitta ett nytt lån med en ränta som passar din situation.

Privatlån till oförutsedda utgifter

Då och då händer det att saker går sönder eller att det dyker upp oväntade räkningar på posten. Det finns inget så tråkigt som att få en faktura som du inte har råd att betala. Oväntade kostnader kommer också alltid vid värsta tänkbara tidpunkt. Kanske går bilen sönder precis när du kommit hem från semestern. Vissa saker är du även helt beroende av i vardagen. Om kylskåpet går sönder har du inte möjlighet att spara pengar i flera månader. Såvida du inte har en tillräckligt stor buffert på sparkontot till sådana saker, kan ett privatlån ge dig den ekonomiska kraft du behöver där och då.

Privatlån jämfört med kreditkort

Många väljer att finansiera köp med kreditkort och avbetalning när de egna pengarna inte räcker till. Detta är lån med väldigt dyra ränteutgifter eftersom de är avsedda som kortsiktiga lån. Gamla kreditskulder kan ofta leda till att du tappar kontrollen över ekonomin, så att du inte längre vet hur mycket du betalar av på gamla smålån och kreditkort. Om du känner igen dig i detta, bör du samla dina lån i ett nytt privatlån.

Där kreditkort och smålån har en genomsnittlig ränta på 20–30%, har privatlån i genomsnitt 12–14% nominell ränta. Samtidigt är räntan också marknadsstyrd. Räntan på marknaden varierar hela tiden. Därmed lönar sig bara kreditkort till kortsiktiga lån, och vid de tillfällen du har behov av ett större lånebelopp med delbetalning, rekommenderas det att du ansöker om privatlån.

Så hittar du det bästa privatlånet

Det är ett par saker som kan vara bra att tänka igenom om du har bestämt dig för att ta ett privatlån. Först och främst bör du sätta upp en budget över din ekonomi så du vet hur mycket du har råd att låna. Ett lån är en temporär lösning och bör därför inte tas på bekostnad av andra viktiga utgifter. När du vet hur mycket du har råd att låna, kan du börja se dig om efter det bästa låneerbjudandet.

För att hitta ett fördelaktigt privatlån bör du titta på följande:

 • Låg ränta
 • Goda förhållanden och villkor
 • Låga och rimliga avgifter
 • Överskådlig amorteringsplan
 • Seriös aktör

Även om ett privatlån med låg ränta helt klart ger ett billigare lån, är det inte den enda faktorn som avgör hur fördelaktigt ett lån är. Uppläggnings- och avbetalningsavgifter kan också bidra till att dra upp den totala lånesumman. Samtidigt är avbetalningstiden avgörande för hur dyrt lånet blir i slutändan. Gör därför en helhetsbedömning av faktorerna ovan för att komma fram till det lån som passar dig bäst. Kom även ihåg att titta på villkoren som är knutna till lånet. Vilka villkor en långivare ger dig som kund säger nämligen en hel del om hur seriös aktören är. Villkor och förhållanden anges på långivarens hemsida.

En lånekalkylator är ett annat användbart hjälpmedel som du kan använda dig av. Denna visar dig alla kostnader knutna till lånet, så att du kan hitta ett lån som passar dig och din ekonomi. Använd dig gärna av en låneförmedlare. En låneförmedlare jämför flera banker och långivare åt dig, så att du får det bästa erbjudandet i förhållande till din livssituation. I ett myller av långivare, kan detta spara dig värdefull tid och energi.

Kontrollera hur mycket du kan låna med en lånekalkylator

När du ska ta ett lån, kan det vara bra att få en översikt över vad lånet faktiskt kommer kosta dig i månaden. Det ger dig möjlighet att planera ekonomin framöver, och därmed se vilket lånebelopp som är det mest fördelaktiga för dig. Med en lånekalkylator kan du enkelt se dina förväntade månatliga utgifter. Du skriver bara in önskad lånesumma och amorteringstid i lånekalkylatorn, så kommer du få en uppskattning på vad lånet kommer kosta dig per månad.

Slutgiltig lånesumma och månadskostnad får du i samband med positivt svar på ansökan. Vill du veta mer om hur en lånekalkylator kan hjälpa dig att hitta rätt konsumtionslån? Hitta vår lånekalkylator här.

Använd en låneförmedlare för att hitta det rätta lånet

När du ska ansöka om privatlån gäller det att få en bra översikt över lånemarknaden. Det finns mycket att spara på att hitta den bästa räntan och de mest fördelaktiga villkoren. Men att leta sig fram bland räntesatser och villkor kan vara en stor och tidskrävande uppgift. Här kan en låneförmedlare vara en ovärderlig hjälp. En låneförmedlare hjälper dig som kund med att fylla i och skicka låneansökan – till flera banker och långivare. Detta är viktigt eftersom räntan varierar mellan de olika bankerna och långivarna.

Axo Finans är en sådan låneförmedlare och samarbetar med många av Sveriges bästa långivare och banker. När alla banker och långivare har bedömt låneansökan kommer vi ta kontakt med dig och presentera det bästa erbjudandet. Räntan som erbjuds är individuell och presenteras först i samband med låneerbjudandet. Då räntan kan variera är det viktigt att låta alla banker och långivare färdigbehandla ansökan innan vi presenterar ett erbjudande.

För att säkerställa att du får ett lån du klarar att leva med, genomför Axo Finans alltid en kreditupplysning av kunden innan låneansökan skickas vidare till bankerna och långivarna. Fördelen med att söka privatlån genom oss är att vi bara tar en enda kreditupplysning från UC, även om vi skickar låneansökan till flera banker och långivare. bankerna och långivarna genomför sedan själva kreditbedömningen och beslutar om du kan få lån eller ej. De kontrollerar bland annat att du kan klara av lånet och att skuldkvoten inte blir för hög. Axo Finans är godkända av Finansinspektionen och följer deras regler.

Hur ansöker jag om privatlån?

Det är enkelt att ansöka om privatlån hos Axo Finans med vårt ansökningsformulär online. När vi har mottagit din ansökan, blir den omedelbart vidareskickad för behandling hos samtliga av våra samarbetsbanker och långivare. Det är viktigt att jämföra låneerbjudandena eftersom räntan varierar mellan de olika bankerna och långivarna. På så vis kan du som kund vara helt säker på att du får det bästa erbjudandet på marknaden, anpassat till din ekonomiska situation.

För att behandlingsprocessen av ansökan ska gå så snabbt som möjligt, rekommenderar vi att du har nödvändiga dokument och BankID lätt tillgängliga. Genom att välja elektronisk signering med BankID kommer även väntetiden reduceras från att du ansöker om privatlån tills dess att pengarna faktiskt finns på ditt konto. Vanligtvis kommer du få svar på din ansökan inom två timmar. Då får du samtidigt veta hur mycket du kan få i lån och vad lånet kommer kosta dig per månad.

Kan alla ansöka om privatlån?

Alla kan ansöka om privatlån genom Axo Finans, men för att få ansökan beviljad måste du uppfylla följande kriterier:

 • Du måste vara minst 18 år
 • 8 400 kronor i månaden

Om du inte uppfyller kraven ovan, kommer din ansökan mest troligt att avslås. Du är självklart hjärtligt välkommen att ansöka igen vid ett senare tillfälle om din livssituation skulle förändras. Genom att ansöka tillsammans med en medlåntagare ökar du chanserna för att ansökan blir godkänd. Detta kan vara en make/maka, sambo, pojkvän/flickvän, vän eller någon annan i din familj.

Hur mycket kan jag låna genom Axo Finans?

Du kan låna från 10 000 upp till 600 000 kronor genom våra bank- och långivarepartners, utan att det ställs krav på säkerhet eller pant. Vi rekommenderar dig att använda vår lånekalkylator för att se hur mycket du kan låna. I lånekalkylatorn anger du hur mycket du behöver låna och hur mycket du önskar betala tillbaka varje månad. Du kan välja löptider på mellan 1 – 20 år och på så sätt reglera din månadsbetalning för lånet. Genom lånekalkylatorn kommer du därmed få svar på vad lånet kan kosta dig per månad. Om du ser att du kan hantera utgiften, kan du enkelt upprätta en låneansökan via lånekalkylatorn.

Vilka är Axo Finans?

Axo Finans är en lånemäklare som förmedlar privatlån och det vi kallar refinansiering (sänka lånekostnader genom att samla ihop dyra lån till ett billigare). Vår verksamhet regleras av Finansinspektionens riktlinjer. Det innebär att vi måste ha tydliga avtal med samtliga banker och långivare vi samarbetar med.

Genom våra bank- och långivarepartners kan du låna från 10 000 till 600 000 kronor utan krav på säkerhet eller pant. Vi samarbetar med flera svenska, nordiska och internationella banker och långivare som har lång erfarenhet av privatlån. Detta gör att vi kan erbjuda dig ett av marknadens bästa konsumtionslån, anpassat till din ekonomiska situation.

Banker och långivare som behandlar din ansökan

bluestep logo
brocc logo
collector logo
credento logo
euroloan logo
forex logo
frogtail logo
instabank logo
komplettse logo
konsumentkredit logo
laansparbank logo
lendify logo
moank logo
nordax logo
nordnet logo
coop logo
marginalen logo
balanzia logo
avida logo
friia logo
norwegian logo
nystart logo
remember logo
sevenday logo
wasa logo
tfbank logo
santander logo
thorn logo
resursbank logo
svea logo

Privatlån

Tack!

Din förfrågan har skickats.

OK
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu
OK