Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Privatlån

Axo Finans jämför långivarna åt dig, så att du får det bästa låneerbjudandet anpassat efter din ekonomi.

  • Få besked om ditt lån idag
  • Ansökan är inte bindande
  • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Individuell ränta från 2,95% - 24%. Exempel: 5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

Våra grundkrav för att behandla din ansökan

  • Ålder över 20 år
  • Fast inkomst över 10 000 kr/mnd
  • Fast anställd, vikariat, egen företagare, pensionär

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

Teller

0

Har vi hjälpt med sin låneansökan i mars

Teller

Antal ansökningar
behandlade förra månaden

0

Antal ansökningar behandlade förra månaden

0

0

Antal ansökningar behandlade förra månaden

Banker och långivare som behandlar din ansökan om privatlån

Hos oss kan du ansöka om privatlån från 5 000 till 600 000 kronor. Allt du behöver göra är att fylla i vårt ansökningsformulär online.

Varför ansöka om lån genom Axo Finans?

Du får flera fördelar när du väljer Axo Finans. Som lånemäklare jämför vi långivarna åt dig. Att behöva undersöka marknaden på egen hand kan verka som en överväldigande uppgift. Lånemarknaden har exploderat de senaste åren, och även om de flesta långivare har information tillgänglig på internet, så är det inte alltid så lätt att veta var du ska inleda sökandet.

Du sparar inte enbart tid genom att ansöka via Axo Finans, du kan även vara säker på att du får ett lån hos en seriös aktör med fördelaktiga villkor.

Personlig service när du ansöker om lån

Vidare kommer du få personlig kundservice från att ansökan skickas in till dess att pengarna betalas ut. Låneerbjudandet du mottager är utan förpliktelser och har en giltighet på 30 dagar. Det är upp till dig om du vill tacka ja eller nej.

Tjänsten vi tillhandahåller är också helt gratis för dig som konsument. Som lånemäklare får vi istället en provision från långivarna vi samarbetar med.

En kreditupplysning

En annan viktig fördel med att ansöka genom oss är att vi endast genomför en kreditupplysning av dig hos UC, även om låneansökan går till flera banker och långivare. Därmed kan du vara säker på att din kreditvärdighet inte belastas i onödan.

Vad är ett privatlån?

En man tittar på privatlån på en dator.

Ett privatlån är ett lån där banken inte ställer något krav på säkerhet i andra tillgångar. Därmed kan du själv bestämma vad pengarna ska användas till. Du kan renovera bostaden, köpa ny bil eller använda pengarna till en resa. När lånet är beviljat är det helt upp till dig själv vad du vill göra med pengarna.

Inom vår löptid på 1-18 år kan du välja att betala precis så mycket som du vill i månaden.

Refinansiera gamla skulder

Privatlån är särskilt lönsamt när du ska refinansiera gamla skulder. Eftersom räntan är lägre än många andra osäkrade lån på marknaden, kan du spara mycket pengar på att samla skulden i ett nytt lån med lägre ränta. Har du i tillägg fler lån som du betalar av på, kan du kapa alla dubbla avbetalningsavgifter och ränteutgifter.

Axo Finans jämför flera långivare åt dig för att hitta den lägsta räntan på privatlån. En sådan omstrukturering av skulden är ett av de mest förnuftiga sätten att kapa sina utgifter, och i vissa fall kan man spara tusenvis av kronor i månaden.

Privatlån jämfört med kreditkort

Många väljer att finansiera köp med kreditkort och avbetalning när ekonomin inte räcker till. Detta är lån med väldigt dyra ränteutgifter eftersom de är avsedda som kortsiktiga lån. Gamla kreditskulder kan ofta leda till att du tappar översikten över ekonomin, så att du inte längre vet hur mycket du betalar av på gamla smålån och kreditkort.

Där kreditkort och smålån har en genomsnittlig ränta på 20–30%, har privatlån i genomsnitt 12–14% nominell ränta. Samtidigt är räntan också marknadsstyrd. Räntan är rörlig och varierar hela tiden. Därmed lönar sig bara kreditkort till kortsiktiga lån, och vid de tillfällen du har behov av ett större lånebelopp med delbetalning, bör du samla dina lån i ett nytt lån.

Läs mer: Jämföra banker

Så hittar du det bästa låneerbjudandet

Två skrattande kvinnor sitter på golvet.

Det är ett par saker som kan vara bra att tänka igenom om du har bestämt dig för att ansöka om lån utan säkerhet. Först och främst bör du sätta upp en budget över din ekonomi så du vet hur mycket du har råd att låna. Ett lån är en temporär lösning och bör därför inte tas på bekostnad av andra viktiga utgifter.

När du vet hur mycket du har råd att låna, kan du börja se dig om efter det bästa låneerbjudandet. För att hitta ett fördelaktigt lån bör du titta på följande:

  • Låg ränta
  • Goda förhållanden och villkor
  • Överskådlig amorteringsplan
  • Seriös aktör

Flera faktorer

Även om ett privatlån med låg ränta helt klart ger ett billigare lån, är det inte den enda faktorn som avgör hur fördelaktigt ett lån är. Uppläggnings- och avbetalningsavgifter kan också bidra till att dra upp den totala lånesumman. Samtidigt är avbetalningstiden avgörande för hur dyrt lånet blir i slutändan.

Gör därför en helhetsbedömning av faktorerna ovan för att komma fram till det lån som passar dig bäst. Kom även ihåg att titta på villkoren som är knutna till lånet. Vilka villkor en långivare ger dig som kund säger nämligen en hel del om hur seriös aktören är. Villkor och förhållanden kommer anges på långivarens hemsida.

Använd en låneförmedlare för att låna pengar

Ett par går på en bro.

När du ska ansöka om privatlån gäller det att få en bra översikt över lånemarknaden. Det finns mycket att spara på att hitta den bästa räntan och de mest fördelaktiga villkoren. Men att leta sig fram bland räntesatser och villkor kan vara en stor och tidskrävande uppgift.

Här kan en låneförmedlare vara en ovärderlig hjälp. En låneförmedlare hjälper dig som kund med att fylla i och skicka låneansökan – till flera banker och långivare. Detta är viktigt eftersom räntan varierar från långivare till långivare.

Axo Finans

Axo Finans är en sådan låneförmedlare och samarbetar med 11 av Nordens bästa långivare. När alla banker och långivare har bedömt låneansökan kommer vi ta kontakt med dig och presentera det bästa erbjudandet. Räntan som erbjuds sätts individuellt och presenteras först i samband med låneerbjudandet.

Kreditkontroll

För att säkerställa goda ramar och ett lån du kan leva med, genomför Axo Finans alltid en kreditupplysning av kunden innan låneansökan skickas vidare till långivarna. Fördelen med att söka lån genom oss är att vi bara tar en kreditupplysning från UC, även om vi skickar låneansökan till flera långivare.

Långivarna genomför sedan själva kreditbedömningen och beslutar om kunden kan få lån eller ej. De kontrollerar bland annat att kunden kan klara av lånet och att skuldkvoten inte blir för hög.

Axo Finans är godkänt av Finansinspektionen och följer deras regler för sund utlåning.

TrustScore 9.4|1222 omdömen
Privatlån
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu