Varför ansöka om privatlån genom Axo Finans?


Du får flera fördelar när du väljer Axo Finans. Som lånemäklare jämför vi långivarna åt dig. Att granska marknaden på egen hand kan kännas som en överväldigande uppgift. Lånemarknaden har exploderat de senaste åren, och även om de flesta långivare har information tillgänglig på webben, så är det inte alltid så lätt att hitta, förstå och jämföra den.

Du sparar inte enbart tid genom att ansöka via Axo Finans, du kan även vara säker på att du får ett lån hos en seriös aktör med bra villkor.

Personlig service när du ansöker om privatlån

Du kommer också att få personlig service från det att du skickar in ansökan till dess pengarna är utbetalade. Låneerbjudandet du får är inte bindande och gäller i 30 dagar. Det är helt upp till dig om du vill tacka ja eller nej.

Tjänsten vi erbjuder är också helt kostnadsfri. Vi tar inga avgifter av dig som konsument. Som lånemäklare får vi istället provision från långivarna vi samarbetar med.

En kreditupplysning

En annan viktig fördel med att ansöka genom oss är att vi endast tar en kreditupplysning av dig hos UC, även om låneansökan går till flera banker och långivare. Därmed kan du vara säker på att din kreditvärdighet inte belastas i onödan.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån där banken inte ställer något krav på säkerhet för lånet i form av egendom. Därmed kan du själv bestämma vad pengarna ska användas till. Du kan renovera bostaden, köpa ny bil eller använda pengarna till en resa. När lånet är beviljat är det helt upp till dig själv vad du vill göra med pengarna.

Våra samarbetspartners återbetalningstid för lånet är i dagsläget på mellan 1–20 år, och du kan välja att betala tillbaka lånet snabbare om du vill.

Samla gamla skulder

Privatlån kan vara särskilt lönsamt för att samla gamla skulder, alltså samla och lösa flera dyrare lån med ett billigare. Om du jämför flera andra långivare kan räntan vara lägre än för många av dina andra osäkrade lån. Därför kan du spara mycket pengar på att samla skulderna i ett nytt lån med lägre ränta. Om du har flera lån som du betalar av på, kan du också slippa alla dubbla avbetalningsavgifter och ränteutgifter.

Axo Finans jämför flera långivare åt dig för att hitta den lägsta räntan på privatlån bland våra anslutna långivare. En sådan omstrukturering av skulden är ett av de mest förnuftiga sätten att sänka sina kostnader, och i vissa fall kan du spara tusentals kronor i månaden.

Privatlån jämfört med kreditkort

Många väljer att använda kreditkort med avbetalning när ekonomin haltar. Detta är ofta lån med väldigt höga räntor och avgifter eftersom de är tänkta att fungera som kortsiktiga lån. Gamla kreditskulder kan ofta leda till att du tappar kontrollen över ekonomin, så att du inte längre vet hur mycket du betalar för dina olika smålån och kreditkort.

Där kreditkort och smålån har en genomsnittlig ränta på 20–30%, har privatlån i genomsnitt en nominell ränta på 12–14%. Samtidigt är räntan också marknadsstyrd. Räntan är rörlig och kan variera. Kreditkort är endast klokt att använda för kortsiktiga lån. Om du behöver ett större lånebelopp med delbetalning lönar det sig att samla dina krediter i ett nytt lån.

Läs mer: Jämföra banker

Använd en låneförmedlare för att låna pengar

När du ska ansöka om privatlån gäller det att skaffa sig en bra översikt över lånemarknaden. Du kan spara mycket genom att hitta den bästa räntan med bra villkor för dig. Att leta sig fram bland räntesatser och villkor kan dock vara en stor och tidskrävande uppgift.

Här kan en låneförmedlare vara till ovärderlig hjälp. En låneförmedlare hjälper dig som kund med att skicka din låneansökan till flera banker och långivare. Detta är viktigt eftersom räntan och villkoren varierar mellan långivare.

Vanliga frågor och svar om privatlån


Det är ett lån utan säkerhet där du själv bestämmer vad pengarna ska användas till. Ett privatlån betalar du tillbaka varje månad i form av amortering plus ränta. Amortering är den summa du betalar tillbaka på själva lånet. Räntan är en procentsats på lånet som banken eller långivaren tar ut som avgift för att de tillhandahåller dig lånet.

Hos Axo Finans kan du låna från 5 000 till 600 000 kronor med återbetalningstid på 1-20 år. Ansök direkt genom att fylla i vår låneansökan och få svar inom 4 timmar på vardagar.

Du som har minst 100 000 kr i årsinkomst och är över 18 år. Vi rekommenderar er som är gifta eller sambos att ansöka tillsammans, eftersom då ökar chansen till beviljat lån och lägre ränta.

Du kan antingen fylla i låneansökan här på hemsidan eller ringa till vår kundtjänst på 0771-32 34 00. Att ansöka tar bara några minuter och inom ett dygn ringer en lånehandläggare upp dig för att presentera det bästa erbjudandet.

Kommer ansökan in innan kl. 14:00 på vardagar behandlas den samma dag. Du får besked via sms/telefon eller mail. Om en eller flera banker och långivare tar längre tid på sig att behandla din ansökan får du besked om detta. Vår process går ut på att du ska få det bästa erbjudandet, så snabbt som möjligt.

Med ett privatlån kan du när som helst betala in extra eller lösa hela lånet, utan extra kostnader.

Vi på Axo Finans fokuserar på kundservice och kvalitet för att du som kund ska få det bästa låneerbjudandet. Vi samarbetar med Sveriges ledande låneinstitut och banker, som alla konkurrerar om att få dig som kund. Du skickar endast en ansökan och vi gör hela jobbet för dig. Du slipper vända dig till flera olika banker och långivare. Vi tar bara en kreditupplysning och vår förmedlingstjänst är helt kostnadsfri. Vår verksamhet är godkänd av Finansinspektionen.

Nej, vår tjänst är helt kostnadsfri och bankerna och långivarna bedömer dig precis på samma sätt som om du hade vänt dig direkt till någon av dem. Inga extra kostnader tillkommer för att du ansöker genom Axo Finans. Fördelen är att du kan få din ansökan behandlad av flera långivare samtidigt.

Endast en kreditupplysning kommer att registreras på dig men du kan få fler än ett brev från Upplysningscentralen (UC) då de enligt lag är skyldiga att skicka ut så kallade omfrågandekopior från de banker eller långivare som granskat din kreditupplysning. I enstaka fall kan vissa av våra samarbetspartners utöver detta ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet.

Beroende på vilken bank eller låneinstitut du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att få ditt lån utbetalt. Vissa av de banker och långivare vi samarbetar med skickar skuldebrev per post och med andra kan du välja att signera online med bank-id. Skickas skuldebrevet per post så betalas lånet ut efter 2-5 dagar efter att långivaren mottagit ditt skuldebrev. Bank-id går snabbast då du redan samma dag kan gå in och signera låneavtalet. Om utbetalningen mot förmodan tar längre tid än väntat så ring oss.

Du skickar in en ansökan här på vår webbplats genom att fylla i ansökningsformuläret eller ringer vår kundtjänst på 0771-32 34 00.

Din ansökan går sedan ut till bankerna och långivarna som får konkurrera om att få dig som kund. När vi fått svar från alla banker och långivare ringer en av våra lånehandläggare dig och presenterar det bästa låneerbjudandet. Erbjudandet är giltigt i 30 dagar.

För att godkänna lånet behöver du antingen skriva under skuldebrevet som kommer per post eller signera med bank-id online, beroende på vilken bank eller långivare som beviljar dig lån.

Kreditvärdighet är ett mått på en persons betalningsförmåga. Har du hög kreditvärdighet innebär det att du får låna pengar till lägre ränta och har du en låg kreditvärdighet får du betala en högre ränta på lånet.

Lån utan säkerhet är ett lån där banken eller långivaren inte kräver säkerhet i form av pant eller borgen. Lån med säkerhet innebär att man använder pantsättning som till exempel en bostadsrätt, en fastighet eller en bil, alternativt att en borgensman går i borgen för lånet.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
Konsumentkredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo

Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med flera banker och finansinstitut. Vår uppgift är att hjälpa dig som kund att fylla i och skicka din låneansökan till många långivare. Det här är viktigt eftersom räntan varierar från långivare till långivare. Så snart alla våra samarbetande banker och långivare bedömt din låneansökan kommer vi kontakta dig och presentera det bästa erbjudandet.

Räntan som erbjuds är individuell och presenteras tillsammans med låneerbjudandet. Eftersom räntan kan variera är det viktigt att låta alla långivare färdigbehandla ansökan innan vi presenterar ett erbjudande.

Som låneförmedlare kan vi endast få ersättning från banker och långivare vi samarbetar med. Dessutom har långivarna ingen anledning att ge en högre ränta via vår tjänst. Det är därför viktigt för oss att vi alltid samarbetar med de bästa bankerna och långivarna på marknaden. På det sättet sparar våra kunder både tid och pengar.

Ta kontakt med oss idag eller skicka in en låneansökan så ska vi hjälpa dig att hitta det bästa erbjudandet från våra partners.