Minkreditkoll.se byter namn till Uscore

MinKreditkoll.se har byter namn till uScore. Precis som tidigare är tjänsten helt gratis att använda. Du kan nu se fram emot spännande nyheter och nya funktioner de kommande månaderna.

Kreditkoll med uScore


Med uScore kan du se din kreditvärdighet. Det är helt kostnadsfritt att använda.

Testa uScore idag! 

Testa uScore.se gratis

Kostnadsfritt att använda

Med uScore får du snabbt en samlad bild av din kreditvärdighet. Genom några få steg kan du enkelt logga in på uScore.se och se din kreditscore. Den ligger till grund för hur bankerna bedömer din kreditvärdighet vid en kreditprövning.  Du kan även få nya insikter och tips om hur du kan förbättra din kreditvärdighet. Du kan också se vilken ränta du borde ha baserat på din kreditscore. Att använda uScore.se är helt kostnadsfritt, och du får även tillgång till en gratis budgetfunktion samt möjlighet till analys av din privatekonomi. Testa uScore.se idag!

Få bättre koll på din Kreditvärdighet

Har du ansökt om ett lån tidigare, men inte fått det låneerbjudande du hoppats på? Det kan vara frustrerande att ha ansökt om lån eller försökt att samla lån för att få ner räntekostnaderna, men sedan inte fått det erbjudande som du tänkt dig. Banken kanske inte beviljade lånet eller så var räntan du fick alldeles för hög. I de allra flesta fall beror detta på att banken bedömer att din kreditvärdighet och kreditscore inte räcker till i förhållande till det du vill låna.

Det bästa du kan göra om du drabbas av detta är att ta kontroll över din ekonomi, och ett första steg är att se vad som ligger till grund för din kreditvärdighet hos bankerna och vad du kan göra för att förbättra den. 
kreditscore är den formel som banker använder för att bedöma om de kan erbjuda dig ett lån och till vilken ränta du kan låna pengar. Det är med andra ord avgörande, och det är bra att ha en så hög kreditscore som möjligt.
uScore.se ger dig tillgång till bankernas formel och hjälper dig även med hur du kan förbättra din kreditvärdighet så att du kan få bästa möjliga lån.

Vad är kreditvärdighet?

Kreditvärdighet är något som alla banker använder sig av och tar i beaktning för att bedöma om och hur mycket du kan låna. Din kreditvärdighet har inverkan på lånebeloppets storlek och även den ränta du får när du lånar pengar. 

Vad är kreditvärdering?

Kreditvärdering är en del av den övergripande kreditbedömning som alltid genomförs av bankerna i Sverige när någon ansöker om att ta lån. Enligt lag måste en kontroll och bedömning göras för att de ska kunna betala ut lånet.
Vid en kreditvärdering av din ekonomi används kreditscore för att komma fram till din kreditvärdighet. Det är flera faktorer som påverkar din kreditscore, du tilldelas poäng utifrån olika parametrarna som sedan ger bankerna en samlad bedömning som de använder för att erbjuda dig ett lån.

För att beräkna din kreditscore utgår bankerna bland annat från dessa faktorer:

  • Din inkomst
  • Dina skulder
  • Dina bolagsengagemang
  • Din bostadssituation
  • Eventuella betalningsanmärkningar

Det kan vara svårt att som privatperson få bankerna att dela med sig av metoden de använder för att beräkna din kreditscore. Vilket ofta gör det svårare att själv kontrollera sin kreditscore och därmed också att förstå hur den kan förbättras.
Men lyckligtvis finns det en lösning för detta, med uScore.se får du enkelt tillgång till den här informationen.

Gör kreditkontroll själv

Du kan själv kontrollera din kreditscore med hjälp av tjänsten uScore.se, som ger dig poäng mellan 1 och 100 och tydligt visar hur bankerna bedömer dig som kund.

Ju högre kreditvärdighet du har, desto bättre är det. Genom att du ökar din kreditscore kan du också se fram emot att få bättre låneerbjudanden. På uScore.se kan du själv kontrollera din kreditscore innan du lånar, men du får även en förklaring till varför din kreditscore ser ut som den gör – och hur du konkret kan förbättra den.

Se din kreditkoll här

Få en översikt av din skuld

En stor del av dina kreditscore beräknas utifrån din nuvarande skuldkvot, alltså hur mycket skulder du har i förhållande till din inkomst. Det kan därför vara en bra idé att få en samlad överblick av din skuld.

En översikt gör det möjligt för dig att kunna skapa dig en bättre bild av din ekonomi och vilka eventuella skulder som du har. Det blir även lättare för dig att göra en egen bedömning och strukturera upp din ekonomi framåt. Med mer insikt och kontroll har du möjlighet att själv förbättra din ekonomiska situation och på så sätt skapa förutsättningar för bättre låneräntor och villkor om du ska ta ett privatlån eller andra lån framåt. 
Du kan använda uScore.se för att enkelt få tillgång till din information om dina ekonomiska förutsättningar och eventuella skulder, samt se sen samlad bedömning av din kreditvärdighet.

Vilka är uScore.se?

uScore.se är ett företag som arbetar för att du ska få tillgång till din egen kreditdata. uScore.se är en del av norska Defero som startade upp under 2019 och har idag över 465 000 aktiva användare. Tjänsten som de erbjuder gör det möjligt för dig att se din kreditscore och din samlade kreditvärdighet på ett enkelt och överskådligt sätt.

Det är helt kostnadsfritt att göra en kreditkoll och att se din kreditscore hos uScore.se. Du får samtidigt tillgång till fler funktioner som kan slås på eller av efter behov. De verktyg och analyser som du kan använda dig av, skapar möjligheter för dig att fatta bättre ekonomiska beslut och en hjälp när du jämför lån. Med uScore.se får du även rekommendationer baserade på ränte- och kreditdata och där du sedan själv kan kontrollera om du betalar för mycket för dina lån.
Testa uScore.se gratis