Wästgöta finans logga i grön färg
Wästgöta finans logga i grön färg

Wästgöta Finans

Wästgöta Finans är ett dotterbolag till Jula AB. Precis som hos Jula är målet på Wästgöta Finans att underlätta vardagen för vanligt folk. Wästgöta Finans är alltså en del av Jula AB och har därför mycket gemensamt med Jula. Det är viktigt för Wästgöta Finans att underlätta vardagen för vanligt folk. Ledorden som Wästgöta Finans arbetar efter är folklighet, smidighet och hygglighet.


Ansök nu

Det här är Wästgöta Finans lån

Wästgöta Finans erbjuder privatlån till dig som vill låna pengar till planerade eller oväntade utgifter. Du kan exempelvis låna till renoveringen som ökar värdet på din bostad eller bilen du kör till jobbet med. Wästgöta Finans kan hjälpa dig att göra en investering som ger dig en skjuts i livet. Wästgöta Finans erbjuder trygga privatlån för vanligt folk. Det är viktigt för Wästgöta Finans att finnas där för alla som behöver privatlån – oavsett om det är för att täcka planerade eller oväntade utgifter. Nedan kan du läsa om vad som kännetecknar ett privatlån Wästgöta Finans.

Privatlån hos Wästgöta Finans – det folkliga lånet

Wästgöta Finans har privatlån och fokus på trygga lån för alla. Jula har sysslat med handel sedan 1979. Det hela startade i Skara, men med tiden har det tillkommit allt fler varuhus, och inte bara i Sverige utan även i Norge och Polen. Efterhand har Jula även fått flera dotterbolag – bland annat Wästgöta Finans. En viktig del av Jula-andan har alltid varit folklighet, och detta gäller även andra bolag som Jula äger.

I grund och botten handlar allt om äkta engagemang, framåtanda och ärlighet. Målet är att underlätta vardagen för vanligt folk – oavsett om det är via varuhusen eller ett privatlån. Wästgöta Finans har därför fokus på folkliga och trygga privatlån för alla. Ett privatlån är en typ av lån du kan ta utan att du behöver äga exempelvis en bostad.

Topp 4 anledningar till att ansöka hos Wästgöta Finans

Fördelar med att ansöka:

  1. Betala tillbaka extra när du kan
  2. Möjlighet att utnyttja två betalfria månader
  3. Ändra återbetalningstid
  4. Inga dolda avgifter

En trygg ansökan

Wästgöta Finans har som mål att du ska känna dig trygg som lånekund hos dem. De samarbetar därför endast med de bästa inom kreditbedömning. Kreditupplysningen görs av Bisnode, som har en rad svenska företag som kunder. Bisnode är en del av Dun & Bradstreet, som har många av världens största företag som kunder.

Wästgöta Finans använder även inkomstbekräftelse via Kreditz i vissa fall. Detta är för att kontrollera fast inkomst, vilket säkerställer det bästa lånet och samtidigt skyddar mot onödig ekonomisk risk. I tillägg används BankID som säkerhet.

två skrattande kompisar som använder wästgöta finans
två skrattande kompisar som använder wästgöta finans

Jämför via Axo Finans – Wästgöta Finans och 35 andra långivare

Axo Finans är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta det bästa lånet. Vi jämför lån och långivare för att du ska få ett erbjudande som passar din vardag och din ekonomi. Vi samarbetar med Wästgöta Finans och 35 andra långivare. Vi har olika lånebelopp, vill du låna 10 000 kronor eller låna 75 000 kronor? Via oss på Axo Finans kan du låna 600 000 kronor som mest. 

Därför bör du ansöka via en låneförmedlare

Det finns många goda anledningar till att använda en låneförmedlare när du ska ansöka om privatlån:

  • Privatlån från 5 000 till 600 000 kr
  • En ansökan – 35 långivare
  • Du får den bästa räntan

Lån från 5 000 till 600 000 kr

Hos Axo Finans kan du ansöka om lån från 5 000 kr till 600 000 kr. Inom detta intervall väljer du själv hur mycket du vill ansöka om – oavsett om det är 20 000 kr, 300 000 kr eller om du vill låna 600 000 kr. Avbetalningstiden beror lite på vilken bank du får erbjudande från, men hos oss kan du ansöka om allt från 1-20 år. Du kan även samla lån till ett lån för att sänka ränta på dina befintliga lån hos oss.

När du ansöker via Axo Finans slipper du att skicka in din ansökan hos många långivare på egen hand. Detta sparar dig värdefull tid. Samtidigt slipper du att flera långivare tar en kreditupplysning på dig. Du undviker du att din kreditvärdighet påverkas negativt av att du ansöker om privatlån.

Du får den bästa räntan

Sök lån visa oss på Axo Finans, vi hjälper dig att få bättre ränta på ditt lån. Det är nämligen så att ju fler långivare som behandlar din ansökan, desto lägre ränta har du möjlighet att får. Fler erbjudanden ökar nämligen chansen för att du får ett bra erbjudande och billiga lån. Ett bra erbjudande innebär en låg ränta, bra avbetalningstid och andra förmånliga villkor.

Vanliga anledningar till att ansöka om lån

Använd ditt lån till det du behöver, exempel på vad du kan använda ditt lån till: 


  • För att renovera där hemma
  • För att köpa ny bil eller båt
  • För att täcka oväntade utgifter
kvinna i gul tröja kör bil och pratar med wästgöta finans
kvinna i gul tröja kör bil och pratar med wästgöta finans

Bättre ränta genom att samla lån via Axo Finans

Hos Axo Finans kan du även samla lån. Det innebär att du samlar dyra smålån, krediter och andra skulder i ett nytt privatlån. För att det ska löna sig att samla lån måste den nya långivaren ge dig ett bättre erbjudande. Därför kan du få lägre ränta, länge avbetalning och bättre villkor genom att samla lån.

Fördelarna som beskrivits ovan gäller även när du ansöker om att samla lån. Den bästa räntan får du hos en låneförmedlare. Axo Finans tjänster är gratis och utan förpliktelser för dig som kund. Om du presenteras ett låneerbjudande från oss, har du 30 dagars betänketid.

Ansök här

13057 kunder fick hjälp förra månaden

Helt kostnadsfritt

Säkert och tryggt

Endast 1 kreditupplysning