Wästgöta Finans


Wästgöta Finans är ett dotterbolag till Jula AB. Precis som hos Jula är målet på Wästgöta Finans att underlätta vardagen för vanligt folk.

Ansök nu

Wästgöta Finans är alltså en del av Jula AB och har därför mycket gemensamt med Jula. Det är viktigt för Wästgöta Finans att underlätta vardagen för vanligt folk. Ledorden som Wästgöta Finans arbetar efter är folklighet, smidighet och hygglighet.

Ränteexempel från Wästgöta Finans

Om räntan är 9,6 %, blir effektiv ränta 10,24 % för ett annuitetslån på 90 000 kr upplagt på 3 år (36 återbetalningstillfällen), inkl. uppläggningsavgift 250 kr. Det totala beloppet att betala blir 104 188 kr och månadskostnaden 2 887 kr.

Wästgöta Finans erbjuder trygga privatlån för vanligt folk. Det är viktigt för Wästgöta Finans att finnas där för alla som behöver privatlån – oavsett om det är för att täcka planerade eller oväntade utgifter.

Nedan kan du läsa om vad som kännetecknar ett privatlån Wästgöta Finans.

Det här är Wästgöta Finans

Wästgöta Finans vill underlätta vardagen

Wästgöta Finans erbjuder privatlån till dig som vill låna pengar till planerade eller oväntade utgifter. Du kan låna upp till 300 000 kr (löptid 2-10 år) hos Wästgöta Finans. Med 300 000 kr kan du få råd till renoveringen som ökar värdet på din bostad eller bilen du kör till jobbet med. Wästgöta Finans kan hjälpa dig att göra en investering som ger dig en skjuts i livet.

Topp 4 anledningar till att ansöka hos Wästgöta Finans

  1. Betala tillbaka extra när du kan
  2. Möjlighet att utnyttja två betalfria månader
  3. Ändra återbetalningstid
  4. Inga dolda avgifter

Privatlån hos Wästgöta Finans – det folkliga lånet

Jula har sysslat med handel sedan 1979. Det hela startade i Skara, men med tiden har det tillkommit allt fler varuhus, och inte bara i Sverige utan även i Norge och Polen. Efterhand har Jula även fått flera dotterbolag – bland annat Wästgöta Finans. En viktig del av Jula-andan har alltid varit folklighet, och detta gäller även andra bolag som Jula äger.

I grund och botten handlar allt om äkta engagemang, framåtanda och ärlighet. Målet är att underlätta vardagen för vanligt folk – oavsett om det är via varuhusen eller ett privatlån. Wästgöta Finans har därför fokus på folkliga och trygga privatlån för alla. Ett privatlån är en typ av lån du kan ta utan att du behöver äga exempelvis en bostad.

En trygg ansökan

Wästgöta Finans har som mål att du ska känna dig trygg som lånekund hos dem. De samarbetar därför endast med de bästa inom kreditbedömning. Kreditupplysningen görs av Bisnode, som har en rad svenska företag som kunder. Bisnode är en del av Dun & Bradstreet, som har många av världens största företag som kunder.

Wästgöta Finans använder även inkomstbekräftelse via Kreditz i vissa fall. Detta är för att kontrollera fast inkomst, vilket säkerställer det bästa lånet och samtidigt skyddar mot onödig ekonomisk risk. I tillägg används BankID som säkerhet.

Privatlån via Axo Finans – Wästgöta Finans och 35 andra långivare

Ansök om lån från Wästgöta Finans

Axo Finans är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta det bästa lånet. Vi jämför långivare för att du ska få ett erbjudande som passar din vardag och din ekonomi. Vi samarbetar med Wästgöta Finans och 35 andra långivare.

Ansök nu

Därför bär du ansöka via en låneförmedlare

Det finns många goda anledningar till att använda en låneförmedlare när du ska ansöka om privatlån:

  • Privatlån från 5 000 till 600 000 kr
  • En ansökan – 35 långivare
  • Du får den bästa räntan

Privatlån från 5 000 till 600 000 kr

Hos Axo Finans kan du ansöka om lån från 5 000 kr till 600 000 kr. Inom detta intervall väljer du själv hur mycket du vill ansöka om – oavsett om det är 20 000 kr, 300 000 kr eller 600 000 kr. Avbetalningstiden beror lite på vilken bank du får erbjudande från, men hos oss kan du ansöka om allt från 1-20 år.

När du ansöker via Axo Finans slipper du att skicka in din ansökan hos många långivare på egen hand. Detta sparar dig värdefull tid. Samtidigt slipper du att flera långivare tar en kreditupplysning på dig. Du undviker du att din kreditvärdighet påverkas negativt av att du ansöker om privatlån.

Du får den bästa räntan

Axo Finans hjälper dig att få bättre ränta på ditt lån. Det är nämligen så att ju fler långivare som behandlar din ansökan, desto lägre ränta får du. Fler erbjudanden ökar nämligen chansen för att du får ett bra erbjudande. Ett bra erbjudande innebär en låg ränta, bra avbetalningstid och andra förmånliga villkor.

Bättre ränta genom att samla lån via Axo Finans

Privatlån från Wästgöta Finans

Hos Axo Finans kan du även samla lån. Det innebär att du samlar dyra smålån, krediter och andra skulder i ett nytt privatlån. För att det ska löna sig att samla lån måste den nya långivaren ge dig ett bättre erbjudande. Därför kan du få lägre ränta, länge avbetalning och bättre villkor genom att samla lån.

Fördelarna som beskrivits ovan gäller även när du ansöker om att samla lån. Den bästa räntan får du hos en låneförmedlare. Axo Finans tjänster är gratis och utan förpliktelser för dig som kund. Om du presenteras ett låneerbjudande från oss, har du 30 dagars betänketid.

Skicka in en ansökan

Vanliga anledningar till att ansöka om privatlån

  • För att renovera där hemma
  • För att köpa ny bil eller båt
  • För att täcka oväntade utgifter

Vanliga frågor om Wästgöta Finans


För att ansöka om lån klickar du på "Skicka in en ansökan" och fyller i ansökningsformuläret. Genom att skicka in din ansökan ansöker du hos 35 långivare samtidigt. Om du vill ha ett lån från Wästgöta Finans bör du komma ihåg att ansöka om mellan 30 000 kr och 300 000 kr.

Räntan hos Wästgöta Finans är en rörlig ränta som sätts individuellt. Den baseras bland annat på de uppgifter som du skickar in med din ansökan. Kunder som ansöker direkt hos Wästgöta Finans måsta ta en kreditupplysning hos Bisnode. Med andra ord måste du ha skickat in din ansökan för att veta räntan som sätts för dig.

Nominell ränta hos Wästgöta Finans är en rörlig ränta mellan 3,5 %-14,95 %.

Effektiv ränta hos Wästgöta Finans är mellan 3,9 % - 20,67 %.

Om du vill låna hos Wästgöta Finans måste du uppfylla våra grundkrav för att låna. Du måste ha fyllt 18 år, ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige. I tillägg måste du ha en fast inkomst. Du har inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Efter att ha accepterat erbjudandet kommer du att få lånet inom 1-3 bankdagar.

Lånet har en uppläggningsavgift på 250 kr. Aviseringsavgift förekommer om du inte har autogiro. Betalningsavi på papper har en kostnad på 45 kr. E-faktura har en kostnad på 20 kr.

Hos Wästgöta Finans kan du ansöka om lån upp till 300 000 kronor. Du kan låna till precis vad du vill – oavsett om det är planerat eller oförutsett. Du kan välja en återbetalningstid på mellan 2-10 år.

Vårt lägsta lånebelopp – 30 000 kr – är avsett för dig med lite mindre utgifter som du vill låna pengar för att täcka. Även här är avbetalningstiden mellan 2-10 år.

Vanligtvis tas en kreditupplysning hos Bisnode när man ansöker hos Wästgöta Finans. Wästgöta Finans använder även inkomstbekräftelse via Kreditz i vissa fall.

Läs mer på wastgotafinans.se. För mer information kan du även skicka ett e-postmeddelande till info@wastgotafinans.se. Du når dem på telefon 0511 - 34 76 00.