Banky

Banky är en modern långivare vars fokus ligger på att vara ett alternativ till dig som vill låna pengar men som har svårt att bli beviljad lån på den svenska marknaden. Banky anser att den svenska lånemarknaden har ett förlegat sätt att se på lån gentemot privatpersoner med en sämre kreditvärdighet. Allt för många med sämre förutsättningar tvingas in i dyra högkostnadskrediter och har svårt att hitta lån med bra villkor vilket både skadar låntagaren i sig men också samhället i stort. Det tycker Banky är fel och vill därför ändra denna trend för att kunna erbjuda sina kunder bättre lånevillkor. Banky erbjuder lån från 10.000 kronor till 100.000 kronor.

Ansök nu

Medsökande vid lån hos Banky

Den största skillnaden mellan Banky och andra långivare är att Banky enbart erbjuder lån till låntagare som ansöker tillsammans med en medsökande. Detta eftersom de då har möjlighet att erbjuda dig bättre lånevillkor och lägre ränta.
Vill du ansöka om lån via Banky gör du det bäst via oss på Axo Finans eftersom du då inte bara har möjlighet att få erbjudande om lån från Banky utan också från flera andra av våra samarbetspartners. Det gör även att du har större chans att hitta lån med bäst villkor, oavsett om det är från Banky eller en av våra andra samarbetspartners. 

En långivare som vill erbjuda bra privatlån till alla

Banky grundades 2011 och har sedan start haft som vision att hjälpa svenska konsumenter att hitta det privatlån som passar dem bäst. På senare år har långivaren satt ett nytt och mer specifikt fokusområde: de vill hjälpa alla att hitta ett bra lån och inte bara de med god kreditvärdighet. Banky är en modern långivare som anser att alla har rätt att få lån med bra villkor. För att Banky ska ha möjlighet att erbjuda en låg ränta och bra villkor har de valt att kräva att du som ansöker om lån gör detta tillsammans med en medsökande eller borgensman. Detta är något som särskiljer Banky från övriga långivare. 

Anledningen till att Banky kräver att du anger en borgensman i din låneansökan beror på att Banky då inte bara tar din inkomst och kreditvärdighet i beaktning. De räknar även in din medsökandes kreditvärdighet i ansökan. Detta gör att de kan erbjuda dig bättre villkor och lägre ränta på ditt lån eftersom chansen är större att de får tillbaka sina utlånade pengar. Som långivare tar de helt enkelt en mindre risk i att låna ut pengar till dig eftersom ännu en medsökande står på avtalet. 

vit dator med snabblån utan UC
vit dator med snabblån utan UC

Krav för att få låna pengar från Banky

Det finns ett par grundkrav du som ansöker om lån hos Banky via Axo Finans behöver uppfylla för att bli godkänd ett lån. För att bli beviljad ett lån från Banky behöver du som låntagare uppfylla följande:

  • Du måste vara minst 20 år gammal 

  • Du måste vara folkbokförd i Sverige 

  • Du måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån efter skatt

  • Du måste ansöka tillsammans med en medsökande 

Uppfyller du kraven ovan har du en god chans att bli godkänd ett lån med bra villkor hos Banky.

Bra att veta om Banky som långivare 

Banky är en långivare som satsat mycket på det transparenta och att inte dölja några kostnader för dig som kund. De vill erbjuda dig bra villkor på lån som inte kännetecknas som högkostnadskrediter trots att de erbjuder lån på så små summor som 10 000 kronor. Hos Banky ansöker du bara om privatlån. Kostnader såsom startavgift och aviavgift har de helt valt att slopa.

Hos Banky kan du låna från 10 000 till 100 000 kr genom ett privatlån. Fördelen med att ansöka om ett privatlån är att du kan använda pengarna till vad du vill då det är ett lån utan säkerhet. Vill du exempelvis renovera hemma eller köpa en ny TV går det bra att finansiera med ett lån från Banky om du behöver.

Snabb utbetalning och möjlighet att låna trots betalningsanmärkning

Något som utmärker Banky som långivare är att de kan godkänna din ansökan om privatlån även om du sedan tidigare har betalningsanmärkningar. Det finns vissa långivare som gör detta men oftast är det snabblån och andra högkostnadskrediter du blir godkänd om du ansöker med betalningsanmärkningar. Hos Banky kan du dock bli godkänd ett privatlån trots skulder. Detta tack vare att du ansöker med en medsökande som minskar risken när Banky lånar ut pengar till dig. 
När du lånar pengar via Banky är utbetalningstiden för privatlånet kort. Blir du erbjuden ett lån och accepterar detta kan du räkna med att ha pengarna på kontot ofta redan nästkommande bankdag. Detta förutsätter dock att både du och din medsökande godkänt låneavtalet.

Axo finans logga
Axo finans logga

Låna pengar från Banky men ansök genom oss på Axo Finans

När du vill låna pengar eller samla lån är det alltid bäst att göra det via oss på Axo Finans. Vi som låneförmedlare jämför lån och gör det möjligt för dig att få låneerbjudanden från flera olika långivare på en och samma gång, däribland Banky. När du skickar in en ansökan om privatlån via oss på Axo Finans skickar vi din förfrågan vidare till våra många samarbetspartners. Samtliga långivare tar sedan del av din ansökan och skickar därefter ett låneerbjudande till dig. Detta gör att du kan få erbjudanden från flera långivare samtidigt med en enstaka kreditupplysning. När du får erbjudanden från flera långivare samtidigt har du möjlighet att jämföra dessa sinsemellan för att sedan välja det erbjudande som passar dig allra bäst.

Tillsammans med Banky och våra övriga samarbetspartners gör vi på Axo Finans det enklare för dig att hitta ett lån som passar dina förutsättningar. Vi finns med dig hela vägen och våra duktiga medarbetare står alltid redo att besvara alla frågor du kan tänkas ha.

Ansök här