Zmarta


Zmarta är en jämförelsetjänst som erbjuder flera olika tjänster inom privatekonomi, som privatlån, billån, bolån, elavtal och försäkringar.

Räntan på lån varierar från långivare till långivare. Oavsett vilken typ av lån du ska ta så lönar det sig därför att jämföra lån från flera banker och långivare.

Via en jämförelsetjänst kan du jämföra flera lån med endast en låneansökan. Det säkerställer att du får ett lån med låg ränta och bra villkor.

Vilka är Zmarta?

Zmarta erbjuder privatlån, billån, bolån, företagslån, elavtal och försäkringar till den privata marknaden. Målet bakom jämförelsetjänsten är att göra privatekonomi enkelt.

Genom att hitta de bästa avtalen på lån, försäkringar eller el vill Zmarta stärka privatpersoners ekonomi. När du jämför lån via Zmarta behöver du endast fylla i en låneansökan – därefter skickar Zmarta den vidare till sina samarbetspartners. Därefter kan du välja det alternativ som passar dig bäst.

Zmarta är en del av Zmarta Group, som har funnits på den svenska marknaden sedan 1999. Idag finns Zmarta i flera nordiska länder, inklusive Norge, Finland och Sverige.

Axo Finans jämför 35 långivare

I likhet med Zmartas tjänst, förmedlar Axo Finans lån till privatmarknaden. För att se till att du får ett av de bästa privatlånen på marknaden, jämför vi lån bland 35 olika långivare i Norden. Vi finns idag i Norge, Finland och Sverige.

Ansök om privatlån nu »

Det finns flera fördelar med att ansöka om lån via Axo Finans:

  • Du behöver endast fylla i en ansökan
  • Ansökan behandlas av 35 långivare
  • Du behöver inte någon säkerhet för lånet
  • Du kan använda pengarna till det du vill
  • Du får en fast amorteringsplan
  • Vi tar endast en kreditupplysning hos UC

Via våra samarbetspartners kan du få låna 5 000 och upp till 600 000 kronor utan säkerhet, till en nominell ränta från 2,95 %. Det är gratis att ansöka om lån via Axo Finans och erbjudandet är giltigt i 30 dagar.

Därför bör du jämföra lån

Räntan på lån är individuell. Det innebär att du kan bli erbjuden olika räntor beroende på vilken bank eller långivare du ansöker hos. Just därför är det viktigt att jämföra lån hos flera olika långivare innan du accepterar ett låneerbjudande.

Vår erfarenhet visar att du kan spara mycket genom att jämföra flera långivare. Ju fler banker och långivare som behandlar din ansökan, desto lägre ränta får våra kunder. När du skickar in en låneansökan till Axo Finans skickar vi den vidare till 35 samarbetspartners. Därefter får du det bästa erbjudandet av dessa.

Endast en kreditupplysning

När du ansöker om lån tas det en kreditupplysning av dig hos Upplysningscentralen AB (UC). Det görs för att kontrollera att du har möjlighet att hantera lånet. Ju fler kreditupplysningar som görs i ditt namn, desto sämre lånevillkor kommer du dessvärre att få.

Fördelen med att använda vår jämförelsetjänst är att du kan jämföra lån från flera banker och långivare med endast en låneansökan. Det innebär att det bara tas en kreditupplysning av dig. Därmed kan du hitta ett av de bästa lånen på marknaden – utan att det påverkar din kreditvärdighet negativt.

Spara pengar genom att samla lån och krediter

En av fördelarna med ett privatlån är att du kan använda lånet till att samla befintliga skulder. Sitter du exempelvis på flera smålån och/eller krediter kan du samla dessa i ett nytt samlingslån. Detta kan sänka räntan samt kapa dubbla avgifter.

Genom att flytta din kreditkortskuld till ett privatlån kan du spara många tusenlappar. En vanlig kreditkortsränta i Sverige ligger kring 15%, medan snitträntan för ett privatlån ligger strax under 7%. Via Axo Finans kan få en ränta från 2,95 % .

Eftersom räntan varierar från långivare till långivare, och från dag till dag, är det smart att samla skulderna i ett nytt lån med jämna mellanrum.

Vanliga frågor om privatlån


Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver någon säkerhet för att få lånet beviljat, och du kan använda pengarna på det du vill.

Eftersom banken inte har någon säkerhet för pengarna om lånet missköts, som vid ett bolån, blir räntan något högre. Ett privatlån har likväl lägre ränta än smålån och krediter.

Via Axo Finans kan du låna från 5 000 och upp till 600 000 kronor utan säkerhet.

Våra samarbetspartners erbjuder en nominell ränta från 2,95 %-29,9. Slutlig ränta presenteras i samband med ett låneerbjudande.

Snabbast går det om du godkänner låneavtalet med BankID, då har du pengarna på kontot inom ett par dagar.

Du kan ansöka om att betala tillbaka lånet på 1-20 år. Du kan när som helst betala av mer på lånet, eller betala hela lånesumman i förtid.

Den nominella räntan är lånets grundränta. Den följer i stor grad marknadsräntan, men kan variera från långivare till långivare. Den effektiva räntan är den nominella räntan plus alla avgifter som är kopplade till lånet. Det är alltså den effektiva räntan som visar lånets totalkostnad.

När du lånar pengar kan du välja mellan en fast eller en rörlig ränta. De flesta lån kommer med en rörlig ränta. Fast ränta är bunden i en viss period. Det innebär att månadsbeloppet är det samma varje månad. Rörlig ränta följer marknadsräntan och månadskostnaden kan därför variera från månad till månad.

Axo Finans hjälper dig att sänka dina lånekostnader genom att ersätta dina nuvarande lån och krediter med ett lån till lägre ränta och bättre villkor.

Våra samarbetspartners består av flera av Sveriges bästa banker och långivare. Vi är godkända av Finansinspektionen och vi har idag många nöjda kunder som kan intyga att de har upplevt en trygg ansökningsprocess.

Du kan tryggt låna pengar via oss. Finansinspektionen har godkänt Axo Finans som låneförmedlare och vi samarbetar endast med godkända långivare.