Likvidum


Likvidum jämför långivare åt sina kunder. Genom att jämföra när du ska låna pengar, får du bästa möjliga lånevillkor.

Om du använder tjänster hos låneförmedlare som Likvidum och Axo Finans kan du få lägre ränta och bättre villkor än om du bara hade sökt hos en enda långivare. Därför bör du alltid jämföra när du ska låna pengar.

Det här är Likvidum

Likvidum är en låneförmedlare som fokuserar på privatlån. Sådana lån kan även kallas lån utan säkerhet, just för att långivaren inte kräver säkerhet i till exempel bostad. Då slipper du lämna något du äger som säkerhet, och du kan samtidigt använda pengarna till just det du vill.

Likvidum jobbar bland annat för att svenskar inte ska betala för mycket för sina lån. Du kan få bättre ränta genom att samla dina lån och krediter i ett nytt lån. Med lägre räntor och lägre månadskostnader blir dina befintliga lån billigare, och de blir även lättare att betala av. Precis som hos Axo Finans, är en ansökan hos Likvidum helt gratis för dig som kund.

Likvidum startade år 2015. Verksamheten är i samma koncern som Calculate Group Sverige AB. De sistnämnda är experter på att värdera företag. Du hittar Likvidums huvudkontor i södra Stockholm.

Därför bör du jämföra privatlångivare via en låneförmedlare

Sök privatlån via en låneförmedlare

Det finns flera bra anledningar till att använda en låneförmedlare när du ska låna pengar.

Du slipper ansöka hos flera långivare på egen hand

Med en låneförmedlare slipper du lägga tid och kraft på att ansöka hos flera banker och långivare. Axo Finans hjälper dig att ansöka hos 31 långivare samtidigt, med endast en ansökan och bara en kreditupplysning. Du behöver inte fylla i samma ansökan flera gånger, och din kreditvärdighet kommer inte påverkas negativt.

Långivarna måste konkurrera om dig som kund

När långivarna måste konkurrera om att ge dig det bästa erbjudandet, kan de gå ännu lite längre. På så sätt kan du få det bästa erbjudandet genom att jämföra via en låneförmedlare.

Du får hjälp att hitta det bästa möjliga erbjudandet

Efter att långivarna vi samarbetar med har behandlat din ansökan, skickar vi eventuella erbjudanden till dig. Då kan du enkelt välja ut det bästa erbjudandet för dig.

Bra anledningar till att använda en låneförmedlare

  • Du slipper ansöka hos flera långivare på egen hand
  • Långivarna måste konkurrera om dig som kund
  • Du får hjälp att hitta det bästa möjliga erbjudandet

Frågor och svar om Likvidum


Det är en låneförmedlare som hjälper sina kunder med att hitta de bästa privatlånen. Verksamheten har hållit på med det här sedan 2015. De är samma koncern som Calculate Group Sverige AB.

Axo Finans är en låneförmedlare som jämför 35 banker och långivare för att du ska få det bästa erbjudandet. Verksamheten jämför privatlån åt kunder i både Sverige och Norge, och startades upp i Norge 2008. Vi har lång erfarenhet av att jämföra privatlån.

Det är upp till dig. Det viktigaste för din del är att du använder en låneförmedlare när du ska låna pengar. Då försäkrar du dig om bättre villkor än om du hade sökt på egen hand hos individuella banker.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det betyder att långivarna inte kräver säkerhet i till exempel bostad. Ett bostadslån kräver att du använder pengarna till bostaden, och att du tillhandahåller säkerhet i bostaden. Ett privatlån är friare då du kan använda det till vad du vill.

Privatlån och kreditkort har olika användningsområden, men är egentligen väldigt lika. Ett kreditkort har en räntefri period, ofta på 45 dagar, men därefter är det nästan som ett lån. Kreditkort har ofta högre ränta än privatlån.

Innan du tar ett beslut bör du se över hur fort du kan betala av krediten. Om du kan betala av beloppet inom den räntefria perioden är över, kan ett kreditkort vara lösningen du är ute efter. Då rör det sig som regel om mindre belopp. Om du behöver längre tid till att betala av beloppet, bör du snarare överväga ett privatlån.