Vilka är Lendo?


Lendo är en av Sveriges största jämförelsetjänster för lån utan säkerhet. För att använda Lendo fyller du i deras elektroniska ansökningsformulär och därefter skickar Lendo det vidare till sina samarbetspartners.

Lendo samlar således in alla erbjudande åt dig så du kan välja det som passar dig bäst. Via Lendo kan du låna från 10 000 och upp till 600 000 kronor. Du måste vara minst 18 år för att använda dig av Lendos tjänst.

Låneförmedlaren Lendo erbjuder låneprodukter, och samarbetar med flera olika långivare i länder som Norge, Finland, Danmark, Österrike och Polen, och har sitt huvudkontor i Oslo. Tjänsten har funnits tillgänglig på den svenska marknaden sedan 2007. Via sin jämförelsetjänst vill Lendo bland annat göra ansökningsprocessen mer transparent och digital.

Jämför lån via Axo Finans

I likhet med Lendo, är också Axo Finans en låneförmedlare på den svenska lånemarknaden. Vi jämför privatlån utan säkerhet hos 31 olika banker och långivare. På så sätt ser vi till att du får ett av de bästa lånen på marknaden, anpassat till din ekonomi.

Vår erfarenhet visar att det lönar sig att ansöka om lån hos flera banker och långivare. Ju fler långivare som behandlar din ansökan, desto lägre ränta kan du få. Via våra samarbetspartners kan du bli erbjuden en nominell ränta från 2,95 %.

Räntan är individuell och presenteras därför inte förrän du får ett låneerbjudande. Du har 30 dagar på dig att bestämma dig för om du vill nyttja erbjudandet.

Fördelar med privatlån

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver någon säkerhet för att få lånet beviljat, så som man måste vid exempelvis ett bolån eller billån. Eftersom långivaren inte tar någon säkerhet i kapital eller egendom kan du använda pengarna på precis det sätt du själv vill.

Andra fördelar med ett lån utan säkerhet:

  • Inget krav på säkerhet för lånet
  • Pengarna kan användas till det du vill
  • Lägre ränta än krediter/smålån
  • Du kan samla gamla skulder

Nackdelen med lån utan säkerhet är att räntan blir lite högre. Eftersom långivaren inte har någon säkerhet att hämta in pengar från om lånet inte sköts, så säkrar de sig genom en högre ränta. Privatlån har trots det lägre ränta än kortare smålån och krediter.

Samla skulder och krediter

Som nämnt ovan kan du använda ett lån utan säkerhet till att lösa gamla lån och krediter. Det kan göra att du sparar mycket pengar. Om du har flera lån kan du samla alla i ett lån för att minska avgifterna. Genom att samla lån kan du även sänka räntan betydligt.

Låt oss se på ett exempel:

Våra banker erbjuder en individuell ränta från låga 2,95 %. Lånar du 200 000 kronor med en amorteringstid på 13 år, nominell ränta 5,49 % och effektiv ränta 5,76 %, så kostar det dig totalt 216 103 kr. Det blir 1 797 kr/månad.

En annan fördel med att lösa skulder är att du endast har en avbetalningsplan att förhålla dig till, något som ger dig en bättre ekonomisk översikt. Samla lån och krediter på upp till 600 000 kronor via Axo Finans.

Läs mer: Samla lån och krediter

Se hur du kan spara med vår lånekalkyl

Vill du se hur mycket du kan spara genom att samla lån via Axo Finans? Då rekommenderar vi att du tar en titt på vår lånekalkyl. Här kan du lägga in önskat belopp och amorteringstid, så visar kalkylen en översikt över månadskostnaderna. Du ska dock vara uppmärksam på att det bara är en beräkning – slutlig ränta presenteras först tillsammans med ett eventuellt erbjudande efter att du har skickat in en ansökan.

Så ansöker du om lån via Axo Finans

Axo Finans jobbar för att det ska vara enkelt för privatpersoner att låna pengar. Därför samarbetar vi med flera av Nordens bästa banker och långivare.

Så ansöker du om lån via Axo Finans:

  • Fyll i ansökningsformuläret med önskat belopp och amorteringstid
  • Kryssa för att samla lån om du vill göra det
  • Lägg till annan nödvändig information
  • Du får svar inom kort

Så snart vi tagit emot din ansökan skickar vi den vidare till våra samarbetspartners. Efter att alla banker och långivare har behandlat din ansökan skickar vi det bästa erbjudandet till dig. Erbjudandet är giltigt i 30 dagar. Om du väljer att tacka ja till erbjudandet går kundförhållandet över till långivaren du tackat ja till.

Vanliga frågor och svar om privatlån

När du ansöker om ett privatlån behöver du inte någon säkerhet som du måste vid exempelvis ett bolån. Det betyder att pengarna kan användas till det du vill. Ett privatlån har högre ränta än lån med säkerhet, men lägre ränta än krediter och smålån.

Via våra samarbetspartners kan du få låna från 5 000 och upp till 600 000 kronor utan säkerhet.

Räntan på lån är individuell och därför får du inte reda på räntan förrän långivaren har behandlat din ansökan. Våra samarbetspartners erbjuder en nominell ränta från 2,95 %.

Den nominella räntan är grundräntan på lånet. Det är gärna den som långivarna hänvisar till. Den effektiva räntan är den nominella räntan plus alla avgifter kopplade till lånet. Ska du jämföra lån är det alltså den effektiva räntan du ska titta på.

Bankerna och långivarna vi samarbetar med erbjuder en amorteringstid på upp till 20 år. Är det säkert att ansöka om lån på nätet? Axo Finans är godkänd av Finansinspektionen, vilket innebär att vi endast samarbetar med godkända långivare.

En medlåntagare är en person som står som ansvarig för lånet tillsammans med dig. Det kan vara en sambo, vän eller familjemedlem. Du kan ansöka om lån tillsammans med en medlåntagare via Axo Finans.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Konsument kredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo