Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Lånekalkyl

Använd en lånekalkylator för att se vad lånet kommer kosta dig varje månad. Ansök om lån upp till 600.000 kronor via Axo Finans nu, och få svar på ansökan redan idag.

  • Din ansökan är inte bindande
  • Få besked om ditt lån idag
  • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1100 omdömen

Banker och långivare som behandlar din lånekalkyl:

För att kunna ge dig det bästa lånet samarbetar vi med flera olika banker och långivare. Samtliga långivare vet att de konkurrerar om att få dig som kund. Det gör det enklare för oss att hitta lånet med bäst ränta för dig – anpassat efter dina behov. Dessutom sparar du tid och får hjälp av oss genom hela processen, bland annat i form av en smart lånekalkyl som ger dig en snabb översikt över månadskostnaden på ett eventuellt lån via oss.

Vad är en lånekalkyl?

Med en lånekalkyl kan du enkelt räkna ut hur mycket ett lån kommer kosta dig i månaden. Kalkylen delar upp kostnaderna i räntekostnader, avbetalning, avgifter och samlade kostnader. Du kommer även få en översikt över effektiv och nominell ränta, så att du enkelt kan jämföra låneerbjudanden från olika banker och långivare.

Som regel kan du välja mellan annuitetslån och rak amortering. Vilken lånekalkyl som används beror på vilken typ av lån långivaren erbjuder. Vi erbjuder annuitetslån och du kan välja mellan låg, medel och hög låneränta. Därmed kan du prova olika räntesatser för att få en så realistisk översikt som möjligt. Du hittar vår lånekalkyl här. 

Planera lånet med en lånekalkyl

Clock and stacked coins

För att vara säker på att du ansöker om ett lån du faktiskt kan hantera, kan det vara bra att göra en budget över alla befintliga utgifter. Ta gärna de senaste månadernas ekonomi som utgångspunkt, så att du får en så realistisk översikt som möjligt. När du gjort det, kan du enkelt se hur mycket du har att röra dig med i förhållande till ett nytt lån. 

Använd en lånekalkyl för att få en översikt över vad ett eventuellt lån kommer kosta dig i månaden. Det är guld värt när du ska planera ekonomin framöver. Lånekalkylen är enkel att använda. Du fyller bara i önskad lånesumma och avbetalningsplan, så kommer kalkylen räkna ut alla månadsutgifter som är kopplade till lånet, i tillägg till totala omkostnader.

Var uppmärksam på att lånekalkylen bara ger dig en preliminär beräkning. Slutlig ränta sätts först när långivarna behandlat din ansökan. Vilken ränta våra samarbetspartners kan ge dig, baseras på en individuell kreditkontroll av din personliga ekonomi och betalningsförmåga.

När ska du använda vår lånekalkyl?

Det finns flera anledningar till att man behöver snabb finansiering med ett privatlån.

Vanliga orsaker är:

  • Refinansiering av skulder
  • Renovering
  • Oväntade utgifter.  

Ibland dyker det upp oväntade utgifter då man inte har möjlighet att spara ihop till beloppet först. Vid andra tillfällen kanske man är i behov av ett lån för att färdigställa bostaden inför en eventuell försäljning, i hopp om att få vinst på försäljningen. Ett privatlån kan också vara fördelaktigt om du vill refinansiera dyra smålån och krediter.

Oavsett vilken anledning du har till att låna pengar, kommer användning av lånekalkylen alltid att löna sig för att få en översikt över alla kostnader. Om du ska refinansiera gamla skulder, är det även en bra idé att få en översikt över den totala skulden du har. Den informationen är viktigt när du ska hitta ett lån med billigare ränta. 

Privatlån – när du behöver ekonomisk flexibilitet

Man with child on beach

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att långivaren inte kräver säkerhet eller pant i tillgångar, och att du kan använda pengarna till precis det du vill. En sådan frihet medför dock även en risk för långivaren. När utlånaren inte har ett värde som säkerhet, måste de kompensera för risken på annat sätt. Därför har privatlån högre ränta än traditionella lån som bolån eller billån. Använd vår lånekalkyl för att komma fram till vilka räntor och avgifter du kan förvänta dig.

Det är helt upp till dig att avgöra vad du önskar använda ett privatlån till. Det kan finnas många anledningar till att man vill ha lite extra finansiering i vardagen. Det kanske dyker upp en oväntad räkning i brevlådan, eller har du nyligen gått igenom ett relationsuppbrott som gör det svårt att få ändarna att gå ihop?

Vi har alla varit där, eller kommer få uppleva liknande situationer vid en eller annan tidpunkt i livet. I sådana situationer kan ett privatlån vara lösningen som ger dig den ekonomiska flexibilitet du behöver. Axo Finans samarbetar med flera av Nordens bästa banker och långivare, så att du kan få det bästa låneerbjudandet, anpassat efter dina förutsättningar. Läs mer om våra privatlån här.

Refinansiering – återfå kontrollen över ekonomin

Hos Axo Finans kan du även ansöka om att samla gamla lån och krediter. Ett refinansieringslån kommer väl till pass när du vill återfå kontrollen över privatekonomin. Avsikten är att samla alla skulder i ett nytt samlat lån med lägre ränta. Det ger dig inte bara lägre räntekostnader, utan även möjligheten att kapa onödiga och dubbla utgifter på exempelvis avbetalningsavgifter och aviavgifter. Därmed kan du reducera skulderna med flera hundra kronor i månaden. Använd vår lånekalkyl för att se hur mycket du faktiskt kan spara.

Räntan på lån varierar hela tiden, i tillägg till att den varierar från långivare till långivare. Därför är det inte längre säkert att du har ett lån med den bästa räntan som finns tillgänglig nu. Det kan finnas mycket att spara på att undersöka möjligheterna för en refinansiering. Inte nog med att du kommer få en samlad avbetalningsplan, vilket gör det lättare att behålla översikten – du kommer även betala av på skulden. Det första steget på väg mot en städad ekonomi, är för många att samla gamla skulder.

Renovering – höj värdet på bostaden

Painting white

Ska du sälja bostaden men behöver höja värdet? För att få ut så mycket som möjligt av en bostadsförsäljning, är det ofta de små justeringarna som ska till, men de små renoveringsprojekten kostar snabbt mer än man har tillgängligt där och då. Många väljer att ta ett privatlån för att få bostaden färdigställd och återfå pengarna vid försäljningen.

Samtidigt uppstår det även behov för renovering även om du inte ska flytta. Våtrum som kök och badrum har kortare levnadstid och kräver en uppdatering då och då. Det är även dyrare att renovera sådana rum då de kräver dyra material och hjälp från yrkeskunniga. Att renovera badrummet kan snabbt överstiga en kostnad på 150 000 kronor. Ett privatlån kan vara en bra hjälp för att täcka sådana utgifter. 

Axo Finans tillhandahåller flexibla lån från 5 000 till 600 000 kronor. Om du använder vår lånekalkyl kan du se hur stor renoveringsbudget du har innan du sätter igång med projektet.

Så använder du vår lånekalkyl

Om du behöver ett lån och vill se hur mycket du kan låna, kan detta göras enkelt och snabbt med vår lånakalkyl. Du fyller i önskad lånesumma och avbetalningstid, så får du information om hur mycket lånet kommer kosta dig varje månad. På så sätt får du en bra översikt över kostnaderna som är kopplade till ditt lån. Lånekalkylen räknar nominell ränta.

Kom ihåg att lånekalkyl endast visar en beräkning. Slutlig ränta får du skickad till dig tillsammans med ett eventuellt låneerbjudande. Men för att du ska få en bra riktlinje på vad du kan förvänta dig, har vi lagt in tre olika räntesatser i vår lånekalkyl, låg, medel och hög. På så sätt kan du testa olika månadsbelopp med olika räntor för att se vad lånet eventuellt kommer kosta dig i månaden. 

Dessutom kan du välja om du ska använda lånet till att refinansiera dyra smålån och kreditkort. Då kommer du se hur mycket du kan förvänta dig att spara varje månad, under förutsättning att du använder hela lånesumman till att lösa kreditkortsskulderna. För att räkna ut besparingen, har vår lånekalkyl baserats på en genomsnittlig kreditkortsränta på 21,5% i nominell ränta. Räntan hos våra samarbetspartners kommer vanligtvis vara betydligt lägre än räntan på kreditkortet. 

Tillförlitliga privatlån

Axo Finans är en låneförmedlare för flera banker och finansinstitutioner. Vår uppgift är att hjälpa dig som kund med att fylla i och skicka din låneansökan – till flera långivare. Det är viktigt då räntan varierar från långivare till långivare. Så snart alla banker och långivare har utvärderat låneansökan kommer vi ta kontakt med dig och presentera det bästa erbjudandet för dig. Räntan som erbjuds är individuell och presenteras först tillsammans med låneerbjudandet. Eftersom räntan kan variera är det viktigt att låta alla banker och långivare behandla din ansökan innan vi presenterar ett erbjudande.

Som låneförmedlare kan vi bara få ersättning från långivarna vi samarbetar med. Långivarna har inte heller någon anledning att erbjuda en högre ränta genom vår tjänst. Därför är det viktigt för oss att vi alltid samarbetar med de bästa banker och långivare på marknaden. På det sättet sparar kunderna både tid och pengar.

Axo Finans tar alltid en kreditkontroll av kunden innan låneansökan skickas vidare till våra långivare. Det görs för att säkerställa trygga ramar för lånet, så att du som kund får ett lån du kan leva med. Fördelen med att ansöka om lån via Axo Finans är att vi endast tar en kreditupplysning hos UC, även om vi skickar din ansökan till samtliga långivare. Därmed slipper du bekymra dig för att belasta din kreditvärdighet i onödan.

Vidare är det långivarna som gör själva kreditbedömningen och beslutar om kunden kan få lån eller ej. De kontrollerar bland annat att kunden kan hantera lånet och att skuldsättningsgraden inte är för hög.

Vem kan ansöka om lån via Axo Finans?

Smiling couple

När du testat vår lånekalkyl och hittat ett belopp som passar dig och ditt behov, kan du skicka in en ansökan till oss. För att få ditt lån beviljat via oss, måste du uppfylla vissa kriterier. Dessa är i enlighet med Finansinspektionens riktlinjer för säkra lån, och är lika mycket en säkerhet för dig som för långivaren.

Våra minimikrav är: 

  • Du måste vara över 20 år gammal
  • Du måste ha en lägsta inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
  • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, eget företag eller vara pensionär

Om du inte uppfyller kraven ovan kommer din ansökan med största sannolikhet att avslås. Skulle din livssituation ändras, så är du givetvis hjärtligt välkommen att ansöka igen vid ett senare tillfälle. Du kan även ansöka tillsammans med en medlåntagare. Det kan vara din äktenskapspartner, sambo, flickvän/pojkvän eller vän. Vanligtvis kommer en medlåntagare öka dina chanser att få låneansökan beviljad.

Skicka in en ej bindande ansökan idag

Om du har bedömt behovet och kommit fram till att du vill ansöka om lån, kan vi hjälpa dig med att förenkla processen. Det enda du behöver göra är att fylla i vårt ansökningsformulär online. Så fort vi mottar ansökan skickar vi den vidare för handläggning hos samtliga våra samarbetspartners. Det är viktigt eftersom räntan varierar från långivare till långivare. På det sättet kan du vara säker på att du får det bästa erbjudandet från en av de bästa långivarna på marknaden – anpassat efter dina ekonomiska förutsättningar.

För att processen ska gå så fort som möjligt, rekommenderar vi att du har din senaste lönespecifikation, deklaration och BankID lättillgängligt för uppladdning. Om du väljer elektronisk signering kommer även det att korta ner tiden från ansökan tills pengarna finns tillgängliga på ditt konto. Vanligtvis besvarar vi ansökan inom två timmar. Då kommer du få besked om låneansökan beviljats eller ej samt hur mycket du eventuellt får låna och räntesatsen.

Om du tycker att det tar för lång tid, kan du när som helst kontakta vårt kundcenter på telefon 0771 323400. De finns alltid redo att hjälpa dig. 

TrustScore 9.3|1100 omdömen
Lånekalkyl
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu