Låna 70 000 kr

Låna 70 000 kr utan säkerhet

Lån 70 000 kr? Då är det ett privatlån utan säkerhet du vill ansöka om. Ett privatlån utan säkerhet har nämligen många fördelar, däribland att du själv har möjlighet att påverka räntan.

 • Valid
  Låna 70 000 kronor
 • Valid
  Trygga lån
 • Valid
  Kostnadsfri ansökan

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 70 000 kronor med villkor som passar dig

Vill du låna 70 000 kr med villkor som passar dig är det hos Axo Finans du ska ansöka om lånet. Hos oss får du hjälp att hitta ett lån som matchar dina förväntningar. Vi gör alltid vårt yttersta för att du ska bli nöjd med ditt lån. Hos oss ansöker du om att låna 70 000 kr snabbt, smidigt och tryggt. Vårt ansökningsformulär fyller du i online och inom 24 timmar kommer du ha fått dina lånerbjudanden via e-post. Vi samarbetar med hela 36 olika banker och långivare vilka alla har möjlighet att erbjuda dig ett lån och detta med enbart en UC som samtliga långivare delar på. Det är tryggt att låna pengar via oss.

4 fördelar med att låna 70 000 kr via Axo Finans

 • Helt kostnadsfritt att ansöka
 • Endast en UC görs
 • Möjlighet att få låneerbjudanden från hela 36 olika långivare
 • Trygg ansökningsprocess hos en av Sveriges största låneförmedlare

Låna 70 000 genom ett lån utan säkerhet - vad innebär det?

Att ett privatlån kommer utan säkerhet innebär att du inte behöver sätta något i pant hos långivaren för att bli beviljad lånet. Detta särskiljer sig med exempelvis ett renodlat billån där bilen står som säkerhet för lånet. När ett lån inte har någon säkerhet bestämmer du själv vad pengarna ska gå till. Väljer du ett lån med säkerhet kan summan du lånar endast användas till det som är överenskommet med långivaren. Ett lån utan säkerhet ger dig alltså mer frihet. då kan du exempelvis använda en del av summan till att samla dina lån och en annan del till en investering eller liknande. Du bestämmer själv vad du vill låna pengar till. Det är det som är den stora fördelen med privatlån utan säkerhet. Skulle du behöva mer i lån kan du även ansöka om att låna 100 000 kr eller mer via oss. Men kom ihåg inte låna mer än vad du faktiskt behöver. 

Kortfakta privatlån utan säkerhet på 70 000 kr

Ränta: 2,95 - 29,99 %
Uppläggningsavgift: 0 - 500 kr 
Aviavgift: 0 - 60 kr 
Återbetalningstid: 1 - 20 år

Låna 70 000 utan UC - är det möjligt?

Det finns långivare som kan erbjuda dig ett lån på 70 000 kr utan UC. Viktigt att poängtera är dock att en kreditupplysning fortfarande kommer göras. Den enda skillnaden är att den inte görs av Upplysningscentralen, UC AB. När du ansöker om ett lån måste långivaren ta en kreditupplysning på dig. Denna upplysning behöver dock inte genomföras av Upplysningscentralen. Den kan lika väl ske hos någon av de alternativa kreditupplysningsföretagen på marknaden såsom Creditsafe eller Bisnode. Fördelen med att en upplysning inte görs via UC AB är att denna inte kommer synas i ditt register hos Upplysningscentralen. Det finns dock även en nackdel som är viktig att du tar hänsyn till. Många av de långivare som erbjuder lån utan UC kan oftast enbart erbjuda dig lån med hög ränta. Av den anledningen är det i regel alltid bättre att ansöka om lån där kreditupplysningen görs av UC AB.

Dessa krav gäller för att få låna 70 000 kr

Vill du bli beviljad ett privatlån på 70 000 kr utan säkerhet finns det en del krav du måste uppfylla. Kraven för att bli beviljad ett privatlån kan komma att skilja sig beroende på vilken långivare du väljer att ansöka hos. 
Nedan presenterar vi grundkraven Axo Finans har för att få låna:

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du måste vara svensk medborgare och ha ett svenskt personnummer
 • Du måste ha en fast inkomst varje månad på minst 9 200 kr

Har du svårt att uppfylla kraven finns det dock en lösning. Du kan då välja att ansöka tillsammans med en medsökande som uppfyller kraven vilket gör att långivaren enklare kan bevilja ditt lån.

Ansök om att låna 70 000 kr tillsammans med en medsökande

När du ansöker om att låna 70 000 kr kan du alltid göra detta tillsammans med en medsökande. Att ansöka om att låna pengar tillsammans med en medsökande är ofta väldigt fördelaktigt. Dels kan det hjälpa dig som har svårt att bli erbjuden ett lån att få låna. Det kan också vara smart för dig som önskar en lägre ränta. När du ansöker om att låna 70 000 kr tillsammans med en medsökande tar långivaren båda era kreditbetyg i beaktning när de behandlar din ansökan. Har din medsökande en god kreditvärdighet är detta positivt eftersom chansen då är större att du blir erbjuden bättre villkor på ditt låneavtal. När du ansöker om lån måste långivare undersöka din betalningsförmåga eftersom de vill försäkra sig om att du kan betala av ditt lån enligt villkoren. Ansöker du tillsammans med en medsökande tar långivaren en lägre risk i att låna ut pengar till dig. Eftersom både du och din medsökande har lika stort ansvar i att lånet betalas tillbaka i tid.

Så ansöker du om att låna 70 000 snabbt

Att låna 70 000 kr är tryggt och ansökan i sig tar ofta inte mer än ett par minuter. När du ansöker om att låna 70 000 via Axo Finans är allt du behöver ett BankID. Nedan beskriver vi hur du går tillväga i fyra enkla steg.

 1. Fyll i vårt låneformulär
  1.  I formuläret skriver du in önskat lånebelopp och återbetalningstid. Du fyller också i dina personliga uppgifter och skickar sedan in din ansökan med hjälp av BankID.
 2. Du får ett eller flera låneerbjudanden
  1.  Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med hela 36 olika banker vilka alla kan välja att erbjuda dig ett lån. Det bästa är att enbart en kreditupplysning görs trots att du ansöker hos flera långivare samtidigt. 

 3. Du får dina låneerbjudanden
  1. Kort efter du skickat in din ansökan kommer det börja trilla in låneerbjudanden till dig via e-post. Gå igenom dessa noggrant innan du bestämmer dig för vem du vill låna hos.
 4. Du accepterar ett erbjudande och får dina pengar utbetalda
  1. Hittar du ett alternativ som matchar dina förväntningar kan du välja att acceptera erbjudandet och därefter har du pengarna på ditt konto inom en till tre dagar. Viktigt att komma ihåg är dock att det inte är ett måste att acceptera ett låneerbjudande om du inte vill. Vår tjänst är helt kostnadsfri och du betalar ingenting till oss oavsett om du går vidare med ett låneerbjudande eller inte.

Detta kännetecknar ett privatlån utan säkerhet på 70 000 kr

Ett privatlån utan säkerhet på 70 000 kr kännetecknas av ett par faktorer, däribland att det är ett lån där du själv kan påverka räntan tillsammans med att du själv också väljer vilken återbetalningstid du vill ha. Räntan på ett privatlån utan säkerhet sätts individuellt utifrån dina förutsättningar. Långivare mäter dina förutsättningar genom att undersöka vilken kreditvärdighet du har. Har du en god kreditvärdighet och en ordnad ekonomi är chansen stor att du blir erbjuden ett lån med en låg ränta men är ditt kreditbetyg tvärtom lågt är risken stor att räntan du erbjuds är väldigt hög.

Anledningen till att långivare tar en kreditupplysning på dig som låntagare är att de behöver undersöka din betalningsförmåga. De vill helt enkelt försäkra sig om att du kan betala av det lån du ansöker om. Har du ett lågt kreditbetyg är det en stor risk för långivaren att låna ut pengar till dig och därav har de bara möjlighet att erbjuda dig en hög ränta. Något som också kännetecknar ett privatlån utan säkerhet är det faktum att du själv väljer hur länge du vill betala av ditt lån. Denna så kallade avbetalningsperiod eller löptid kan vara allt från 1 till 20 år och hur länge ditt lån ska avbetalas är helt upp till dig. Väljer du en kort avbetalningsperiod kan ofta lånet bli billigare i stort men däremot är det viktigt att komma ihåg att du också måste ha möjlighet att betala av lånet under denna korta period. Månadskostnaden kommer bli dyrare men och andra sidan blir du av med lånet snabbare vilket kan sänka totalkostnaden för lånet i stort. Väljer du en längre återbetalningstid kan du ofta sänka din ränta ytterligare vilket i sin tur kan göra lånet billigare. Du betalar mindre varje månad men under en längre tid. Det är dock viktigt att komma ihåg att det kan tillkomma andra övriga avgifter i ditt lån som även dessa måste betalas under en längre tid vilket då kan göra lånet dyrare i längden. Dessa övriga avgifter är exempelvis aviseringsavgift.

Låna 70 000 kr med låg ränta - vi ger dig våra 4 bästa tips!

När du ansöker om att låna 70 000 vill du självklart bli erbjuden ett lån med så låg ränta som möjligt. Nedan ger vi dig fyra tips på hur du kan gå tillväga för att chansen att du ska hitta ett lån på 70 000 kr med låg ränta ska bli större.

 1. Välj alltid en låneförmedlare framför enskilda långivare
  Var du väljer att ansöka om ditt lån på 70 000 kr kan ha stor inverkan på vilken ränta du erbjuds. När du ansöker via en låneförmedlare likt Axo Finans kommer din ansökan behandlas av flera långivare samtidigt vilka alla delar på en och samma kreditupplysning. Detta kommer ge dig fler låneerbjudanden att jämföra och därmed öka din chans att hitta ett låneerbjudande med låg ränta. Att ansöka via en låneförmedlare har också flera andra fördelar. Däribland att det sparar dig tid, ger dig fler valmöjligheter men också att det inte skadar ditt kreditbetyg mer än nödvändigt.
 2. Samla dina lån
  Har du många aktiva lån är en stor rekommendation att du samlar dessa innan du ansöker om ett nytt lån. Långivare ser negativt på att du har många aktiva krediter. Din kreditvärdighet försämras också ju fler lån du har i ditt namn. Att samla lån har också många andra fördelar såsom att du har chans att sänka dina totala kostnader då ett större lån ofta har bättre ränta än ett mindre. Det ger dig också en chans att få en större överblick över din ekonomi vilket även det är en god anledning till att samla dina lån.
 3. Ansök tillsammans med en medsökande
  Ansöker du om att låna 70 000 kr tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet är chansen stor att du erbjuds ett lån med låg ränta. När du ansöker tillsammans med en medsökande tar långivaren båda era kreditbetyg i beaktning när de behandlar din ansökan. Ni båda är också återbetalningsskyldiga för lånet vilket även det är en trygghet för långivaren som då ofta har möjlighet att erbjuda en lägre ränta på lånet du ansöker om.
 4. Undvik för många UC
  Varje gång du ansöker om ett nytt lån eller en ny kredit kommer det tas en kreditupplysning i ditt namn. Har du fler än 10 UC under en och samma 12 månadersperiod kommer detta försämra eller till och med hindra dig att bli erbjuden ett nytt lån, speciellt ett med låg ränta. Långivare ser negativt på för många kreditupplysningar eftersom detta ofta tyder på att du planerar att samla på dig många krediter den närmsta tiden. Vill du ha chans att bli erbjuden ett lån med låg ränta är det därför alltid bra att tänka på att inte ta för många UC.

Vanliga frågor om att låna 70 000 kronor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om att låna 70 000 kr.

FAQ

 • Kan ett lån på 70 000 kr också vara ett snabblån?

  Det finns långivare som kan erbjuda dig ett snabblån när du vill låna 70 000 kr men ofta kännetecknas ett lån över 50 000 kr som ett privatlån utan säkerhet. Det är i regel också alltid bättre att ansöka om ett privatlån när du vill låna pengar eftersom räntan på ett snabblån ofta är mycket högre än för privatlån.

 • Kan min medsökande vara vem som helst när jag vill låna 70 000 kr?

  Ja, din medsökande kan vara vem som helst. Det spelar ingen roll för långivaren vem din medlåntagare är. Ett tips är dock att välja en person med hög kreditvärdighet. Självklart behöver personen också vara villig att ställa upp och stå med på ditt lån.

 • Kan man ta för många UC under en och samma månad?

  Ofta brukar man säga att man aldrig bör ta fler än 3 UC under en och samma månad. Får du fler kreditupplysningar än så gjorda via UC under en och samma månad kommer ditt kreditbetyg skadas märkvärdigt.

Vi sammanfattar kort

Ett lån på 70 000 kr brukar i regel alltid kännetecknas som ett privatlån utan säkerhet. Att ett lån är utan säkerhet innebär att du kan använda pengarna till vad du vill. När du ansöker om att låna 70 000 är det alltid bäst att göra detta via en låneförmedlare eftersom det dels kommer spara dig tid samtidigt som det också ger dig fler valmöjligheter. Önskar du en så låg ränta på ditt lån som möjligt kan det vara bra att ansöka tillsammans med en medsökande, samla dina lån innan du tar ett nytt, välja en låneförmedlare framför en enskild långivare och jämför lån samt för att undvika för många UC. Du kan själv välja vilket lånebelopp du vill ansöka om, behöver du lite mer i lån kan ett lån på 100 000 eller mer vara ett alternativ. 

Axo finans logga
Axo finans logga

Ansök om att låna 70 000 kr via Axo Finans

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna 70 000 kr tryggt, snabbt och utan att det skadar ditt kreditbetyg mer än nödvändigt. Axo Finans samarbetar nämligen med hela 36 olika banker och långivare som alla har möjlighet att erbjuda dig ett lån med endast en ansökan. Du kan ansöka om att låna allt från 5 000 kronor till 600 000 kronor där lån upp till 50 000 kr ofta kännetecknas som snabblån och lån på högre summor som 300 000 kronor och upp till 600 000 kr istället kännetecknas som privatlån utan säkerhet. Samtliga långivare delar dessutom på samma UC vilket är en stor fördel sett till ditt kreditbetyg som inte kommer försämras överdrivet bara för att du ansöker om ett nytt lån.

Få ett erbjudande redan idag