Låna 15 000 kr

Låna 15 000 kr - svar direkt

Låna 15 000 kr genom ett privatlån utan säkerhet via Axo Finans redan idag. Hos oss får du svar redan samma dag och din ansökan skickas till hela 36 olika banker och långivare som alla har möjlighet att erbjuda dig ett lån.

 • Valid
  Låna 15000 kronor
 • Valid
  Alltid snabb ansökan
 • Valid
  Tryggt och låg ränta

Trustscore 4.1 | 2731 omdömen

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 15 000 med bra ränta och villkor

Vill du ansöka om att låna 15 000 kr är det hos oss på Axo Finans du ska ansöka. Här får du hjälp att hitta det bästa lånet för dig både sett till ränta och villkor. Din ansökan kommer behandlas av hela 36 olika enskilda långivare men med enbart en kreditupplysning. Vi hjälper dig att jämföra samtliga låneerbjudanden från våra samarbetspartners och presenterar sedan det absolut bästa erbjudandet till dig. Ansökan är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något förrän du tackat ja till ett låneerbjudande.

Det finns flera fördelar med att välja Axo Finans

Det finns en mängd fördelar med att välja Axo Finans när du vill låna 15000 kronor. Din ansökan skickas till flera långivare som samtliga delar på en och samma kreditupplysning.
Du bör också känna till att:

 • Vår tjänst alltid är helt kostnadsfri fram tills du skriver på ett låneavtal med en långivare
 • Du alltid får 30 dagar på dig att acceptera ett låneerbjudande
 • Utbetalning sker inom 1 - 3 dagar
 • Enbart en UC görs i ditt namn
 • Din ansökan behandlas av hela 36 banker och långivare

Vi går kort igenom - Detta kännetecknar ett lån på 15 000 kr

Det finns ett par faktorer som man brukar säga kännetecknar ett lån på 15 000 kr. När du vill låna pengar och ansöka om att låna 15 000 kan du antingen välja ett snabblån eller ett privatlån utan säkerhet. Ett snabblån är en högkostnadskredit vilket kännetecknas av höga räntor och kort återbetalningstid. Det är därmed ett mer riskfyllt lån att ta.
 
Väljer du att ansöka om ett privatlån utan säkerhet via Axo Finans när du vill låna 15 000 kr kännetecknas det av nedanstående faktorer:

 • Snabb ansökan online med hjälp av BankID
 • Återbetalningstid från 1 månad till 20 år
 • Låga krav
 • Möjligt att ansöka tillsammans med en medsökande
 • Du kan påverka din ränta
 • Snabb utbetalning inom 1 - 3 dagar

Låna 15 000 via ett privatlån utan säkerhet

Du kan välja att ansöka om ett snabblån när du vill låna 15 000 kr men det finns många fördelar med att istället välja ett privatlån utan säkerhet. Ett snabblån är en högkostnadskredit vilket man som låntagare helst bör undvika att ansöka om. Ett privatlån utan säkerhet är ett mer fördelaktigt lån att ta eftersom du själv har möjlighet att påverka din ränta. Du väljer också din återbetalningstid själv. Privatlån kan antingen komma med eller utan säkerhet.  Många ansöker om ett lån utan säkerhet för att exempelvis samla lån vilket ofta är väldigt fördelaktigt eftersom det dels kan hjälpa dig få en bättre översikt över din ekonomi men också hjälpa dig minska totalkostnaden för dina samlade lån. Ett privatlån utan säkerhet kan du använda för att samla lån men också för att finansiera en investering eller för konsumtion. Du väljer själv vad du vill använda pengarna till, det är den stora fördelen.

Smart att välja lån på 15 000 kronor 

Vid lån med säkerhet innebär det att du som långivare sätter något i pant till långivaren för att bli beviljad lånet. Ett pantsatt objekt kan exempelvis vara en bil, båt eller en bostad. Har långivaren en säkerhet för lånet kan detta vara fördelaktigt eftersom det innebär en extra trygghet för långivaren. De kan då normalt erbjuda dig en lägre ränta. Nackdelen med att lån med säkerhet är att du enbart kan använda pengarna till det som du överenskommit med långivaren. Bra att känna till är även att kraven för att bli beviljad ett lån med säkerhet kan komma att vara något högre än för lån utan säkerhet. Ett privatlån utan säkerhet är ofta en bra idé att välja när du vill ansöka om att låna 15 000 kr. Detta eftersom du då dels inte behöver pantsätta något objekt till långivaren och därmed kan använda pengarna till vad du vill men också för att kraven ofta är något lägre för denna typ av lån.

Krav för att få låna 15 000

Det finns en del krav du måste uppfylla för att få låna 15 000 kr. Kraven för att ha möjlighet att bli erbjuden ett lån på 15 000 kr kan komma att skilja sig något beroende på vilken långivare du ansöker hos. Vissa långivare önskar mer av dig som låntagare medan andra ställer lägre krav.
Nedan ger vi dig en inblick i vilka Axo Finans krav är för att låna 15 000 kr:

 • Du behöver vara minst 18 år gammal
 • Du behöver ha en fast inkomst på minst 9 200 kr/månaden

Har du svårt att uppfylla det grundläggande inkomstkravet kan en idé vara att ansöka tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet och ekonomi. Ansöker du tillsammans med någon annan, med god kreditvärdighet, tar nämligen långivaren detta i beaktning och kan därmed erbjuda dig ett lån trots att du på egen hand inte uppfyller kraven.

Låna 15 000 med betalningsanmärkning

Något många funderar över är huruvida man kan bli erbjuden att låna 15 000 med betalningsanmärkning. Faktum är att det idag finns långivare erbjuder dig ett lån trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Långivare vet om att du är mänsklig och att man ibland kan komma att missa en betalning som leder till en anmärkning. Viktigt att komma ihåg är dock att det lån du blir erbjuden ofta har något sämre villkor och ränta om du har en betalningsanmärkning. Anledningen till att villkoren på det lån du blir erbjuden när du har en betalningsanmärkning är sämre beror på att långivaren tar en större risk med att låna ut pengar till dig. Detta eftersom du historiskt visat att du haft en låg återbetalningsförmåga. Vill du ansöka om att låna 15 000 med betalningsanmärkning men önskar goda villkor och låg ränta kan en lösning vara att ansöka tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet. 

Låna 15 000 med en medsökande

Har du svårt att uppnå kraven för att bli beviljad ett lån på 15 000 kr på egen hand eller har du betalningsanmärkningar som försämrar ditt kreditbetyg? Då kan en lösning för dig vara att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande. När du ansöker om att låna pengar och lägger till en medsökande i din ansökan tar långivaren båda era kreditbetyg och ekonomier i beaktning när de behandlar din ansökan. Är din medsökandes kreditbetyg högt kan detta hjälpa dig att dels bli erbjuden ett lån men också bli erbjuden ett lån med lägre ränta. Anledningen till att det många gånger är lättare att bli erbjuden ett bra lån med en medsökande beror på att långivaren då känner sig mer trygga i att de får tillbaka sina utlånade pengar i tid. Är ni två som står på ansökan är ni också två som är återbetalningsskyldiga för lånet. En medsökande kan vara vem som helst även om det vanligaste är att ansöka om lån tillsammans med en närstående familjemedlem eller partner. Om du istället behöver låna 20 000 eller mer kan du, genom att söka tillsamman få bättre ränta på högre lånebelopp. 

Så går du tillväga för att låna 15 000 med snabb utbetalning

Vill du låna 15 000 snabbt är det hos Axo Finans du ska ansöka. Nedan går vi igenom hur du går tillväga i tre enkla steg.

 1. Fyll i vårt låneformulär.
  1. Detta finner du längst upp på sajten. I detta formulär fyller du i önskat lånebelopp tillsammans med dina personliga uppgifter. Du väljer också återbetalningstid och lägger till eventuell medsökande. Du verifierar dig sedan med BankID och skickar in din ansökan.

 2. Din ansökan behandlas av våra 36 olika långivare.
  1. Vi jämför därefter de erbjudanden du får och presenterar sedan det allra bästa låneerbjudandet till dig.
 3. Du kan välja att acceptera ditt erbjudande. 
  1. Från att vi skickar dig ditt låneerbjudande har du 30 dagar på dig att bestämma dig om du vill gå vidare med det eller inte. Accepterar du erbjudandet har du generellt pengarna på ditt bankkonto inom 1 - 3 dagar.

Din kreditvärdighet påverkar vilken ränta du blir erbjuden

När du ansöker om att låna 15 000 kr är det din kreditvärdighet som påverkar vilken ränta du kommer bli erbjuden. Har du en god kreditvärdighet är chansen stor att du blir erbjuden lån med låg ränta och i övrigt goda villkor. Har du däremot en låg kreditvärdighet är risken tvärtemot stor att du kan ha svårt att bli erbjuden ett lån, speciellt ett med bra villkor och ränta. När du ansöker om lån tar alltid långivaren en kreditupplysning i ditt namn. I denna kreditupplysning får långivaren bland annat reda på:

 • Din inkomst
 • Din anställningsform
 • Din boendesituation
 • Ditt civilstånd 
 • Huruvida du har andra krediter eller lån
 • Om du har skulder eller betalningsanmärkningar

Alla dessa punkter läggs sedan samman och bildar vad man kallar för kreditbetyg.

Låna 15 000 med många förfrågningar

Det finns flera faktorer som påverkar ditt kreditbetyg. Din inkomst, din anställningsform och huruvida du har skulder eller andra lån är några faktorer som påverkar kreditbetyget. Antalet kreditupplysningar genomförda i ditt namn har också ett inflytande. Har du flera upplysningar under en och samma period kan det komma att sänka ditt betyg så pass mycket att du i värsta fall kan ha svårt att bli erbjuden ett lån överhuvudtaget. En grundregel är därför att aldrig ta fler än 10 upplysningar under en och samma 12-månadersperiod och inte heller fler än 3 under en och samma månad. Har du fler förfrågningar än så är ofta den enda lösningen att antingen ansöka om lånet tillsammans med en medsökande eller att helt enkelt vänta tills dina förfrågningar försvinner. En kreditupplysning är synlig i ditt register 12 månader från att den togs. 

Låna 15 000 med låg ränta - vi ger dig våra tre bästa tips!

Vill du låna 15 000 billigt och bli erbjuden en låg ränta finns det ett par saker du själv bör tänka på. Nedan går vi igenom tre av våra bästa tips.

 1. Ansök via en låneförmedlare 
  När du ansöker om att låna 15 000 kr kan du antingen göra detta direkt via en långivare eller hos en låneförmedlare. Fördelarna med att välja en låneförmedlare är bland annat att du med en ansökan kan få låneerbjudanden från flera långivare. Långivarna delar på en och samma kreditupplysning. Detta kommer dels göra att du sparar tid samtidigt som du får fler chanser att hitta ett lån som matchar dina förväntningar men utan att de påverkar ditt UC-score mer än nödvändigt.
 2. Undvik för många UC
  Har du för många aktiva kreditupplysningar i ditt namn kommer detta påverka ditt kreditbetyg negativt vilket minskar dina chanser att bli erbjuden ett lån med låg ränta. Samma gäller om du har många aktiva krediter och andra lån. Undvik därför alltid att få för många UC gjorda i ditt namn under samma period.
 3. Ansök tillsammans med en medsökande
  Ansöker du tillsammans med en medsökande kan detta öka dina chanser att bli erbjuden ett lån med låg ränta eftersom långivaren då tar både era kreditbetyg i beaktning. Genom att ansöka tillsammans med en medsökande ökar det tryggheten hos långivaren som då kan erbjuda dig en lägre ränta.

Vanliga frågor och svar om att låna 15 000

FAQ

 • Låna 15 000 utan UC - är det möjligt?

  Det finns långivare som kan erbjuda dig lån utan UC. Istället görs då upplysningen göras via ett alternativt kreditupplysningsbolag såsom Bisnode eller Creditsafe. Det är dock ofta mer fördelaktigt att ansöka om lån med UC. Du kan då ofta bli erbjuden en lägre ränta.

 • När sker utbetalning av mitt beviljade lån på 15 000?

  Du får generellt lånet utbetalt inom 1 - 3 bankdagar.

 • Vilken ränta får jag när jag lånar 15 000?

  Räntan på ditt lån sätts individuellt utefter ditt kreditbetyg. Det går därför aldrig innan att säga vilken ränta du kommer bli erbjuden. För att veta vilken ränta du erbjuds kan du kostnadsfritt skicka in en låneansökan via vårt låneformulär. Du är aldrig bunden till något och behöver inte välja att tacka ja.

 • Vad är uppläggningsavgiften vid ett lån på 15 000?

  Det beror på vilken långivare du ansöker hos. Hos våra samarbetspartners kan du få en uppläggningsavgift på allt från 0 kr till 495 kr

 • Kan jag låna 15 000 med BankID?

  Ja, du kan låna 15 000 kr med BankID. Hos Axo Finans gör du din låneansökan online via vårt låneformulär. Du godkänner och skickar in din ansökan med hjälp av BankID.

Axo finans logga
Axo finans logga

När du vill låna pengar eller samla lån är det viktigt att jämföra lån. Det är viktigt eftersom det gör att du har större chans att hitta ett bra lån med låg ränta. Vi kan hjälpa dig med jämförelsen så att du sparar både tid och UC förfrågningar. Vi jämför lån hos 36 banker och långivare med endast en UC. Hos oss kan du välja mellan olika lånebelopp och du låna 600 000 kronor som högst hos oss. Det är helt kostnadsfritt att ansöka och icke bindande. De erbjudanden som du får är giltiga i upp till 30 dagar. Så att du i lugnt och ro kan ta ditt beslut. Testa vår tjänst idag genom att ansöka hos oss idag! 

Få ett erbjudande redan idag