Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Jämföra banker

Det är viktigt att jämföra långivare om du vill få den lägsta räntan. Axo Finans jämför flera banker och långivare åt dig och hittar den allra bästa räntan för dig.

  • Din ansökan är inte bindande
  • Få besked om ditt lån idag
  • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1100 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Vad är privatlån?

Ett privatlån är inte så annorlunda jämfört med andra former av lån som du kan få hos banker och långivare. Den största skillnaden är att ett privatlån är ett lån som långivarna kan ge dig utan att du behöver tillhandahålla någon form av säkerhet. Det innebär att du inte behöver sätta pant i någon egendom, som till exempel en bostad eller stuga. Det gör det lättare att få lån för de kunder som inte har någon egendom, men å andra sidan är det mer osäkert för banken eller långivaren att bevilja ett lån. För att långivaren ska kunna ta igen för de lån som blir misskötta, eller inte återbetalas i tid, har konsumtionslån en högre ränta än till exempel ett bolån eller andra typer av lån som har krav på säkerhet.

Som med alla lån, ska låntagaren utvärderas noggrant utifrån vilken betalningsförmåga han/hon har och det är även så räntan sätts. När en kund bedöms för ett konsumtionslån, där man inte har någon säkerhet, kan det vara så att en del banker och långivare bedömer kundens betalningsförmåga extra noga. Det innebär att man väger inkomst mot totala skulder (som för övrigt inte ska vara mer än fem gånger bruttoårsinkomst), och eventuellt andra faktorer som kan ha betydelse för att se vilken betalningsförmåga kunden är.

Det är därför det är viktigt att jämföra flera banker och långivare. Långivaren gör nämligen en individuell bedömning av dig innan de ger dig ett låneerbjudande. Därför kan även låneerbjudandena variera något.

Jämföra banker för att jämföra räntor

hand on computer next to phone

Vad gäller lån i allmänhet, så pratar vi oftast två räntor, som vi kallar den nominella och den effektiva räntan.

Den nominella räntan är grundräntan på lånet och därför visar den inte alla kostnaderna som kan medfölja vid ett konsumtionslån eller kreditkort. Då är det den effektiva räntan du ska förhålla dig till, när du ska undersöka vilket lån som passar dig bäst.

Den effektiva räntan består av den nominella räntan plus alla andra avgifter som till exempel avbetalningsavgifter, årsavgifter och uppläggningsavgift. Det är denna ränta du bör titta efter när du ska ansöka om lån.

Här kan vi rekommendera att man ser om långivaren har en funktion med lånekalkylator där du kan ställa in kalkylatorn på önskad lånesumma för att kunna se totala kostnader. Kom även ihåg att ju fler avbetalningar ett lån har, desto högre blir den effektiva räntan på grund av de medföljande avbetalningsavgifterna.

Det kan vara viktigt att jämföra banker och långivare för att ta reda på vilken ränta du kan få, i tillägg till de avgifter som eventuellt medföljer ett låneerbjudande.

Varför behöver vissa ta privatlån och varför är det viktigt att jämföra banker och långivare?

Det kan finnas många orsaker till att en del tar privatlån. Det kan vara orsaker såsom:

- När du har förlorat översikten över dina skulder för att du har skulder hos flera långivare, kan det löna sig att samla dina lån. Det innebär att du får allt samlat på en faktura, vilket kommer ge dig en bättre översikt och en bättre effektiv ränta. Den effektiva räntan påverkas av många olika avgifter som till exempel avbetalningsavgifter. Om du har allt samlat i ett lån, kommer du däremot bara att ha de avgifterna som det lånet har. Därmed kommer du på sikt kunna spara pengar. Räntan du får varierar mellan olika banker och långivare, om du betalar av på kreditkort så är du säkert medveten om att räntan i många fall ligger på över 24%. Det privatpersoner sparar in allra mest på är just när de samlar sina befintliga smålån och krediter de betalar av på, under ett och samma lån. Långivaren ger dig med all säkerhet en bättre ränta än den du har idag och du får en bättre översikt över din ekonomi med endast en faktura i månaden.

-        När din bostad behöver renoveras, eller när du behöver rusta upp innan du ska sälja. En renoveringsrunda kan öka värdet på bostaden och därmed kan du få igen det du lånar när du säljer.

-        När oturen är framme eller något oväntat sker. Livet är oförutsägbart och ibland kan man ha behov av lite extra ekonomiskt stöd. Det kan vara ett relationsuppbrott eller skilsmässa där lön och ekonomi inte räcker till, eller att bilen måste repareras, att tvättmaskinen går sönder eller andra oväntade händelser.

-        För att göra drömmar till verklighet: Det kan vara en semester, ett bröllop, drömsoffan eller Tven du alltid önskat dig. Då och då önskar vi att saker och ting skulle ske lite snabbare än den tid det tar att spara ihop till det, och därmed kan ett konsumtionslån ge dig finansieringshjälp, så att du kan betala i efterskott.

Samtliga fyra ovanstående orsaker är anledningar som är av stor eller väldigt stor betydelse för de flesta. Det är dessutom önskvärt om man inte behöver betala mer än nödvändigt när man väl behöver låna. Därför bör du jämföra långivare – för att säkerställa att du inte betalar mer än du behöver.

Kom ihåg att du, när du ansöker om lån via Axo Finans, inte behöver uppge orsaken till att du behöver ett lån. Du har likväl möjlighet att kryssa för om du önskar samla lån. Gör du det, hjälper vi dig med den processen.

Varför bör du jämföra långivare med Axo Finans?

Men in conversation

Ansökningsprocessen är kostnadsfri, enkel, säker och ej bindande. Låt våra experter förmedla din ansökan vidare till våra banker och långivare. De har lång erfarenhet av förhandling av lån och jobbar hårt för att du ska få ett så bra erbjudande som möjligt. Att ansöka via oss kostar ingenting, det är tryggt och ej bindande. Våra låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar och du kan i lugn och ro själv välja det erbjudande som passar dig bäst. Vi jämför lån från många olika banker och långivare för att försäkra dig om att du får det bästa låneerbjudandet.

Vi tar bara en kreditupplysning, vilket gör att du inte behöver bekymra dig för att din kreditvärdighet ska belastas enbart för att du jämför banker och långivare. Eftersom banker och långivare måste väga in risken och sannolikheten att personen som ansöker om lån faktiskt kan betala tillbaka, tar de en så kallad kreditupplysning genom UC(Upplysningscentralen).

Om en person har många kreditupplysningar på sig bidrar det till en negativ bild av dina ekonomiska förutsättningar. Därför är det en stor fördel att ansöka om lån via oss, vi tar endast en kreditupplysning, men din ansökan går ut till alla de banker och långivare som vi samarbetar med.

Genom att ansöka hos flera banker och långivare samtidigt, kommer vi kunna jämföra många låneerbjudanden så att du kan välja det som passar dig bäst för att samla dina lån. Våra samarbetspartners konkurrerar om att få just dig som kund, och detta resulterar i en lägre ränta. Därmed kommer du kunna få en bättre ränta genom att ansöka via oss.

Vem kan jämföra långivare med Axo Finans?

Alla är välkomna att ansöka, men för att ansökan ska beviljas måste du uppfylla en del minimikrav. Du måste ha fyllt 20 år och ha en lägsta inkomst på 10 000 kronor i månaden. Dessutom får du inte ha några betalningsanmärkningar.

Vilka är Axo Finans?

Vi är en av Sveriges bästa låneförmedlare. Det innebär att vi samarbetar med flera banker och långivare för att kunna ge dig det bästa låneerbjudandet. Vi jämför erbjudanden från många olika långivare för att försäkra dig om detta.

Det är viktigt att påpeka att vi inte är en bank. Vi är en av Sveriges bästa låneförmedlare och via oss kan du låna mellan 5 000 och upp till 600 000 kr utan säkerhet. Vi presenterar din låneansökan för flera banker och långivare samtidigt, utan att det tas mer än en UC av dig. Du slipper själv förhandla med långivarna. Det jobbet gör vi åt dig. På det sättet försäkrar du dig om det bästa låneerbjudandet utan att behöva göra något mer än att fylla i en ansökan.

Om du har frågor om hur vi jämför banker och långivare? Då kan du kontakta oss per telefon 0771 323400 eller ta kontakt via vårt kontaktformulär idag.

TrustScore 9.3|1100 omdömen
Jämföra banker
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu