Vilka är Advisa?


Advisa är en låneförmedlare som jämför privatlån, samlingslån och billån hos flera olika banker och långivare. När du skickar in en låneansökan via deras tjänst så vidarebefordras din ansökan till alla långivare som Advisa samarbetar med.

När långivarna behandlat din ansökan presenterar Advisa alla låneerbjudanden. Du väljer då det låneerbjudande som passar dig bäst. För att använda Advisas tjänst måste du vara 18 år gammal, ha en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden och du får inte ha några skulder hos Kronofogden.

Advisa grundades 2011 och har sedan dess jämfört lån gratis på internet till sina kunder. Du kan låna upp till 600 000 kronor via Advisa.

Axo Finans – jämför lån bland 31 långivare

I likhet med Advisa, är också Axo Finans en låneförmedlare som jämför privatlån hos flera banker och långivare samtidigt med endast en låneansökan. Idag samarbetar vi med 31 av Sveriges bästa banker och långivare.

Det är viktigt att jämföra låneerbjudanden innan du väljer ett lån eftersom alla banker och långivare erbjuder olika räntor och villkor. Vår erfarenhet visar även att ju fler långivare du jämför, desto lägre blir räntan. Genom att ansöka via Axo Finans sparar du inte bara tid, du kan även spara mycket i månadskostnader.

Så snart alla banker och långivare har behandlat din ansökan så presenterar vi det bästa låneerbjudandet för dig. Tjänsten är gratis och erbjudandet är giltigt i 30 dagar.

Varför välja ett privatlån?

Precis som Advisa, erbjuder Axo Finans privatlån utan säkerhet. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver ha någon säkerhet som du exempelvis behöver vid ett bolån. Det innebär att du kan använda pengarna på precis det du önskar.

Räntan på privatlån är också betydligt lägre än räntan på smålån och krediter. Om du behöver låna ett större belopp så lönar det sig att välja ett privatlån. Via våra samarbetspartners erbjuder vi en nominell ränta från 2,95 %, och du kan få en amorteringstid på upp till 20 år.

Låna från 5 000 och upp till 600 000 kronor via Axo Finans.

Samla lån och krediter med ett privatlån

En av de största fördelarna med ett privatlån är att du kan använda det till att samla befintliga skulder och krediter. De är bland de dyraste lånetyperna på marknaden. Kreditkort har exempelvis en genomsnittlig ränta på 22 %.

Genom att samla lån kan du sänka räntan och kapa de dubbla avgiftsutgifterna. Det gör först och främst att du sparar pengar. Dessutom får du endast en amorteringsplan att förhålla dig till, vilket ger dig en bättre ekonomisk översikt.

Se hur mycket du kan spara

Genom att samla skulderna i ett nytt privatlån med låg ränta kan du spara mycket per månad. Låt oss se på ett exempel:

Om du har 150 000 i kreditkortsskuld kan du sänka räntekostnaderna med 30 000 kronor genom att samla skulden i ett nytt lån utan säkerhet. I det här exemplet kommer månadskostnaden minskas med 1500 kronor det första året.

Eftersom räntan är individuell så presenteras den först i samband med ett låneerbjudande. För att få en tanke på vad du potentiellt kan spara, kan du använda vår lånekalkylator. Välj önskad lånesumma (lika med din totala skuld) och amorteringstid, så ger kalkylatorn dig en estimerad översikt över alla kostnader kopplade till lånet.

Så ansöker du om lån via Axo Finans

Det är tryggt att ansöka om lån via Axo Finans. Så här gör du:

  • Välj önskat belopp och amorteringstid i det elektroniska ansökningsformuläret
  • Kryssa för rutan om att samla lån om du vill göra det
  • Bifoga nödvändig information och bilagor

Så snart du har skickat in din låneansökan till oss så vidarebefordrar vi den till våra samarbetspartners. Därefter presenteras du för det bästa erbjudandet bland dessa.

Om du tackar ja till ett erbjudande så är det den aktuella långivaren som tar på sig jobbet att lösa ut dina gamla skulder. Det innebär minsta möjliga huvudbry för dig. För dig som kund är det även helt kostnadsfritt att använda Axo Finas tjänst, och erbjudandet du får är giltigt i 30 dagar. Du har därmed gott om tid till att bestämma dig om du vill tacka ja eller nej.

Kontrollera din totala skuld hos Upplysningscentralen

Upplysningscentralen (UC) är Sveriges ledande leverantör av digitala informationstjänster för företag och privatpersoner. Här hittar du bland annat kreditupplysningar på privatpersoner, som lån och krediter.

Via tjänsten Min Upplysning kan du logga in i registret och se vilka lån och krediter du har. Om du vill ha ett samlat lån så lönar det sig att få en översikt över den totala skulden. Det får du enkelt via Min Upplysning.

Upplysningscentralen ger insikter till privatpersoner gällande egen konsumentskuld, men även till banker och långivare. Varje gång du ansöker om ett lån så tas det en kreditupplysning på dig i UC. Anledningen till det är att långivaren måste kontrollera om du är kapabel att hantera lånet. UC är med andra ord ett nyttigt verktyg för både dig och långivaren.

Endast en kreditupplysning

Varje gång du skickar in en låneansökan så görs det en kreditkontroll på dig i UC. Det innebär att ju fler banker och långivare du ansöker om lån hos, desto fler kreditupplysningar görs det av dig. Det kan påverka din kreditvärdighet negativt.

När du ansöker om privatlån via Axo Finans tas det endast en kreditupplysning på dig. Eftersom vi skickar samma låneansökan vidare till flera banker och långivare, kan du ansöka om lån hos flera långivare med endast en UC.

Vanliga frågor - låneförmedlare

Du som fyllt 18 år och har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor kan ansöka om privatlån via Axo Finans.

Via oss kan du låna pengar med låg ränta på 5 000 - 600 000 kr utan krav på säkerhet för lånet.

Eftersom det är långivarna som bestämmer räntan individuellt för varje person som ansöker om lån, kan vi inte säga vad räntan på lånet blir förrän en ansökan har blivit behandlad. Långivarna vi samarbetar med erbjuder en nominell ränta från 2,95 %.

Snabbast går det om du godkänner låneavtalet med BankID, då har du pengarna på kontot inom ett par dagar.

Du kan ansöka om att betala tillbaka lånet på 1-20 år. Du kan när som helst betala av mer på lånet, eller betala hela lånesumman i förtid.

Fördelarna är många. Du väljer i första hand att samla lån för att sänka sina räntekostnader, genom att lägga sina dyrare lån och krediter i ett samlingslån med bättre villkor. Du slipper också att få flera fakturor varje månad från olika kreditgivare och får allt samlat på en faktura istället. Du får bättre koll och översikt på din ekonomi.

Medsökande kallas den person som står med på lånet tillsammans med dig. Båda blir betalningsansvariga för lånet. En medsökande kan vara make, maka sambo eller partner. Även annan person som inte ingår i hushållet kan godkännas.

Du kan tryggt låna pengar via oss. Finansinspektionen har godkänt Axo Finans som låneförmedlare och vi samarbetar endast med godkända långivare.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Konsument kredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo