Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Vad är blancolån?

Ett blancolån är detsamma som privatlån och är ett lån du kan få utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver pantsätta tillgångar som hus eller bil.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Individuell ränta från 2,95% - 24%. Exempel: 5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

Våra grundkrav för att behandla din ansökan

 • Ålder över 20 år
 • Fast inkomst över 10 000 kr/mnd
 • Fast anställd, vikariat, egen företagare, pensionär

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Teller

Antal ansökningar
behandlade förra månaden

0

Money in hand

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Bluestep
Brocc
Collector
Euroloan
Forex
Frogtail
Instabank
Komplett
Konsument Kredit
Lendify
Nordax
Nordnet
Norwegian
Nystart Finans
remember
Sevendays
Wasa
coop
Santander
marginalen
resursbank
balanzia
svea
avida

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna blancolån från 5000 till 600 000 kronor. Vi är inte en bank, utan en låneförmedlare som jämför låneerbjudanden hos olika långivare. När alla våra samarbetspartners har behandlat din ansökan, presenterar vi det bästa låneerbjudandet för dig.

Vi samarbetar med några av Sveriges bästa långivare och genom att jämföra låneerbjudanden ser vi till att långivarna konkurrerar om att få just dig som kund.

Vad är blancolån: Lär dig mer

Tre personer skriver och diskuterar 'Vad är blancolån?'

Blancolån hos Axo Finans är ett annuitetslån utan säkerhet, vilket innebär att du betalar samma belopp varje månad ända tills lånet är avbetalt. Du kan välja en avbetalningstid från 1 till 18 år, men kan när som helst betala av hela summan om du skulle få möjlighet att göra det tidigare.

Ett blancolån eller ett lån utan säkerhet innebär att du inte behöver tillhandahålla pant i form av tillgångar för att kunna få lånet beviljat.

För banken innebär det en något mindre säkerhet för att avbetalningen kommer att genomföras i tid. För att ta igen eventuella förluster är det därför en något högre ränta på ett blancolån än på ett lån med säkerhet, som t.ex. ett bolån.

Kreditkontroll hos UC

För att försäkra sig om att man har kunder med betalningsförmåga, tas en kreditkontroll av kunden för att bedöma betalningsförmågan. En kund som visar låg risk kommer även kunna få ett erbjudande med lägre ränta än en som visar större risk. I kreditkontrollen kan man bland annat titta på total inkomst kontra totala skulder, och eventuella andra faktorer som kan avslöja något om vilken betalningsförmåga kunden har.

Läs mer: Köp begagnad båt

Vad är blancolån när det används till att samla gamla skulder?

Två personer ligger och tittar på solnedgången.

Att använda ett blancolån till att lösa gamla skulder som kreditkort och smålån kan vara väldigt lönsamt. Det beror på de skyhöga räntorna och avgifterna som ofta medföljer vid smålån. Dessutom har gamla lån ofta en högre ränta för att du har lagt mer tid på att betala av än vad som avtalats.

Genom att samla allt under ett lån, kommer du få erbjudande om en längre ränta och endast ha en faktura att förhålla dig till. Många kunder upplever att de sparar mycket pengar i månaden på detta, utöver att man får en bättre känsla av kontroll över sina skulder.

Att samla allt under ett lån kan ge fördelar som bland annat:

 • Bättre ränta
 • Färre avgifter
 • Mindre kostnader
 • Ekonomisk översikt
 • Motivation till att avbetala skulder
 • Bättre villkor

Vill du ansöka om blancolån via Axo Finans för att täcka gamla skulder, så kan du bocka av detta i din ansökan. Vill du låna mer än det som behövs för att täcka dina skulder, så kommer du även få möjlighet att ansöka om det i samma ansökan.

Läs mer: Lån snabbt

Så får du en lägre ränta på ditt blancolån

Är du inte nöjd med räntan du blivit erbjuden vid en låneansökan? Det är något av det vi på Axo Finans kan hjälpa dig med. Genom att jämföra lån från flera banker och långivare, kommer de konkurrera om att få dig som kund – vilket kan resultera i en lägre ränta.

Få ett blancolån med låg ränta via Axo Finans.

Räntan du får på ett blancolån är individuell. Man kan inte säga något om vilken ränta du får innan du ansökt, då det är din kredithistorik som avgör den. Det är anledningen till att långivarna vill ta en UC. Utifrån dessa uppgifter, hämtar bankerna ut upplysningar som avslöjar hur sannolikt det är att du har möjlighet att återbetala lånet. Det är viktigt just för att lånet inte kräver någon säkerhet. Om lånet skulle misskötas, har inte bankerna några värden att inhämta pengar från, som de har vid ett traditionellt lån med pant.

Läs mer: Lägst ränta privatlån

Varför ansöka om blancolån via Axo Finans?

Två personer står på ett berg.

Axo Finans är en av Sveriges bästa låneförmedlare och vi hjälper dig att ansöka och ta lån på ett enkelt och professionellt sätt.

Vi har som mål att hitta det erbjudande som passar dig bäst, utan att du ska behöva förhandla med bankerna själv. Det jobbet gör vi åt dig!

Vi samarbetar med flera ledande banker, och ser således till att du får ett låneerbjudande via de bästa långivarna. Alla kan ansöka, men för att få lånet beviljat, måste du uppfylla minimikraven:

 • Du måste ha fyllt 20 år
 • Du måste ha en lägsta inkomst på 10 000 kr i månaden
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar

När du ansöker om lån, tas en kreditkontroll av dig. Det är denna kreditkontroll som bestämmer hur mycket du kan få låna.

Skicka in en ansökan idag!

Snabblån
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu