Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Vad är blancolån?

Ett blancolån är detsamma som privatlån och är ett lån du kan få utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver pantsätta tillgångar som hus eller bil.

 • Din ansökan är inte bindande
 • Få besked om ditt lån idag
 • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1100 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna blancolån från 5000 till 600 000 kronor. Vi är inte en bank, utan en låneförmedlare som jämför låneerbjudanden hos olika långivare. När alla våra samarbetspartners har behandlat din ansökan, presenterar vi det bästa låneerbjudandet för dig. Vi samarbetar med några av Sveriges bästa långivare och genom att jämföra låneerbjudanden ser vi till att långivarna konkurrerar om att få just dig som kund.

Vad är blancolån: Lär dig mer

Vad är blancolån: Lär dig mer

Blancolån hos Axo Finans är ett annuitetslån utan säkerhet, vilket innebär att du betalar samma belopp varje månad ända tills lånet är avbetalt. Du kan välja en avbetalningstid från 1 till 15 år, men kan när som helst betala av hela summan om du skulle få möjlighet att göra det tidigare.

Ett blancolån eller ett lån utan säkerhet innebär att du inte behöver tillhandahålla pant i form av tillgångar för att kunna få lånet beviljat. För banken eller långivaren innebär det en något mindre säkerhet för att avbetalningen kommer att genomföras i tid. För att ta igen eventuella förluster är det därför en något högre ränta på ett blancolån än på ett lån med säkerhet, som t.ex. ett bolån.

För att försäkra sig om att man har kunder med betalningsförmåga, tas en kreditkontroll av kunden för att bedöma betalningsförmågan. En kund som visar låg risk kommer även kunna få ett erbjudande med lägre ränta än en som visar större risk. I kreditkontrollen kan man bland annat titta på total inkomst kontra totala skulder, och eventuella andra faktorer som kan avslöja något om vilken betalningsförmåga kunden har.

Läs mer: Köp begagnad båt

Vad är blancolån: Vad kan det användas till?

Det finns många anledningar till att en del har behov av ett blancolån, och oftast beror det på att livet inte är förutsägbart. Genom att ansöka om ett blancolån kommer du kunna få pengar snabbt, och ansöker du via Axo Finans kommer du ha pengarna tillgängliga på ditt konto inom två arbetsdagar.

Du kan exempelvis använda blancolån till:

 • Att samla gamla skulder under ett lån, till fördel för lägre månadskostnader.
 • Renovering: En renovering kan faktiskt ge mer pengar tillbaka vid försäljning.
 • Oväntade kostnader: Ibland går inte allt som planerat, och om ett kylskåp eller en tvättmaskin går itu, har man ofta behov av att köpa nytt med en gång.
 • Förverkliga drömmar och planer: En del vill låna pengar så att de kan förverkliga drömmar och planer lite snabbare. Det kan till exempel vara drömsemestern, bröllop, köpa skidor eller en cykel.
 • Andra ekonomiska utmaningar: Ett blancolån kommer inte att lösa dina ekonomiska utmaningar, men kan ibland göra livet lättare för dig.

Vad är blancolån när det används till att samla gamla skulder?

Att använda ett blancolån till att lösa gamla skulder som kreditkort och smålån kan vara väldigt lönsamt. Det beror på de skyhöga räntorna och avgifterna som ofta medföljer vid smålån. Dessutom har gamla lån ofta en högre ränta för att du har lagt mer tid på att betala av än vad som avtalats.

Genom att samla allt under ett lån, kommer du få erbjudande om en längre ränta och endast ha en faktura att förhålla dig till. Många kunder upplever att de sparar mycket pengar i månaden på detta, utöver att man får en bättre känsla av kontroll över sina skulder.

Att samla allt under ett lån kan ge fördelar som bland annat:

 • Bättre ränta
 • Färre avgifter
 • Mindre kostnader
 • Ekonomisk översikt
 • Motivation till att avbetala skulder
 • Bättre villkor

Vill du ansöka om blancolån via Axo Finans för att täcka gamla skulder, så kan du bocka av detta i din ansökan. Vill du låna mer än det som behövs för att täcka dina skulder, så kommer du även få möjlighet att ansöka om det i samma ansökan.

Läs mer: Lån snabbt

Vad är blancolån: Vem passar det till?

Vad är blancolån: Vem passar det till?

Ett blancolån kan passa alla som har behov av lite extra under en period. Det kan vara passande att ansöka om ett blancolån när:

 • När du har behov av ett lån men inte har möjlighet att tillhandahålla någon form av säkerhet i till exempel bostad eller andra tillgångar.
 • När du har behov av en bättre ekonomiskt översikt.
 • När bostaden har behov av renovering.
 • När något oväntat sker.
 • När du vill förverkliga planer och drömmar.

Så får du en lägre ränta på ditt blancolån

Är du inte nöjd med räntan du blivit erbjuden vid en låneansökan? Det är något av det vi på Axo Finans kan hjälpa dig med. Genom att jämföra lån från flera banker och långivare, kommer de konkurrera om att få dig som kund – vilket kan resultera i en lägre ränta. Om du fortfarande inte skulle vara nöjd med räntan du erbjudits, finns det vissa åtgärder du kan vidta.

Du kan ansöka igen när du kan hänvisa till en högre årsinkomst eller när du har förbättrat betalningshistoriken. Vill du ha ett snabbare alternativ, kan du ansöka med en medsökare. På det sättet kommer du kunna förbättra din betalningsförmåga.

Räntan du får på ett blancolån är individuell. Man kan inte säga något om vilken ränta du får innan du ansökt, då det är din kredithistorik som avgör den. Det är anledningen till att långivarna vill ta en UC. Utifrån dessa uppgifter, hämtar bankerna och långivarna ut upplysningar som avslöjar hur sannolikt det är att du har möjlighet att återbetala lånet. Det är viktigt just för att lånet inte kräver någon säkerhet. Om lånet skulle misskötas, har inte långivarna några värden att inhämta pengar från, som de har vid ett traditionellt lån med pant.

Läs mer: Lägst ränta privatlån

Varför ansöka om blancolån via Axo Finans?

Smiling couple

Vi är en av Sveriges bästa låneförmedlare och vi hjälper dig att ansöka och ta lån på ett enkelt och professionellt sätt. Vi har som mål att hitta det erbjudande som passar dig bäst, utan att du ska behöva förhandla med långivarna själv. Det jobbet gör vi åt dig! Vi samarbetar med flera ledande banker och långivare, och ser således till att du får ett låneerbjudande via de bästa långivarna. Om du vill läsa mer om vilka vi samarbetar med, och varför vi gör det, kan du läsa mer här.

Alla kan ansöka, men för att få lånet beviljat, måste du uppfylla minimikraven:

 • Du måste ha fyllt 20 år
 • Du måste ha en lägsta inkomst på 10 000 kr i månaden
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar

När du ansöker om lån, tas en kreditkontroll av dig. Det är denna kreditkontroll som bestämmer hur mycket du kan få låna.

Om du vill komma i kontakt med oss, kan du fylla i vårt kontaktschema. Du kan även ringa oss på 0771 323400.

TrustScore 9.3|1100 omdömen
Snabblån
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu