Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Smslån

Smslån är bland de dyraste lånen på marknaden. Ett privatlån kommer i de allra flesta fall att ge dig en lägre ränta och en flexibel avbetalningstid.

 • Din ansökan är inte bindande
 • Få besked om ditt lån idag
 • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.2|990 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Undvik dyra smslån. Via Axo Finans kan du låna från 10 000 till 600 000 kronor utan säkerhet. Vi jämför bankerna åt dig, så att du får ett av de bästa lånerbjudandena på marknaden – anpassat efter din personliga ekonomi och livssituation.

Marknaden för lån utan säkerhet har vuxit kraftigt de senaste åren, och idag finns det en rad olika låneleverantörer. Lån utan säkerhet, eller blancolån, har idag blivit i stort sett lika vanligt som traditionella lån, såsom bolån och billån. I motsats till lån med säkerhet, är det stora skillnader på räntan på blancolån. Bland de allra dyraste hittar du så kallade smslån.

Vilka finansieringsmöjligheter har jag?

I utgångspunkt skiljer man mellan två typer av lån: lån utan säkerhet och lån med säkerhet. Det sistnämnda är traditionella lån såsom bolån och billån, där du tillhandahåller kontantinsats och säkerhet i bostad eller andra tillgångar. Om man har behov av finansiering utan säkerhet, han man i utgångspunkt tre val:

 • Kreditkort
 • Smålån
 • Privatlån

Samtliga räknas som mindre lån, ofta kopplat till konsumtion. Vilket du väljer kan vara avgörande för hur dyrt lånet blir i slutändan. En grundlig undersökning av både lånemarknaden och finansieringsalternativen är därför viktigt för att hitta det billigaste lånet.

Många väljer att använda ett kreditkort för att täcka oväntade eller nödvändiga utgifter i vardagen. Fördelen med ett kreditkort är att du får en räntefri period, ofta på 4-6 veckor, och om du betalar inom den tiden så tillkommer inga extra räntor för ”lånet”. Nackdelen är däremot att räntorna växer snabbt när den räntefria perioden är över. Du har inte heller någon avbetalningsplan att förhålla dig till, vilket ökar risken för att glömma en inbetalning.

Ett smålån är ett lån utan säkerhet, på samma sätt som ett privatlån. Skillnaden är att smålån är mindre till storlek. På grund av lättillgängligheten och låga krav på kreditupplysningar, har smålån även en mycket högre ränta.

Läs mer: Låna utan säkerhet.

Vad är ett smslån?

Ett smslån är ett litet lån utan säkerhet, ofta kallat smålån, vilket innebär att du inte behöver tillhandahålla pant i form av tillgångar eller egendom. Den här låneformen introducerades på den svenska marknaden år 2006. I jämförelse med blancolån är smslån små i storlek, ofta mellan 500 och 10 000 kronor.

Så fungerar smslån:

Du skickar ett sms med din information samt hur mycket du vill låna. Inom kort får du en bekräftelse på om lånet beviljats eller ej. Om lånet beviljats så kommer pengarna in på ditt konto mer eller mindre omgående. Smslån går även under namnen snabblån, smålån, mobillån och mikrolån.

Nackdelen med ett smslån är just lättillgängligheten. Låneleverantören tar ingen kreditkontroll, vilket kan skapa stora konsekvenser för låntagaren. Smslån är särskilt riktade mot unga människor i situationer där man inte tänker långsiktigt. Vägen till ett sådant lån kan vara ganska kort när du är ute på stan med dina vänner, och det vanliga bankkortet eller kreditkortet säger stopp.

Läs mer: Låna pengar enkelt. 

Smslån och privatlån – vad är skillnaden?

Både smslån och privatlån är lån utan säkerhet. Det innebär att räntan är högre på sådana lån än den är på traditionella lån som bo- och billån. Samtidigt är det stor skillnad på den ränta som erbjuds. Medan privatlån har en genomsnittlig ränta på omkring 20 procent, har smslån ofta en effektiv ränta på 200-300 procent. Med andra ord kan räntan snabbt bli större än nyttan av att ta ett smslån.

Ett smslån kan kännas frestande eftersom det: 

 • Inte kräver säkerhet eller egenkapital 
 • Ofta har låga inkomstkrav
 • Inte har några krav på vad lånet ska användas till
 • Har snabb ansökningsprocess 
 • Ofta erbjuds så kallade på-dagen-lån

Om man sitter i en ekonomisk knipa är det klart att de här faktorerna känns lockande. Den enkla tillgången har även haft sin del i att marknaden för lån utan säkerhet exploderat. När nästan vem som helst kan få ett lån utan säkerhet, när som helst, är det inte konstigt att ännu fler slutar med månadssparandet.

Vi människor har även ett behov av att tillfredsställa våra behov snabbt. Om du kan få ett lån som förverkligar din dröm samma dag, blir det snabbt mer attraktivt med ett lån på dagen. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att ett lån utan säkerhet är en förpliktelse om att lånet ska återbetalas. Att låna över förmåga är aldrig en bra idé, och det kan ge dig långvariga ekonomiska problem som är svåra att ta sig ur. 

Som tur är finns det bättre alternativ än dyra smslån. Ett privatlån ger dig...

 • Bättre avbetalningstid 
 • Lägre ränta 
 • Förmånligare villkor 

Om du uppfyller de krav som ställs, kommer ett privatlån alltid vara ett bättre alternativ. Om du dessutom ansöker via Axo Finans, jämför vi låneerbjudandena från alla våra samarbetspartners samtidigt. Därmed är du säkrad det bästa erbjudandet, anpassat efter din ekonomi och betalningsförmåga.

Läs mer: Låna pengar med låg ränta. 

Så hittar du det bästa lånet

Om du är i behov av extra finansiering i vardagen, kan det löna sig att välja ett blancolån framför ett smslån, andra smålån eller dyra krediter. Vi rekommenderar även att du lägger lite tid på att undersöka marknaden, så att du hittar ett bra låneerbjudande som passar din ekonomi. Att kartlägga lånemarknaden innan du tackar ja till ett låneerbjudande kan potentiellt spara dig flera tusen kronor.

Samtidigt kan det vara svårt att leta sig fram i djungeln av privatlån på marknaden. Vem erbjuder lägst ränta? Vem har lägst avgifter? Är aktören seriös? Det här är vanliga frågor bland lånekunder, och inte minst viktiga faktorer när du ska hitta ett okej lån som du kan leva med efter att du tagit dig an det.

Vi rekommenderar att du har följande faktorer i åtanke:

 • Låg ränta 
 • Låga avgifter 
 • Bra avtal och villkor 
 • Flexibel avbetalningstid 
 • Seriös aktör 

Även om många per automatik går efter den lägsta räntan, är det inte säkert att det totalt sett ger det billigaste lånet. Alla ovan nämnda faktorer bidrar nämligen till att reglera kostnaden upp eller ner. Ett lån med låg ränta kan ha dyra uppläggnings- och avbetalningsavgifter, medan ett lån med högre ränta kan ha kostnadsfri uppläggning och lägre avgifter. 

Läs mer: Lägst ränta privatlån.

Effektiv och nominell ränta – vilken ränta ska jag titta på?

De flesta banker och långivare uppger den nominella räntan. Den nominella räntan utgår från den svenska styrräntan och ändras med jämna mellanrum. Vidare är det upp till finansinstitutionerna själva att sätta den slutgiltiga räntan. Den sätts med den nominella räntan i utgångspunkt plus eventuella avgifter som ska ge långivaren säkerhet under lånet. Vanliga avgifter är uppläggnings- och avbetalningsavgifter. Tillsammans utgör dessa utgifter och den nominella räntan den effektiva räntan på lånet.

Det är således den effektiva räntan som visar dig den verkliga lånekostnaden. För att räkna ut den kan du använda dig av vår lånekalkylator.

Läs mer: Frågor och svar. 

Hitta ditt optimala lån med en låneförmedlare

För att göra låneprocessen ännu enklare kan du använda dig av en låneförmedlare. En låneförmedlare förmedlar låneansökan mellan de som ansöker och långivare. Som kund får du dessutom mer värdefull tid till annat, då du endast behöver skicka in en låneansökan. Låneförmedlare kommer att skicka ansökan vidare till alla sina samarbetspartners och jämföra låneerbjudandena. När alla banker och långivare har behandlat ansökan, kommer det bästa låneerbjudandet, anpassat efter din livssituation och ekonomiska förutsättningar att presenteras för dig.

Fördelar med att använda en låneförmedlare:

 • Konkurrenskraftiga låneerbjudanden 
 • Låg ränta 
 • Snabb ansökningsprocess 
 • Trygga ramar och bra villkor 
 • Möjlighet att ansöka om lån hos flera banker med bara en kreditupplysning

Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med flera av Sveriges och Skandinaviens bästa och mest ansedda banker och långivare. Det ger oss möjligheten att erbjuda dig ett av marknadens bästa lån med låg ränta. Eftersom räntan på lån varierar med tiden, är det viktigt att vi låter alla långivare behandla ansökan innan vi presenterar ett låneerbjudande. Som låneförmedlare kan vi även erbjuda dig vägledning och rådgivning genom lånprocessen. Vi står redo att svara på alla dina frågor - ända fram till du tackar ja till ett låneerbjudande. Vid den tidpunkten tar långivaren över kundrelationen.

Det erbjudande du får är ej bindande och har en giltighet på 30 dagar. Därmed är det helt upp till dig om du vill nyttja lånet.

Läs mer: Låna pengar utan UC.

Samla dyra smslån och gamla skulder

Om du har flera dyra smålån och andra krediter, kan det löna sig att lösa lånen och samla dem i ett nytt lån. Ett refinansieringslån är ett lån som används för att samla gamla skulder i ett nytt, samlat lån. På det sättet kan du ge dig själv en billigare skuld, lägre ränta och ökad kontroll över ekonomin. 

Genom att lösa gamla skulder får du:

 • Lägre ränta 
 • Bättre villkor 
 • En avbetalningsplan 
 • Bättre översikt över ekonomin 
 • Möjlighet till att bli skuldfri snabbare 
 • Inga dubbla avgifter 

Om du har haft ett lån under en längre tid, kan du ha stora möjligheter att spara betydande summor på en refinansiering. Räntan på marknaden varierar nämligen hela tiden, och ett lån du tog med en förmånlig ränta förra året, behöver nödvändigtvis inte ha den bästa räntan i förhållande till marknaden och din ekonomi idag. 

Om du dessutom har flera dyra smslån, smålån och kortsiktiga krediter, kan du spara ännu mer på att samla lånen. Med varje lån du har medföljer även extra avgifter såsom uppläggnings- och avbetalningsavgifter. De kommer i tillägg till själva lånet och ränteutgifterna. Genom att samla skulderna i ett och samma lån, kan du kapa alla dubbla utgifter som äter upp ekonomin. Inte minst får du en mer städad ekonomi och endast en faktura att hantera.

Läs mer: Sänk dina lånekostnader

Skicka in en ej bindande ansökan idag

Oavsett om du har behov av ett privatlån eller vill samla gamla skulder, kan vi på Axo Finans hjälpa dig. När du skickar in en låneansökan till Axo Finans, skickar vi den vidare till samtliga våra samarbetspartners. Det är viktigt för att försäkra dig om den bästa räntan och det bästa låneerbjudandet för dig.

Du behöver inte tillhandahålla någon säkerhet eller kontantinsats när du ansöker om lån via oss, men för att få lånet beviljat behöver du uppfylla följande kriterier:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en lägsta inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, eget företag eller vara pensionär

För att försäkra oss om att du har förmåga att hantera lånet, tar vi en kreditkontroll av dig. Den utgör en grund för lånets storlek och ränta. Långivarna gör sedan en kreditbedömning av dig och på bakgrund av den kommer du få ett individuellt låneerbjudande.

Om du har andra frågor som berör våra lån, kan du när som helst kontakta vår kundservice på mail eller på telefon +0771 323400. Vi assisterar dig mer än gärna med dina funderingar!

TrustScore 9.2|990 omdömen
Snabblån
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu