Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Låna utan UC

Hos Axo Finans görs endast en kreditupplysning. Du kan inte låna utan UC, men du behöver ändå inte bekymra dig för att kreditvärdigheten ska påverkas negativt.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Individuell ränta från 2,95% - 24%. Exempel: 5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

Våra grundkrav för att behandla din ansökan

 • Ålder över 20 år
 • Fast inkomst över 10 000 kr/mnd
 • Fast anställd, vikariat, egen företagare, pensionär

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Teller

Antal ansökningar
behandlade förra månaden

0

Money in hand

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Varför tas en kreditupplysning hos UC?

Vi får många förfrågningar om man kan låna utan UC. Här berättar vi allt du behöver veta och ger dig också information om vad du måste göra för att skicka in en ansökan om att låna pengar hos oss.

När man ska ta lån eller kredit tar de flesta låneinstitut en kreditupplysning genom UC (Upplysningscentralen). Det innebär att banken eller långivaren kontrollerar din kreditvärdighet. Det finns även andra företag som tar kreditupplysningar, på precis samma sätt som hos UC. Informationen som framkommer av en kreditupplysning är ekonomiska förutsättningar såsom:

 • Krediter
 • Lån
 • Inkomst
 • Förmögenhet
 • Betalningsanmärkningar
 • Etc.

Information hämtas från Skatteverket och Kronofogden. Varje gång det görs en kreditupplysning, oavsett om det är hos UC eller ett annat företag, så är det obligatoriskt att informera personen det gäller om att en kreditupplysning har tagits.

Anledningen till att det tas en kreditupplysning, är för att bankerna och långivarna måste bedöma risken och sannolikheten för att personen som ansöker om lån faktiskt kan betala tillbaka summan de är skyldiga. Detta är en säkerhet både för dig som kund och för låneförmedlaren. Om en person har många kreditupplysningar på sig, bidrar det till att skapa en negativ bild av personens ekonomiska förutsättningar.

Låna utan UC hos Axo Finans?

Ett skrattande par sitter på en åker.

När du ansöker om lån via Axo Finans tar vi alltid en kreditupplysning hos UC, men det räcker med den ena. Din ansökan skickas ändå till flera olika banker och långivare samtidigt.

På det sättet kan du få erbjudanden på flera olika lån, utan att bekymra dig för att din kreditvärdighet ska påverkas negativt.

En del banker och finansinstitutioner säger att du kan låna utan UC, och sådana lån kallas ofta SMS-lån eller snabblån. Många är inte införstådda med att det ändå tas en kreditprövning. I enlighet med Kreditupplysningslagen ska det alltid tas en kreditbedömning vid alla ansökningar om nya lån och krediter. Det är därför inte möjligt att låna utan UC, alltså kreditprövning. Bankerna och långivarna som erbjuder lån utan UC, kan välja att bortse från låg kreditvärdighet och ändå bevilja lånet.

Observera att så kallade lån utan UC ger högre ränta, än ett lån med UC.

Klicka här för att låna pengar via Axo Finans

Du behöver därför inte ha som mål att låna utan UC. Hos Axo Finans skyddas din kreditvärdighet samtidigt som du får erbjudanden från samtliga av våra samarbetspartners. Det är lätt, säkert och ej bindande att använda oss som låneförmedlare.

TrustPilot

Det finns många bra anledningar till att skicka in en ansökan via Axo Finans:

 • Du får besked redan samma dag
 • Ansökan är inte bindande
 • Höga poäng på TrustPilot

Vi är stolta över våra positiva kundrecensioner på TrustPilot. Våra kunder föredrar oss eftersom vi har en snabb ansökningsprocess och för att våra duktiga rådgivare är tillmötesgående och kunniga.

Det är lätt att skicka in en ansökan

Du kan ansöka om lån på upp till 600 000 kronor via Axo Finans. Vi använder BankID som förenklar ansökningsprocessen både för dig som kund och för institutionerna som lånar ut pengar. Det är lätt och överskådligt att fylla i ansökningsformuläret online. Du behöver bara fylla i hur mycket du vill låna och hur lång amorteringstid du önskar, så gör vi resten.

Vi skickar din ansökan till alla våra samarbetspartners och tar bara en kreditupplysning hos UC. Därefter förmedlar vi långivarnas erbjudanden till dig.

Här kan du läsa mer om att skicka in en ansökan

Våra villkor

För att du ska få din låneansökan som skickas via Axo Finans beviljad, måste du uppfylla våra villkor:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, ha eget företag eller vara pensionär

Det är möjligt att skicka in en ansökan även om du inte uppfyller dessa villkor, men då är det stor risk att din ansökan avslås. Om du väljer att ansöka tillsammans med en medlåntagare, ökar chanserna för att lånet beviljas.

Privatlån via Axo Finans

Ett lån hänvisar till avtalet mellan två parter, där den ena ställer kapital (pengar) till förfogande, medan den andra binder sig till att betala tillbaka pengarna. Detta ska göras i enlighet med det avtal som ingåtts.

Ett privatlån skiljer sig från ett bolån, då det inte ställs några krav på säkerhet. Vid ett bolån står bostaden som bankens säkerhet. Bankerna måste tjäna in det de förlorar genom att höja riskpremien och av denna anledning är ett privatlån dyrare än ett bolån. I gengäld är det inte lika hög ränta som att låna utan UC.

Mindre och större lån

Du kan ansöka om ett lån utan säkerhet hos Axo Finans från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor. På det sättet är du täckt oavsett vilket ekonomiskt behov du har. Eftersom vi skickar din ansökan till flera banker och långivare, ökar chansen för att du får ett erbjudande som du blir nöjd med.

Du får svar på ansökan redan samma dag och kan själv jämföra och bestämma vilket erbjudande som passar dig bäst. När du fått svar och tackat ja, kommer pengarna finnas på kontot inom ett par dagar. Erbjudandet är ej bindande, så du har även möjlighet att tacka nej.

Privatlån är inte samma sak som att låna utan UC

En man och en kvinna sitter framför en laptop för att låna utan uc.

Privatlån är inte samma sak som att låna utan UC. När du ansöker om privatlån tas en kreditupplysning hos UC och dina ekonomiska förutsättningar kommer avgöra om du får lånet beviljat eller ej. Vi anser att detta är en säkerhet både för dig som kund och för finansinstitutionerna som beviljar lån.

Om du skickar in en ansökan om att låna pengar utan UC, så tas även en kreditprövning, men långivaren kan välja att bevilja lånet trots låg kreditvärdighet. I gengäld kommer räntan vara högre om du lånar utan UC, än om du tar ett privatlån.

Det finns många bra anledningar att ta ett privatlån

En person med målade naglar håller en iphone.

Det finns många bra anledningar att ta ett privatlån och du behöver vanligtvis inte uppge anledningen till att du skickar in en ansökan. Det kan till exempel tänkas att du vill ha ekonomisk flexibilitet i samband med ett projekt eller att du vill köpa något men inte har tid att spara till det. Så kan vara fallet om kylskåpet går sönder eller om det låter konstigt från bilmotorn.

Sådana reparationer och utbyten kan inte vänta eftersom det eventuellt kan medföra ännu större skada på din bil eller bostad. Om du inte har sparat ihop till en ekonomisk buffert, som täcker oväntade händelser, kan det vara en lösning att ta ett privatlån.

De vanligaste anledningarna till att ansöka om privatlån via Axo Finans är:

 • Renovering
 • Oväntade utgifter
 • Samla lån och lösa gamla skulder

De flesta har varit med om att det kommer en oväntad räkning i brevlådan eller att reparationer i hemmet kommer vid sämsta tänkbara tidpunkt. Då kan ett privatlån ge dig den ekonomiska flexibilitet du vill ha. En del väljer att ansöka om privatlån för att de ska förverkliga andra planer och drömmar, starta ett företag eller resa på semester.

När du ansöker om privatlån, behöver du vanligtvis inte uppge någon anledning till varför du vill ha kapital. Du kan därför använda pengarna till precis vad du vill.

Ekonomisk flexibilitet

Om du vill ha ekonomisk flexibilitet, kan du skicka in en ansökan om privatlån via Axo Finans. Du kan inte låna utan UC hos oss, men vi lovar att vi bara tar en kreditupplysning hos UC och ändå skickar din ansökan till alla våra samarbetspartners. Det är lätt, säkert och kostnadsfritt att använda oss som låneförmedlare. Du kan ansöka om lån upp till 600 000 kronor, så du är täckt oavsett anledningen till att du ansöker.

Samla dina skulder i ett nytt lån

Att ansöka om privatlån kan vara särskilt gynnsamt för dig som önskar samla lån och gamla skulder. Om du har dyra SMS-lån eller andra lån utan UC och har problem med amorteringen, bör du överväga att samla lånen. Det innebär att du tar ett nytt lån för att lösa de gamla skulderna och därefter bara har ett lån med en amorteringsplan att hantera.

Om du vill att det ska bli billigt att samla lånen, måste du se till att du får en lägre ränta på det nya lånet än den du hade på det gamla.

Vi hjälper dig att hitta den lägsta räntan på lån. Detta gör vi genom att skicka din ansökan till flera långivare, så att du kan se vilket erbjudande som är det bästa.

En av anledningarna till att en del vill låna utan UC, är för att de vill få erbjudanden från flera finansinstitutioner samtidigt utan att det påverkar kreditvärdigheten negativt. Genom att skicka in en ansökan via Axo Finans slipper du bekymra dig för detta. Vi skickar din ansökan till flera banker och långivare samtidigt, men tar bara en kreditupplysning hos UC. Du får besked inom kort och kan själv jämföra och hitta det bästa låneerbjudandet för dig.

En bättre ekonomisk situation

Genom att samla gamla krediter och lån, kan du sänka dina månatliga utgifter och få bättre kontroll på ekonomin. När du sänker dina lånekostnader har du möjlighet att bli skuldfri snabbare.

Om du har fler frågor är du välkommen att ta kontakt med oss på kundservice@axofinans.se eller ringa oss på 0771 323 400 idag. Vi tar gärna en ej bindande diskussion om privatlån och om att låna utan UC.

Låna direkt
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu