Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Låna pengar utan UC

Vill du låna pengar utan UC? Via Axo Finans kan du låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Vi hjälper dig på ett säkert, lätt och kostnadsfritt sätt.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Exempel: Annuitetslån 149 000 kr på 13 år. Nom.ränta: 5,49%. Eff. ränta: 5,76% per 2020-04-23. Totalt att betala 161 123 kr. Månadskostnad: 1 339kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

Money in hand

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Money in hand

Kunder fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

bluestep logo
brocc logo
collector logo
credento logo
euroloan logo
forex logo
frogtail logo
instabank logo
komplettse logo
konsumentkredit logo
laansparbank logo
lendify logo
moank logo
nordax logo
nordnet logo
coop logo
marginalen logo
balanzia logo
avida logo
friia logo
norwegian logo
nystart logo
remember logo
sevenday logo
wasa logo
tfbank logo
santander logo
thorn logo
resursbank logo
svea logo

Kreditupplysning hos UC

Var gång du ansöker om lån eller kredit, tar låneförmedlaren en kreditupplysning av dig hos UC (Upplysningscentralen) eller annan institution. Det innebär att långivaren kontrollerar din kreditvärdighet. Kreditprövningens syfte är att banker och långivare ska kunna bedöma risken och sannolikheten för att den som ska låna pengar faktiskt kan betala tillbaka.

Informationen som framkommer är upplysningar om ekonomiska förutsättningar såsom krediter, lån, inkomst, förmögenhet och förekomst av eventuella betalningsanmärkningar. Informationen hämtas från Skatteverket och Kronofogden. Varje gång någon tar en kreditupplysning på dig, vare sig det är hos UC eller annan institution, är de skyldiga att meddela dig om det.

Säkerhet för utlånaren

Enligt Kreditupplysningslagen är långivarna förpliktigade att ta en kreditprövning när folk ansöker om lån. Det är en säkerhet både för utlånaren och för dig som kund. En del långivare låter dig låna pengar utan UC och sådana lån kallas ofta SMS-lån eller snabblån. Även om lån utan UC utlovas, så tas en kreditprövning på dig. Detta regleras av lagen och är inte något som långivarna kan bortse från. Däremot är det upp till banken eller långivaren om de vill bevilja lånet, oberoende av hur din kreditvärdighet ser ut. Därför säger en del institutioner att du kan låna pengar utan UC hos dem.

Det är alltså möjligt att låna pengar utan UC, men din kreditvärdighet kontrolleras oavsett. Observera även att om du lånar pengar utan UC, så får du en högre ränta än på ett privatlån. Hos Axo Finans erbjuder vi inte lån utan UC, men eftersom vi är en låneförmedlare med flera samarbetspartners har vi möjlighet att endast ta en kreditupplysning hos UC. Din ansökan skickas likväl till flera långivare och erbjudandet du får är ej bindande.

Bra anledningar att välja Axo Finans som din låneförmedlare

Många segelbåtar på öppet hav.

När du skickar in en låneansökan via Axo Finans, kontaktar vi långivarna åt dig. Detta förenklar ansökningsprocessen för dig som kund, så du lätt kan jämföra lån och hitta det bästa lånerbjudandet för dig. Det är säkert, lätt och kostnadsfritt. Vi skickar din ansökan till flera banker och långivare samtidigt och oavsett hur många långivare vi kontaktar, så tar vi bara en kreditupplysning hos UC. Du kan alltså inte låna pengar utan UC hos Axo Finans, men du slipper bekymra dig för att din kreditvärdighet påverkas negativt av att flera erbjudanden hämtas in.

Det finns många bra anledningar att välja Axo Finans som din låneförmedlare:

 • Lån från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor
 • Vi skickar din ansökan till flera långivare men tar bara en kreditupplysning hos UC
 • Få låneerbjudanden redan samma dag
 • Erbjudandet är ej bindande och är kostnadsfritt

Hos Axo Finans kan du använda BankID, vilket förenklar ansökningsprocessen både för dig som kund och för banken eller företaget som lånar ut pengar.

Det är lätt, säkert och överskådligt att använda vårt elektroniska ansökningsformulär. Allt du behöver göra är att fylla i hur mycket pengar du vill låna och hur lång avbetalningstid du önskar. Därefter kontaktar vi långivarna åt dig.

Om du inte vill signera elektroniskt kan du även skicka in dokumenten via brev, men kom ihåg att behandlingstiden då blir mycket längre.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån som banker och långivare kan ge dig, utan att du behöver tillhandahålla någon form av säkerhet i bostad, tillgångar eller annat. Som jämförelse ställer du din bostad som säkerhet när du tar ett bolån. Då det inte ställs krav på säkerhet, tar långivarna en större risk vid ett privatlån. Det balanseras upp i form av en ökad riskpremie. Därför är ett privatlån dyrare än ett bolån. I gengäld är ett privatlån billigare än dyra krediter och SMS-lån. Kostnaden på ett lån ser du på räntorna och avgifterna.

Ett lån utan säkerhet kallas även för blancolån.

För att du ska få din ansökan om privatlån som skickas via Axo Finans beviljad, måste du uppfylla följande villkor:

 • Du måste vara minst 18 år
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 8 400 kronor i månaden

Om du inte uppfyller samtliga villkor kan du ändå skicka in en ansökan, men då är det stor risk att din ansökan avslås. Om du väljer att skicka in en ansökan om lån tillsammans med en medlåntagare, så ökar chanserna för att lånet beviljas. Om du får ett låneerbjudande väljer du själv om du vill acceptera det eller ej.

Anledningar att låna pengar utan säkerhet

En glad kvinna skakar hand med någon.

Det finns många anledningar till att folk vill låna pengar utan säkerhet, alltså ansöka om ett privatlån. Ett privatlån kan vara en bra lösning om du vill ha ekonomisk flexibilitet i samband med ett projekt eller om du exempelvis ska starta företag. De vanligaste anledningarna till att ta ett privatlån är:

 • Renovering
 • Oväntade utgifter
 • Samla lån och lösa gamla skulder

Vem har inte varit med om att bilen strejkar, kylskåpet går sönder eller att det börjar läcka i rören i badrummet? Livet är fullt av små och stora oväntade händelser. Vissa reparationer kan inte vänta eftersom det potentiellt kan medföra ännu större skada på exempelvis din bostad. Om du inte har sparat ihop till en ekonomisk buffert för att klara av oväntade utgifter, kan det vara en lösning att ansöka om ett privatlån.

Det är effektivt och ej bindande att ansöka via Axo Finans.

En del väljer att låna pengar utan säkerhet för att förverkliga sina drömmar och planer, medan andra spenderar pengarna på en efterlängtad semester. Du behöver normalt sett inte uppge någon anledning till varför du ansöker om ett privatlån, då det är upp till dig själv att välja vad pengarna ska gå till.

Samla dina smålån och krediter

Om du redan har lånat pengar utan UC eller har dyra krediter och SMS-lån, bör du överväga att samla alla lån. Det kommer ge dig en bättre översikt över ekonomin och sänka dina månatliga utgifter.

Det ska vara lätt och säkert att vara kund hos oss.

Att samla lån innebär att man tar ett nytt lån för att lösa de gamla skulderna och därefter bara har ett lån med en amorteringsplan att hantera. För att detta ska bli billigt måste du se till att få en lägre ränta på det nya lånet än den du hade på de gamla.

Det kan du göra på följande sätt:

 • Gå igenom alla dina skuldavtal
 • Skriv ner vilka räntor och avgifter du har på de gamla lånen
 • Skaffa dig en översikt över dina totala skulder och hur mycket du betalar i månaden

När du vet vilket belopp dina samlade skulder uppgår till och hur mycket du betalar i räntor och avbetalningar varje månad, kan du skicka in en ansökan om att samla lånen via Axo Finans. I ansökan fyller du i dina totala skulder, alltså hur mycket du vill låna och hur lång avbetalningstid du önskar. Därefter skickar vi din ansökan till alla våra samarbetspartners. Du behöver inte bekymra dig för att din kreditvärdighet påverkas negativt, eftersom vi enbart tar en kreditkontroll oavsett hur många banker och långivare vi skickar din ansökan till. Du får snabbt svar på din ansökan och kan själv jämföra långivare och hitta det erbjudande som är bäst för dig.

Du har möjlighet att jämföra erbjudandena

Två personer diskuterar hur man lånar pengar utan uc.

En del väljer att låna pengar utan UC på grund av att de vill undersöka flera olika erbjudanden, utan att deras kreditvärdighet påverkas. Hos Axo Finans behöver du inte bekymra dig för detta och kan därför i lugn och ro jämföra erbjudanden från våra samarbetspartners.

När du skickat in en ansökan om att låna pengar utan säkerhet, gör långivarna en bedömning av din förfrågan. Om din ansökan godkänns, får du ett erbjudande som är baserat på det lånebelopp som efterfrågats samt dina ekonomiska förutsättningar. Banken eller långivaren har även skilda interna riktlinjer att förhålla sig till. Därför kan du i slutändan få helt olika erbjudanden från olika långivare.

Lånets kostnad

När du jämför erbjudanden, bör du undersöka vad lånets kostnad blir. Information om detta ser du på räntan, som vanligtvis uppges som procent per år. Att jämföra räntor är därför en bra start om du är ute efter det bästa privatlånet. Som konsument bör du känna till två sorters ränta:

 • Nominell ränta
 • Effektiv ränta

Den nominella räntan är grundkostnaden på lånet medan den effektiva räntan är den nominella räntan plus alla avgifter och kostnader. För att hitta lånets faktiska kostnad måste du därför titta på den effektiva räntan.

Utöver detta bör du jämföra de olika kreditavtalen som gäller för lånet. Här finner du villkor och upplysningar som du måste rätta dig efter under hela lånets löptid. Du bör i synnerhet undersöka vilka konsekvenserna blir om du inte klarar av att hålla dig till avbetalningsbeloppen. Det billigaste lånet kommer kanske inte vara så bra om det slutar med att du står med skyhöga påminnelseavgifter.

Samla gamla skulder

Det är lättare att få en bättre ränta på ett stort samlat lån, än på många små. Om du ska samla gamla lån och krediter, är det därför särskilt viktigt att du jämför de olika erbjudandena. Genom att välja det bästa erbjudandet kan du spara mycket pengar i månaden, något som ger dig möjlighet att bli skuldfri snabbare. Eller vill du möjligen frigöra pengar för att börja med ett fast sparande?

Att samla gamla lån är ett riktigt bra sätt att sänka dina månatliga kostnader på, och därmed är det en förnuftig form av sparande.

Låna direkt
OK
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu
OK