Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Låna utan UC

När du ansöker om lån via Axo Finans tar vi enbart en kreditupplysning hos UC, även om du får erbjudanden på flera olika lån.

 • Din ansökan är inte bindande
 • Få besked om ditt lån idag
 • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1057 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Varje gång du ansöker om ett lån tar låneinstitutionen en så kallad kreditupplysning på dig hos UC (Upplysningscentralen). Anledningen till det här är att banker och långivare måste bedöma risken och sannolikheten för att den som ansöker om lån faktiskt kan betala tillbaka summan den är skyldig.

Så fungerar kreditupplysning hos UC

En del vill kanske ansöka om lån utan UC men genom att ansöka via Axo Finans är det inte nödvändigt att sätta det målet. Här förklarar vi vad det innebär att göra en kreditupplysning hos UC, och varför du inte behöver tänka på att ansöka om lån utan UC hos oss.

När man ska ta ett lån eller en kredit, tar de flesta företag en kreditupplysning hos UC. Detta innebär att banken eller långivaren kontrollerar din kredithistorik. Varje gång det beställs en kreditupplysning, är företaget förpliktigat att informera om att en UC har genomförts. Informationen som framkommer är upplysningar om ekonomiska förutsättningar såsom krediter, lån, inkomst, förmögenhet samt förekomst av eventuella betalningsanmärkningar.

Informationen hämtas från Skatteverket och Kronofogden.

När du ansöker om lån via Axo Finans, tar vi enbart en kreditupplysning hos UC. Vi skickar ändå din ansökan till flera banker och långivare samtidigt. Du behöver därför inte bekymra dig för att din kreditvärdighet ska påverkas negativt, även om du får erbjudanden på flera olika lån.

Om en person har många kreditupplysningar på sig, så bidrar det till att bilda en negativ bild av personens ekonomiska förutsättningar. Därför är det en stor fördel att skicka in en ansökan via Axo Finans. Vi tar enbart en kreditupplysning på dig, men din ansökan skickas ändå till alla banker och långivare som vi samarbetar med. Vi kan inte erbjuda dig att ansöka om lån utan UC, men vi kan lova dig att det enbart tas en kreditupplysning hos UC.

Axo Finans kontaktar långivaren åt dig

Hos Axo Finans vill vi förenkla ansökningsprocessen för dig, så att det blir lättare för dig att jämföra bankerna och långivarna för att hitta det bästa låneerbjudandet. När du ansöker om lån via Axo Finans så skickar vi din ansökan till flera banker och långivare samtidigt. Oavsett hur många långivare vi skickar din ansökan till, så tar vi enbart en kreditupplysning hos UC. Vi erbjuder alltså inte lån utan UC, men genom att enbart ta en kreditupplysning slipper du bekymra dig för att din kreditvärdighet ska påverkas negativt även om du hanterar erbjudanden från flera långivare.

Du kan ansöka om lån från 10 000 kronor och upp till 600 000 kronor hos Axo Finans. Vi är en låneförmedlare som hjälper dig på ett säkert, lätt och kostnadsfritt sätt. Klicka här för att komma till låneansökan.

Så ansöker du

woman with phone

Hos Axo Finans kan du använda BankID när du skickar in en låneansökan, vilket förenklar ansökningsprocessen både för dig som kund och för institutionen som lånar ut pengar. Det är lätt, säkert och överskådligt att fylla i vårt ansökningsformulär online. Du behöver bara fylla i hur mycket du vill låna och hur lång amorteringstid du vill ha. Därefter gör vi resten åt dig. Här kan du läsa mer om att skicka in en ansökan.

För att du ska få din ansökan som skickas in via Axo Finans beviljad, måste du uppfylla våra villkor:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, ha eget företag eller vara pensionär
 • Du kan skicka in en ansökan även om du inte uppfyller dessa villkor, men då är det en stor risk att din ansökan får avslag. Du kan välja att ansöka tillsammans med en medlåntagare och då kommer chansen öka för att ansökan beviljas.

  Vad är ett privatlån?

  Ett lån innebär ett avtal mellan två parter, där den ena ställer kapital (pengar) till förfogande, medan den andra parten binder sig till att betala tillbaka pengarna. Detta ska göras i enlighet med det avtal som ingås och det vanligaste är att betala månatliga avgifter. Ett privatlån är ett lån som långivarna kan ge dig utan att du behöver tillhandahålla någon form av säkerhet i fastighet eller annan tillgång. Om du tar ett bolån står bostaden som säkerhet.

  Eftersom det inte ställs krav på säkerhet, tar banken eller långivaren en större risk när de lånar ut pengar till dig. Detta görs genom att sätta en högre riskpremie på lånet och därför är det dyrare att ta ett privatlån än ett bolån. Likväl är det billigare än att ta ett SMS-lån utan UC eller dyra krediter.

  Ett lån utan säkerhet kallas även för blancolån. Det kan du läsa mer om här.

  Hos Axo Finans kan du ansöka om privatlån från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor. Eftersom vi skickar din ansökan till flera banker och långivare samtidigt, ökar chansen för att du får ett erbjudande som du blir nöjd med. Du kan inte ansöka om lån utan UC hos oss, men du behöver inte heller bekymra dig över din kreditvärdighet eftersom vi bara tar en kreditupplysning per ansökan. Du får svar på ansökan redan samma dag och kan själv jämföra och bestämma vilket erbjudande som är det bästa för dig. Om du tackar ja till erbjudandet, kommer pengarna finnas på ditt konto inom ett par dagar.

  Klicka här för att ansöka om privatlån.

  Varför väljer folk att ta privatlån?

  man with kid on beach

  Det finns många anledningar till att ta ett privatlån. Om du vill ha ekonomisk flexibilitet i samband med ett projekt eller ska köpa något utan att först spara, kan lösningen vara att ta ett privatlån. De flesta har varit med om att det kommer en räkning i brevlådan som man inte förväntat sig, och att man därför saknar pengar till att betala den. De vanligaste orsakerna till att ansöka om privatlån hos Axo Finans är:

  En del utbyten och reparationer kan inte vänta eftersom det potentiellt kan medföra större skador på exempelvis din bostad eller bil. Vad gör du t.ex. om kylskåpet går sönder samtidigt som det läcker i rören i badrummet och bilen måste på verkstad? Om du inte har en ekonomisk buffert för att tackla sådana oväntade händelser, kan du överväga att ta ett privatlån.

  Andra ansöker om lån för att de ska resa på semester eller förverkliga andra planer och drömmar. När du ansöker om privatlån behöver du vanligtvis inte ange orsaken till att du ansöker. Du kan därför använda pengarna till just det du önskar. Med ett privatlån får du den ekonomiska flexibiliteten du vill ha, oavsett vad du vill ha pengarna till.

  Vill du ha ekonomisk flexibilitet? Då kan du skicka in en ansökan via Axo Finans. Hos oss kan du ansöka om från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor, så att du är täckt oavsett vilket behov du har. Vi skickar din ansökan till alla våra samarbetspartners samtidigt, men tar bara en UC. Du behöver därför inte leta efter ett lån utan UC. Genom att använda oss som låneförmedlare tas bara en kreditupplysning, oavsett hur många långivare som mottager din ansökan.

  Är det möjligt att ansöka om lån utan UC?

  De flesta banker och låneinstitutioner använder sig av Upplysningscentralen (UC) när de ska ta en kreditupplysning, men det finns även andra företag som tar kreditupplysningar. En del banker och långivare tillåter lån utan UC och då kallas det för SMS-lån eller snabblån. Även om det utlovas ett lån utan UC, så tas ändå en kreditprövning. Anledningen till detta är att banker och låneinstitut måste ta en kreditupplysning vid alla ansökningar om lån, i enlighet med Kreditupplysningslagen. Om du ansöker om ett SMS-lån eller snabblån från en institution som erbjuder lån utan UC, kan du få lånet beviljat oberoende av vilken kreditvärdighet du har. Låneförmedlare gör en individuell bedömning av dina ekonomiska förutsättningar och de kan därför välja att ge dig lån även om din kreditvärdighet är låg. Om du väljer att ansöka om ett lån utan UC, kommer räntan bli högre än på ett lån med UC.

  Det är alltså tekniskt sett möjligt att ansöka om lån utan UC, men det har sina begränsningar. Ett lån utan UC betyder inte ett lån utan kreditprövning. Hos Axo Finans erbjuder vi inte lån utan UC, men vi erbjuder lån med endast en UC. Det innebär att det endast tas en kreditprövning på dig, trots att din ansökan skickas till flera olika banker och långivare.

  Samla dyra smålån utan UC

  man in sofa with laptop

  Om du har tagit ett SMS-lån eller andra lån utan UC, bör du ha god kontroll på att du klarar av att betala tillbaka det du är skyldig i rätt tid. Räntan på lån utan UC är nämligen högre än räntan på privat- och bolån. Om du har tagit flera lån utan UC, kan du överväga att samla alla smålån i ett stort lån. Det innebär att man tar ett nytt lån för att lösa de gamla skulderna och därefter bara har en amorteringsplan att hantera. För att det ska bli billigare att samla lån utan UC i ett nytt lån, måste du se till att du får en lägre ränta på det nya lånet än du hade på de gamla.

  Genom att skicka in en ansökan via Axo Finans är det lätt att jämföra lån och hitta den bästa räntan för dig bland våra långivare. Vi skickar din ansökan till flera banker och långivare samtidigt och du får besked inom kort. Genom att samla gamla lån utan UC i ett nytt lån, kan du sänka dina månatliga utgifter och få bättre kontroll över ekonomin. Det kommer göra det möjligt att bli skuldfri snabbare.

  Lös dyra smålån, krediter och lån utan UC, idag. Läs mer här.

  Sammanfattning av lån utan UC

  Som följd av att banker och långivare måste bedöma risken och sannolikheten för att personen som ansöker om lån faktiskt kan betala tillbaka summan den är skyldig, tar de en så kallad kreditupplysning hos UC. Detta är en säkerhet både för dig som kund och för långivaren. Det är möjligt att ansöka om lån utan UC, men det är inte samma sak som ett lån utan kreditprövning. Via Axo Finans erbjuder vi lån med endast en kreditprövning, så du inte behöver bekymra dig över att din kreditvärdighet ska påverkas negativt.

  Om du har tagit lån utan UC eller har andra dyra smålån och krediter, så kan du överväga att samla lånen i ett stort samlat lån. Det gör det möjligt för dig att spara mycket pengar i månaden, ge dig bättre kontroll över ekonomin samt göra det möjligt att bli skuldfri snabbare.

  Hos Axo Finans kontaktar vi långivarna åt dig, så det är lätt för dig att jämföra lån och hitta det bästa erbjudandet för dig. Vi tar bara en kreditupplysning hos UC, så du inte behöver bekymra dig för att din kreditvärdighet ska påverkas negativt.

  Om du har fler frågor är du välkommen att ta kontakt med oss på kundservice@axofinans.se eller ringa oss på 0771 323 400 idag. Vi tar gärna ett ej bindande samtal om privatlån och lån utan UC.

  TrustScore 9.3|1057 omdömen
  Låna direkt
  Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu