Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Jämför lån

Jämför lån via Axo Finans och få ett av marknadens bästa låneerbjudande – anpassat efter din ekonomi. Vi jämför flera långivare åt dig samtidigt.

  • Din ansökan är inte bindande
  • Få besked om ditt lån idag
  • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.2|990 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Då och då upplever vi alla att ekonomin inte helt räcker till. Det kan bero på många olika orsaker, men ofta blir ett privatlån lösningen. Ett privatlån kan ge dig den ekonomiska flexibilitet du behöver där och då, när du inte har möjlighet att spara ihop pengarna. Ett privatlån bör dock vara en tillfällig lösning, och det kan vara värt att undersöka vilka villkor du faktiskt har möjlighet att få, innan du skickar in en ansökan.

Om du överväger att ta ett lån, kan det vara smart att jämföra låneerbjudandena innan du väljer ett låneerbjudande. Vi har samlat en några som kan hjälpa dig i jakten på det bästa lånet.

Vilka fördelar får du genom att jämföra lån hos oss?

Det finns flera fördelar med att välja Axo Finans som din låneförmedlare när du ska jämföra lån. Först och främst, så behöver du bara skicka in en ansökan. Sedan tar vi på oss jobbet med att jämföra låneerbjudandena bland våra banker och långivare. Det besparar dig inte bara värdefull tid, utan du kan även vara säker på att du får ett förmånligt lån – anpassat efter dina ekonomiska förutsättningar.

En annan viktig fördel med att jämföra lån via oss är att vi bara tar en kreditkontroll hos UC – trots att ansökan skickas till flera banker och långivare. Därmed slipper du bekymra dig för onödig belastning av din kreditvärdighet.

Genom att jämföra lån via oss, får du även tillgång till personlig kundservice, från att ansökan skickas tills pengarna betalats ut. Om du mottager ett låneerbjudande, är detta givetvis ej bindande. Du bestämmer själv om du vill tacka ja och erbjudandet är giltigt i 30 dagar. Det bästa av allt är att vår tjänst är helt gratis. Som låneförmedlare får vi en provision från långivarna vi samarbetar med.

Funderar du på hur du kan jämföra lån via Axo Finans? Ta en titt på vår Sida med frågor och svar.

Vad bör du titta efter i ett lån?

När man är i behov av ett lån, vill man gärna att lånet ska vara så billigt som möjligt. Därför tittar de flesta först och främst på räntan när de ska jämföra lån. De flesta banker uppger räntan med en så kallad nominell ränta. Denna representerar räntan på lånebeloppet för en bestämd period, vanligtvis en period på ett år.

Det kan likväl vara värt att notera att det är den effektiva räntan som faktiskt avgör hur dyrt lånet blir och vad du behöver betala i månaden. Denna ränta representerar den nominella räntan – i tillägg till alla avgifter som medföljer lånet. De kan utgöra allt från avbetalningsavgifter till uppläggningsavgifter. Det är alltså den effektiva räntan du ska titta på när du jämför lån.

Men det är inte bara räntor som avgör om ett lån är förmånligt. Faktorer som villkor och avbetalningstid medverkar också till att avgöra om du får ett lån som passar din livssituation och dina ekonomiska förutsättningar. I tillägg bör du givetvis försäkra dig om att du väljer ett lån med trygga ramar. Om en aktör är seriös, kommer de alltid att ställa krav på dig som ansöker. Kriterierna minimerar givetvis risken för långivaren, men de är även satta för att skydda dig som låntagare.

Vi rekommenderar därför att du tar följande i beaktning när du ska jämföra lån:

  • Är räntan låg? 
  • Är villkoren bra? 
  • Får du en bra avbetalningsplan? 
  • Är aktören seriös? 

Om samtliga ovanstående punkter kan tillmötesgås har du kommit en bra bit på vägen.

Använd en lånekalkylator för att orientera dig på marknaden

För att du ska försäkra dig om det billigaste låneerbjudandet med bästa möjliga ränta, är det viktigt att undersöka vilka möjligheter du faktiskt har. Samtidigt kan det kanske verka som en omöjlig uppgift att orientera sig djungeln av låneerbjudanden och långivare. Som tur är finns det en del verktyg som gör jobbet lite lättare.

Med hjälp av en lånekalkylator kan du enkelt jämföra lån och vilka kostnader som är kopplade till de olika erbjudandena. Här får du som regel uppgett räntor, avbetalningar, avgifter och totala omkostnader var för sig, vilket gör det ännu enklare att jämföra lånen med varandra. En sådan kalkylator är lättillgänglig nu för tiden. De allra flesta banker och långivare har en sådan lånekalkylator på sin hemsida.

Därmed sparar du både tid och resurser på att räkna ut och jämföra lån själv. Du hittar vår lånekalkylator här.

Jämför lån med en låneförmedlare

Ett annat sätt du kan jämföra lån på, utan att det kräver så mycket av dig, är att använda dig av en låneförmedlare. En låneförmedlare hjälper dig att fylla i och skicka en låneansökan, för att sedan skicka din ansökan vidare till flera banker och långivare. Så snart alla långivare behandlat låneansökan, kommer låneförmedlaren ta kontakt med dig och presentera det bästa erbjudandet.

Att använda sig av en låneförmedlare när du ska jämföra lån, besparar dig både tid och resurser. I tillägg kan du vara säker på att ansökan behandlas av flera banker och långivare samtidigt samt att du får det bästa erbjudandet i förhållande till din personliga ekonomi och säkerhet. Räntan varierar nämligen från långivare till långivare, i tillägg till att bankerna ofta har egna minimikrav för att bevilja lån.

Axo Finans är en låneförmedlare som förmedlar privatlån och refinansiering. Vi kan hjälpa dig med att jämföra lån – snabbt och enkelt. Vår verksamhet regleras av Finansinspektionens riktlinjer, något som innebär att vi inte har möjlighet att ta emot ersättning från andra än våra partners. Därmed är vår tjänst helt gratis för dig som kund. Du kan även vara säker på att få ett lån inom trygga ramar.

Planera ekonomin innan du ansöker om lån

Alla lån är innebär en förpliktelse om att betala tillbaka. Därför bör du vara säker på att du faktiskt har råd att hantera lånet. Det är även viktigt att lånet inte går på bekostnad av det uppehälle du är beroende av att betala varje månad.

En bra idé är därför att göra en månadsbudget. Med en budget får du god översikt över vilka månadsutgifter och inkomster du faktiskt har, så att du lättare kan se hur stor takhöjd du har i förhållande till nya utgifter. Var realistisk i dina beräkningar. Om du inte har råd att hantera lånet, går det enbart ut över dig själv. Det kan även vara smart att ta höjd för eventuella räntehöjningar i budgeten.

När du har en översiktlig budget på plats, är det även lättare att jämföra lån på marknaden. Då vet du vad du har att förhålla dig till och vilka låneerbjudanden som passar din personliga ekonomi och betalningsförmåga. 

Låna ett av marknadens bästa lån

När du skickar in en låneansökan via Axo Finans, kommer vi skicka den till samtliga av våra samarbetspartners. Vi samarbetar med flera av Nordens största och mest erkända banker och långivare, som alla har lång erfarenhet av privatlån. Det gör att vi kan jämföra lån med marknadens bästa räntor.

Du kan låna från 5 000 till 600 000 kronor genom våra banker och långivare, utan krav på säkerhet eller pant. Om du är osäker på hur mycket du kan och bör låna, rekommenderar vi dig att ta en titt på vår lånekalkylator. När du hittat ett belopp du kan hantera, utöver dina nuvarande utgifter, kan du enkelt klicka dig vidare till vår låneansökan online.

Vem kan ansöka om lån via Axo Finans?

För att ansöka om lån via Axo Finans måste du uppfylla vissa kriterier. Detta för att säkerställa att du är kapabel att hantera lånet du ansöker om.

För att ansöka behöver du uppfylla följande kriterier: 

  • Du måste vara över 20 år gammal
  • Du måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
  • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, eget företag eller vara pensionär

Om du inte uppfyller kraven, kommer ansökan troligen att avslås. Om din livssituation skulle förändras, är du givetvis hjärtligt välkommen att ansöka igen vid ett senare tillfälle. Du kan även överväga möjligheten att ansöka tillsammans med en medlåntagare. Det kommer vanligen att öka dina chanser för att lånet beviljas.

Är det säkert att låna pengar online?

Även om de flesta numera är vana vid att använda sig av internet som en daglig plattform och köpportal för de flesta saker man behöver, så finns det ändå en del som är mer skeptiska till att dela känslig information på internet. För att inte tala om att ingå en så stor förpliktelse som ett lån. Det finns oseriösa aktörer överallt. I synnerhet när man ska ansöka om lån, bör man vara lite skeptisk och försäkra sig om att långivaren är en säker aktör. Läs därför noga igenom villkoren och avtalet. Se även till att få god information om långivaren. Seriösa aktörer har som regel klar och tydlig information på hemsidan.

När du ansöker om lån via Axo Finans, kan du vara säker på att du får ett lån med trygga ramar. Som låneförmedlare är verksamheten reglerad av Finansinspektionen. Det innebär bland annat att vi ställer krav på ekonomiska faktorer såsom inkomst och skuldgrad, så att du inte tar på dig ett lån du inte kan hantera. Vår önskan är att hjälpa folk efter bästa förmåga då de ska låna pengar. Därför följer våra medarbetare dig tätt igenom hela processen. Om du skulle få några funderingar på vägen, så kan du när som helst ta kontakt med vår hjälpsamma kundservice.

Skicka in en ej bindande ansökan idag

Om du har bedömt behovet och kommit fram till att du vill ansöka om lån, kan vi hjälpa dig genom att göra processen enklare. Det enda du behöver göra är att fylla i vårt ansökningsformulär online. Så snart vi tar emot ansökan, skickar vi den vidare för hantering av samtliga av våra samarbetspartners. Genom att jämföra lån via Axo Finans, kan du vara säker på att du får det bästa erbjudandet på marknaden – anpassat efter dina ekonomiska förutsättningar.

För att processen ska gå så fort som möjligt, rekommenderar vi att du har alla nödvändiga dokument lättillgängliga för uppladdning. Om du väljer elektronisk signering med BankID kommer det även att gå snabbare från det att du ansöker tills pengarna faktiskt finns tillgängliga på kontot. Vanligen besvarar vi ansökan inom två timmar. Du kommer då att få besked om låneansökan är beviljad eller inte, samt hur mycket du eventuellt får i lån och räntesats.

Om du behöver hjälp med att jämföra lån, kan du när som helst kontakta vår kundservice på mail eller på telefon 0771 323400. De finns alltid redo att hjälpa dig.

TrustScore 9.2|990 omdömen
Jämföra banker
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu