Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Billiga lån

På jakt efter billiga lån? Hos Axo Finans jämför vi flera långivare och banker åt dig. På det viset får du det bästa låneerbjudandet från dem, anpassat till din ekonomiska situation. Det besparar dig både pengar och tid. Genom våra långivare kan du låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Skicka in en ej bindande ansökan idag!

 • Din ansökan är inte bindande
 • Få besked om ditt lån idag
 • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1100 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Hos Axo finans jämför vi bankerna och långivarna åt dig, så att du får ett lån som är anpassat efter dina personliga ekonomiska förutsättningar. Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda billiga lån till en nominell ränta från 2,95 procent.

Ekonomisk frihet med privatlån

Det finns många anledningar till att vi då och då får behov av lite extra pengar i vardagen. Vi har alla upplevt eller kommer att uppleva, att ekonomin inte helt räcker till. I sådana tillfällen kan ett billigt privatlån vara lösningen.

Med ett privatlån kan du ge dig själv ekonomisk frihet när du behöver det. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver tillhandahålla pant i egendom eller tillgångar. Därmed kan du också fritt bestämma vad lånet ska användas till.

Eftersom långivaren inte kräver någon säkerhet, innebär det att räntan är högre än räntan på traditionella lån som bolån och billån. Privatlån är likväl en bättre lösning än alternativ som smålån och kortsiktiga krediter.

Vad används ett privatlån till?

Friends renovating

Även om man i utgångspunkten kan använda privatlån till just det man själv önskar, så finns det ändå ett par återkommande saker:

 • Renovering
 • Oväntade utgifter  
 • Samla gamla lån  

En av de vanligaste orsakerna till att man tar ett privatlån är för att lösa gamla skulder. Eftersom räntorna på marknaden hela tiden varierar, är det inte säkert att det lån du har idag är lika förmånligt som det var då du tog det. Det kan finnas många tusenlappar att spara på att refinansiera dyra kreditkort och smålån i ett privatlån med lägre ränta. Om du vill samla dyra lån, är du med största sannolikhet på jakt efter billiga lån. Genom att samla gamla skulder blir det lättare att få en översikt över ekonomin, och du slipper betala dyra extrautgifter till flera olika aktörer. 

Många väljer även att ta ett privatlån för att finansiera renoveringsprojekt i hemmet. Du kanske har ett badrum som behöver en uppgradering? Eller har du kanske planer på att flytta eller har hittat drömbostaden? När man ska sälja sin bostad, är det ofta lönsamt med små eller större justeringar för att höja värdet på bostaden. Men det är inte säkert att man har pengarna där och då. Ett billigt lån kan ge dig en större vinst på försäljningen, och på så vis betala tillbaka lånekostnaderna när du säljer bostaden.

Ett privatlån kan även hjälpa dig med att finansiera varor och tjänster. Oväntade utgifter är en del av vardagen. Ibland har man dessvärre inte pengarna till att täcka dessa utgifter. Låt oss säga att kylskåpet går sönder mitt i sommaren. Du är beroende av att skaffa ett nytt, och det måste göras snabbt. I situationer då man inte har utrymme för långsiktigt sparande, kan billiga lån vara till god hjälp. Hos Axo Finans jämför vi långivarna åt dig, så att du får det bästa privatlånet, anpassat till din ekonomi.

Så hittar du billiga lån

När man vill ta ett lån, är det naturligt att man vill hitta det mest förmånliga och billigaste lånet med låg ränta. Eftersom det är stora ränteskillnader på lån, i tillägg till att räntan också svänger från dag till dag, lönar det sig att undersöka marknaden innan du bestämmer dig för ett låneerbjudande.

Det första du bör göra är att utvärdera ditt eget behov. Vad ska lånet användas till? Hur mycket behöver du låna? Har du råd att hantera lånet? Din egen låneförmåga avgör hur mycket pengar du faktiskt kan och bör låna. Gör en realistisk budget och lämna lite extra utrymme i budgeten, för räntesvängningar på marknaden.

Att hitta billiga lån kan vara en krävande uppgift att tackla på egen hand. Genom att använda dig av en låneförmedlare kan du bespara dig själv mycket tid och resurser. Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med flera banker och finansinstitutioner. Vår uppgift är att hjälpa dig som kund, med att fylla i och skicka in låneansökan till flera långivare. Det är viktigt eftersom räntan varierar från långivare till långivare.

Så snart alla banker och långivare behandlat ansökan, kommer vi presentera det bästa erbjudandet för dig. Vill du låna pengar? Läs mer om billiga lån här.

Vilken ränta ska jag titta efter?

Smiling couple

Om gått igenom lånemarknaden tidigare, så har du säkert stött på begreppen nominell och effektiv ränta. Nominell ränta är den löpande räntan under en bestämd period, vanligtvis ett år. Den effektiva räntan är den nominella räntan i tillägg till alla avgifter och utgifter som är knutna till lånet. Det är alltså den effektiva räntan du ska titta på när du letar efter billiga lån.

Räntan på lån varierar hela tiden. I utgångspunkt följer banker och långivare den allmänna räntenivån i Sverige, men slutgiltig ränta kommer likväl variera från långivare till långivare på grund av långivarnas egna villkor och riskbedömningar. Är du på jakt efter billiga lån, så bör du jämföra de olika låneerbjudandena mot varandra. På så vis kommer du fram till vilket låneerbjudande som är det bästa i förhållande till dina ekonomiska förutsättningar samt livssituation.

Använd en lånekalkylator för att hitta ditt optimala lån

Det är en sak att hitta det bästa låneerbjudandet, men du måste också vara realistisk i förhållande till din egen ekonomi och betalningsförmåga. I jakten på billiga lån kan det vara en bra idé att använda en lånekalkylator. Detta är ett användbart redskap, som ger dig översikt över alla kostnader som är knutna till lånet. Därmed kan du enkelt kontrollera om ett potentiellt lån är realistiskt i förhållande till din ekonomi och ditt lånebehov.

Med en lånekalkylator blir det även lättare att jämföra de olika låneerbjudandena. Du bör dock vara införstådd med att kalkylatorn enbart visar en preliminär beräkning. Slutgiltig ränta sätts först efter att långivaren har gjort en kreditbedömning av dig. En lånekalkylator kommer likväl ge dig en bra anvisning om vad du kan förvänta dig. Därmed kan du göra en realistisk planering av ekonomin framöver.

Ta en titt på vår lånekalkylator här.

Har du flera smålån och krediter?

Med ett av våra billiga lån har du även en bra utgångspunkt för refinansiering av gamla och dyra skulder som du eventuellt har dragit på dig. Ett refinansieringslån är nämligen ett privatlån som används för att lösa gamla skulder, med ett nytt och billigare lån. För att det ska vara lönsamt att samla lån måste det nya lånet givetvis ha en lägre ränta än de ursprungliga lånen.

Genom att samla lån får du:

 • Lägre ränta 
 • Bättre avtal och villkor 
 • En översiktlig avbetalningsplan  
 • Ökad kontroll över privatekonomin 
 • Möjligheten att bli skuldfri snabbare 

Skulle du dessutom ha flera smålån och kortsiktiga krediter som ligger och växer, kommer en refinansiering med billiga lån vara särskilt lönsamt. Inte nog med att du kan reducera räntan – och därmed även göra lånet billigare. Du kan även kapa dubbla och onödiga utgifter såsom aviavgifter, räntor och avbetalningar. Med ett nytt lån får du alla skulder samlade i ett och samma lån.

Läs mer om hur du kan omförhandla lån här.

Genom att samla gamla lån, får du även en gyllene möjlighet att ta tillbaka kontrollen över privatekonomin. Med endast en faktura i månaden att förhålla sig till, blir det lättare att betala av skulden. Eftersom du minskar de månatliga utgifterna betydligt, kommer du även ha möjlighet att betala av lite extra i månaden så att du blir skuldfri snabbare. Och det är ju det ultimata tillvägagångssättet för att få ordning på ekonomin.

Vem kan ansöka om lån via Axo Finans?

Sailboat

För att få ett lån beviljat via Axo Finans, ställer vi vissa krav på dig som ansöker. De här kraven är inte bara en garanti för långivaren, utan säkerställer även att du som kund faktiskt har möjlighet att hantera lånet. Vilka krav banken eller långivaren ställer på dig som ansöker, säger därför en hel del om hur seriös en aktör är.

Våra minimikrav är:   

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
 • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, eget företag eller vara pensionär

Om du inte uppfyller kraven kommer ansökan med största sannolikhet att avslås. Skulle livssituationen förändras, är du hjärtligt välkommen att ansöka igen vid ett senare tillfälle. Kraven är i enlighet med Finansinspektionens riktlinjer för lämplig utlåningspraxis, och ska säkerställa att du som ansöker faktiskt har möjlighet att hantera lånet, utan att det går på bekostnad av andra utgifter som är nödvändiga för normalt livsuppehälle. 

Varför ska man ansöka om billiga lån via Axo Finans?

Genom att välja Axo Finans som din låneförmedlare får du flera fördelar. Eftersom vi tar på oss jobbet med att jämföra erbjudandena från långivarna, behöver du bara skicka in en ansökan. Det besparar dig värdefull tid. Samtidigt garanteras du billiga lån från flera av de största svenska och internationella långivarna.

Du får personlig kundservice från tiden du skickar in en ansökan till dess att pengarna betalats ut. Låneerbjudandet du får är ej bindande, och har en giltighet på 30 dagar. Även den tjänst vi erbjuder är helt gratis för dig som ansöker. Som låneförmedlare får vi istället en provision från långivarna vi samarbetar med. Att ansöka om privatlån via oss, kommer således bespara dig både tid och resurser. Samtidigt är du garanterad billiga lån med bra villkor och trygga ramar

Ansök om billiga lån hos våra samarbetspartners

När du skickar in en låneansökan till Axo Finans, skickar vi den vidare till samtliga våra samarbetspartners. Vi samarbetar med flera av Nordens största och mest erkända banker och långivare, som samtliga har lång erfarenhet inom privatlån. Det gör att vi kan jämföra lån med marknadens bästa räntor.

Genom våra samarbetspartners kan du ansöka om billiga lån från 10 000 till 600 000 kronor, utan krav på säkerhet eller pant. Om du är osäker på hur mycket du kan och bör låna, rekommenderar vi dig att ta en titt på vår lånekalkylator. När du har hittat ett belopp du kan klara av, med de utgifter du redan har, kan du enkelt klicka dig vidare till vår låneansökan online. Axo Finans finns idag representerade i Sverige och Norge. 

Skicka in en ej bindande ansökan idag

Smiling woman with phone

Om du utvärderat behovet och kommit fram till att du vill ansöka om ett av våra billiga lån, kan vi hjälpa dig genom att förenkla processen. Det enda du behöver göra är att fylla i vårt ansökningsformulär online. Så snart vi mottager ansökan, skickar vi den vidare för behandling hos samtliga våra samarbetspartners. Detta är viktigt då räntan varierar från långivare till långivare. På det sättet kan du vara säker på att du får det bästa erbjudandet på marknaden – anpassat efter din ekonomiska situation.

För att processen ska ta kortast möjliga tid, rekommenderar vi att du har alla nödvändiga handlingar och BankID lättillgängliga. Om du väljer elektronisk signering kommer även det att förkorta tiden från ansökan till dess att pengarna faktiskt finns inne på kontot. Vanligtvis besvarar vi ansökan inom två timmar. Du kommer då få besked om låneansökan beviljas eller ej, och hur mycket du eventuellt fick i lån samt räntesats.

Om du tycker att det tar för lång tid, kan du när som helst kontakta vårt kundcenter på telefon 0771 323400. De finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig.

TrustScore 9.3|1100 omdömen
Snabblån
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu