Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Bäst lån

Axo Finans hjälper dig att hitta bäst lån. Vi är låneförmedlaren som arbetar för dig och mot långivarna. När du ansöker om ett lån via Axo Finans får du ett ej bindande erbjudande på det bästa lånet för dig.

 • Din ansökan är inte bindande
 • Få besked om ditt lån idag
 • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1100 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Låg ränta med en låneförmedlare

Med en låneförmedlare som Axo Finans får du hjälp att hitta en lägre ränta. Vi guidar dig genom djungeln av privatlån, villkor och effektiva räntor, så att du kan hitta det bästa lånet anpassat efter din ekonomiska situation. Om du är ute efter ett erbjudande på det bästa privatlånet kan du spara både tid och pengar på att ansöka via en låneförmedlare.

Hos Axo Finans kan du söka om ett lån utan säkerhet från 5 000 och upp till 600 000 kronor. Du väljer själv hur mycket du vill låna och hur lång avbetalningstid du vill ha. Efter att du fyllt i ansökan skickar vi den vidare till alla våra samarbetspartners. Vi samarbetar med några av de bästa långivarna på marknaden, så att du ska få ett erbjudande som du blir nöjd med. Bankerna och utlånarna vet att de måste konkurrera om att få dig som kund, och därför anstränger de sig verkligen för att sätta en låg ränta. Efter att vi mottagit svar från alla långivare, skickar vi tillbaka det bästa låneerbjudandet till dig. Erbjudandet är helt utan förpliktelser och du väljer själv om du vill tacka ja eller nej.

Läs mer: Låna pengar låg ränta

Snabblån utan UC

Snabblån utan UC

Vi skickar din ansökan till alla våra samarbetspartners samtidigt, men oavsett hur många långivare som vi skickar din ansökan till, tas det bara en kreditkontroll. Därför behöver du inte bekymra dig för att din kreditvärdighet ska påverkas negativt.

En kreditkontroll innebär att banken eller utlånaren kontrollerar din kredithistorik. Informationen som framkommer är uppgifter om ekonomiska förhållanden som till exempel krediter, lån, inkomst, förmögenhet och eventuella betalningsanmärkningar. De allra flesta företag använder sig av UC för att kontrollera kredithistorik.

Orsaken till att långivarna måste ta en UC, är för att kunna ge ett ränteerbjudande baserat på din ekonomiska situation. Det fungerar även som en säkerhet för utlånaren, då det ger dem en möjlighet att beräkna risken för att pengarna ej återbetalas. Därefter görs en helhetsbedömning av din information och personliga ekonomi, och på bakgrund av denna sätts räntan. På så vis ser långivaren till att ge dig det bästa lånet baserat på din profil.

Läs mer: Snabblån utan UC.

Bäst lån

Smiling couple

Det är många faktorer som påverkar vilket lån som är bäst. För att hitta det bästa lånet är det därför viktigt att sätta sig väl in i kreditavtalet, och jämföra långivarens villkor. De allra flesta är naturligtvis ute efter att hitta ett lån med låg ränta, men det är även andra faktorer som avgör vilket lån som är bäst. Sådana faktorer kan vara:

 • Ränta
 • Avgifter och villkor
 • Avbetalningsplan

Vad lånet kommer att kosta dig kan du se på räntan. Den nominella räntan anger lånets grundkostnad, medan den effektiva räntan visar den nominella räntan plus avgifter och kostnader kopplade till lånet. Om du vill veta vad lånet kommer att kosta dig, ska du således titta på den effektiva räntan.

Därefter bör du undersöka om det finns några avgifter kopplade till lånet. Det kan till exempel vara avgifter för att lägga upp lånet eller avgifter för varje tidsperiod. Detta kan variera från långivare till långivare, och kan ha en stor inverkan på lånets kostnad.

Därtill är det givetvis väldigt viktigt att få en bra avbetalningsplan. Du måste veta att du kan hantera låneavbetalningen utöver dina vanliga utgifter. Vissa lån är förknippade med strikta avbetalningsplaner med liten flexibilitet, och förseningsavgifter. Andra långivare erbjuder betalningsuppskov på lån och är på så vis mer flexibla.

Bäst lån utan säkerhet

Ett privatlån, även kallat ett blancolån, är ett lån du kan få från en långivare utan att du behöver erbjuda någon form av säkerhet i retur. Detta skiljer ett privatlån från till exempel ett bolån, där man ställer bostaden som säkerhet. För långivaren innebär därför ett privatlån en ökad risk för att inte återfå sina pengar. Detta kompenseras genom att räntesatsen sätts högre. I gengäld är räntan på ett privatlån lägre än mindre lån såsom SMS-lån eller kredit.

Något av det bästa med ett privatlån är att du kan använda pengarna till precis det du vill. Långivaren ställer inga krav på att du uppger någon anledning till att ansöka om lån, och det är upp till dig att avgöra vad pengarna ska gå till. De vanligaste orsakerna till att folk ansöker om ett privatlån är:

 • Oväntade utgifter
 • Renovering och ombyggnad
 • Omförhandla lån

Har du påbörjat ett projekt utan att veta vad slutkostnader blir? Eller ska du köpa något eller resa bort, men har inte tid att spara? Då kan lösningen vara att ansöka om ett privatlån. Det finns många anledningar till att folk ansöker via Axo Finans och detta var några av de vanligaste. Med ett privatlån får du den ekonomiska flexibiliteten du behöver, oavsett vilka omständigheter det rör sig om.

Läs mer: Jämföra lån.

Så får du bäst lån

Så får du bäst lån

Att hitta den långivare som erbjuder det bästa lånet kan vara en utmaning. Då är det bra att ha en låneförmedlare som Axo Finans som arbetar åt dig, för att hitta det bästa lånet. För att du ska få din låneansökan godkänd hos oss måste du uppfylla följande villkor:

 • Du måste vara över 20 år gammal
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kr i månaden
 • Du måste vara fast anställd, ha vikariat, eget företag eller vara pensionär

Om du inte uppfyller villkoren kan du likväl skicka in en ansökan, men risken för att du får avslag är stor. I så fall är du välkommen tillbaka vid ett senare tillfälle. Eventuellt kan du välja att ansöka tillsammans med en medlåntagare. Det ökar vanligtvis chanserna för att få lånet beviljat, och dessutom ger det dig en ännu bättre utgångspunkt för att få lägre ränta och bättre villkor.

Vidare måste du se till att du inte lånar över förmåga. Hur mycket du kan och bör låna beror först och främst på din personliga ekonomi och livssituation. Kom ihåg att lånet ska betalas tillbaka innan den avtalade fristen, och att du får månadsutgifter vid sidan av dina vanliga räkningar. Det bästa lånet kommer inte längre vara så bra om det slutar med att du behöver uppskov och hela tiden hamnar efter i betalningarna och måste betala förseningsavgifter.

Våra samarbetspartners

Axo Finans finns representerade i Norge och Sverige, och vi samarbetar med några av Nordens mest erkända banker och långivare. Vi arbetar tätt med utlånare för att få de bästa lånen samt villkoren, och samarbetar enbart med seriösa aktörer. Bland våra utlånare hittar vi det bästa lånet för dig som låntagare, i tillägg till de bästa villkoren.

Se en lista över alla våra samarbetspartners här.

Axo Finans gör lån enkelt. Din låneansökan behandlas av alla våra samarbetspartners på samma gång, det kostar dig ingenting och är ej bindande. Vi är en seriös och professionell låneförmedlare, och har behörighet som låneförmedlare från Finansinspektionen.

Läs mer: Låna pengar utan UC

Ansvarsfull utlåningspraxis

Axo Finans arbetar för att alltid hitta det bästa lånet på marknaden, men framför allt engagerar vi oss för ansvarsfull utlåningspraxis. Vår uppgift är att assistera med att ansöka om lån när kunder har behov av det, samt förhandla fram de bästa villkoren. Vi tar alltid en kreditkontroll för att vara säkra på att den som ansöker har möjlighet att hantera lånet. Efter att ansökan skickats väntar vi alltid tills vi fått svar från alla våra samarbetspartners innan vi presenterar det bästa låneerbjudandet för dig.

Det kostar ingenting att använda vår förmedlingstjänst. Om du väljer att acceptera det bästa låneerbjudandet, är det den respektive långivaren som betalar provision till Axo Finans. Vi tjänar endast pengar om vi hittar ett erbjudande som du tycker är tillräckligt bra för att acceptera, och om ansökan resulterar i ett avtal mellan dig och utlånare. Det är din bästa garanti för att vi alltid arbetar för kundernas bästa.

Om du behöver hjälp att fylla i en ansökan, kan du kontakta en av våra trevliga rådgivare. Axo Finans är kända för att ge personlig service till alla som ansöker om lån via oss, och våra kunder har gång på gång visat att det är något som uppskattas extra mycket.

TrustScore 9.3|1100 omdömen
Låna direkt
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu